Viikko 44: kun pelkkää jalkaprässiä veivasin

Eilen sunnuntaina tuli tehtyä vielä myöhään illalla jalkatreeniä , joten päivittäminen viikon treenien osalta oli eilen vähän mahdotonta. Mutta ajattelin, että pärjäätte loistavasti sillä aiemmallakin postauksella vielä, jonka kirjoitin pari päivää sitten. :)

Treeniviikko:

Maanantai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 1:08min.

Tiistai: lepo.

Keskiviikko: jalat. Kesto: 0:44min.

Torstai: olkapäät, ojentajat. Kesto: 1:03min.

Perjantai: 12km kävelylenkki. Kesto: 2:08min.

Lauantai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 1:07min.

Sunnuntai: jalat. Kesto: 0:46min.

IMG-20151026-WA0004
Hammereita. Tyhmä ilme :D

Olen tätä asiaa täällä kirjoitellut aiemminkin ja kirjoitan siitä taas, sillä se on taas tullut vastaan. Tuntuma vs. painot. Toisille nämä on yksi ja sama asia, mutta mulle nämä on kaksi eri asiaa. En tiedä johtuuko se jostain hermotusjutuista tai ihan vaan tekniikkapuolesta, mutta mulla katoaa monesta liikkeestä tuntuma heti kun nostan painoa siihen. Kyse voi olla kilosta tai yhdestä pykälästä taljassa tmv. Erityisesti tämä meinaa olla ongelma hauistreenissä, ja siinä se on sitä tainnut ollakin pääasiassa aina. Heti kun toistot täyttyy sinne kahteentoista (tai joskus jopa yli) ja pitäisi nostaa painoa seuraavaan, katoaa tuntuma. Sitkeästi olen silti veivannut esimerkiksi noita kuvan hammereita sillä suuremmalla painolla, mitä saa juuri ja juuri liikuteltua 8-10 toistoa, mutta sitten taas tuntuma on silloin jossain muualla kuin hauiksessa. En edes tiedä oikein missä se on. Mutta kun pudotan painoa alas kilolla ja teen siististi ne kaksitoista toistoa, tuntuma pysyy hauiksessa ja seuraavana päivänä kyllä huomaa, että on hauista treenattu! Tein saman pudotuksen nyt scottiin ja voi jee, siinä saa kyllä nyt sellaisen hauissäryn aikaiseksi, ettei mitään rajaa! Siinä mulla alkaa nousta olkapäät heti mukaan kun nostan painoa, mitä saan kyllä liikuteltua sen kymmenen kertaa. Tällä pienemmällä painolla sitten taas toistoja tulee ensimmäisellä jopa 15 ja seuraavilla se 12, ja siinä tietää treenaavansa hauiksia.

Tämän takia mulla vähän junnaa paikoillaan tuo hauistreeni, erityisesti. Ja tämä on myös asia, johon tarvitsisin sitä valmentajaa. No sitten joskus. Pääasia että nyt taas tiedän ainakin jonkin aikaa treenaavani oikeaa lihasta ;)

2015-10-28 13.02.16

Keskiviikkona kävinkin yksinäni salilla päiväsaikaan ja oli vuorossa jalkatreeni. Viime viikon katsauksessa taisinkin vihjailla sitä, että aion ehdottomasti joskus tehdä kokonaisen jalkatreenin pelkkää prässiä. No, se kerta oli edessä keskiviikkona! Valtasin prässin itselleni koko treenin ajaksi (ja harmittelin ettei kukaan tullut kysymään montako sarjaa on jäljellä, oisi ollut kiva vastata että no ainakin kymmenen!). Mulla oli ihan sairaan siistiä tuon treenin aikana! Aloittelin satasella ja jatkoin erinäisillä toistomäärillä ja painoilla 135 kiloon asti, mistä tuli samalla uusi ennätyspaino. Siinä vaiheessa sarjoja oli alla jo yhdeksän, joten eiköhän siitä nousisi paljon enemmänkin. :D Sillä sain tehtyä 2×5. Loppuun se perinteinen satasella 20 toiston veivaaminen, mikä on muuten yhdentoista sarjan jälkeen vähän erilaista kuin neljän sarjan jälkeen :’) Ihanaa touhua kyllä kaikkineen! Aikamoisilla töpökoivilla sitä sai lähteä kohti bussipysäkkiä ja piti vielä vähän kiiruhtaa, kun bussi oli jo lähdössä. Hyi. :D

2015-10-29 14.20.29
Salilta taas kotona torstaina.

