Viikko 30: vatsakipuinen keventelijäepäonnistuja

Viime viikkoa vietettiin salittomana, eli sitä kautta kevyenä. Tällä viikolla palauteltiin taas normaalia meininkiä elämään, mutta ihan putkeen ei mennyt. Elämä tulee välillä tielle ja joskus se estää jopa kahdet treenit.

Maanantai: jalat. Kesto: 0:55min.

Tiistai: lepo.

Keskiviikko: 7.2km kävelylenkki. Kesto: 1:20min.

Olkapäät & ojentajat. Kesto: 1:10min.

Torstai: 10km kävelylenkki. Kesto: 1:50min.

Perjantai: lepo.

Lauantai: selkä, hauikset, takaolat + vatsa. Kesto: 1:13min.

Sunnuntai: jalat (kotisali). Kesto: 0:45min.

2015-07-22 22.20.47

Viikko aloiteltiin tosiaan jalkatreenillä, missä kävin yksinäni, eli sieltä ei kuvia ole. Vähän oli tahmeaa heti alkuun ja niin se monesti saattaa lepoviikon tai kevyen viikon jälkeen ollakin. Se tuskin kovin asiaa myöskään auttoi, että sen edellisen viikon aikana kävelin ne 62 kilometriä ja sitten heti perään nyt jalkatreeniä. :) Sain kuitenkin kaiken tehtyä, vaikka toistoissa pitikin antaa periksi. Takareisiä tehdessä (koukistus) on pidemmän aikaa tökkinyt, sillä kun pohkeet on niin jumissa kuin ne nyt koko ajan on, niin se menee helposti pohkeille ja tuntuma katoaa takareisistä ihan kokonaan. Aika harvoin on tullut tehtyä kaikki neljä sarjaa sitä nyt viime kuukausina. Maanantaina jäi kahteen sarjaan. Mutta elämä on.

Sain tuosta treenistä kuitenkin jalat ja kannikat kovin kipeiksi ja tiistain levosta huolimatta keskiviikon kävelylle lähdin edelleen kipeillä koivilla. Siinä toisen vuorokauden kohdallahan nuo lihaskivut onkin usein kipeimmät, mulla etenkin jalkatreenistä.

2015-07-22 12.05.13

Yhtään en tiennyt miten kävely kulkisi, että joko jo hapottaa taas ja kun oli kuitenkin lihaskipuja siellä täällä alakropassa. Lähdin hyvinkin rauhallisesti, enkä olisi kyllä nopeampaa päässytkään. Päädyin lopulta reilun seitsemän kilometrin rauhalliseen kävelyyn siis vain. Edelleen kulki eikä hapottanut, mutta kyllä jo kiristää ja onhan nuo pohkeet selvästi jo hieronnan tarpeessa taas.

20150722_225157

20150722_225239
Ilmeellä :D

Illalla oli luvassa olkapäitä ja ojentajia, ja tuo treeni tuntui kyllä menevän jotenkin aivan erityisen hyvin sinne minne pitikin mennä. Pystypunnerrus on alkanut vähän tökkiä ja hyytyä kävelyn aloittamisen jälkeen, mikä varmaan johtuu siitä, että onnistun jotenkin jännittämään hartioitani kävellessänikin, vaikka pidän siitä huolen, että pysyisivät alhaalla. Tai sitten ne vastustavat sitä alhaalla pitämistä ja siksi menevät enemmän jumiin. Monesti mulla alkaa hartiat särkeä kävelyn loppuvaiheella, tosin nyt jo vähän vähemmän mitä se alussa oli. Enivei, hartiat mulla väsyy kävellessä varmaan jalkoja enemmän ja se on.. no en tiedä mitä se on. Mielenkiintoista varmaan. :D

20150722_225326

Taljassa tehtävissä sivuvipareissa tein sitten taas ennätykseni, kun sain nostettua toistot per sarja viiteentoista kahdestatoista. Ensimmäisellä olen saanut sen viisitoista tehtyä, mutta en enää toisella. Nyt runttasin menemään kaikki neljä ja kivaa oli!

2015-07-22 22.51.38
Sensuroin taas.

