Viikko 45: valmis kontti

Sitä meinaa vähän tavaksi muodostua tuo sunnuntainen iltatreeni, joten sitä myöten nämä viikkokatsauksetkin on siirtyneet vakituisemmin tähän maanantaihin. Nyt on hetki aikaa näpytellä työn ja salin välissä, joten alta pois, kun ei tälle parempaakaan koloa löydy. Kuvathan olisin voinut ennakkoon käydä jo eilen suurelta osin läpi ja siten säästänyt aikaa, mutta.. No, sanoin sen sentään ääneen eilen, että niin oisin voinut tehdä, mutta kun tykkään jättää kaiken aina viime tinkaan niin sillä on tälläkin kertaa menty. ;) Sitä tuntee elävänsä kun paineen alla joutuu tekemään juttuja. :D

p.s. vihaan tehdä yhtään mitään paineen alla.

Treeniviikkoa väritti yksi sun toinen juttu, ja tällaiseksi se lopulta muodostui:

Maanantai: olkapäät, ojentajat. Kesto: 1:07min.

Tiistai: lepo.

Keskiviikko: 12km kävelylenkki, 2:05min.

Selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 1:07min.

Torstai & perjantai: lepo.

Lauantai: jalat. Kesto: 1:05min.

Sunnuntai: olkapäät, ojentajat. Kesto: 1:09min.

IMG_20151102_230800
Ranskis.

Millään en taas meinaa muistaa maanantain treenin tapahtumia enää tässä vaiheessa. Sinänsä vähän harmi, että jää treeneistä osa unholaan kun pitää odottaa pitkä viikko aina ennen kuin niistä lähtee rustailemaan. Lopulta sitä näkee vaan lukemia treenivihossa ja näitä kuvia, jotka ei kuitenkaan kerro itse treenistä juurikaan. Olkapäätreeni on tosin näyttänyt vähän tökkineen, kun toistoja on tullut alas sekä pystypunnerruksessa, että taljassa tehtävissä sivuvipareissa. Taisi olla hartiat kunnolla jumissa tuolloin ja se vaikutti treeniin. Muutoin on mennyt normaalisti.

Näyttökuva 2015-11-09 kello 17.49.36
Pystysoutu ja pushdown.

Tiistaina lepäiltiin, vaikka se melkein taisi kyllä aerobiseksi mennäkin, kun hiki lensi kotia siivotessa. Vieraita oli tulossa joskus myöhäisestä iltapäivästä <3 ja siivosin ja järjestelin sitä varten kyllä aika urakalla. Ei siinä tainnut paria tuntia kauempaa mennä, mutta hiki lensi siinä ajassa kyllä siihen malliin, että sitä taisi itsensä oikein ylittää tehoissa! Vieraita varten meille oli tilattu kakku, tutusta ja turvallisesta Houkutuksesta. Puolet otettiin sitä hyväksi havaittua vadelma-suklaata (NOMNOMNOM) ja toinen puoli tällä kertaa raakakakkua, puolukka-kinuskia. Heillä on siis saatavilla Greenstreetin raakakakkuja myös, ennen ei olla niitä maistettu. Muita vaihtoehtoja ei juuri tuolloin ollut tarjolla, joten tällä mentiin.

2015-11-03 15.21.54

2015-11-03 15.21.11 2015-11-03 15.21.20

Vadelma-suklaa oli yhtä hyvä kuin aina, eli loistokas. Raakakakkua sitten taas ei oikein voinut paljoa syödä, se oli niin tuhtia. Lisäksi ensimmäinen pala siitä maistui minusta suht hyvälle, todella pehmoiselle, mutta kun seuraavaa koitin syödä myöhemmässä vaiheessa, ei se enää uponnut. Noin puolitoista palaa sain sitä alas, ja lopulta tuota ihanuuskakkua (vadelma-suklaatakin) vain reilun kokoisen palasen. Loput meni miehen ja vieraiden kesken ja kiikutin taas päivän päätteeksi kaakkukaverilleni omat palaset :’)

Taas eletään siis vaihetta, jossa ei enää herkut uppoa niin kuin ennen. Joskus on kuitenkin syöty kokonainen vadelma-suklaa kahteen pekkaan! (+ pala kaakkukaverille ;)). Nopsaan alkaa herkut tökkiä, kun niitä ilman on edes jonkin aikaa.

