Viikko 31: täysillä keveämmin

Hyvää maanantaita! Sunnuntain sijaan päädyin rustailemaan vasta nyt, sillä nyt on paremmin aikaa eikä tarvitse kiireessä kirjoitella. Olen ehkä vähän huono tekemään juuri mitään paineen alla, silloin mulla on yleensä kaikki huonosti. :D

Viikkoon mahtui paljon treenejä. Niin paljon, että huomasin vasta lauantaina ettei viikkoon ole tulossa yhtään lepopäivää. Salilta lepoa toki tuli, mutta kävelyillä tuli paikattua ne totaaliset lepopäivät. Tämä ei ole tarkoitus, mutta toisaalta tässä on kohta taas vähän enemmän lepoa edessä. Ensi viikonloppua vietän Helsingissä ystävän kanssa ja suunnitelmissa olisi mm. tatuointijuttuja, joten lepoa on tosiaan liikunnasta tulossa. :)

Tämän pidemmittä puheitta, viikon treenit tässä:

Maanantai: ojentajat, olkapäät. Kesto: 1:03min.

Tiistai: 12km kävelylenkki. Kesto: 1:55min.

Keskiviikko: 7km kävelylenkki juoksupätkillä. Kesto: 1:06min.

Selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 1:03min.

Torstai: jalat. Kesto: 0:56min.

Perjantai: ojentajat, olkapäät. Kesto: 1:05min.

Lauantai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 1:08min.

Sunnuntai: 14.32km kävelylenkki. Kesto: 02:25min.

2015-07-27 22.40.50
Irvinaama.

Tällä viikolla on vihdoin kevennelty onnistuneesti syömistä ja täysin herkutta onkin menty. Jonkinlaisen ruksin voi kyllä vetää seinään tässä kohtaa! Herkkuja ei ole edes tehnyt mieli ja yleinen vointi on kyllä paljon parempi. Kropasta on lähtenyt tavaraa hyvin pois jo nyt, kun nesteet lähti aika ryminällä liikenteeseen. Olen silminnähden pienentynyt. Pienentyä saakin, sillä ylimääräistä on kerätty jonkin verran. Vaikka tahdonkin olla iso(mpi), en tahdo sitä kuitenkaan ihan kaiken kustannuksella. Esimerkiksi olisi mukavaa, että päälle voisi laittaa jotain muutakin kuin sen yhden ja saman paidan tai ne yhdet ja samat housut. Sitä kohti ja varmaan osittain ollaankin siellä jo. Seuraavan kerran vetelen herkkuja tulevana viikonloppuna siellä Helsingissä. Varmaan aika paljon. :D

Muutoinhan mua ei juuri kiinnosta mistä tavarasta kokoni on rakennettu, kunhan se ei häiritse elämää liiaksi. Nyt se ehti vähän häiritä, joten otetaan taas vähän taaksepäin, että jaksaa kohta taas syödä. :D

Näyttökuva 2015-08-03 kello 12.07.26
Pystysoutu.

Ajattelin, että miinuskalorit ja etenkin hiilareiden vähentäminen (koska se on ainoa josta voin vähentää ja josta on myös varaa vähentää) olisi vaikuttanut treenitehoihin huonontavasti, mutta tässä on käynyt päinvastoin. Olen ollut aika ihmeissäni siitä, miten paljon voimia mulla onkaan ollut. Painoja on saanut lisätä, eikä voimat ole hyytyneet missään kohtaa ja pumppikin on ollut normaalia luokkaa.

2015-07-29 22.31.23
Hyvä valo hyvän pumpin lisäksi.
IMG-20150729-WA0005
Viimeinen toisto hauiskääntöjä tehty ja tanko maahan.

Painoa on tietysti lähtenyt ensimmäisenä yläkropasta ja kädet on aika olemattomat omaan silmään saliympäristön ulkopuolella, eli ilman pumppia. Toki alakropastakin on lähtenyt jo huomattavasti, takapuolen leveydestä ja reisistä. Sinänsä tämä on tylsää, sillä tykkään itsestäni enemmän isompana, mutta koitan muistella, että tämä on vain väliaikainen vaihe. Ja ei tämä kyllä mitään kärsimystä olekaan, sillä nälkää ei ole tarvinnut suuremmin nähdä ja energiaa on paljon enemmän nyt ja vaatteetkin istuu jo paremmin. Mitä nyt tuntuu, että kaikki gainssit lähti heti yhyy. :D Fakta kuitenkin on, että kun sitä vetelee herkkuja pitkälti joka päivä usean viikon ajan, niin eihän siinä nyt voi pelkkää lihasta tulla vaan kyllä siinä tulee aika paljon kaikkea muutakin. Enemmän sitä jotain muuta kuin lihasta. Eikä sillä sellaista hyvää vointia ainakaan saa.