Torstain treenin tein kanssa bussikyydin jälkeen yksinäni keskellä päivää, eikä kuvaajaa silloinkaan ollut. En oikeastaan muista treenistä juuri mitään. Muistan vain keitä siellä salilla oli lisäkseni. :D Painoja ja toistomääriä katsellessani näyttäisi ihan perushyvältä treeniltä.

2015-10-30 13.46.08

Perjantaina jalat oli juuri ja juuri palautuneet sen verran, että uskalsin lähteä kävelylle. Kyllähän se prässääminen tuntui edelleen, etenkin sisäreisissä ja nivusissa, mutta pystyi kuitenkin jo askeltamaan normaalisti, eli ei rampauttanut. Oli kiva raikas ilma, vähän ehkä kylmäkin. Oikeastaan pää oli ainoa mikä paleli, kun eipä tuo lippis niin hirveästi lämmitä.. Siksipä mulla onkin hupullinen takki ja hupussa vielä fleece-vuori, joten se päässä siellä tulikin paljon tallusteltua. Kaksitoista kilometriä musiikkia kuunnellen ja hyvällä mielellä. Samaan aikaan mies hengaili Lihastohtorin seurassa toisaalla, sekä koulun merkeissä että sen jälkeenkin. Olin kateellinen, mutta ihan mehuissani silti. :D

Illalla oli tarkoitus mennä vielä salille yhdessä, mutta kun ruuhkakaupasta selvittiin kotiin, todettiin että siirretään treeni lauantaille ja treenataan siten myös sunnuntaina tavoista poiketen. Olihan sitä vähän siitä kävelystäkin poikki.

Näyttökuva 2015-11-02 kello 17.43.28
Facepull. Takaolkapääliike.

Lauantaina illalla mentiin sitten sinne salille. Ei siellä kovin montaa ihmistä ollut, kaupungilla sitäkin enemmän. Meidän Halloween -bileet oli salilla. ;) Taas tein niillä tuntuma -painoillani koko treenin ja kyllä siitä vaan taas tykkäsin. Siinä niin tietää, että ei turhaa riehu vaan oikea lihas tekee töitä. Ja sen tietäminen nyt vaan on kivaa.

IMG-20151031-WA0011
Hammereita.
Näyttökuva 2015-11-02 kello 17.44.26
Scottia ja ristikkäistaljassa hauiksia.

Lähdin salille vähän nälkäisenä ja niinhän sitä tuli mentyä tietysti karkkikaupan kautta kotiin. :D Muutoin oli koko viikko herkuton ja aika äkkiä alkoi kyllä karkit tökkiä. Heti kun on hetken ollut ilman, ei niitä pysty vetelemään entiseen malliinsa. Nyt ei taas tee mieli edes ajatella karkkia, yöh. Ja nythän tässä alkoikin tämä marraskuu, jossa ei tule herkkuihin tuhlattua rahaa enää entiseen malliinsa, vaan kerran kuussa + erikoistapaukset. Yksi erikoistapaus on tulossa heti huomenna, tiistaina, kun meille saapuu mieluisia vieraita <3 ja heitä varten ollaan tilattu kakku. Puolet kakusta on vanhaa tuttua ja puolet uutta, minkä myötä tulee ensimmäistä kertaa maistettua raakakakkua. Jännityksellä odotetaan! Meillä on myös tilaus jossain matkalla, kun tilattiin uusia suklaita netin kautta. Sellaisia mitä ei olla ennen maistettu ja nyt maistetaan. Ihanteellista olisi säästää ne sinne kuun yhteen viikonloppuun, mutta tunnen meidät ja aika varmaksi osaan sanoa, että ei tule kestämään sinne. :D