Torstaina pääsin kävelylleni toiseen suuntaan kuivana ja toiseen suuntaan märkänä. Odottelin kyllä sadetta sille koko matkalle, mutta ei se iskenyt ennen kuin käännyin takaisin kotia kohti. Taivas osasi olla aika uhkaavan näköinen ja jännitti, että mitähän kamaluuksia sieltä oikein alas tulee kun tulee, mutta vettä se onneksi vaan oli. ;) Valitsin taas lauleskelureittini ja jälleen hoilotin kurkku suorana, sillä kertaa sitten sateessa. Sateessa laulaminen on itseasiassa vielä kivempaa kuin sama auringonpaisteessa. :)

Puhelimelleni mulla on mukana minigrip -pussukka sadetta varten.

2015-07-23 12.36.00
Laulusilta on pitkä ja siinä ehtii lurauttaa monta laulua. Tällä kertaa se oli sateisten pilvien alla.

Illalla oli tarkoitus mennä selkää ja hauiksia vääntelemään salille, mutta kävikin niin, että oli se aika kuukaudesta kun saan syödä särkylääkkeitä, ja silloin en puntteja nostele. Mulle tulee aina vähintäänkin pieni kukkuluuruutöttöröö -olo niistä lääkkeistä, enkä näe järkeväksi silloin nostella painoja. Kaikista lääkkeistä ei tule, esimerkiksi yhdestä reseptilääkkeestäni, mutta se harvoin riittää pelkästään ja lisäksi otan parasetamolia, mistä tulen pöhelöksi joka kerta. Sen lisäksi se turvottaa aivan hirveästi ja silmäluomista näkee melkein välittömästi, että sitä on otettu. Ja sen näkee kyllä vielä seuraavanakin päivänä, selvästi. Ibuprofeiinia en käytä laisinkaan ja toinen reseptilääkkeeni sitten taas vie melkein tajun kankaalle, joten sitä en mielelläni käytä ennen kuin kipu on sitä luokkaa, että se on viemässä tajua kankaalle.

Näin.

Sama touhu jatkui vielä seuraavanakin päivänä, vaikka olin toivonut yhden päivän riittävän. Monesti yksi riittääkin, mutta silloin sen ajan kuukaudesta pitäisi alkaa aamuyöstä, jolloin se normaalisti alkaakin. Illalla alkaminen tarkoittaa seuraavankin päivän särkylääketarvetta. Hö.

2015-07-24 14.29.46
Vaakatasossa meni suurin osa päivää, odotellessa joskos kipu vaikka joskus loppuisikin.

Tällaiset päiväthän tarkoittaa sitä, että sitä melkein kuuluu vähän herkutella. :D Tai enemmänkin. Piti siis tehdä visiittiä kauppaan ja linnoittautua herkkuvuoren viereen sohvalle lempisarjaa kattelemaan. Instassa oli kuvaakin näistä ostoksista.

Sitten olikin jo lauantai, mikä tarkoitti meille tosi kivaa reissua Nurmekseen siellä lomailevia Monnaa ja Tuukkaa tapaamaan! Ollaan tunnettu jo pitkään ja ihan siellä ystävyystasolla oltu pelkästään sähköisen yhteydenpidon myötä, mutta nyt vihdoin päästiin ihan livenä toisemme näkemään. Mukavaa oli, naurettiin paljon ja ihan yhtä ihania ihmisiä oli kuin millaisen kuvan heistä oli netin välityksellä saanutkin. Eiköhän me tavata toisemme joskus toisenkin kerran. ;) Syömässä käytiin (kuvaa annoksesta alempana) ja rapsuteltiin koiria ja höpöteltiin vaan. Ihan kun oisi jo monet kerrat ennenkin nähty, ja se varmasti johtuu siitä kun yhteyttä on pidetty kuitenkin tässä jo useamman vuoden kuitenkin.

2015-07-25 11.19.35
Lauantain meikä. Okei en irvistellyt ihan koko aikaa. ;) Silmät ja naama oli kyllä edelleen turvoksissa lääkkeistä, mutta sillä mentiin.

