Viikko 27: spiroergoselviytyjä, kannikankasvattaja ja herkuttelija

Haudi hou! Hengissä ollaan, eli en kuollut tiistaiseen spiroergoon, vaikka niin luulin. En kyllä tiedä oliko se kovin kaukana. :D Jätän siitä turinoinnit tästä tekstistä kokonaan pois, sillä kirjoitan siitä erikseen ensi viikolla. Mutta sen verran voin paljastaa jo nyt, että ihan niin se meni kuin miten odotin sen menevän, eli ei yllätyksiä siellä saralla. Ensi viikolla sitten tarkempaa rapsaa. Mulla on oikeasti tällä hetkellä aika suuri kirjoitushimo ja aiheitakin muutama jo valmiina, joista tahtoisin kirjoittaa. Tämä viikkokatsausten teko ja muiden tekstien kirjoittaminen on pidemmän aikaa ollut vähän työn ja tuskan takana, mutta nyt kun töitä ei ole voimia viemässä, niin herää taas tähänkin mukavuuteen, kun on aivokapasiteettia kirjoittamisellekin.

Tuo spiroergo vaikutti treeneihin sen verran, että edeltävänä, eikä kyseisenä päivänä tehty (muita) treenejä. Sen myötä treeniviikko oli seuraavanlainen:

Maanantai: lepo.

Tiistai: spiroergometria.

Keskiviikko: jalat. Kesto: 60min.

Torstai: olkapäät, ojentajat. Kesto: 1:07min.

Perjantai: lepo.

Lauantai: selkä, hauikset (kotisalilla). Kesto: 0:46min.

Sunnuntai: lepo.

Spiroergoa edeltävänä päivänä ei tosiaan saanut tehdä rankemman puoleista treeniä ja koska mulla oli vuorossa jalat sille päivälle, niin jätin suosiolla tekemättä kokonaan ja säästin sen testin jälkeiselle päivälle. Testi oli itsessään aika nopeasti ohi, mutta treenistä se meni, sillä tuntui kyllä pitkään ja uupumukseen asti mentiin, mikä tuli tosiaan hyvin nopeasti. Kyllähän sellainen jaloissa tuntuu vielä seuraavanakin päivänä. Hyvin kuitenkin sain keskiviikkona illalla treenattua jalat, vaikka epänormaalin jäykiltä tuntui edelleen etureidet, jotka siis testissä menivät semmoisille hapoille, ettei ikinä ennen. Tuo ei kuitenkaan tuntunut treeniä häiritsevän, vaan itseasiassa jalkatreeni oli aika loistokas, jossa hiki virtasi ja tuntuma oli kohdillaan.

20150702_170605

Torstain olkapää-/ojentajatreeniin hain jo vähän vaihtelua, sillä olen suurinpiirtein samalla ohjelmalla tehnyt jo yli kolme kuukautta. On aika ottaa vähän niitä vapaita painoja siis jo mukaan! Olkapäiden suhteen on ongelmia etsiä vaihtelua, sillä tuo mun vammaolkapääni (erbin pareesi) haittaa todella paljon, kun lapakin on irtonainen. Pitkästä aikaa kokeilin pystysoutua, mutta se sitten taas tuntuu ottavan ranteisiin kovasti ja aiemmin jouduin sen tekemisen lopettamaan juurikin sen vuoksi. Mutta katsotaan, teen sitä kai nyt jonkin aikaa.

Kirjoittelen muuten sen treeniliikkeeni -postauksen myös hyvin lähiaikoina, johon laitan vielä ne entiset liikkeet. Tässä menee jonkin aikaa, että löydän uusia liikkeitä, jotka tulevat jäädäkseen. Eletään siis siirtymäaikaa.

20150702_224425

Perjantaina ei tullut treenattua laisinkaan, sillä se olisi tarkoittanut taas bussireissua kaupungille, ja jostain syystä se ei enää houkuta laisinkaan kun on juuri bussireissuista päässyt muuten eroon. :D Miehellä oli juoksukisa (puolimaraton) Varpaisjärvellä, ja sinne mentiin illalla. Kyseessä oli siis ns. yökisa, jonka startti oli klo.21. Mieshän juoksi tuossa noin viikko sitten Paavo Nurmi -maratonin, jossa teki uuden ennätyksensä (3:14:50), mutta siitä ei taida olla rapsaa tulossa, sillä oli kuulemma kisa ilman tapahtumia. Itsehän en päässyt tuolle reissulle mukaan, joten tiedän siitä pitkälti yhtä paljon kuin tekin nyt. :D Ei siellä vaan tapahtunut mitään mistä kirjoittaa. Tietä pitkin, tossua toisen eteen, kisan loppuun asti. Ja sitten tuli uusi ennätys. Semmonen rapsa oli siinä.

