Viikko 32: prässipöhinät, Helsinkipärinät ja syömissuhinat

Hei vaan hei, täällä aletaan jo Helsingin reissusta toipua ja nyt malttaa jo kirjoitellakin viime viikosta. Lähdin siis reissuun perjantaina aamulla ja siellä Helsingissä oli luvassa kaiken muun ohella myös tatuointiaikaa, joten viimeinen treeni tehtiin torstaina ja seuraavaa ajattelin keskiviikkona. Uuden tatuoinnin kanssahan ei saisi kovasti hikoilla, mutta tämä on siitä hyvässä paikassa, että ei tuosta kohtaa tule hikoiltua, eikä se muutoinkaan treeniin vaikuttane. Odotan kuitenkin sinne keskiviikkoon, että se saa toipua rauhassa tähän alkuun useamman päivän.

Viime viikon treenit oli seuraavanlaiset:

Maanantai: jalat. Kesto: 1:04min.

Tiistai: lepo.

Keskiviikko: 12km kävelylenkki. Kesto: 2:15min.

Olkapäät, ojentajat. Kesto: 1:11min.

Torstai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 1:05min.

Perjantai – sunnuntai: lepo.

Näyttökuva 2015-08-10 kello 17.25.57
Kyykky. Ja sitten kyykky.

Maanantain jalkatreeni oli ihan huikea. Muutin treeniliikkeiden järjestystä ja otin pidemmän tauon jälkeen pystyprässin mukaan, samalla kun jätin vaakaprässin pois. Aloittelin perinteisesti split squatilla, johon sain lopulta nostaa painoja 7,5kg. En tiedä mitä tapahtui, mutta kulki! Siitä seuraavaksi pystyprässin kimppuun, jota en siis ole tehnyt aikoihin. Silloin viimeksi on sata kiloa (+ kelkka) ollut maksimi millä olen sitä tehnyt ja nyt ajattelin aloittaa 90 kilolla, tunnustellen varovasti ensin, että paljonko siitä nousee ylipäätään. No, heti ensimmäisen toiston jälkeen oli selvää, ettei sillä kannata edes tehdä, oli niin kevyttä. Sata kiloa siis ja nousi vielä hyvin, 2×10. Nostin painoa 115 kiloon ja sillä meni 8. Tuntui, että vieläkin saa nostaa. Nostin 120 kiloon ja tein taas 8 toistoa. Olin tuossa kohtaa tehnyt jo yhden ylimääräisen sarjan, joten en testannut enempää. Uusi ennätys sieltä tuli kuitenkin siis ja uskon, että se ei todellakaan ollut se suurin paino, jolla kykenen tekemään. Kokeillaan taas joskus toiste lisää. :)

Näyttökuva 2015-08-10 kello 17.26.45
Push it, push it real good! Tässä vasta sata kiloa. Ja niin alas mennään kun kelkka liikkuu (kuvassa ei ole ala-asento).

Siitä siirryin loitontajia tekemään pakaravoittoisesti, eli eteen nojaamalla ja pylly vähän ilmassa. Ja totesin, että painot loppuu kesken, kun koko pakka oli käytössä ja viidentoista sarjoja tein silti. Loppuun vielä kyykyt ja sitten kotiin. Takareisien veivaamisesta otan nyt taukoa, kun se ei ole hetkeen sujunut erinäisten kireyksien vuoksi.

En tiedä mistä noita voimia tuli ja mistä niitä ylipäätään riittää, kun miinuksilla mennään ja hiilareita on vähennetty. Mutta en valita ja hyvä näin, ettei (ainakaan vielä) ole miinustelut laskeneet suorituskykyä.

Näyttökuva 2015-08-10 kello 17.25.09Keskiviikon ojentaja-/olkapäätreeni meni sekin hyvin ja sain lisätä painoa mm. ranskalaiseen (maaten) ja taljassa tehtäviin pushdowneihin (yksitellen, kuvassa oik.). Huomaatteko rusketusrajat? No, punoitusrajat.. Se johtuu aamun kävelystä, jossa meinasi ihan tulla lämmin! 12 kilometriä talsin auringonpaisteessa ja pysähdyin välillä pällistelemään maailmaa.

Näyttökuva 2015-08-10 kello 17.17.37
Ekaa kertaa jalkanahkaa näkyvissä ulkona tänä kesänä. Illalla salilla oli ihan kivat rajat käsissä. Hyi.

Viime postauksessa pyysin apua sateessa kastuneiden lenkkareiden hajuhaittaan, ja sain neuvon, että laita suljetussa pussissa pakkaseen yöksi. Laitoin kahdeksi päiväksi, eikä haju lähtenyt pois. :( En millään tahtoisi niitä laittaa pesukoneeseen, kun sinne ei kengät kuulu. Lisää ideoita? Olen toki googlettanut, mutta ei sieltä löydy mitään täysin varmoja kikkoja.