Reissun jälkeen syötiin vielä kotona puoli kauppaa tyhjäksi ja sitten salille illalla. Vuorossa oli nyt ne selkä ja hauikset, mitä piti kiusata jo torstaina illalla. Kunnon tankkaus ennen salia varmisti vatsapallotuksen lisäksi sen, että kulkee. :)

20150725_231005
Oma miehenretale siellä taustalla ahertaa alavasemmalla. <3

Oli kiva olla pitkästä aikaa lähes tyhjällä salilla! Pitää useammin mennä lauantaina illalla sinne. Ei ollut kuin pari ihmistä siinä lisäksi ja sai ihan rauhassa puhertaa. En itse juuri tykkää esimerkiksi noilla käsipainoilla väännellä siinä peilin edessä samalla kun peilin edessä on kymmenen muutakin. Ihan mieluiten olen siinä yksin vaan ja nyt sain olla. Mitä nyt tuo yksi mieshenkilö siinä hääräsi kuvaamassa. Käskystä tosin hääräsi, joten lupa oli siinä olla. :D

Nyt on muuten hauikset niin kipeät, ettei kädet toimi. Siistiä!

IMG-20150725-WA0003
Ilmeisen hauskaa on kurotella köyttä.

20150726_121604

Ja koska sali oli niin tyhjä, kokeilin näitä taljavatsoja. En ole koskaan ennen kokeillut, mutta nyt näin köyden roikkuvan siinä ja kun ihmisiä ei ollut ympärillä, niin valitsin ihan random -painon pakasta ja kokeilin. Tykkäsin sen verran, että päädyin tekemään niitä neljä sarjaa. Tuntui kyllä todella kovasti. Okei, kahdessa ekassa sarjassa tuntui todella kovasti ja sitten alkoi nousta ylös syömäni puoli kauppaa, eikä voinut oikein enää keskittyä liikkeen tekemiseen sillä vatsalla. :’D

2015-07-26 15.11.48

Tänään sunnuntaina olikin aika historiallinen päivä, kun tein jalkatreenin kotisalilla! En ole ainuttakaan jalkatreeniä kotona tehnyt salille liittymisen jälkeen. Tänään oli kuitenkin sellainen päivä, ettei salille oltu menossa ja joko se oli kotisalitreeni tai ei mikään. Kävelyllä olisin varmasti käynyt, mutta ei ihan houkutellut kuitenkaan tuo Esterin takapuolesta suihkuava vesimäärä, vaikka sateessa kävely muutoin kivaa onkin, niin päädyin sitten kotisalin puoleen kun sellainen kuitenkin on. Ja kelpotreenithän siellä saa tehtyä, kun kerran tankoa ja telinettä löytyy. Tein split squattia, syväkyykkyä, leg curlia ja loitontajia kuminauhan avulla. Myönnän, että jännitti tosi kovin miten onnistuu vapaalla tangolla tekeminen pitkän tauon jälkeen (salilla käytän smithiä), vaikka sillä vapaalla tangolla ehtikin tehdä jo kolmisen vuotta jokaisen jalkatreenin. Yhtään en osannut etukäteen ajatella paljonko uskallan painoa laittaa ja pysyykö tasapaino ja onnistuuko mikään ja mitä tapahtuu! Ja kyllähän se ensimmäinen tangon nosto harteille oli vähän sellainen, että meinasin lentää taaksepäin. :D Mutta löytyi se tasapaino ja sopivat painotkin sieltä. Suuremmilla painoilla sain tehdä splittiä kuin salilla ja muutoinkin liike tuntuu helpommalta, mikä varmaan johtuu jo pelkästään siitä, että siinä ei ole niin rajatussa liikeradassa, jolloin avustavia lihaksia on aika paljon enemmän kuin smithissä liikettä tehdessä. Tykkään enemmän smithistä, ainakin nyt toistaiseksi.

Hirveä hiki ja puolikuolema tuolla kotisalilla tuli aikaiseksi ja melkein luovutin puolivälissä, mutta tein silti loppuun.