2015-11-04 13.57.16

Keskiviikkona pääsin taas kävelylle. Aamupäivällähän sitä piti mennä, mutta tuli herättyä sen verran myöhään, etten enää silloin ehtinyt. Lopulta meninkin niin myöhään että ehdin juuri ja juuri pimeän alta pois. Meillähän on jo pimeä neljältä ja sitä ennen hämärtää kivasti jo ainakin kolmesta eteenpäin. Talvi se tulee kovaa vauhtia. Lumi vaan puuttuu.

Tavallaan on kiva ettei lunta vielä ole, sillä näin pääsen edelleen kävelylle. Toisaalta sitten taas tämä ilma alkaa olla mulle muutoin liian kylmä, kun mun ihoni reagoi siihen aika voimakkaasti. Olen tästä joskus ennenkin kirjoittanut ja etenkin Skotlannin kylmässä viimassa se oli lähes aina ongelma, ja nyt näyttäisin oireilevan täälläkin. Mulla turpoaa iltaa myöden ja seuraavaksi päiväksi silmäluomet ja naama muutoinkin, plus kurkku siinä samassa. Ihoon tuli Skotlannissa aina punaista läiskää iltaa myöten ja muistaakseni pysyi siinä useamman päivän. Tällä kertaa palellutin reiteni viimassa ja paleltuineisiin kohtiin tuli punaista näppyä. Tällaista ei ole ennen tullut. Ei mitään havaintoa mitä tämä on, sillä se ei oikein mihinkään sovi. Esimerkiksi kylmäurtikariaa se ei ole, oireet ajoittuu ihan väärin. Ehkä olen vain herkkä kylmälle. Oli miten oli, tämän vuoksi sitä pitää oikein miettiä, että milloin kävelylle viitsii mennä. Että tahtooko seuraavana päivänä olla silmät turvoksissa. Kurkun turpoaminen ei tietysti ole sekään kovin hauskaa.

IMG_20151105_113717
Hammereita.
IMG_20151104_232915
Hauiksia ristikkäistaljassa.

Illalla punttitreenin vuoro ja siellä hauiksia, selkää ja takaolkapäitä. Kaikki sujui varsin hyvin, eikä toistot kärsineet aiemmasta 12 kilometrin kävelylenkistä, vaikka muutoin olinkin siitä aika väsynyt ennen sitä. Salilla tuollaiset väsymykset harvoin tuntuu enää, ne kyllä unohtuu siinä puurtaessa, ja hyvä niin.

Näyttökuva 2015-11-09 kello 17.51.52
Pose siellä, scottia, pose täällä.
Näyttökuva 2015-11-09 kello 17.50.22
Pönö tossa valossa ja pönö tässä varjossa.

Torstaina meille oli liput varattuna illaksi Spectreä katsomaan, eli elokuvissa tuli vietettyä se ilta. Sali skipattiin mielellämme, ja olipa muuten hyvä leffa! En ole kahteenkymmeneen vuoteen katsonut ainuttakaan Bondia, joten oli ehkä jo aikakin. :D Nyt tuli sellainen välitön ihastuminen Daniel Craigiin, että nähtävä on ne muutkin hänen nollanollaseiskat ja nehän on kaikki tuossa omassa hyllyssä, joten tämä projekti on helppo. Casino Royale hoidettiin lauantaina. Kaksi vielä jäljellä.

Perjantaita vasten ei ehditty nukkua kuutta tuntia kauempaa ennen aamun herätystä töihin, joten en kokenut järkeväksi illalla lähteä salille jalkatreeniä tekemään moisessa univajeessa, vaikka alunperin suunnitelmissa oli. Edellisen illan Spectre -leffa loppuikin lopulta niin myöhään (kotona vasta joskus puoli kaksitoista), ettei sille oikein siinä vaiheessa mitään voinut. Jalkatreeni siirtyi siis lauantaille, kun oli ensin saatu hyvin nukuttua. Ja kyllähän sitä nukkuikin melkein kellon ympäri ja silti vielä väsytti niin, että otin tunnin tirsat ennen jalkatreenille menoa! Salillahan sitä virtaa sitten riittikin ihan normaalisti, eli unta oli tarpeeksi vedelty.

IMG-20151107-WA0003
Split squat.