Näyttökuva 2015-08-10 kello 17.27.42Torstaina oli selän, hauisten ja takaolkapäiden vuoro ja hyvin meni sekin treeni. Jälleen sain nostaa painoja. Siis kilomääriä niihin, eikä pelkästään painon nostamista alhaalta ylös. :D Kyllä nyt kuulkaas kulkee! Onneksi tulee heti jotain sellaista, että pitää jättää treenit tauolle.. Tyypillistä!

Perjantaina aamulla sitten aamuyöstä ylös ja bussilla Helsinkiin ystävää tapaamaan ja hotelliin yöksi. En ole varma miten paljon niitä kahta päivää voi lepopäiviksi kutsua, sillä päivät meni juostessa ympäriinsä ja siitä on ihan rakkoja ja hiertymiä todisteena (auts!). Istuttiin aloillaan vain sen aikaa kun syötiin ja oltiin tatuoitavana. Muutoin liikuttiin koko ajan. Perjantaillekin tuli askeleita lähes 17 000 ja se on kyllä aika paljon.

Näyttökuva 2015-08-10 kello 17.21.33
Aamulla kotona valmiina lähtöön (likaisessa peilissä). Arnoldsin tarjonnasta söin kolme ja puoli munkkia. Ystävän kanssa samanlaiset tatuoinnit. <3 Tatuoinnit teki mukavin tatuoija ikinä, Tay Tattooshopista.
Näyttökuva 2015-08-10 kello 17.23.59
Suklaata meni, sitä parasta. Hätäsapuskaa Hesellä suurimpaan nälkään (2x isot ranut ja Fantaa).

En oikein käsitä miten unohdin ottaa puhelimeni hotellin aamupalalle mukaan, eli siitä ei ole kuvaa. Siellä oli todella hyvin kuitenkin otettu vegaaninen ruokavalio huomioon ja siitä kiitos Sokos Hotelli Presidentille. Löytyi Alpron jogurttia ja löytyi kasvisrasvalevitettä. Leipien ravintosisältö oli kaikista kirjoitettu ylös ja vielä erikseen luki, että ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Hedelmiä ja marjoja oli runsaasti.

Ravintolassa käytiin sekä perjantaina, että lauantaina. Olin etukäteen tutustunut alueen vegaaniruokatarjontaan ja siellä sitä kyllä olikin kivasti. Valitsin pari paikkaa, joissa sitten käytiin. Perjantaina käytiin ravintola Helmessä, jossa söin revityn soijaburgerin.

2015-08-07 17.39.45

Sämpylä oli niin kuiva, että kokonaiskokemus jäi vähän miinukselle. Soija tuolla välissä oli kyllä hyvää!

Lauantaina hypättiin metroon ja käytiin Bar Loosisterissa syömässä. Heillä on listalla useampikin vaihtoehto vegaaneille. Itse olin pizzaa vailla ja kahdesta vaihtoehdosta valitsin Vegan Cheese Pizzan. Oli ihan sairaan hyvää!

2015-08-08 12.37.46

Oli ihan hirmuisen mukava reissu, tehtiin, nähtiin ja koettiin vaikka mitä, hauskaa oli! Lauantaina illalla tulin takaisin kotiin ja herkuttelut vielä vähän jatkui. Kotona odotti mm. jätskituutti, pieni Fanta -pullo, irtokarkkeja ja sitten Arnodsin donitsi. Kyllä, yksi vielä! Kyseessä oli nyt tummalla suklaalla kuorrutettu versio, kun kuultiin että sellaista saa pyytää halutessaan ja voi olla, että tekevät. Mies oli pyytänyt ja oli saanut. Ja sain maistaa yhden siis minäkin nyt. Donitsi oli eilinen ja kuorrute oli vähän hassunnäköiseksi mennyt, mutta maku oli kohdillaan. Joskaan ei kuitenkaan niin erityinen, että ottaisin toiste. Jotenkin se kuorrute söi sitä donitsin makua pois. Se mikä sitä kuitenkin eniten söi pois oli taas tuo hillon määrä. Nyt annoin jo palautetta, sillä tuo hillon määrä on ihan naurettavaa. Olisi sama kun ostaisi kaupasta purkin hilloa ja söisi sitä lusikalla suoraan suuhun ja välillä haukkaisi pikkupalan donitsia. Ei tuossa maistu enää mikään muu kuin hillo ja sitä sain kaapia lusikalla pois ja roskiin. Puolet koko munkista on pelkkää hilloa, hmph. Tämä on aina näin kun haetaan munkit Matkuksen kahvilasta. Helsingissä kun söin tuon saman niin siellä oli oikein ilahduttava määrä sitä hilloa, nams.

j
Vähempikin hilloa riittäisi, kiitos.