Sitten syöpöttelyt! Aika terveellisiä ruokia tähän viikolle mahtui, kun tarkoitus oli alkaa syödä vähän keveämmin ja terveellisemmin, mutta sitten tapahtui se aika kuusta ja kaikki lähti käsistä. :D Yritys oli hyvä, mutta parempi onni ensi viikolla taas.

2015-07-20 16.44.52
Porkkanaa, parsakaalia ja herkkusienikastike.
2015-07-21 16.42.10
Raastettua porkkanaa ja rapsakoiksi paistetut tofukuutiot – tää on ihan parasta!
2015-07-22 16.34.13
Raastettua porkkanaa ja paisteltuja herkkusieniä.
2015-07-23 16.46.49
Sitä parasta.
2015-07-24 17.09.27
Ja sitä parasta!
2015-07-25 13.29.12
Nurmeksen Bombassa syömässä Monnan ja Tuukan kanssa. Punajuuririsotto ja savutofut. Ihan sairaan hyvää! Lisäksi otettiin talon leipää.
2015-07-25 17.56.41
Mm. tämä kaunalossa poistuttiin kaupasta, kun sieltä oltiin puolet tyhjennetty. Valkosipulipatonki <3
2015-07-25 18.03.08
Näitä ollaan syöty ennenkin, mutta vain viljapäivinä. Nyt niistä on vehnä poistettu!
2015-07-25 18.04.16
Vegaanisia, viljattomia ja sokerittomiakin vielä! Ja hyviä! Harmi, ettei ole vielä palmuöljyttömiä, mutta hyvä näinkin jo.
20150726_121748
Ja sitten internetin ihanainen maailma kertoi aiemmin viikolla, että IKEAsta löytyy VEGAANISIA sour cream & onion -sipsejä! Tietty haettiin niitä! Maistui siltä kun pitikin maistua. <3 Mua tosin närästytti aika paljon ja siitä saattaa vastata näiden muut ainesosat.
2015-07-26 16.52.27
Tänään nopsaa palautusateriaa jalkatreenaajalle. Joku (minä) saattoi itkeä Hesburgerin ranujen perään, mutta tyytyi kuitenkin tähän ja ehkä parempi näin. ;) Ristikkoperunat ja tofunakit.

Joskos terveellisempi ensi viikko olisi sitten ihan oikeasti edessä. Kyllä saisi olla, mutta en ole kyllä yhtään varma. :D Tässä on nyt kolme viikkoa vedetty aika kaksin käsin kaikkea. Ei moni uskoisikaan niitä määriä mitä alas menee! Mun on tarkoitus herkuttelusta kirjoittaa tekstikin. Koitan panostaa.

2015-07-24 17.01.32

Sain myös uuden lelun tällä viikolla. Mulla meni edellinen mp3 -soitin rikki joskus tuossa kesän alussa ja ostin tilalle äkkiä jonkun halvan, mikä on nyt alkanut reistailla. Se ei yksinkertaisesti soita kaikkia kappaleita mitä sinne laittaa ja välillä ei meinaa käynnistyä ollenkaan. Siispä uutta tilalle ja nyt jokin muu kuin halpa. Tämmöseen päädyttiin miehen kanssa asiaa ajatellessa ja omenaa meiltä löytyy kotoa muutenkin yhtä sun toista, tietokoneista lähtien. Olisin kovasti tahtonut vihreän ja toinen vaihtoehtoni oli sininen, mutta kun kumpaakaan ei oikein mistään saanut niin tällä mennään. Ja onhan se tyylikäs, varmasti hyvä ja ihanan pieni!

2015-07-22 13.36.16
Joku on taas ollut tyytyväinen, kun palvelija on saapunut lenkiltä kotiin.

Jospa ensi viikolla ei elämä kävisi niin kovin häiritsemässä treenejä ja pääsisi niiden pariin ihan kunnolla! Intoa ainakin löytyisi taas. Niin kävelyyn kuin salillekin, aika tasapuolisesti. Toivottavasti molemmat kulkee. Toivottavasti teilläkin valitsemanne lajit onnistuvat. Hyvää viikkoa!

12 vastausta artikkeliin ”Viikko 30: vatsakipuinen keventelijäepäonnistuja”

 • No kyllä ihan varmasti tavataan uudestaan!! :) <3
  Oli kyllä super kiva nähdä teiät!!
  Pus!