Olen nyt tullut siihen lopputulokseen, että lopetan aktiivisen pakarankasvatuksen ja vaihdan siltä osin ylläpitävään. Koska fakta nyt vaan on, että mulla on varsin tarpeeksi tavaraa tuolla kontissa tällä hetkellä, eikä sinne tarvitsisi tulla enää yhtään lisää. :D Pois saisi jopa vähän lähteä! Onhan siinä ylimääräistä ja se saa tippua jos on tippuakseen, mutta koska tuntuu tuohon takamukseen mulla tarttuvan treenikin aika kiitettävästi, en enää aktiivisesti siis pyri pakaroitani kasvattamaan. Treenitrikoissahan tämä pylly toimii varsin hyvin, ne vetää sen sievästi kasaan ja muutoinkin saliympäristöön nyt vaan sopii kunnon kannikat :D Mutta kun elämään mahtuu muitakin hetkiä kuin sali, jolloin olisi toivottavaa pitää päällä jotain muuta kuin treenivaatetusta. Ainakin mulla! Mun ei tulisi mieleenikään lähteä trikoissa jonnekin muualle kuin liikunnan pariin. Ja tilanne mun toisten housujen suhteen on aika toivoton, eli yhdet mahtuu hyvin, loput huonosti. Ja niissä yksissä takamus näyttää entistä massiivisemmalta, eli toivoton tilanne. :D Samaan syssyyn mulla on pitkälti kaikki vaatteet jääneet pieniksi (ellei revenneet jo sen vuoksi..), eli edessä olisi koko hemmetin vaatekaapin uusiminen. En halua tuohon ryhtyä (ainakaan muutoin kuin kirpparin kätköjä tutkiessa), ja olenkin tullut siihen tulokseen, että tässä ollaan muutoinkin hyvän kokoisia ja vihdoin siinä tilanteessa, että lisää ei painoa tarvitse tulla. Pari kiloa saa lähteä itsekseen jos on lähteäkseen ja toivottavasti tipahtaa näin herkkujen vähetessä pois, jotta saisin muitakin housuja taas jalkaan. Ja niitä paitoja olisi kiva kanssa pitää, muuta kuin yhtä tai kahta luottopaitaa, jotka vielä mahtuvat.

Sinänsä jännä tilanne olla tässä. Että sitä on tarpeeksi suuri. Jotain tavoitteista on siis tosissaan täyttynyt! Lihasta tottakai saa tulla lisää, mutta painon ei tarvitse enää nousta. Se ei ole edes toivottavaa. Koska tykkään, että voi pitää jotain vaatteita päällä, ilman, että pitää maksaa itsensä kipeäksi koko vaatekaapin sisällön uusimisesta.

Näyttökuva 2015-11-09 kello 17.48.53
Loitonnukset. Pakaroille tässä etukumarassa ja pylly irti penkistä. Ja pakan suurimmalla painolla.

Semmosta. Jalkatreenissä tosiaan tuosta pakaroiden aktiivisen kasvatuksen lopettamisessa on kyse ainoastaan split squatista. Se on se mun ultimate pakaraliike, jolla tämä kaikki on kasvatettu (+ herkut :D). Siinä siirryin nyt pienempään painoon ja pidempään sarjaan. Muotoa saa edelleen tulla, kokoa ei. Juuri nyt tällä hetkellä. Jalkaprässit, kyykyt ja muut tehdään edelleen normaaliin tapaan. Niitä en pidä pakaratreeninä, vaikka ne siihenkin ottaa. Katotaan sitten joskus jos tästä lähtee ylimääräistä pois ja voi kasvatella taas sitä pakaraakin. Jos tarvitsee. Tällä hetkellä ei todellakaan tarvitse. :’) Peppuni on tarpeeksi suuri!

Se pepusta. Sitten eiliseen treeniin.

Näyttökuva 2015-11-09 kello 17.52.41
Ranskiksiin valmistautumassa ja sitten pönötystä olkapääpumpissa.

Lauantaina hierottiin kunnolla selkää ja hartioita, pienen (parin viikon?) tauon jälkeen taas. Kotona siis. Ja vaihteeksi ärtyi joku triggeri jossain, mikä vaikeutti sunnuntain treeniä kyllä kovin. Ei meinannut tulla mistään juuri mitään, kun toinen käsi juili olkapäätä ja oikeastaan koko käsivartta myöten. Yritin sitä venyttää auki ja vaikka mitä, mutta ei helpottanut (kuten ne ei koskaan sillä helpota). Sain kuitenkin jotenkin treenin tehtyä läpi, eikä lopulta toistotkaan juuri kärsineet. Tänään juilii edelleen ja juilii vielä muutaman päivän tai parikin viikkoa, kunnes taas helpottaa. Mitään uutta tässä ei siis ole, joskin kipu tuntuisi lähtevän eri paikasta kuin normaalisti. Samaa sontaa eri paketissa. :D