Ennen näitä herkuttelujahan oli jo kaksi viikkoa eletty miinuksilla, herkuttomalla ja vähemmillä hiilareilla, ja tulosta oli tullut. Nyt oli kiva kunnolla herkutella, vaikkakin on sanottava, että eipä ne mitenkään suuremmoiselta maistuneet tämän tauon jälkeen taas. Ainoastaan tuo pizza oli sellainen, jota voisin syödä nyt heti lisää ja vaikka monen päivän ajan. Muita ei tee mieli ja onnellinen olen, että taas on arki ja terveelliset syömiset lautasella. Vähän parempi olo tulee noista terveellisimmistä syömisistä kuin sokerin mättämisestä. Ja näyttäähän kroppakin paremmalta, kun ei ole sokeripöhöä joka puolella. Sokeri on saatanasta ja sitä mieltä olen aina, söin sitä sitten itse tai en. Se on saatanasta.

Ne ennen viikonloppua syödyt sapuskat ja sunnuntain pöperö tässä:

2015-08-03 18.04.45
Vihanneksia ja suikaleperunaa + tofukuutioita munakoiso- ja kesäkurpitsapyreessä.
2015-08-04 17.54.57
Raastettua porkkanaa, munakoisopyreetä ja soijapalluroita.
2015-08-05 18.36.36
Sama kuin maanantaina, miinus peruna.
2015-08-06 17.24.34
Parsakaalia, munakoisopyreetä, soijapallurat ja tofukuutiot.
2015-08-09 17.43.21
Eilen vielä ns. herkkuosaston ruokaa, eli ristikkoperunat, soijapallerot ja vähän majoneesiakin!

Nyt sitten taas jatkuu normaalit syömiset ja koitetaan vähän vielä saada ylimääräistä pois. Aikataulua ei ole, enkä ole vaa’alla käynyt ennen aloitusta enkä ajatellut sitä seuratakaan. Peili kertoo ja vaatteiden istuvuus kertoo. Viikonloppuna pitäisi taas lähteä Helsinkiin, tällä kertaa miehen juoksujen perässä. Siinä katkeaa jälleen treenit, mitkä siis pitäisi aloitella keskiviikkona taas. Voi olla, että lauantaina tulee vähän herkuteltua tuon reissun vuoksi, että mies saa kulutettuja kaloreita kiinni ja minä tietysti tuen häntä siinä projektissa syömällä itsekin saman verran ja samoja juttuja. :D

2015-08-04 19.44.27
Tämän siitä salilla käymisestä muuten saa. Tuota määrää ylimääräistä ei sentään ole, joten voinen heittää hyvästit tälle paidalle.

Ai niin. Olin yhteydessä omaan lääkäriini tiistaina. Kävikin niin, että joudun lihasbiopsiaan. Kyseinen toimenpide kauhistuttaa ehkä vähän. Apua.

Mukavaa tätä viikkoa kuitenkin itse kullekin! Itse innostuin tänään imuroimaan (gasp!) ja samaan syssyyn laitoin itselleni pitkän tukankin päähän! Pitkään menikin ilman pitkää tukkaa, mutta nyt tuli fiilis, että muutos on tehtävä ja hyvä näin. Toistaiseksi. Katsotaan kauanko kestää ennen kuin menee hermo takkuiluun ja muuhun.  :’) Kuvaa Instassa.

p.s. Helsingistä ostin ehkä myös parit treenitrikoot, en malta oottaa että pääsen niitä käyttämään! H&M:llä oli mahtava kampanja josta kuulin vasta kassalla, eli kun puhelimestaan näytti jonkun treenikuvansa niin sai 20% alennusta treenivaateostoksesta! Ei ollut hankala löytää sellaista kuvaa ja alennus oli taattu. ;)

11 vastausta artikkeliin ”Viikko 32: prässipöhinät, Helsinkipärinät ja syömissuhinat”

 • Luin joskus jostain, että uv-säteily jotenkin tuhoaisi niitä hajuja aiheuttavia bakteereja, ja oon siitä lähtien kaikki törkyhaisukamat laittanut partsille auringonvaloon siinä toivossa. Kyllä siinä pari-kolme aurinkoista päivää vaadittiin, että sain yhdet patikointikengät taas käyttökelpoisiksi, mutta auttoi siis kuitenkin.

  Mulle tuli kans perjantaina niin järjetön määrä askelia (32t), että olin aivan tapissa kun kotiin pääsin. Toki tuossa koiralenkit mukana, mutta se Helsingissä tallailu tosiaan vetäs reippaasti lisäaskelia mittariin.

