Vuosipäiväsyöpöttelyt

Tänään juhlittiin (juhlitaan) meidän erästä vuosipäivää ja sen kunniaksi käväistiin ravintolassa syömässä. Yllättävän paljon täältä lähistöltä löytyi paikkavaihtoehtoja meillekin, eli joissa siis on niitä kasvisruokavaihtoehtoja enemmän kuin yksi, eikä se yksikään ole mikään kasvispizza, pasta tai vastaava. Viimeksi ollaan käyty ravintolassa 2011, ennen kuin Suomesta muutettiin pois. Saksassa ei käyty muualla kuin Subwayssa hakemassa patongit kotiin jokusen kerran, sekä eräästä italialaisesta haettiin muutaman kerran seitan -salaatit, ennen kuin se paikka meni kokonaan kiinni. Skotlannissahan käytiin vähän väliä intialaisessa ravintolassa, mutta ei koskaan syöty paikalla. Otettiin aina niin paljon ruokaa, ettei sitä määrää olisi edes kehdannut ravintolassa syödä. :DD Eikä vyöryen ole kiva mennä kotiin sen jälkeen..

Mutta nyt siis päästään taas kiinni tähän ravintolapuoleen ja se vasta on mukavaa. Nautin hirveästi ulkona syömisestä! Ravintolassa vaan on mukava tunnelma. Miehen kanssa istutaan aina vierekkäin, ei vastakkain. Ja se on mukavaa myös. Kotona tosin ruokapöydän ääressä istutaan kanssa vierekkäin, mutta ei se ole sama. Julkisöpistely on aina asia erikseen. ;) Lisäksi vierekkäin istuessa on helppo maistella siitä toisen lautaselta kanssa. ;)

Ensimmäisenä ravintolakokemuksena nyt tauon jälkeen katsastettiin Fransmanni, mikä on siis sama ravintola, kuin missä käytiin viimeksi, ennen muuttoa. Kaupunki ja ruokalistakin oli erilaiset viime kertaan verrattuna, mutta kolme kelpoa kasvisvaihtoehtoa siellä listassa komeili meille. Alkuruokia ei otettu, leipäkori riitti. Siitä oltiinkin ehkä eniten innoissamme. :D Valkosipulista maustevoita maalaisleivän kanssa. On vaan niin hyvää. Leipä on meille ihan luksusta, kun sitä ei koskaan kotona ole. Se on kiva, että se on niin erityistä. Ja niin herkkua!

Leivät meni kutakuinkin puoliksi ja molemmille oma kippo valkosipulista herkkua. Leipää oli yllättävän paljon. Olin jo melkein täynnä niiden jälkeen. :D

Pääruoaksi mies valitsi vuohenjuustofilo -nimisen annoksen.

Fransmannin menussa lukee:
Rapea, metsähunajalla maustettu vuohenjuustorulla, 
palsternakkapyreetä, linssikanttarellipaistosta, 
punajuurikaviaaria ja machesalaattia.
Maistoin tietysti itsekin tuota. Ihan tajuttoman hyvää. En ole mitään tuollaista maistanut ennen, joten en osaa verrata sitä mihinkään. En edes oikein helposti kuvailla makua. Vuohenjuustorulla oli makean raikas, punajuurikaviaari voimakkaasti valkosipulinen (aaahhhhh) ja ehkä vähän makea sekin. Todella vaikea kuvailla! Itseeni nämä maut iski ihan kympillä. Miehen mielestä annos oli liian pieni (tietysti :D), eikä niin taivaallinen makunsa puolesta kuin minusta. Hyvää, ehdottomasti, muttei taivaallinen. Hänen mielestään. Olen voimakkaasti eri mieltä!
Itse otin kasvisruukun.
Fransmannin menu kuvailee annoksen näin:
Artisokka-kanttarellipannacotta, 
Provencen kasvispaistosta, machesalaattia 
ja linssi-kanttarellipaistosta tomaattikastikkeessa.