Ja siinä oli treeniviikko kuvina ja tarinoina! Syöpöttelyistä tulikin kakku käytyä läpi tuolla aiemmin, ja muita suusta alas menneitä juttuja oli mm. seuraavat:

2015-11-02 16.45.40
Salaattiannos linssipihveillä ja muilla lisukkeilla.
2015-11-04 17.11.44
Pakasteesta pippurilohkoja ja normilohkoja Anamman kasvispalojen (eli soijapalleroisten) kanssa.
2015-11-05 17.55.35
Pakasteesta nämäkin perunat, eli ristikkoperinoita ja niitä palleroisia.
2015-11-06 17.42.36
Semmonen päivä. Kasviksia ja paisteltuja tofukuutioita.
2015-11-07 17.35.55
Pippurilohkot ja palleroiset.
2015-11-08 18.01.32
Niiiin hyvää! Riisiä, porkkanaraastetta ja tofukuutioita kermaisessa thaikastikkeessa. Ooooo.. <3

Ja tuohon malliin meni ne syömiset ja se viikko. Nyt alan valmistautua tämän maanantain treeniin, salille lähtö olisi kohta edessä. Maukasta viikkoa!

2015-11-05 08.47.56

4 vastausta artikkeliin ”Viikko 45: valmis kontti”

 • Tuli noista kylmänäpyistä mieleen, että aivan kuin oisin lukenu jostai kylmän aiheuttamasta allergisesta reaktiosta. Ei tarvinnut kuin googlettaa niin löytyi kattavasti tietoa ja mikään lääkäri en tosiaan ole, mutta sun oireet kyllä sopisi kylmäallergiaan. http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/asiantuntijat/terveys/apua_kylmaallergiaan tuolla esin. infoa asiasta. Tuohonkin saa allergialääkkeitä jos alkaa elämää kovasti häiritsemään.

  • Minähän olen tätä googlettanut vaikka kuinka ja taas googletin uudelleen kun oireet palasi. Kylmäallergia on sama asia kuin kylmäurtikaria, ja mun oireeni ei siihen sovi moneltakaan osin. Tai oireet osittain kyllä, mutta niiden käyttäytyminen ei. Esimerkiksi tuo ajoitus on tuossa vaivassa melkein välitön ja lähtee myös pois parin tunnin kuluessa. Mulla se jatkuu pari päivää. Eikä mulle tule sellaista urtikarian näppyä kuin pitäisi tulla.
   Luulen, että jotenkin vain herkistyin viimalle siellä Skotlannissa, kun siellähän sitä piisasi. :D

 • Voijjee, oispa toi omaki kontti joskus valmis, tosin se ehkä auttais jos sen eteen tekis jotain :D kappas kun tuo treenaaminen ollu vähän toissijainen juttu viime kuukausina… Mutta noh prioriteetit kunniaan ja oma henkinen hyvinvointi ykkössijalle, onhan tässä loppuelämä aikaa kasvatella sitä konttia ja haukkaa :D

  Lisäksi mäki oon saanu vaivakseni lavan, en sentään kärsi pareesista kuten sinä mutta oikea lapa on niin sanotusti irtonainen ja tekee vähän mitä sattuu x( Fyssari ollu kaveri myös viime kuukausina, pläähh.

  Mutta hei isot propsit siitä että saat siirtyä vain kontin ylläpitoon! Kontti kontti. Mä en pääse tosta sanastakaan nyt eroon. Hahh :D

  • No mutta sulla on kyllä ollu hyvät syyt priorisoida reenit jonnekin ihan loppupäähän tämän hetkisessä elämässä! Joitakin asioita voi lykätä ja niihin voi koska tahansa palata, mutta toiset pitää hoitaa heti ja se on se ainoo oikea tapa <3

   Mutta kerpele että sullakin on lapa lähteny liikuksimaan! Mä en tiedä paljoa rasittavimpia asioita kun irtonainen lapa. Mulla on tällä hetkellä taas semmonen vaihe päällä kun se heiluu miten sattuu ja törröttää koko ajan. Mulla menee hermo ihan vaan kun koitan vaikka autossa istua, kun se tuntuu koko ajan siinä nojatessa. GRRRR. Toivottavasti saat lapasi pian kuntoon!

   Ja kiitosta! Kontti kontti joo :D Kasvaa ei tartte mutta muuta kuria se kyllä tartteis. :D No tää on näitä, että koko loppuelämä on aikaa ;)

Kommentointi on suljettu.