Viikko 40: leimattu täpötreenari

Mikä viikko! Hitsi mulla on ollut kivaa. Viikkoon on mahtunut niin paljon kaikkea erilaista juttua, mikä lopulta huipentui viikonlopun tatuointimessuihin, jossa mulle perjantaina tehtiin tatuointi, millä voitettiin lopulta ensin perjantain paras tatuointi -kilpailu ja lauantaina koko messujen paras. Miten siistiä! No vaikka kuinka siistiä! Kuvia tapahtumasta löytyy instasta ja tatskan kuva vielä tämän postauksen lopusta, jos ei instaan huvita klikkailla (en tiedä miksi ei huvittaisi, mutta enivei :D).

Ennen perjantai-iltaa piti kuitenkin hoidella alta pois viikon treenit, joita tahdoin saada tehtyä viisi, sillä lepoa on tuon tatuoinnin vuoksi tulossa kuitenkin sellaisen viikon verran ainakin, kun mm. hikoilu on kielletty. Onnistuin viiden treenin tekemisessä ja niistä neljä jälkimmäistä tapahtui bussilla reissatessa, aamupäivän aikaan. Tuo tarkoitti myös sitä, että kuvaajaa ei ollut mukana, joten aika nihkeästi on treenikuvia tarjota. Maanantaina koitettiin räpsiä kuvia vähän enemmästi kun vielä yhdessä oltiin treenillä ja niitä tuli jonkin verran sentään. Mutta se viikko oli tällainen:

Maanantai: olkapäät, ojentajat. Kesto: 1:12min.

Tiistai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 1:13min.

Keskiviikko: jalat. Kesto: 1:04min.

Torstai: olkapäät, ojentajat. Kesto: 1:09min.

Perjantai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 1:07min.

Lauantai-sunnuntai: lepo.

Näyttökuva 2015-10-04 kello 14.03.43
Pystysoutua olkapäille.

Maanantain treeni tapahtui illalla töiden jälkeen, ja jo seuraava treeni olikin noin 12 tunnin kuluttua siitä, kun aamupäivällä lähdin kohti salia. Mulle oli etukäteen vähän epäselvää se, että miten mahtaa kulkea noin aamulla nuo treenit ylipäätään, kun on niin tottunut menemään sinne vatsa aivan ruokaa täynnä ja koko päivän tankanneena, niin sanotusti. Vähän tulikin yllätyksenä alkuun se, että kulki paremmin heti aamupäivästä. Ennenhän treenasin aina aamupäivästä (mm. ulkomailla asuessa, kun en ollut töissä) ja koin sen parhaaksi ajaksi treenata. Nyt on menty kuitenkin jo pitkän aikaa iltatreeneillä ja ne tuntuu täysin luonnollisilta. Mutta näin aamupäivästä on se hyvä puoli, että niska, hartiat ja selkä on yöstä vielä suhteellisen rennot, eikä jännitysniska ole ehtinyt paikkoja jumittaa, ja sitä kautta on myös enemmän paukkuja annettavana. Töissähän tulee tehtyä paljon käsillä ja tottahan ne siinä väsyy. Siinä missä selkä ja hartiatkin.

IMG-20150928-WA0011
Ojentajille pushdownia käsi kerrallaan.

IMG-20150928-WA0010Oikeastaan suurimman yllätyksen tarjosi ne viimeiset hauiskäännöt ristikkäistaljassa, joista muistan joka kerta mainita. Normaalisti pudotan painoja kun olen normaalilla painolla tehnyt neljä sarjaa ja tahdon vielä itseäni kiusata lisää, mutta tällä kertaa ei tuntunut tarvetta tiputtaa painoa ylimääräisiin sarjoihin. Veivasin siis seitsemän sarjaa normaalilla painolla, ilman, että toistotkaan kärsivät! Aika parasta. Oli jotenkin varsin viihtyisää siellä salilla, kun kello ei ollut vielä käytännössä yhtään mitään ja olin yksin liikenteessä. Mieluusti olisin jäänyt sinne varmaan puoleksi päiväksi, mutta ajattelin, että järkevämpi oli kuitenkin kotiin lähteä. :D

2015-09-29 10.10.31
Itse piti salaa itseään kuvata :D

Seuraavan päivän jalkatreeni jännitti kaikista eniten. Että miten paikat on auki siellä salilla ja saako liikkeet tehtyä. Oli muuten ensimmäinen kerta kun olin tekemässä jalkatreeniä ilman miestä! Kaikki muut treenit on saattanut tehdä esimerkiksi heti töiden jälkeen suoraan salin kautta poikkeamalla, mutta jalkatreenit olen aina jättänyt iltaan. Silloin on ehtinyt tankata kunnolla ja rullattua jalat huolellisesti auki, jonka jälkeen on päässyt nopeasti autolla paikalle ja veivaamaan sitä treeniä. Nyt tein niin, että tankkasin aamulla vähän enempi hiilareita mm. banaanin muodossa ja sen jälkeen rullasin jalat kunnolla ja huolellisesti läpi, kuten aina. Siitä kiirehdin bussiin ja bussilta salille, ja sain jo valmiiksi hyvät lämmittelyt tehtyä sitä kautta, oli meinaan hiki. Tein silti vielä lämmittelyä matolla, jonka jälkeen siirryin rullailemaan vielä kertaalleen kaikki paikat auki, jos ne olivat sattuneet menemään kävelystä ja muusta jo uudelleen jumiin. Hiki valui koko ajan, lämpö oli päällä! Ja sitten siirryin itse treenin pariin, vihdoin.