Niin hyvää! Maut erinomaisia, sopivat yhteen loistavasti. Jälleen en osaa verrata mihinkään, pannacotta oli ihan eri makuinen kuin mikään aiemmin syömäni. Ruukun sisältö oli täynnä makuja, kaikki ihanasti tomaattiseen kastikkeeseen kietoituneita. Annos oli myös aika runsaan kokoinen. Itsehän olin tosiaan jo niistä leivistä hieman täynnä, joten mies sai syödä ruukun pohjalta loput ennen kuin farkuistani lennähti nappi. 
Vielä jäi yksi ruokalaji kasvisvaihtoehdoista kokeilematta. Veikkaan, että mies testaa sen seuraavalla ravintolareissulla tuonne ja minä otan tuon miehen tämänkertaisen valinnan. Sopinee sen leipämäärän jälkeen paremmin vatsaan, kun ei ole niin suuri. ;) Ja leipäähän ei voi jättää syömättä. Herramunjee, se on leipää! 

Nyt tämä vuosipäivä jatkuu treenillä. Kyllä, minulla ja iltatreenillä on treffit tuolla alakerrassa nyt seuraavaksi!

8 vastausta artikkeliin ”Vuosipäiväsyöpöttelyt”

 • Hyvää erästä vuosipäivää teille. =)

  Hyvin kuvailit ruokia, mutta silti en innostu vuohenjuustoannoksesta vaikka se tosi hienon näköinen onkin. Vuohenjuusto on mun kamalien makujen top kakkosessa. =) En taida tottua siihen ikinä enkä käsitä miksi se on mun mielestä jotain aivan kamalaa varsinkin kun tosi moni tykkää siitä erittäin paljon.

  • Jaanaban kanssa olla täysin samoilla linjoilla vuohenjuuston suhteen. Eihhh. Siinä on se ihme ”kuorikin”. Yäh. Mutta pääasia, että vuosipäiväillallistajille näytti maistuvan erittäin hyvin. :)

   Itse tykkään simihomejuustosta, josta moni muu taas ei tykkää.

  • Kiitos Jaanaba. :)

   Vuohenjuusto on kovasti mielipiteitä jakava, mun äitikään ei esimerkiksi voi sietää sitä laisinkaan. Mies meillä tykkää kovin ja mulla on ihan neutraali suhtautuminen siihen. Aika jännää, että voi olla neutraali tämmösessä, mikä niin kovin jakaa mielipiteitä ääripäästä toiseen. Mulla se menee siinä missä melkein mikä tahansa muukin juusto. Sama juttu sinihomejuuston kanssa. :) Mutta en sitten tykkää mistään Polareista ja Emmentalista, ne on liian voimakkaita mulle. Vaikka varmaan jossain juustonhimoissani voisin niitäkin syödä. :D

 • Kaikkein parasta ravintolassa on just toi, jos saa ilmaseks alkupalaks jonkun tommonen leipä/patonki/tortillasipsi -lautasen. :D Ja Jaanaba ja Anumaaria on nyt niiiiiiiin väärässä tän vuohenjuustoasia kanssa. Se on ehkä ihanin juusto koskaan!

  • Sanoppa muuta, ilmainen leipäkori tai vastaava on ihan parasta! :D
   Ja hyvä juttu, ettei vuohenjuustoreppanaa pelkästään sorsita!

 • Pahoitteluni, jos spämmään. Eka kommentti taisi hävitä johonkin, niin kokeilen josko tää tulis perille kuitenkin :D

  • Nonni, bittiavaruuteen näyttää hävinneen se ensimmäinen. Otetaan siis uusiksi:

   Ensinnäkin, hurjasti onnea vuosipäivän johdosta, söpöläiset <3

   Mä taidan kuulua sitten siihen toiseen ääripäähän, mitä tulee vuohenjuustoon. Mulla alkoi nimittäin kuola valua jo siinä vaiheessa, kun bongasin sen vuohenjuusto-sanan tuolta tekstistä. Rakastanrakastanrakastan sitä! Vaikka saisin siitä kauheet vatsanväänteet ja oisin sille allerginen, niin varmasti siltikin söisin. Koska se on vaan niin hyvää :D <3

  • Voi eih, ei katoilevia kommentteja! :/ Kiva kuitenkin, että jaksoit uudelleen rustata. ;)

   Kiitos! <3

   Oot vissiin samanlainen sitten vuohenjuuston suhteen kun meillä tuo mieskin. :D Odotan innolla mun seuraavaa kokemusta sen kanssa! En ole siihen ennen juurikaan perehtynyt. Nyt voisin perehtyä. :’)

Kommentointi on suljettu.