 • Ikeasta löytyi myös tällainen vegaaninen päärynä-omenapaistos. En voi suositella! http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70294103/ Murutaikina oli hyvää, mutta nuo päärynät oli niin kirpeitä ettei tiedä, mistä Fukushimasta ne on poimittu.

  Toivottavasti saat pohkeet auki pian! Mun pitäis kans varata aika lonkan avaamiseen. Kahdesti sitä on nyt kesän aikana murjottu, mutta nyt on ollut liian pitkä tauko ja ihan totaalijumissa on.

  • Näillä tiedoin en taida uskaltaa kokeilla. :D
   Ostettiin niitä kasvispyöryköitä myös, niistä tykkäsin! Täytynee jatkossakin mennä Ikeaan myös kun hakee siitä vierestä Arnoldsin donitsit. :D
   Jumitukset sucks. Kyllä mää nämä saan taas auki kun ne avataan. Koskaan ei tiedä kauanko ne pysyy auki, mutta hetkikin on kivaa. :D Mutta toisaalta eihän nämä ole edes kunnolla jumissa vielä, kun kerran kykenee kävelemään.
   Tsempit lonkkajumituksen kanssa! Ei kuulosta järin mukavalta.

 • Itsellänikään ei viime viikon treenit menneet ihan kaikki suunitelmien mukaan ja hetkellisesti se lannisti, mutta äkkiä sitä taas siitä nousee. Enää ei ole jäljellä kuin kahdet treenit ennen kisoja, ääks pakko onnistua! :D Tule sinäkin katsomaan 8.8. Kuopion Rajalaan kansallisia raakavoimanostokisoja (jotenkin olen siinä kuvitelmassa, että niillä seuduilla liikut). Hyvää treeniviikkoa! :)

  • Äääk, meinasin unohtaa tämän välistä! Ei ollut tarkoitukseni suinkaan.
   Hitsi, sulla käy treenit vähiin ennen kisoja! Aika jännää, alkoi ihan jännätä sun puolesta. :D Ois ollut kyllä kiva tulla kattomaan ja oisinkin varmaan tullut, mutta oon pois kaupungista 7.-8.8. Tietty just sattui siihen! Mutta kun pitää välillä käydä valloittamassa Helsinkiä. :D
   Toivottavasti sulla on viimeiset pari treeniä oikein makoisia! :)

 • Hei! Kiinnostaisi tietää, miten teet leg curlia: molemmilla jaloilla yhtäaikaa vai yhdellä kerrallaan ja minkälaisia toistoja?

  Ja myöhäiset onnittelut, että pääset taas tekemään pitkiä kävelyjä! Tiedän, kuinka pahalta tuntuu, kun se kyky otetaan pois.

  • Hei O.M.! Teen tuon molemmilla jaloilla samaan aikaan, joskin olen aikoinaan tehnyt myös jalka kerrallaan. Toistothan siinä pomppaa helposti korkeiksi (20-30 mulla), jonka vuoksi teenkin sen mieluiten superina jonkin toisen liikkeen kanssa.
   Ja kiitos! On surku, kun niin moni tietää miltä tuntuu kun kävelemään ei yhtäkkiä kykenekään.

 • Hyvin sulla on alkanut homma rullamaan ihan ”oikealla” salilla. Kehitystä tullut ihan huimasti! Tsemppiä eteenpäin, jään taas seuraamaan. ;)

  • Kiitos Anu! Se on mukava, että se näkyy muillekin. Vaikka ei tämmöstä painonnousua voi kyllä varmaan mitenkään toisilta piilotellakaan. :’D

 • ”Torstaina pääsin kävelylleni toiseen suuntaan kuivana ja toiseen suuntaan märkänä.” …oon liian irstas kun tuo sai hihittelemään :’DDD sorry..

  ps: dat badonkadonk. kehitystä todellakin tullut! :)

  • Hei määhän hihittelin sitä kirjoittaessani, joten saa nauraa. :’DD
   Badonkadonk! Ihan parasta! :D Kiitos!

Kommentointi on suljettu.