2015-09-30 10.09.18

Tuo kaikki ilmeisesti toimi hyvin, sillä jo split squatissa kaikki toimi niin kuin pitikin, eikä toistoista tai painoista tarvinnut tinkiä. Jalkaprässissä sitten taas kulki entistä paremmin, kun sain nostettua kahteen ensimmäiseen sarjaan toistomäärän 6 -> 8. Lopussa taas satasella ne perinteiset 20 toistoa. Hitsi että muuten oli hiki, kerroinko jo? Asiaa saattoi auttaa pitkähihainen treenipaita ja lippis päässä.. Uudet ennätykset tuli toistomäärissä myös loitontajalaitteessa (johon ei saa enempää painoa ja toistot on jo 4×22, plääh). Kyykyt loppuun ja mietin, että miten jaksan bussille kävellä, saati sitten sen matkan bussilta kotiin toisessa päässä. Kyselin jo mieheltä whatsappilla, että saanko tilata taksin bussipysäkiltä kotiin jos ei vaan jaksa. Kuulemma sitten saa, jos ei jaksa edes raahautua. Jaksoin raahautua, hö. :)

Torstaina taas olkapäitä ja ojentajia maanantain tapaan, mutta tällä kertaa aamupäivän treeninä iltatreenin sijaan. Ja tein uusia ennätyksyä siinäkin, parissakin liikkeessä. Kyllä kulki! Siihen ojentajaliikkeeseen, jossa tehdään selkä vasten sitä levyä pushdownia (naama telineestä ulospäin, ymmärtääkö kukaan? :D), sain lisättyä painoja niin, että viimeinen sarja meni 20 kilolla. Sitä ennen meni 17,5 kilolla 3×12. Siitä että onko nämä painot suuria vai pieniä vai mitä ne on, en tiedä. Mutta mulle merkityksellisiä juttuja, ja siksi niistä tähän kirjoitankin. :) Pystysoudussa tuli myös uudet ennätykset.

IMG_20150928_212210

Ja perjantaina oli taas sitten hauiksia ja selkää ja takaolkia. Se ei mennyt ihan niin kuin alunperin suunnittelin, kun salilla oli vähän ruuhkaa. Ainakin niissä laitteissa, mitä olin itse käyttämässä. Itseasiassa salilla oli yllättävän paljon porukkaa näihin aikoihin (10-12) kun mitä on illalla 21-23. Alunperin ajattelin, että saisin melkein yksin treenata kun kaikki olisivat töissä, mutta väärässä olin.

Pienestä säätämisestä huolimatta perjantainkin treenistä sai lähteä fiiliksellä, että täysillä sai vääntää ja viikon viimeinen treeni ennen treenitaukoa tuli hoidettua kunnialla. Sitten olikin aika mennä kotiin ja valmistautumaan illan tatuointitapahtumaan!

2015-10-02 12.30.07

Oli muuten kiva olla lippis päässä salilla. Sai jotenkin vielä enemmän puurtaa omassa kuplassaan kun pääkin oli suojattu. :D Ei mutta siitä ihan tuntui saavan jotenkin lisää potkua touhuun, eikä tarvinnut miettiä miten tyhmältä näyttää tukka kiinni, kun ponnari ei mun päähäni sovi. :D #firstworldproblems

Näiden aamun treenien vuoksi tuli syötyä viikon verran aika poikkeuksellisesti, kun ei illallisella tarvinnut enää tankata hiilareita laisinkaan, kun se ei enää ollutkaan se treeniä edeltävä ateria, eikä lähelläkään myöskään treeniä seuraava ateria. Otin siis hiilareita aamupäivällä/päivällä muista lähteistä ja itse ruoan pidin kevyempänä. Ja tykästyin niin valtavasti näihin mun salaatteihini, että söin samanlaista settiä ihan tänne sunnuntaihin asti. :’) Siispä kuvia tässä nyt vaan kaksi, kun olisivat muutoin kaikki samanlaisia. Ensimmäinen salaatti oli vähän plääh ja toinen olikin sitten niin iso hitti, että menin kauppaan hakemaan seuraaviksikin päiviksi lisää salaattitarpeita.

2015-09-29 21.18.30
Salaattia, kurkkua, omenaa, munakoisopyreetä, tofukuutioita, valkosipulista öljyä, mustapippuria.
2015-09-30 20.34.10
Salaattia, kurkkua, tomaattia, suolakurkkua, munakoisopyreetä, tofukuutioita, mustapippuria, valkosipulistä öljyä ja hiivahiutaleita, eli vegaanin parmesaani. Siis nam! Tätä loppuviikko. Tänään lisäsin vielä aurinkokuivattuja tomaatteja. Mmmhh.