Näyttökuva 2015-08-03 kello 12.08.16
Ranskiksia, ranskiksia.

Nyt on tosiaan ollut aika huikea vointi jo tuon viikon ajan ja kroppakin paremmassa kuosissa. Energiaa on riittänyt kävelylläkin aika poikkeukselliseen tapaan ja olen saanut vauhteja nostettua. Tiistain 12km lenkki meni niin smootheilla jaloilla, ettei vielä kertaakaan ole sellaista fiilistä ollut. Siitä jos jostain tuli hyvä mieli!

20150728_142145
Uusi pikkuruinen soitin ekaa kertaa käytössä. Mihin sen ripustaisi?! No ei jäänyt lippaan sentään.

Keskiviikkona tuli vettä kuin Esterin takamuksesta ja päätin silti, että menen pihalle. Puhelin minigrip -pussukkaan ja soitin visusti takin alle turvaan. Pururadalle suunnistin sillä ajatuksella, että ehkä siellä puut suojaisivat vähän edes sateelta. No, ei se ihan niin mennyt ja hyvin nopeasti olin aivan litimärkä.

2015-07-29 13.11.33

Mutta mulla oli silti kivaa. Niin kivaa, että juoksin. Oikeastaan juoksin sen vuoksi, että päättämäni seitsemän kilometriä olisi nopeammin ohi ja olisin pian taas kotona kuivassa ja lämpimässä. :D Mutta juoksin, yhtä kaikki. Jalat eivät tuntuneet kovin hyviltä juostessa ja kun pienen pätkän kokeilin alkuun asfaltilla, en siihen pystynyt. Penikoissa tuntui melkein siltä, että ne repeytyy jokaisen jalan iskusta irti. Hiekalla ja purulla taas pystyi hyvinkin juoksemaan (HUOM! pystyi juoksemaan, ei pystyi juosta ARGH), vaikka ei ne tärähdykset sielläkään ihan mitään suurempaa ihanuutta olleet. Sellaisia sopivia alamäkipätkiä pääasiassa juoksentelin ja lopetin kun jalat sanoivat, että nyt on hyvä taas kävellä. Jostain syystä en kokenut, että olisi liiaksi hengästyttänyt. Ehkä se aerobinen kunto sieltä on jo noussut, kun on kävelyille päässyt.

Juoksentelusta ei tullut mitään jälkiseuraamuksia, mitä nyt lihakset olivat seuraavana päivänä vähän eri paikoista kipeät kuin kävelyn seurauksena, kun siinä on eri tavalla lihakset kuitenkin työssä.

Yksi ikävä jälkiseuraus tosin tuli. Lenkkareiden kastuessa litimäriksi, ne eivät tuoksu enää kovin ihanalle. Samoja kenkiä mun olisi käytettävä salilla ja olisi mukava, ettei tarvitsisi miettiä mahdollisia hajuhaittoja kanssatreenaajille. Vinkkejä?

IMG-20150727-WA0005
Viparit menossa.
IMG-20150729-WA0006
Ylätaljaa.

Perjantaina aamulla, ihan vaan muutaman tunnin unien jälkeen piti herätä jo aikaisin, sillä mulla oli aika varattuna lannerangan magneettikuviin Jyväskylään. Sain lähetteen keskiviikkona postissa ja soitin heti varatakseni ajan Cityterveyteen. Meitä lähin toimipiste on tällä hetkellä Jyväskylässä, joten sinne varasin aikani. Olisin saanut heti torstaiaamulle tuon ajan, mutta se tuli jotenkin niin nopeasti, että otin perjantaille. Sitä en oikein osaa sanoa miksi mun piti ottaa heti päivän ensimmäinen aika, kun ei tuo nyt ihan tuossa vieressä kuitenkaan ole, mutta niin vain tein. :D Miksi sitten Cityterveys? Siksi, että lähetteellä siellä maksaa mikä tahansa magneettikuva 138e. Jos joku on joskus yksityisellä käynyt MRI -kuvissa, muualla kuin tässä Cityterveydessä, niin tietää niiden maksavan joskus ihan kivasti. Itse olen käynyt useasti mm. pään alueen kuvissa ja ne on maksaneet 800-900e. Että sanoisin, että kannattaa mennä Cityterveyteen. Kunnallisella saa monesti odottaa pitkäänkin, että pääsee kuviin. Tuonne pääsee pitkälti heti ja saat lausunnon radiologilta myös viimeistään parin päivän kuluessa (itse sain samana päivänä ja näin se usein meneekin), sekä kuvat saat cd:llä heti mukaan.