2015-07-03 19.59.55
Varpaisjärven tunnelmaa

Ja ei ole tulossa rapsaa tästä puolikkaastakaan. Ensimmäiset sanat mitä mies sanoi maaliin tullessaan mulle, oli v*ttu mitä p*skaa. Eli huonoin kisa ikinä, jalat eivät olleet viikon takaisesta toipuneet. Tämä oli siis juoksu, mitä ei jäädä muistelemaan ja lähdettiin aika vauhdikkaasti kotiin sieltä sen jälkeen. :D Jospa sitten seuraavasta tulisi sitä rapsaakin! Onhan noita kisoja vielä edessä. Voi olla, että seuraava peruuntuu (parin viikon päästä), jos jalat eivät ehdi sitä varten toipua. Pääfokus on kuitenkin syksyn kisassa (kaksi vaihtoehtoa, todennäköisimmin lokakuussa), jolloin lähdetään koittamaan kolmen tunnin alitusta. Sitä varten hän tässä treenaa.

Lauantaina oli tarkoitus mennä salille, mutta siinä vatsa täynnä kaikista päivän syömisistä (herkkupäivä..) illalla telkkarin edessä löhötessä se ajatus tuntui aika ylivoimaiselta. Mutta onneksi on oma sali kotonakin ja juurikin hauisten treenaamisen se soveltuu varsin loistokkaasti, kun on paria erilaista tankoa ja käsipainoa jos jonkinlaista. Selkääkin treenasin kulmasoudulla tangon kanssa. Käsipainolla se tuntui ajatustasolla liian vaivalloiselta siihen hätään. :D Hyvin sujui taas tuo samainen treeni kotosalla ja nimenomaan niillä vapailla painoilla.

20150704_232508
Treenihuoneen hämärässä pullistelua ja yläkerrassa treenin jälkeen.

Tänään sunnuntaina mun oli tarkoitus crossailla, sillä tahdon nyt lähteä rakentamaan sitä aerobista kuntoa taas ylöspäin (normaalille tasolleen), kun ei ole enää fyysistä työtä mikä tekisi sen aerobisen tekemisen haitalliseksi mun tavoitteelleni (lihaskasvu). Fyysisen työn rinnalla siis on ollut turha tehdä vielä sitä aerobista ja nostaa kulutusta entisestään, kun lihaskasvuhaaveiden eteen saa jo muutenkin syödä ylimääräisiä kaloreita. En ole crossaillut sitten töiden aloittamisen, eli semmoset seitsemän kuukautta ja risat on mennyt crossailematta. Arvatkaas miten kävi? Puolentoista minuutin kuluttua mun pohkeet oli ihan lyijyä ja oli pakko lopettaa. Ei sitten crossailla. :( Aika hankalaksi menee tuo aerobisen harrastaminen, kun mitään ei voi tehdä. Ainoa mikä onnistuu on salin juoksumatolla rauhallisesti kävely. Se on sitten varmaan se mun lajini.. Kirjoittelen tästäkin aiheesta vielä lisää sitten siinä spiroergorapsassa.

20150629_224057

Mitäs sitten on syöty? Aika paljon kaikkea. Tiistain evästykset tapahtui tien päällä ja niistä ei ole kaikesta kuvia ja säästän muutenkin niitä siihen erilliseen tekstiin. Mutta aika hyvä ruoka oli tuo maanantainkin sapuska..

2015-06-29 17.06.29
Joo. En kyllä syönyt kaikkea ja loppupäivästä vetelin onnellisena tofunakkeja nälkääni.
2015-07-01 16.48.58
Ristikkoperunat ja soijapallerot.
2015-07-01 23.43.41
Jalkatreenin jälkeistä ylimääräistä yöpalaa. Tofukuutiot ja suolakurkut.
2015-07-02 16.45.28
Riisinuudelia ja riisikermassa ja thai-currytahnassa paisteltut herkkusienet.
2015-07-03 16.41.59
Porkkanaohukaiset ja tofukuutiot + kesäkurpitsapyree (purkista).
2015-07-04 15.58.48
Omatekoinen OMNOMNOM -pizza ja kaveriksi Fanta. Kolmas kerta ehkä kymmenen vuoden sisään kun juon Fantaa ja opin yllättäen, että ei ole täysin vegaaninen tuote, joten en sitten enää jatkossa osta.
2015-07-05 16.38.27
Tänään oli uusia pottuja ja tofunakkeja. Laitoin ensin lautaselle ketsuppia sinapin kaveriksi ja sitten ihmettelin miksi niin tein ja otin sen pois. En fanita ketsuppia, enkä ainakaan tämmösessä ruoassa.
20150704_212546
Eilen maistoin ekaa kertaa tätä Tofulinen mansikkajätskiä. Aiemmin on testattu se suklaa ja se oli aika erikoinen. Mutta entäs tää? No ihan sairaan hyvää. Söin koko pänikän. :D