Olen tämän viikon ollut herkuitta ja vasta tänään on vähän niitä tehnyt mieli. Ehkä huomenna pitää saada vähän namia. Muutoinhan päällä on ollut jo pidempään aikamoinen herkkukyllästys, vaikka niitä on siitä huolimatta syöty. Vasta nyt on tajunnut, ettei niitä ole pakko syödä, vaikka siihen on mahdollisuus.. Painokin humahti 1.2 kiloa alaspäin sillä, kun jätti ne herkut pois. Vähän oli ehkä nestettä.

Niin, perjantaina illalla oli siis tatuointiaika paikallisille messuille. Inkulle varasin aikani, jolla olen käynyt (Joensuussa) rintakehänikin tatuoimassa aiemmin tänä vuonna. Inkkuhan on ihan hullun lahjakas ja voin kernaasti suositella häntä, tosin aikoja on hankalampi saada (yleensä päivässä tai parissa menee ajat vuodeksi eteenpäin..). Mun aikani oli viideltä ja tatuointia tehtiin nelisen tuntia. Idea oli mun ja mallikuva tuli multa, jonka pohjilta Inkku teki aivan tajuttoman hienon taideteoksen. Oli löytänyt myös toisen kuvan, joka muistutti tyyliltään omaa mallikuvaani, ja niistä yhdistettiin tämä mikä olkavarteeni tuli. Ihan huikea ja olen aivan valtavan tyytyväinen.

IMG-20151002-WA0005

Kuva on ensimmäiseni, missä on väriä ja yhteensä kahdeksas tatuointini. Tavallaan yhdeksäs, kun yksi on laitettu peittoon sillä majakalla, mutta peitetty teksti tehtiin samalla toiseen käteen, parempilaatuisena ja paremmalla fontilla. En koskaan ajatellut haluavani värillistä tatuointia, mutta kun törmäsin siihen yhteen mallikuvaan netissä, jossa oli oranssia käytetty, se oli mielestäni aivan täydellinen. Ja edelleen väritys pysyy hillittynä. Hitto, että se on hieno.

Jäin messupaikalle odottamaan kilpailua alkavaksi kello 23, jossa valittiin mm. päivän paras ja siihen Inkku tahtoi osallistua ja tottakai siihen sitten osallistuttiin. Ja voitettiin päivän paras. Oli ihan hassua olla siellä lavalla, ja kun ihmiset hurrasi. :) Sen jälkeen putsattiin kuva ja laitettiin se pakettiin. Ja eilen lauantaina Inkku laittoi viestiä yöllä, että voitettiin vielä tällä koko messujen paras tatuointi -kisa, ja mun palkintotauluni nro. 2 oottaa mua Joensuun liikkeellä. Ihan sairaan siistiä ja tämä kaikki kyllä kruunasi hienon viikon! Ja onhan tämä nyt hienointa mitä mun kehossani on. Siis pylly mukaanlukien ja kaikkea, haha! :D Ja jos joku merkityksiä haluaa tietää, niin niitähän on mun kaikilla tatuoinneilla. Tuossa samassa kädessä on majakka, minkä otin ohjaamaan kotiin kun ulkomailla asuttiin. Ja nyt tämä on sitten se, mikä sinne kotiin vie. Ja vei. Ja joskus seilataan laivalla maailman toiselle puolen, uuteen kotiin. Samaan käteen tulee joskus vielä tätä teemaa lisää, ainakin kompassia, ehkä kuumailmapalloa ja karttaa. Ankkurikin. Hiha siitä siis vielä tulee. Ihan parasta!

Huomenna menen Pekalle hierottavaksi, otetaan pohkeet ja vähän kokeillaan taas selän ja hartioiden seutua. Jänskää, kuten aina, mutta toivotaan ettei mitään kamaluuksia tapahdu tuon selkähieronnan seurauksena. Viimeksi meni hyvin kun kevyesti otettiin ja nyt haluan kokeilla vähän kovempaa.

Lepoa nyt on siis kuitenkin treenien osalta edessä, ainakin jonnekin perjantaihin asti. Katsotaan sitten mitä tehdään ja miten tatuointi voi. Viikonloppuna meillä onkin juhlaa miehen synttäreiden ja hääpäivän merkeissä, jee. <3

Kivaa viikkoa!

4 vastausta artikkeliin ”Viikko 40: leimattu täpötreenari”

 • Upea tatska, ehdottomasti palkintojen arvoinen!

  Toivotan jo tässä vaiheessa ihanaa tulevaa viikonloppua! :)

  • Kiitos, samaa mieltä olen!
   Ja kiitos tuosta jälkimmäisestäkin. Voi olla, että lähti kakku tilaukseen.. Mutta puolikas tällä kertaa vaan! ;)

 • Todella hieno tuli tuosta siun laivasta! Näin sen vilaukselta livenäkin kun kävin aikaa varailemassa :D

  • Iiik! Oisit tullut vaan tervehtimään, oisin tunnistanut kun oisit sanonut olevasi Kaoka. :D

Kommentointi on suljettu.