  • Tuommoista en ole kuullutkaan vielä. Tämä ei kyllä meillä olisi mahdollistakaan, saisi kiikuttaa aika kauas alas takapihalle, että olisi auringossa. En uskaltaisi niitä sinne jättää. :(
   Sulle tuli kyllä ihan järjetön määrä askeleita, voin vain kuvitella miten poikki olit. Mun 17t tuli bootsien kanssa, mikä oli kyllä niillä toivottavasti sellainen once in a lifetime -suoritus. :)

 • Jotenkin nauratti toi ” Ei ollut hankala löytää sellaista kuvaa ja alennus oli taattu. ;)” :D Jotenkin niin Heidiä tua kommentti.

  Joo, kuten instaski kommentoin, ei tua mikään munkki hillolla ollut. Se oli hillo munkilla. Yäh.

  • :D Sitä se kyllä varmaan oli!
   Joo ei hilloa munkilla kiitos, vaan toisinpäin.

 • Voi tätä nykyajan nuorisoa :-D Jos ei lenkkareita voi panna pesukoneeseen niin mites ois käsin peseminen. Rohkeasti vaan tunniksi ensin likoamaan nestemäisen pesuaineen kanssa ja sitten vähän puristelua ja huuhtelu + ulkoilmaan kuivumaan . Ehkä joku ehdottaa tähänkin ihmeainetta etikkaa tai ruokasoodaa …

  • Eipä taida auttaa pesuaineet kenkäkatkuihin, mitä olen asiasta lukenut. Aina ei pesukonekaan auta. Etikka voisikin auttaa, ehkä ostan sitä seuraavaksi.
   Asiallisempi sävy kommentteihin tai jätän julkaisematta.

   • Sori jos oli jotain mitä et pitänyt, tarkoitettu oli kuitenkin hymyssä suin.

    Mutta sinällään minulle on blogeihin kommentoinnin kulttuuri hieman tuntematon sara. Kun blogihan ei ole varsinaisesti keskustelupalsta, mutta kuitenkin julkinen foorumi. Niin tavallaan kynnys ajatusten vaihtoon tai eri näkökulmien tuominen blogin aiheeseen on melko matala. Varmaankin pieni osa harrasteblogien seuraajista myös osallistuvat niihin kommentoiden ikäänkuin keskustelupalstan tapaan (vaikka siis tämä ei varsinaisesti foorumi olekaan) ja silloin ehkä blogin omistajan ja kaikkien kirjoittajien huumori taikka muu blogin henkeen tai tyyliin liittyvä tapa kirjoittaa eivät osu aina yksiin. Minusta silloin voi blogin omistaja ilman muuta jättää kirjoituksen julkaisemattakin, en näe siinä mitään ongelmaa enkä pahoittaisi mieltäni, päin vastoin, on hyvä että blogissa säilyy sen oma henki. Mutta totta kai kommentoijalla täytyy jonkin verran itsesensuuriakin ja hyvän maun tajua olla. Esim. en missään nimessä lähtisi kommentoimaan jonkin treeniohjelman tai ravintovalintojen järkevyydestä, ne ovat siinä määrin henkiökohtaisia asioita ja valintoja, sen sijaan hyvin voisin ajatella että heittäisin jotain ideoita treenaukseen mistä en ole huomannut kirjoitettavan.

 • Siis täh mikä kampanja?! :D Henkkamaukalla on kyllä aika kivoja treenivaatteita, hitsit. Pizza näyttää törkeän herkulliselta. :P

  • No eikö ole kiva kampanja?! Mä olin tuosta ihan huumassa, kerrankin oli semmonen mihin mulla oli mahdollisuus osallistua. :D
   Maistuis kyllä pizza taas.. Omnomnom.

 • Itse tykkään käyttää sellasia esim muovipakattujen tuotteiden tai vaikka laukkujen ja kenkien mukana tulevia kosteutta imeviä do not eat -pussukoita. Jostain ostoksesta sain kaksi valtavaa kämmenen kokoista pussukkaa, ihan täydellisiä treenitossuihin! Omat tossut ei haise, vaikka joka treenikerta aika litimärkinä hiestä ovatkin. Liekö mulla mieto jalkahiki tai sitten nämä pussukat tosiaan auttaa hajuhaittoihin :D Suosittelen kokeilemaan, jos tulee vastaan! Netistä löytää muitakin nerokkaita käyttötapoja näille pussukoille.

  • Oooh, tuota voisi kokeilla! Luulisi niitä aina jossain lojuvan :D
   Mullakaan ei ole koskaan ollut mitään hajuhaittaongelmia ennen vaikka hikoilisin kuinka. Nyt ne kerran kastuivat läpimäriksi sateessa ja se oli siinä. :( Enää en uskalla sateeseen mennä!
   Kiitos vinkistä!

Kommentointi on suljettu.