Ja mitä tämmösillä syömisillä saa aikaan? Esimerkiksi tämmösen muutoksen:

20150703_145058
2012-2015

Sillä saa mm. bärsseen. Joo okei, kyllä sitä pitää treenatakin, että sille tapahtuu muutakin kuin että vain leviää. :D Painoero kuvissa on pienoiset 13-14kg.

Ensi viikolla menen alkuviikosta pitkästä aikaa Pekalle avaamaan koipiani. Pohkeet vaan tällä kertaa ja niiden avaamista olen pantannut tähän asti juurikin tuon spiroergon vuoksi. Normaalisti hieronnassa on otettu sekä pohkeet että penikat, mutta mulla on sellainen tunne, että kireät pohkeet on se mikä vetää ne penikatkin jumiin, joten riittänee kun avaa pohkeet. Penikat mulla yleensä suuttuu hieronnasta aika kovin, joten on hyvä jos niitä ei tarvitsisi runnoa auki. Kokeillaan näin. Mutta koska olen nyt hierontaan menossa ja pelkkien pohkeiden avaaminen tuntuu vähän vähäiseltä, niin ollaan kaheleita ja avataan vähän selkää. Silleen oikeasti varoen, josko jopa kestäisin sen. Minähän en käy selkääni avaamassa ammattilaisella, koska menen poikkeuksetta huonompaan kuntoon. Nyt otetaan varoen ja katsotaan miten käy. Tarvetta hieronnalle on ja ollaan pantattu tämä viikko kotihierontaakin. Säästän jumini Pekalle. :D Aika jännää kyllä on. Se millaiseksi olen hierontojen jälkeen mennyt ei ole kivaa ja se jännittää nyt. Mutta nyt jos koskaan on hyvä hetki kokeilla sitä, sillä töitä ei ole, eikä muitakaan sellaisia juttuja, joissa pitäisi olla erityisen skarppina (koska sitten en todellakaan enää ole skarppina jos menen huonoksi). Pelottaa silti, koska se ei vaan ole hauskaa. Mutta eletään nyt tämmöistä extreme -elämää ja hullutellaan!

Kahelia viikkoa kaikille!

8 vastausta artikkeliin ”Viikko 27: spiroergoselviytyjä, kannikankasvattaja ja herkuttelija”

 • Fanta on ainakin valmistajan mukaan vegaanista. Siitä liikkuu sitkeä väite netissä, että siinä olisi kalaperäistä liivatetta, mutta Coca cola company on todennut, ettei heidän minkään juomien valmistuksessa käytetä liivatetta. Täällä yksi postaus aiheesta http://www.goeggless.com/2009/06/fanta-soft-drink.html
  Mä en limuja juonut vuosikausiin, mutta nyt viimeisen vuoden aikana on mennyt pieni pullo silloin tällöin viikonloppuisin, kun mies ostaa kotiin. Hmph.

  Mansikka-tofuline on hyvää :). Mä syön tuota suklaa-tofulinea silleen, että muussaan banaania joukkoon ja teen banaanisuklaapehmistä.

  • Oho. Jos näin tosiaan on, niin onpa harmi että vegaanituotteet.net -sivustolla se on listattu epävegaaniseksi juurikin tuosta syystä, että se yksi e-koodi sisältäisi kalaperäistä liivatetta.
   Tavallaan olin tästä huojentunut, että eipähän tarvitse limua litkiä enää. :D En näe siinä oikein mitään järkeä, mutta kovasti juurikin tuo Fanta vetää puoleensa. Joskus oon juonut sitä päivittäin, kun vierottauduin vuosia sitten Batterysta ja jotain piti ottaa tilalle, kunnes pärjäsin kokonaan ilman vastaavia myrkkyjä. No, jospa sitä jatkossa sitten herkkupäivään voisi tuota Fantaa kuitenkin ajatella. Silloin tällöin, varmaan samaan tapaan kun sullakin. Vaikka mitään järkeä siinä ei olekaan. Mutta eipä ole kyllä karkeissakaan tms. ja silti niitä toisinaan syö.

   Oli jotenkin ihan valtaisan hyvää tuo mansikkajätski. Ja voisin kuvitella, että toimii se suklaaversio juurikin tuohon malliin kuin sinä syöt. Nams.

