Viimeinen viljallinen ja huomenna testiä

Ennen viljafiiliksien läpikäyntiä aamuinen kuva, ihan muuten vaan, jotta tätäkin postausta kuvittaa jokin kuva:

Onnellinen elukka. <3
Huomenna on tosiaan sitten Food Detective -testin vuoro. Alunperin oli tarkoitus syödä viljoja pari päivää, jotta näkyvät testissä. Lähetin UK:n asiakaspalveluun kysymyksen kuitenkin, että miten kauan tulisi niitä syödä, ja saman kysymyksen Suomen asiakaspalveluun. Ensimmäisestä ei koskaan tullut vastausta. Suomen suunnalta tuli hyvin mutuileva vastaus; ’uskoisin, että pari päivää ennen testiä on ihan hyvä aika’. Vinkkasivat toista sähköpostia, josta voisi kysyä lisää jos tuntee tarvetta. Jaa tunsinko tarvetta? :D Lähetin saman sähköpostin kyseiseen osoitteeseen. Vastaukseksi sain: ’Ei tarvitse koko ajan syödä, muutama kerta riittää.’ Mitä ihmettä, eihän tuo vastaus taas kerro yhtään mitään konkreettista!! Lähetin siis jatkokysymyksen, kirjoitin kyseisistä igG- vasta-aineista, miten kauan kestää että ne reagoi, että olen itse siinä uskossa, ettei pari päivää esimerkiksi riitä jne. Ilmeisesti siellä jouduttiin vasta sitten kunnon hommiin ja lopulta tuli vastaus: ’Suosittelen varmuuden vuoksi 1-2 viikkoa ennen testin ottamista’. HAAA! Sitähän minäkin. Onneksi en syönyt vain kaksi päivää ja tehnyt testiä. Hukkaan oisi mennyt ainakin silloin. 
Päädyin siis reiluun viikkoon, kahta viikkoa en tahdo, sillä kroppa alkaa olla aika tukossa. :/ Eiköhän tuo jo riitä. Tänään siis söin (taas) viimeistä kertaa kaurapuuroa, sekä hapankorpun ja pienen leivänpalan nakersin. Kaikkea muuta testattavaa on tullut säännöllisesti syötyä muutenkin, joten niitä ei tarvinnut erikseen popsia testin vuoksi. Olen kirjoittanut ylös fiiliksiä, mitä tässä on nyt ollut, mitä en osaa mielessäni selittää muilla asioilla kuin viljoilla, ainakaan tässä kohtaa. Näitä on mielenkiintoista tarkastella sitten jälkeenpäin ja seurata, katoavatko viljojen myötä taas pois. Näitä ja muita oireita (jo poistuneita, muita outouksia) on mm. seuraavat:
– Ensimmäisestä päivästä asti kutisevat ja kuivat silmät
– Vatsa ei ole hirveän iloinen, vaan on ärhäkkä + jäätäviä turvotuksia, mitkä aiheuttaa ihan kipua
– Parina ensimmäisenä päivänä alkoi päätä särkeä jo aamupäivällä
– Alaselkäkipuja toisena päivänä
– Kolmantena päivänä kipeytyi vasen kyynärtaive (nivel, jänne?) ja on edelleen kipeä
– Neljäntenä päivänä alkoi tuntua polvissa kyykätessä ja risti-istunnassa ei ole enää voinut istua kuin hetken (ei kuitenkaan niin suuri polvikipu kuin viimeksi)
– Neljäntenä päivänä alkoi myös nenä vuotaa ja sitä saa niistää edelleen useamman kerran päivässä, ei kuitenkaan flunssaa
– Väsymys ilman selvää syytä, etenkin lauantaina oli todella työn takana pysyä hereillä
– Ihmeelliset luukivut ympäri kroppaa samaisena lauantaina ihan vain paikoillaan levätessä
– Vasemmassa nilkassa kipuja, jos nilkka on ojennettuna (esim. sohvalla loikoillessa, yöllä selällään nukkuessa, hierontapöydällä vatsallaan maatessa)
Onhan siinä yhtä jos toistakin. Jotkin varmasti selittyy jollain muulla, mutta etenkin nämä nivelten kivut yhdistän ensimmäisenä tähän, kun niitä polvikipuja odottelinkin. Kyynärtaive mulla ei ole koskaan aiemmin ollut kipeä. Tiedä sitten, menikö se vaikka treenissä vai johtuuko syömisistä. Joka tapauksessa sattuu etenkin painoa roikottaessa ja sivuliikkeissä normielämässä, sekä hauiskääntöä tangolla tehtäessä (ala-asennossa). En osaa sanoa onko nivel, ehkä enemmän tuntuu päällä, eli jänteen piikkiin menisi. Ei kosketuksessa tunnu missään. Seuraamme tilannetta.
Vatsa on tosiaan voinut selkeästi huonommin. Ollaan takaisin siinä moodissa, jossa vatsa reagoi kaikkeen, ilmeisesti siksi, koska suolisto on huonossa kunnossa. Se mikä oli silloin aikoinaan parasta huomata kun viljat jätti kokeeksi pois, oli se, että kun oli kuvitellut vatsan reagoivan tiettyihin ruokiin, enää ei reagoinutkaan millään tavalla. Oli vain suolisto aiemmin huonossa kunnossa eikä tykännyt mistään. Nyt näyttää käyneen sama juttu. Odotan innolla muutosta tähän!
Ja kainalot on entisellään olleet, eli kutiaa kutiaa KUTIAAAAHHH.. Jännä nähdä mitä testi sanoo esimerkiksi maissista. Itsellä on siihen tosiaan niin vahva epäilys, että sen jätän kokeeksi pois tämän jälkeen joksikin aikaa, sanoi testi mitä sanoi (ja allergiaahan se ei esimerkiksi muutenkaan näytä). Ja kuten aiemminkin olen sanonut, niin testituloksia en pidä eksaktina tietona, ainoastaan suuntaa-antavana. Lähinnä kiinnostaa tietää tuleeko sieltä vahvistuksia omille epäilyille ja löytyykö jokin ylläriveto, mitä voisi kokeilla olla ilman jonkin aikaa ja katsoa, jos vaikka kainalot siitä helpottaisi. Mahdollisesti tulosten kanssa voin mennä myös lääkärille joskus, jos on syytä olettaa jotain suurempaakin ongelmaa. Olen jonkin verran tutkinut myös tietoa ihan noista igG -vasta-aineista, ja ne ilmeisesti saattavat nousta yliherkkyyden vuoksi TAI sitten ihan vain siksi, että kyseistä ruoka-ainetta on syönyt paljon viime aikoina. Eli pienellä varauksella mennään tämänkin vuoksi. Tämä on tosin myös yksi mielenkiintoinen aspekti lisää tähän testiin – tiedän syöneeni näitä aineita, toisia paljon ja toisia vähemmän; näyttääkö se vahvaa yliherkkyyttä kaikkiin mitä olen syönyt paljon, vai ehkä vain joihinkin niihin, vai näyttääkö pelkkää tyhjää? 
Jännä päivä siis huomenna! Ja aamupalaksi taas rahkaa. <3 Niin hyvää kuin kaurapuuro onkin, ei tämä olo ole mukava. Testituloksesta siis riippumatta viljat saa jäädä (eli se maissi myös). Ei oo mun juttu, eikä taatusti sovi tähän kehoon. Kehoa kuunnellen siis taas eteenpäin. Olkoon suunta taas terveempään fiilikseen! 
Testituloksia huomenna.

