Viikko 34: leveämpi sieltä ja leveämpi täältä

Melkein sain täydellisen treeniviikon aikaiseksi. Aina ei elämä mene ihan niin kuin suunnitteli, ja sen vuoksi piti tehdä treeneihin muutoksia, mikä lopulta vaikutti kahden treenin poisjäämiseen viikolta.

Loppuviikosta ilmeni myös huonoja uutisia kissaa koskien, joista Insta -seuraajat saivatkin jo eilen tietää. Asiaa en täällä sen enempää pui, kun tänne blogiin se ei kuulu, mutta tulee jatkossa vaikuttamaan treeneihin ja syömisiin ihan satavarmasti, kävi miten kävi. Instan puolella kissan kuulumisia tulee jatkossakin, se kun on henkilökohtainen tilini, sekä toinen blogini on seurannut kissan menoa siinä missä omaanikin ja jatkossa siellä on edelleen sama meininki. Uudesta käänteestä en siellä vielä kirjoittele ennen kuin olen eläinlääkärin kanssa jutellut.

Sitten tämän blogin aihepiiriiin, eli treeneihin:

Maanantai: jalat. Kesto: 0:58min.

Tiistai: lepo.

Keskiviikko: 10km kävelylenkki, kesto: 1:52min.

Olkapäät & ojentajat. Kesto: 1:11min.

Torstai: 12km kävelylenkki, kesto: 2:12min.

Selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 1:09min.

Perjantai: lepo.

Lauantai: jalat. Kesto: 1:02min.

Sunnuntai: lepo.

Näyttökuva 2015-08-24 kello 13.35.48
Prässissä. Huilitaukoa loitontajissa. Koko pakka käytössä!

Viikko alkoi jalkatreenillä, missä pitikin tehdä muutosta lennossa rutiiniin. Viimeisenä liikkeenä mulla odotti kyykky, mutta kun smith oli varattuna, en sitä jäänyt oottelemaan. Tässä oli mun tilaisuuteni kokeilla pitkästä aikaa takareisien treenaamista, että tuntuuko vielä kipua jossain polvitaipeen tienoilla tai tuntuuko liike ylipäätään pohkeissa enemmän kuin takareisissä (mikä on siis ollut ongelmana ylikireiden pohkeiden vuoksi jo pitkään).

IMG-20150817-WA0000Pienen tauon jälkeen liike sujuikin suhteellisen nätisti ja kivutta. Vielä en sitä ota takaisin, keskityn muihin juttuihin tässä välissä.

Keskiviikkona oli kävelyn vuoro ja hirvitti mennä sinne kuumuuteen. Tästä manasin viimeksi tarpeeksi niin en manaa enää. :D Laitoin aurinkorasvat iholle ja uuden tatuoinnin suojaamiseen leikkasin yhdestä vanhasta huivistani siivun, jonka sidoin käsivarren ympärille. Tuo olikin aika hyvä patentti, ei aurinko pääse käristämään uutta kuvaa ja silti se hengittää, eikä tukehdu jossain elmukelmun alla.

2015-08-19 11.37.03
Ja on saman värinenkin kuin mun lenkkitossuni. :D

Turhan kuumahan siellä vaan taas oli ja se tekee kävelystäkin vähän turhan raskasta, eikä sellaista nautinnollista touhua mistä eniten tykkään. Takaisin tullessa kävin istuskelemassa jonkin aikaa järven rannalla ja siinä oli tavallaan samaan aikaan paahtavan kuuma kuin viileäkin, ja viihdyin siinä varmaan parikymmentä minuuttia, ennen kuin lähdin taas takaisin tielle ja kotia kohti.

2015-08-19 13.11.52

2015-08-19 12.04.3910 kilometriä siis tuli tallusteltua. Rauhallisesti, kun ei huvittanut nopsaan tarpoa. Eikä nuo jalatkaan ole aina siinä parhaassa iskussa silloin kun jalkatreeni on ollut edellispäivänä. Muutoinhan mun jalat toimii edelleen hienosti, eikä niitä hapota. Kirjoitan aiheeseen liittyen postauksen verran kunhan jaksan ja ehdin. Siitäkin siis, niin kuin kaikesta muustakin pitäisi kirjoittaa..

Illalla olkapäitä ja ojentajia. Olen joutunut tekemään treeniin yhden muutoksen ihan vain tukkani vuoksi. :D Nyt kun on taas pitkä tukka ja tuo ponnari päässä niin ei ole enää tehnyt mieli tehdä ranskalaisia penkillä maaten. Vaihdoinkin sen seisten tehtäviin, yhdellä kädellä kerrallaan. Ainakin nyt toistaiseksi näin.