Näyttökuva 2015-08-03 kello 12.13.47
Ei oo koskaan ollut näin seksikäs olo kuin tuossa kuvauspyjamassa!

Lausuntoa en nyt lähde sen enempää tässä tulkitsemaan, kun en ole yhdenkään lääkärin kanssa asiasta vielä keskustellut. Jotain pientä siellä oli ja kuvista sain itse myös vahvistusta yhdelle asialle. Palaan asiaan teidän kanssa kunhan saan lääkärin kanssa keskusteltua. Huomenna on soittoaika omalle yleislääkärilleni, mutta en tiedä käydäänkö läpi näitä kuvien tuloksia miten tarkasti, kun lähettävä lääkäri oli sitten taas erikoislääkäri toisesta paikasta. Vaikka kavereita vissiin ovatkin. :D

Olen nyt oivaltanut aivan hirveästi näiden selkäkuvien pohjilta, sillä mielestäni keksin sitä kautta miksi mun jalkani käyttäytyy niin kuin käyttäytyy. Tämän lisäksi ehkä ratkaisin koko selkäjumisuuteni/jännitysniskani/kaikki yläselkäni ongelmat pari päivää sitten, mitä on ihmetelty jo sen seitsemän vuotta. Ihan vaan oivalluksen kautta! Avaan tätä asiaa siinä samassa kuin avaan tuon selän tilanteen teille. Olo on jotenkin todella valaistunut nyt.

IMG-20150730-WA0005
Loitontajia.

Mitähän muuta kertoisin? Tuntuu, että tässä on viikossa tapahtunut niin paljon kaikenlaista. Ja kun noita treenejäkin on ollut niin monta! Yllättäen en muista mistään muusta treenistä juuri mitään kuin lauantain treenistä. Tosin muistan kyllä miten torstaina jouduin ennen jalkatreeniä istua törröttämään siellä hyvin lämmitelleenä ainakin vartin, että pääsin smithiin split squatia varten, minkä on siis oltava mun jalkatreenini ensimmäinen liike tai sitten en tee sitä ollenkaan. Mulla ei vaan jalat enää toimi siihen jos alla on jotain muuta liikettä, kun lonkankoukistajat menee jumiin. Siinä istuin ja katsoin kun iso setä teki SJMV:tä ja kun hän alkoi ottaa levypainoja tangosta ja jäin miettimään, että jospa hän vasta niitä vähentää, joku toinen hyökkäsi sinne ja otti loput painot itse pois ja alkoi tehdä pystysoutua. Hmph. Odotin sitten ne neljä sarjaa vielä ja sitten hyökin kyllä heti kun katsoin, että painot alkaa lähteä tangon päistä!

20150801_231409Lauantain treenissä tahdoin kokeilla hauiksille paria uutta juttua. Niitä oli ylläkin näkyvä ristikkäistaljassa tehtävät hauiskäännöt ja sitten scott -penkillä tehtävät käännöt. Scottia oon aiemminkin kokeillut ja etenkin kotona tuli sillä tehtyä aika säännöllisesti. Tai siis omalla virityksellä, mikä ehkä joten kuten vastasi sitä. :D Ristikkäistaljassa oli mukava tehdä noita kääntöjä ja voisin ottaa sen ohjelmaani ihan jo silläkin perusteella, että en ole tuosta suunnasta tehnyt hauiksia koskaan, joten se jos mikä olisi uusi ärsyke.

IMG-20150801-WA0001
Viimeistä toistoa väkisin ja liha punoittaa! :D

Scott -penkkikin tuli jäädäkseen. Tuntui todella tehokkaalta. Hauiksia kyllä kiristi ja kovin tuon jälkeen!