16 vastausta artikkeliin ”Viimeinen viljallinen ja huomenna testiä”

 • Kaurapuuro raejuustolla ja innocent -smoothiella.. parasta! Harmi ettei sun kroppa tykkäää. Onneks rahkakin on hyvää ;)

  • Heh, onneksi täällä on pahaa raejuustoa, ettei sillä viitsi muutenkaan puuroa pilata. :D Kyllä mä maunkin puolesta valitsen rahkan, siitä saa justiinsa semmoisen kun tykkää (ja sinne sitä innocent -smoothieta ;). Rahkan ainoa huono puoli viileinä aamuina on se, että se on kylmää. Tosin viime aamuina olen kironnut, kun tulee hiki puuroa syödessä. :D

 • Tulipas muuten mieleeni tästä sun postauksesta. Oon ollut siis sieltä joulun pyhien jälkeen viljattomalla ja ennen sitäkin hetken ja mullakaan ei oo ollut minkäänlaisia nivelkolotuksia. Ja iho on muuten paremmassa kunnossa! Enkä tiedä mistä se johtuu (voisko tosiaan olla viljoista), mutta iho on muutenkin tasapainoisemman oloinen. Ihmiskokeet on kyllä mielenkiintoisia! ;)

  • Mä vilkasinkin sun postauksen (eilenkö se oli) ja bongasin, että oot kanssa löytänyt apua viljattomuudesta. :) Hyvä me ihmiskokeilijat! Selvitetään itte, miksi on huono olla eikä vaan ihmetellä ja voivotella. :) Ei voi tietää ennen kuin kokeilee.