IMG-20150819-WA0002
Voin paljastaa, että tässä kuvassa mun takamus oli ihan JÄÄTÄVÄN leveä ja siksi leikkasin sen kuvasta pois. :’D Vaikka kyllä tämäkin kuva vielä osviittaa antaa..

Mutta olkoot takapuoli jäätävä, sillä mieluummin kropassa ylimääräistä jos sikseen tulee, kuin että olisin edelleen siinä vuoden 2012 kunnossa.

20150819_225515
Nyt ja silloin. Molemmat pumpissa. :D

Seuraavana päivänä oli taas kävelylenkkiä luvassa ja jälleen ihan yhtä hikisissä oloissa. Laitoin päälle Niken paidan, mitä en ole vissiin koskaan vielä pitänyt, sillä se on ollut liian suuri. Ostin sen 2012 ja silloin olin tosiaan aika monta kiloa pienempi. Nyt paita on sopiva ja on kyllä todella mukavakin. Dri-fit -malliston paitoja.

2015-08-20 11.35.4512 kilometriä menin. Suunnitelmissa oli käydä istuksimassa jälleen siellä järven rannalla, mutta joku speedo -mies oli vallannut mun paikkani koko mitaltaan. :D Kävelin siis suoraan kotiin vain. Uuvuttavaa on kyllä tuo meno tuolla. Onneksi pian se syksy tulee ihan oikeasti.

Illalla selkää, hauiksia ja takaolkapäitä. Jälleen saatoin innostua viimeisessä ristikkäistaljaliikkeessä ja tehdä sarjoja seitsemän. Treenin alussa oli selkeästi normaalia enemmän voimia ja sain useampia toistoja, mutta sitten tuossa ristikkäistaljassa toistot tipahtivatkin. Ei haitannut, kun tuntuma oli silti varsin messevää.

Näyttökuva 2015-08-24 kello 13.34.10 Näyttökuva 2015-08-24 kello 13.40.49Tässä alimmaisen kuvan oikeassa reunassa näkee miten mun vasen käteni irtoaa kropasta kääntöä tehdessä ja en ole ihan varma mille lihakselle liike edes silloin menee. En tiedä miksi se tekee noin (tämä ei ole siis edes mun vammakäsipuoleni), mutta luulen että siinä on ollut trigger -kipua ja siksi se oikea liikerata on jossain kohtaa sattunut liiaksi. Nyt vaan ensi kerralla pitää panostaa tuosta pois ja tehdä se jopa oikein. Nyt ensimmäisenä taitaa nousta hartia korvaan ja sitten vasta taittuu käsi.

IMG-20150820-WA0010
Rankempi valo. :D

Kokeilin selälle myös alataljaa tuossa oikein taljamasiinassa, enkä siinä alataljamasiinassa. Tuliko näiden kahden ero nyt selväksi? :D Tykkäsin tästä ihan huomattavasti enemmän ja miehellä oli samat fiilikset. Jatkossa tässä, kiitos nam.

Perjantai ei sitten mennytkään ihan putkeen. Piti olla jalkatreeniä illalla. Jalkatreeni on sellainen treeni, mikä vaatii mulla hirveästi valmistautumista ja se on mielessä koko päivän. Sitä elää, syö ja hengittää jalkatreeniä koko sitä edeltävän päivän! Tankkaa normaalia enemmän hiilaria, ottaa ylimääräistä välipalaa, rullaa jalat hyvin (vie noin puoli tuntia) ja kaikkea sellaista. Miehellä oli töissä aivan epätavallinen projekti ja jo siinä rullailun aikana kyselin, että kauankohan menee kun kohta pitäisi salilla jo olla. Hänen piti ehtiä viime tingassa. Olin treenivaatteet päällä ja kaikki valmiina jo odottamassa, kunnes kävi selväksi, että ei sitten ehditty ollenkaan. Miehestä riippumattomista syistä oli sattunut yhtä sun toista siinä kyseisessä projektissa ja hän pääsi kotiin vasta joskus kymmenen aikaan illalla. Voin sanoa, että kyllä ketutti. Mikä tahansa toinen treeni, niin olisi ollut ok. Harmittavaa, mutta ok. Jalkatreeni vaan vaatii niin paljon. Ja sitä tiesi, että pitää sitten tehdä se kaikki sama valmistautuminen taas seuraavana päivänä ja tämä oli ollut turhaa. First world problems, tiedän. Ketutti silti. Sen illan vain, ei sen enempää. Viiden vuoden päästä tätä tuskin muistaa. :D

2015-08-21 21.13.27
Kiukutti. Mutta aina on aikaa selfielle. Tuosta vaatteet sitten vaan taas pois ja pyjama päälle. Grr.

