Viikko 3

Tänään päivä alkoi kaurapuurolla! <3 Lisäksi söin aamupäivällä pienen viipaleen tummaa leipää ja yhden hapankorpun, ensimmäistä kertaa sitten lokakuun. Nämä siis tulevaa Food Detective -testiä varten. Oli tosi outoa syödä leipää. :D En sitten tiedä johtuiko tästä vai jostain muusta, mutta näistä parin tunnin päästä seurannut jalkatreeni oli päänsärkyinen. Mulla särkee hyvin harvoin pää. Oli semmoista, että hetken harkitsin jos jättäisin treenin kesken. En kuitenkaan jättänyt. Seuraillaan tilannetta.

Mennyt viikko on näyttänyt seuraavanlaiselta:
Maanantai: ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:55, keskisyke: 109, max: 154, 281kcal.
Tiistai: selkä, hauikset. Kesto: 1:29, keskisyke: 115, max: 161, 253kcal.
Keskiviikko: jalat, vatsa. Kesto: 1:51, keskisyke: 117, max: 160, 318kcal.
Torstai: ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:23, keskisyke: 120, max: 162, 264kcal.
+ 0:30 crossailua. Keskisyke: 130, max: 141, 135kcal.
Perjantai: selkä, hauikset. Kesto: 1:32, keskisyke: 114, max: 159, 248kcal. 
+ 0:30 crossailua. Keskisyke: 127, max: 140, 137kcal.
Lauantai: lepo.
Sunnuntai: jalat. Kesto: 1:37, keskisyke: 123, max: 165, 309kcal.
Vielä(kin) näkyy kiitettävästi paloja, vaikka paino on noussut noista bannerin kuvista päälle kaksi ja puoli kiloa. Pakollinen viikkovilautus siis. :D
Toisessa kuvassa ei ole jaksanut jännittää enää molempia käsiä. Että nii, kattokaa sitä toista sitten vaan! Hyvä.
Nyt tosiaan seuraa muutaman päivän hieman poikkeukselliset syömiset, eli gluteenia, hiivaa, ruista, vehnää ja kauraa tulee syötyä, joskin hyvin vähän. Kaurapuuro on onneksi superherkkua ja syön sitä nyt aamuisin fiiliksellä, että saattaa olla viimeinen kerta ikinä. Leipää ei syö samanlaisella intohimolla, eikä sitä tee mieli yhtään. Siispä pientä närppimistä, all in the name of science! Odotan parhaillaan vielä tarkempia infoja siitä, kuinka monta päivää pitäisi itseään näille altistaa, että testi niitä näyttää. Tällä hetkellä tieto on, että ainakin kaksi päivää, mutta mahdollisesti jopa viisi-seitsemän päivää. Sähköpostia ootellessa, jospa huomenna. Muita testin ruoka-aineita syön normaalisitikin pitkin viikkoa, joten niitä ei tarvitse edes juuri ajatella. Lihat, kalat ja kananmunat jää luonnollisestikin testaamatta, ja muutkin sellaiset, joita en yleensäkään syö. :) 
Nyt on myös todella mielenkiintoista nähdä tuleeko niitä polvikipuja ja muita oireita, joita viimeksi koin kaurapuuron syömisen seurauksena, joista kirjoittelin silloin täällä. Silloin oli alla kuitenkin epänormaaleja päiviä (ajo Saksasta tänne eli mm. lukuisia tunteja autossa ja pieni treenitauko), ja oireille saattoi olla muitakin selityksiä. Nyt ollaan normaalissa tilanteessa, joten esimerkiksi niitä polvikipuja ei pitäisi tulla mistään syystä. Tämä onkin jännää siis! Tämä on pitänyt testata muutenkin vielä varmuudeksi, jotta tiedän etten ole turhaan karsinut viljoja pois (aiheuttaa lievää päänvaivaa, koska viljoja tungetaan ihan kaikkialle). Tämän jälkeen luulisi olevan varma, ihan noin niin kuin ilmankin tuota yliherkkyystestiä.
Lupailin tälle viikolle myös niitä liikunta- ja ravintoaiheisia kirjaesittelyitä, mutta olipas kiireinen viikko ja aikaa ei jäänyt, se kuitenkin vie hieman enemmän aikaa kuin peruspostaukset. Mutta heti kirjoittelen kun on aikaa! Tuntuu, että pitäisi melkein jokaiseen blogiin kirjoittaa jotain. Mutta ei aina kerkeä! Joku päivä sitten. :) Mukavaa viikkoa!
Iiiiso kulahtanut villatakki päällä. Tunnetaan myös nimellä Kaveri. Koska se lämmittää mua. <3

14 vastausta artikkeliin ”Viikko 3”

 • Siis miten tuo testi käytännössä nyt sitten toimii? :D Et varmaan verinäytteitä itseltäs ota, vai otatko? Ja miten se erottelee kaikki viljat toisistaan jne?