IMG-20151031-WA00001

Jos taas palataan asiaan, eli niihin treeneihin, niin sunnuntaina oli tosiaan luvassa jalkatreeniä. Illalla mentiin ja edelleen oli kyllä aivan harvinaisen hiljainen sali. Ei siellä tainnut lopulta olla kuin yksi ihminen meidän lisäksi. Parasta! Minähän halusin taas varata prässin itselleni kokonaan ja niin tein. Samalla setillä mentiin kuin aiemminkin viikolla. Kaksitoista sarjaa, painoja vaihdellen ja eri toistomäärillä. Täysillä kuitenkin kaikki.

IMG-20151101-WA0002

IMG-20151101-WA0009
Lopun 20 toistoa sillä satasella, käsillä auttaen. Ei toivoakaan että jalat yksinään jaksaisi tuossa vaiheessa! Kuolettavan ihanaa <3

Ensi kerralla pitää sitten jo varmaan palata niihin normaaleihin jalkatreeneihin. :) Sulattelen kyllä ajatusta mielessäni, että tekisi joka toisen treenin tätä ja joka toisen normaalia.. Voi kun voisikin olla kivaa! Katsotaan miten käy.

Näyttökuva 2015-11-02 kello 17.45.23Mulla alkaisi kyllä muutenkin olla aika taas vaihtaa treeniohjelmaa. Näin äkkiseltäni veikkaan, että 3-4kk on menty tällä samalla, eli pitäisi alkaa vaihdella liikkeitä. Ehkä ensi kevyen viikon jälkeen voisi vaihdon tehdä.

Sitten murkinoita!

2015-10-26 17.27.43
Pyttipannua! Paisteltua perunaa, riisipastan jämät ja tofukuutioita. Ihan sairaan hyvää!
2015-10-27 18.07.03
Paistetut perunat ja ensimmäistä kertaa maistelussa Hälsan’s Kökin linssipihvit (pakkasesta). Nams! Heille on tullut monia vegaanisia vaihtoehtoja nyt ihan hiljattaen.
2015-10-28 16.34.38
Tämän piti olla mulla vain välipala (paistetut potut ja tofukuutiot), mutta olikin niin iso annos etten enää jaksanut sen lisäksi myöhemmin syödä salaattiannostani!
2015-10-29 19.32.55
Seuraavana päivänä sitten. Salaatti, kurkku, tomaatti, suolakurkku, tofukuutiot, valkosipuliöljy, mustapippuri, munakoisopyree, hiivahiutaleet. Parasta!
2015-10-30 16.54.12
Keitin vähän riisiä. Okei paljon. Koko armeijalle. Pelkäsin että oisi tullut liian vähän ja tein vähän reilummin. Ei tullut liian vähän. :D
2015-10-30 17.18.50
Riisin kanssa valkosipulinen intialaishenkinen kastike, missä tofusuikaleita. Oli hyvä setti!
2015-10-31 16.53.57
Seuraavana päivänä paistelin riisiä pannulla ja maustoin intialaisilla mausteilla. Kaverina tofukuutiot. Jumalainen setti!
2015-11-01 18.07.44
Ja sitä samaa uudelleen seuraavana päivänä. Riisiä riitti. :D

Noin ikään meni viime viikko. Tämä viikko on jo käynnissä kovaa vauhtia ja tästä ollaan menossa pian salille. Ja huomenna saa kakkua, aika kivaa! Instaan tulee varmasti kakkukuvaa jossain kohtaa päivää, kurkkikaa sieltä jos ei jaksa odottaa seuraavaan viikkokatsaukseen. ;)

Kivaa viikkoa teille!