 • Paljonko suunnilleen päivässä sulla menee alas kaloreita, tai ootko yhtään laskeskellut normaalin päivän kaloreita? Ja sitä ruokapäiväkirjaa odotellessa ;)
  Ja tosiaan saapi latoa safkaa naamariin että sais vähänkin tuota takalistoa kasvamaan, nimimerk. perseenkasvattaja.
  Kiva blogi, seuraavaa postausta odotellessa! Ja olis kiva jos tekstejä tulisi vähän useammin :)

  • Heh, onpa hauska että laitoit tämän kommentin juurikin sellaisella hetkellä kun mietin, että paljonkohan mulla kaloreita menee päivässä :D En ole laskenut lähiaikoina, enkä siis tiedä. Veikkaisin 2500kcal-3000kcal. Ja juurikin nyt kun päivän aktiivisuus tipahti töiden loputtua aika radikaalisti, etsin taas sellaista uudenlaista syömistapaa. Jos söisin nyt samalla tavalla kun töiden ohessa söin, paisuisin aika paljon ja ehkä vähän vääristä paikoista. :D Siksi tuo ruokapäiväkirja on tällä hetkellä vähän huono toteuttaa, kun haen tosiaan sitä normaalia kaavaa. En ole vielä edes keksinyt mikä olisi mulle sopiva aamupala nyt! :O

   Mutta kyllähän sitä ruokaa saa syödä ja paljon. Yleisesti ottaen en laske kaloreita, vaan syön kun on nälkä (eli usein) ja silloin kun tekee jotain mieli niin syön sitä (eli usein :D). Ja välillä syön vaikka ei olisi nälkä tai ei tekisi mieli, kuten juuri monesti keskellä yötä myöhäisen treenin päätteeksi. Etenkin kannikat tarvitsee paljon ravintoa, jotta ne voi kasvaa. Olen itseasiassa aikoinani kirjoitellut omasta pakarankasvatuksestani, että miten sen olen kasvuun saanut. Se löytyy täältä: http://eioorakettitiedetta.gains.fi/miten-sain-pyllyni-kasvuun/
   Sieltä vaan vinkkejä kehiin! Tsemppiä projektiin! :)

   Ja itsekin tykkäisin kirjoitella useammin. Koitan jatkossa taas panostaa siihen, kunhan vain aiheita löytyy. Blogin alkuun taisin yli vuoden, ellen kaksikin, kirjoitella joka päivä, enkä ihan siihen enää pystyisi. :’) Mutta useammin kun kerran viikossa pitäisi olla mahdollista tällä hetkellä ainakin, joten koitetaan!

 • Makee mimmi oot!! Hienoa työtä oot tehnyt kroppasi eteen…

 • Toi sun kroppas ja sen kehitys on kyllä huikeeta seurattavaa. Pari vuotta blogia seuraillut ja kade oon! Vaikka hirvittää välillä toi soijan käyttö (itse paleo linjaa) niin tiedän jo ettei siitä kannata alkaa selittää, teet just niin kuin tahdot :D Ja hyvä niin, jokainen löytää sen oman tiensä.

  • Kiitos Piutse :)
   Mielelläni kyllä keskustelisin soijasta enemmänkin, jos vaan tahdot. :D Oon nimittäin aika paljon asiaa itsekin miettinyt. Aiemmin uskoin siihen, että se voi sekoittaa ihmisen hormonitoimintaa ja söinkin soijaa hyvin harvoin. Kuitenkaan sitä ei ole pystytty todistamaan ja kyseessä on tosiaan enimmäkseen uskon asia. Ilmeisesti ainoat kerrat, jolloin se saattaa häiritä hormoneja, on suurilla annoksilla. Itse syön yhden annoksen soijaa päivässä, jos sitäkään. En siis käytä soijaa milloinkaan muuten kuin ruokani kanssa. Protskuni ynnä muuni on ihan muuta kuin soijaa. Toki silti pidän varani entisenä kilpirauhasvaivaisena, mutta niin kauan kun arvot on hyvät niin hyvä on. Ennen mun vatsani myös protestoi soijaa, mutta sittemmin on vissiin siihen tottunut. Enää ei pieretä. :D
   Ja ympäristöä ajatellen; jotain väliltä 80-90% kaikesta maailmalla tuotetusta soijasta menee tuotantoeläinten rehuiksi. Ja se jos mikä tätä maailmaa kuormittaa ja hiljalleen (tai ilmeisesti jopa aika vauhdikkaasti) tuhoaa.

Kommentointi on suljettu.