  • Kyllä mää otan. :D Se katsoo verestä vasta-aineita. Täällä on lisätietoa:

   http://www.food-detective.fi/food-detective/

   Pienellä varauksella toki kannattaa tuloksiin suhtautua, enkä pidä sitä eksaktina tietona mitä sieltä tulee. Tässä on kova googletus ollut menossa testin luotettavuudesta. :D Luulisin, että pidän tulosta osviittana siitä, mitä kannattaa koittaa karsia, sen sijaan että karsin tietämättä vuoronperään jotain pois ja kokeilen. Siinä menee kohta vuosikausia enkä mä jaksa enää. :D

  • Olipas jännä hommeli :D Olis kiva tehdä ihan mielenkiinnosta tuo, mutta enpä taida jaksaa. Jään innolla oottelen sun tuloksia :)

  • Eiks vaan! :D Maksaa ihan kiitettävästi, niin harkitsin hankintaa usean kuukauden. Nyt sitten vihdoinkin sanoin, että nyt p*rkele. :D

 • Varmasti johtu leivästä päänsärky jos et oo pitkään aikaan syöny, tää nyt ei oo sama asia mutta kerran kun olin aika kauan syömättä sokereita ja sit söin vähän kakkua, niin mun pää tuli ihan järrrrkyttävän kipeeks ja tuli huono olo, oli pakko mennä nukkumaan :D

  • Kyllä se voi olla mahdollista, varsinkin kun epäilys on muutenkin, ettei nuo viljat vaan sovi mulle. Niin se keho kertoo, ettei semmosia oo hyvä syödä! ;)

  • Joo ja sen kans huomaa kuinka väsyneeks sokeri tekee, jos on ensin syömättä sokeria ja sit yhtäkkiä syö. Ei sitä tajua sillon ku mussuttaa karkkia päivittäin, että on oikeesti väsyny olo :D Siihen tottuu :D Sit kun jättää turhat sokerit pois niin huomaa että on paljon pirteempi olo :)

  • Niinpä! Joskus muinoin kun itsekin vielä satunnaisesti söin jotain raskaampia ruokia (eli sokerisia tai rasvaisempia), niin mulla alkoi sydän hakata rinnasta ulos ja olo oli toooodella poikkinainen ja huono. Näin mä sitten päättelin, että keho ei tosiaan niitä kaipaa, kertoo hyvin selvästi että ne ei kuulu tähän kroppaan! ;) Eron huomaa tosiaan satavarmasti kun on ollut jonkin aikaa ilman ja sitten syö taas!

 • Hei, nyt vasta tajusin viikon treenejäsi katsellessani, että rintaa et treenaa ollenkaan. Vaikka aina tätä luen, niin eipä oo pistäny silmään :D Elikkä miksi näin? Ihan mielenkiinnosta kyselen, sulla varmasti on siihen joku järkeenkäypä selitys :)
  -Salla

 • Mä oon kans joskus tehnyt ton testin ja kaikenlaistahan se näytti :D joku pähkinä merenelävät tais olla mulla siellä pahimmassa päässä mut niitä en syö kyllä muurenkaan. Enpä jaksanut kauan miettiä koko testin tuloksia ja söinkin sit ihan normaalisti :)

  Nyt taas tosin mietityttää et jostakin ruoka-aineesta ei mun vatsa tykkää, keksis vaan mistä… mun vatsa on muutenkin melko tuulella käyvä :D jatkuva kahvin lipittäminen tuskin ainakaan helpottaa tilannetta mut kun se on niin hyvää!

  • Mä oisin onnellinen jos oisi vaan vatsajutuista kyse, mutta kun mukana tulee juurikin mm. tulehtuneita niveliä ja nää perhanan kutisevat kainalot, mihin ei sitten auta mikään. Mrrr. Tahtoo tietää. MRRR. Nii. :D

   Ja kahvi.. se on. Sitä ei voi karsia!! <3 KAHVI ON RAKKAUTTA. :’)

Kommentointi on suljettu.