Lauantaina oli sitten tosiaan se kaikki valmistautuminen edessä uudelleen. Tämän lisäksi lauantaille aiemmin aiottu treeni jäi pois ja samoin sunnuntaille aiottu kävelylenkki jäi pois (ei jalkatreeniä seuraavana 24 tuntina aerobista jos mielii byllyä kasvatella, vinkkaa Lihastohtorikin). Mutta treeni itsessään oli onneksi ihan loistokas ja tuntuma oli niin kohdillaan ettei olisi voinut paremmin mennäkään. Ei ole aina itsestäänselvyys, että jalat toimii optimaalisesti jalkatreenissä, monesti mulla saattaa tulla jotain kireyksiä ja kremppoja kesken kaiken, mitkä estää ihan täysillä ja täydellisellä tuntumalla treenaamisen. Nyt meni hyvin, ja hyvä niin!

Näyttökuva 2015-08-24 kello 13.33.41
Prässäämisestä löytyy myös videota Instan puolelta.

Eilinen sunnuntai menikin sitten lepäillessä. Ja surressa kissaa. Ei ollut mukava päivä. Ruokahalu teki myös katoamistempun tässä loppuviikosta, ja siihen varmasti vaikutti tämän surun lisäksi tulossa olevat menkat.

Viikolla on myös herkuteltu ja välillä on oltu sen kanssa ihan hunningolla! Kerrankos sitä.. Vai joka päivä? En muista enää. Ei se kyllä ehkä vain kertaan jäänyt. ;) En tarkalleen muista mitä tuli syötyä missäkin vaiheessa ja samoja ruokia syötiin useampana päivänä. Jotain tässä kuitenkin. Herkut ja ruoat sekaisin. Joskus ruoaksi saattoi olla myös herkkuja..

2015-08-17 17.01.05
Kasviksia ja tofukuutioita.
2015-08-18 16.31.13
Sitäpä.
2015-08-18 18.35.58
Hunningolla, kuten sanoin.
2015-08-19 17.04.13
Mies hoiti töistä kotiin tullessa ruoan pöytään! On muuten hyvää suklaata tuo Pirkan minttusuklaa. Ekaa kertaa maistettiin.
2015-08-20 23.12.56
Filmtown -löytö! Ekaa kertaa näitäkin. Jaa mitäkö siellä Filmtownissa tehtiin? Vinkki: ei vuokrattu leffoja. #hunningolla
2015-08-21 17.05.59
Riisipastaa ja tofukuutioita. Oon syönyt noita kuutioita paljon myös kylmiltään tällä viikolla. Liian hyviä!
2015-08-23 18.35.29
Lauantai oli taas pizzapäivä. Ei tehnyt mieli suuremmin, koska ruokahalu oli kateissa. Söin tämän yhden palan vain. Toisen sitten sunnuntaina.

Siinähän sitä. Viljapäiviä on ollut enemmän kun kroppa sallii ja olenkin keksinyt jälkikäteen tehneeni tutkimusta siitä, että vieläkö mun kroppani niitä vähän vihaa. Vihaa se. Vatsa ei suuremmin oireile kun kerrat on edelleen satunnaisia, mutta sen verran tasaisesti noita kertoja kuitenkin on ollut, että nivelissä on alkanut tuntua kipua ja samoin luissa vihloo välillä. Jospa sitten taas oisi hetken ilman silleen aikuisten oikeesti.

2015-08-18 17.42.31
Sukissa on sentään porkkanan kuvia, eikä donitsien.

Kivaa viikkoa kaikille! Mulla alkaa tämä viikko levolla. Koska naistenvaivat ja pillereiden popsiminen. Huomenna jatketaan kävelyn merkeissä. Semmosta.

2 vastausta artikkeliin ”Viikko 34: leveämpi sieltä ja leveämpi täältä”

  • Voi itku sentään. :( Olen Heidi niin pahoillani Natusen puolesta. Elämä ei vaan ole (läheskään) aina reilua. Prkl sentään!

    p.s. Speedomies kuitenkin vähän nauratti ;)

    • Kiitos. Ei oo kivaa ei, ja oikein ottaa päähän ihan siinä missä surettaakin. :(

      Speedomies oli kyllä hauska paikanvaltaaja. :D

Kommentointi on suljettu.