Oli muuten hauska, kun olin jo siirtynyt viimeiseen liikkeeseeni (ristikkäistaljaan) ja mieheni teki scottia siinä vieressä, mikä ei hänelläkään ole ohjelmassa ollut. Katsoin sitä tekoa ja jotenkin tuli sellainen olo, että annettiinko siinä nyt ihan kaikki varmasti. Haastoin miehen tekemään seuraavaan sarjaan niin loppuun ne toistot, että viimeinen ei enää vain yksinkertaisesti nouse. Hän teki työtä käskettyä ja sarjan lopussa kävin kysymässä nousiko useammin kuin edellisellä kerralla. Viisi toistoa tuli lisää.

Siinä jokaiselle taas mietittävää, että annatteko siellä varmasti kaikkenne, vaikka siltä tuntuu. Haastan tekemään niin monta, että viimeinen ei vain enää nouse. Siis niissä liikkeissä, missä se ei ole vaarallista. Ei esimerkiksi tarvitse kyykyssä kokeilla. :D Mulla on itsellänikin tässä opittavaa.

2015-08-02 13.14.31
Tämä paita ekaa kertaa päällä. Ostin jo kuukausia sitten!

Eilen sunnuntaina kävin kävelemässä. Lenkille tuli mittaa enemmän kuin alunperin ajattelin. Tarkoitus oli kävellä 12km, mutta kun valitsin itselleni uuden reitin ja siellä menikin kävelytie järvenrantaa pitkin, en voinut vastustaa etenemistä, kun halusin koko ajan tietää mitä kohta on edessä! Jossain vaiheessa vihdoin käännyin ympäri ja onnistuin vielä eksymäänkin reitiltäni vähän, joten mittaa tuli 2.32km alkuperäistä suunnitelmaa enemmän. Jalat toimi ihan unelmahyvin (on se sana), ja kotiin päästyäni mietin, että olisin voinut kävellä vielä toisen samanlaisen.

Jotakuinkin näin meni viikon treeniosasto ja vähän muukin. Sitten syömisiä. Keventelyä on tosiaan harrastettu ja se näkyy lämpimän ruoan annoksissa mm. kasvisten lisääntymisellä ja hiilareiden vähenemisellä.

2015-07-27 16.51.46
Vihanneksia ja Ikean vegepullia! Tykkäsin. Kilon pussista riittääkin aika pitkäksi aikaa.
2015-07-28 16.42.48
Parsakaalit ja miniporkkanat, soijapallerot ja tofukuutiot kastikkeessa.
2015-07-29 18.27.58
Parsakaali, tofukuutiot ja soijapallerot, punajuuripihvit.
2015-07-30 16.45.23
Jalkapäivä, eli hiilariakin vähän enemmän. Riisinuudelit, tofukuutiot ja porkkanaraaste.
2015-07-31 16.31.19
Perjantai. MRI-päivä. Liian vähän yöunta ja parin tunnin päikkärit, joilta heräsin siihen kun mies ilmoitti olevansa kohta töistä kotona. Suorastaan paha ja heikko olo. Ei tehnyt mieli mitään eikä varsinkaan kokata. Eli hernaria suoraan purkista. Mies teki perinteisesti kattilassa, mun mielestä tämä on parempaa.
2015-08-01 16.21.51
Lauantai on herkkupäivä. Tällä kertaa ilman perinteisiä herkkuja, mutta pizzaa tehtiin (missä ei kyllä ole mitään sen epäterveellisempää). Söin vähemmän kuin normaalisti, enkä tullut liian täyteen. Sairaan hyvää.
2015-08-01 16.45.40
Jälkkäriksi karkin sijaan mansikoita ja mustikoita. Kesän ensimmäiset.. Niin hyviä!
2015-08-02 17.56.29
Eilen vihannessekoitusta, Ikean pyöryköitä ja munakoisopyreetä.

Olen nyt saanut myös uuden aamupalan itselleni. Olen pitkään ollut aamiaisen kanssa ihan tuuliajolla, kun en ole jaksanut surrautella smoothieitani enää aikoihin ja kun aktiivisuuteni ei ole ollut enää aamu- vaan iltapainotteista. Nyt kävelyiden tullessa takaisin kuvioihin liikun myös aamuisin ja nälkäkin on vähän eri luokkaa. Päätinkin ottaa kokeiluun soijajogurtin, jota mun vatsani ei ole ennen juuri sietänyt. Olen kuitenkin siedättynyt todella hyvin muillekin soijatuotteille tässä viime kuukausien aikana, joten ajattelin yrittää.