 • Mua alko kiinnostaa nyt ihan sikana mitä se testi sanoo.

  Aika monella tuntuu olevan toi, että viljat ei vaan sovi. Onneks ilmankin pärjää.

  • Mä kanssa jännittyneenä oottelen että mitä sieltä tulee (kun ei vaan tulisi maidosta reaktiota..)!

   Ja ilman viljoja tosiaan voi olla, onneksi. Vähän se hankaloittaa elämää kun joka paikassa on maissia ja vehnää, saa aika tarkkaan syynätä kaiken, mutta ei se nyt ylitsepääsemättömän hankalaa onneksi ole. :)

 • Voi video noita oireita! :( Mutta onneksi tosiaan ilmankin viljoja pärjää! Maha on niin kenkku sitten kun se ei voi hyvin.
  Nimimerkki: kokemusta on! ;) (tai oikeestaan nimimerkki: vatsan toimimattomuus kokemuksen super ammattilainen) :D :D

 • Ootan innolla ton testin tuloksia, tää vaikuttaa niin jännältä. Musta on muuten tulossa yhtä pöllö noiden ruokien kanssa kun susta, nykyään epäilen kaikkea kaikesta oireilusta, mutta oikeasti nyt keksin, että omenat on aiheuttanu mulle vatsaoireita ja heti kun jätin pois niin lähti kivutkin. Joskus osuu nappiinkin ;)

  • Jee, kiva kun löysit syyn sun oireille! Ihana kun sanot, että yhtä pöllö kun mustakin, kiitti. :D :D No ei, ollaan pöllöjä sitten vaan, nehän on söpöjä elukoitakin! :’)

 • Mie niin odotan raporttia tästä tesistä :) Kyllä muuten on taas niin Heidiä toi sähköposti”pommitus” ja asioiden perinpohjainen selvittäminen, mutta ihan oikein! Noin miekin toimisin ;) Arvostan!!

  • Heh, joo ei tommosia ihmeellisiä ympäripyöreitä vastauksia voi vaan hyväksyä! Tuli ihan semmonen tunne, että itsellä on lähtökohtaisesti enemmän tietoa kuin heillä. Se ei oo hirveen hyvä fiilis tämmösissä asioissa ja vähän tulee fiilis, että oisiko sittenkin ihan joku pilipalitesti koko homma. :/ No mutta, katsellaan mitä testi sanoo ja sen perusteella sitten katsellaan, mitä pitää tehdä ja että onko siitä apua! Jänskää!! :)

 • Ei allergiat vaikuta mihinkää selkä- ja nilkkakipuihin.

 • Mulla ainakin ihan selkeitä nivelsärkyjä, jos syön viljoja! Meinasin joskus mennä lääkärin kautta joihinkin testeihin, mutta kun lekuri totes, että 3kk pitäis viljaa mutustaa, sanoin, että jätän väliin. Tosin kyseessä saattoi olla keliakia-koe, eikä yliherkkyys, joten siksi ehkä tuo 3kk? Kerrothan heti testin tulokset? Ootko ollut perus allergiatesteissä? Mulla ei niissä näkynyt mitään, siks toi sun testi kiinnostais :) Mitä maksoi?

  -Hanna

  • Jep, nivelsäryt on yksi yleisimpiä oireita näissä ruokajutuissa. :) 3kk kuulostaa pitkälle ajalle! :O Tietysti jos kyseessä on esimerkiksi jokin muu kuin verikoe (esim. tähystys) niin voisi tehdä järkeä. Mulle Saksassa oli seuraavaksi vuorossa sisätautilääkäri ja keliakian tutkiminen, mutta sitten tuli muutto ja se jäi, joskaan en ole myöskään keliakiaa itselläni epäillyt, eli ei haittaa. Joskus aikoinaan muutama vuosi sitten tehtiin perus prick-testi iholle ja siinä ei mitään näkynyt, mutta ruoka-aineallergioita ei ole syynätty koskaan. Gluteeniherkkyys katsottiin hiljattain verestä, mutta siinä vaiheessa olin ollut ilman viljoja jo toista viikkoa, eikä voi tietää johtuiko negatiivinen tulos siitä vai oliko oikeasti. Tämän testin teen tänään ja aiheesta on satavarmasti postaus tulossa! ;) Halpa se ei ollut, euroissa taitaa olla jotain 80-90e.

Kommentointi on suljettu.