2015-07-29 08.40.00
Alpron sokeriton soijajogu 500g, mustikat, pellavansiemenet, kaneli, kardemumma + piparkakkumauste ja agave -siirappi. NAM.
2015-07-30 09.54.14
Sama sekoitettuna.

Ja siinä kävi niin, että ensimmäisen kerran jälkeen vatsa meni vähän sekaisin, mutta ei enää seuraavilla kerroilla. Ja nyt on jo joku viikko menty, jee! Useimmiten vetelen tuon kyllä ihan vain suoraan purkista agavella ja pellavansiemenillä, sillä se on mun mielestä niin hyvää. Ominaismaku miellyttää eikä se oikeasti tarvitsisi mitään kaverikseen. Olen niin innoissani tästä, että jokaisen aamiaisen jälkeen toivon, että olisi jo seuraava aamu ja saisin seuraavan jogurttini. :’)

20150729_163136
Se päivä on saapunut, jolloin treenivaatteita pidetään kotonakin.

Eiköhän siinä ollut tärkeimmät viikosta. Tällä meneillään olevalla viikolla onkin tosiaan kaikenlaista luvassa, kuten huominen lääkärin soittoaika ja loppuviikon Helsinginreissu. Kuvia reissusta tulee varmasti Instagrammiin aika paljon, siellä voi sitten seurata mun menoani (ja syömisiäni..). Lähden perjantaina aamulla ja tulen lauantaina illalla takaisin. Mahdollisesti sunnuntaina ja viimeistään maanantaina päivittyy blogi viikon tapahtumien osalta ja tässä välissäkin, jos jotain sydämellä on. Voi olla, että on, jos aikaa vaan on.

Kivaa viikkoa!

6 vastausta artikkeliin ”Viikko 31: täysillä keveämmin”

 • Kokeile laittaa lenkkarit muovipussissa pakastimeen yöksi! ;)

  • Ooh. Kiitos vinkistä, kokeilen tätä heti ensi yönä! :)

 • Mulla on itsellänikin soijan kanssa ongelmaa. Aiemmin vetelin rouheena ja jauhona palautusjuomassa ongelmitta, mutta nyjyisin aiheuttaa järkyttävät vatsakrampit ja ilmavaivat.En ymmärrä mikä kehossani on muuttunut, kun enää en sitä siedä. Olen tulkinnut tämän jonkin sortin yliherkkyydeksi. Vai voikohan kehon sietokyky tiettyjä aineita kohtaan vaihdella kausittain :O Tuo käyttämäsi sana ”siedätys” kuulostaa suorastaan pelottavalta ainakin omia oireotani ajatellen. Mutta toisaalta kiinnostaisi myös kokeilla, josko olisi paluuta entiseen. Hmmm.

  • Mulla on sinänsä ollut mahdollisuus soijaan siedättyä, kun en ole saanut siitä mitään ihan hirveitä oireita koskaan. Aika vahingossa tämä on tapahtunut, enkä ole tarkoituksella siis itseäni sille siedättänyt. Tuntuu, että yhtäkkiä vaan voin syödä ilman oireita. Voi olla, että käyttämälläni probioottivalmisteella on asian kanssa tekemistä myös!
   Sitä voi aina kokeilla, voi olla että suolistossa on vaan joku bakteerien epätasapaino menossa. Vaikka voihan sitä ihminen tulla allergiseksikin ihan koska vain, ihan mille vain. Ikävää, jos sulle on niin käynyt. :( Soija on kyllä sellainen, ettei se kaikille vaan sovi.

 • Moikka, mulla on myös lonkan kanssa ongelmia. Kiristää ja jumittaa ja kolottaa ym. Olisikin kiva saada sulta rullausohjeita lonkan avaamiseen kuvien kera! Ja olisi kiva lukea postauksiasi enemmän, on nääs mahtiblogi!:-)

  • No höh, voi tuollaisia lonkkajumituksia! :(
   Mä en tiedä mistään rullausjutuista oikein mitään, kunhan vaan rullaan sen pohjilta mitä olen kuvan netissä nähnyt ja mikä tuntuu oikeissa paikoissa. :D En usko, että mulla olisi asiaan mitään uutta tuotavaa, kun noita ohjeita on netissä aika suuret määrät jo. Googlettamalla löytää todennäköisesti paljon paremmat ohjeet kuin mitä itse pystyisin tarjoamaan. :D
   Paljon kiitoksia sulle! :) Kirjoitan aina kun aiheita ja aikaa on. :)

Kommentointi on suljettu.