Viikko 26: sekaisin porkkanasta ja kotisalitreenejä

Maanantaipäivää! Eilen jätin kirjoittelematta, ihan vain siitä syystä kun ei huvittanut. :D En ole tällaiseen päiväsaikaan tainnut kirjoitella pitkiin aikoihin, saati sitten arkena. Mutta nyt ollaan tässä, töitä vailla, joten on aikaa. Viimeinen työpäivä oli tosiaan viikko sitten maanantaina ja koitan tällä viikolla saada kirjoitettua siitä vielä erikseen, että miksi irtisanouduin.

Tälle viikolle mahtuu kummallisia treenejä, huonojakin. Niistä lisää listauksen jälkeen:

Maanantai: jalat. Kesto: 0:42min.

Tiistai: lepo.

Keskiviikko: olkapäät, ojentajat. Kesto: 1:09min.

Torstai: jalat. Kesto: 0:55min.

Perjantai: hauikset. Kesto: 0:35min.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: olkapäät, ojentajat. Kesto: 0:43min.

Aamumasuja. Tosi suttuisia, kun piti zoomata kuvaa niin vahvasti, kun törrötin peilistä niin kaukana.
Aamumasuja. Tosi suttuisia, kun piti zoomata kuvaa niin vahvasti, kun törrötin peilistä niin kaukana.

Maanantain jalkatreeni oli ihan hanurista. Aloitan nykyisin aina split squatilla ja jos se on mulla ohjelmassa, mun on pakko aloittaa sillä. Ennen treeniä olen rullannut alakropan kunnolla auki ja siihen kuuluu olennaisena osana lonkankoukistajat. Jos teen jotain muuta liikettä ennen split squattia, on mulla lonkankoukistajat taas jo niin kireät, että koko liikkeestä ei tule mitään. Mentiin kuitenkin maanantaina salille sen verran myöhään, että kun smith (jossa haluan sen tehdä tasapainon vuoksi) oli varattu ja toinen huollossa, oli aloitettava jollain toisella liikkeellä, sillä odotteluun ei ollut aikaa jos halusi koko treenin tehdä. Aloitin siis vaakaprässillä, jota veivasin kunnes smith vapautui ja menin sinne vauhdilla. No, se polvikipuni josta olen täällä varmaan kohta jo kuukauden puhunut, äityi siitä vaakaprässistä aivan valtaisasti ja tämän vuoksi en pystynyt splittiä tekemään ilman vihlontaa polvessa. Polven vuoksi liikkeistä sai karsia pois myös kyykyn, pystyprässin.. Ja kyllä se vaakaprässikin sattui. Tein sitä silti, sillä sen kesti. Ja takareisiä tein, siinä ei satu. Seitsemän sarjaa vaakaprässiä ja neljä sarjaa takareisiä. That’s it. Ja polvi jomotti. Kyllä ketutti ja tuntui melkein siltä, ettei olisi edes mitään tehnyt. Eikä seuraavana päivänä olleet edes paikat kipeät. Eikä sitäkään seuraavana. Paitsi polvi. Hmph.

20150625_225403

Pääsin uudelleen tekemään jalkatreeniä torstaina, jolloin aikaistin sitä päivällä, sillä mulla oli tiedossa yksinäinen viikonloppu, jolloin salille pitäisi mennä joko bussilla tai sitten treenata kotona. Bussilla salilla jalkatreenille ja takaisin ei houkutellut ainakaan, joten tein sen alta pois torstaina selkä-/hauistreenin sijaan, sillä välipäiviä edellisestä jalkatreenistä oli kulunut tarpeeksi, eikä siitä muutenkaan ollut tullut tosiaan minkäänlaisia domssejakaan. Tällä kertaa rullatessa löysin sen paikan, mikä tuon polvikipuni on aiheuttanut. Olen tässä tehnyt kaiken samalla tavalla kuin viimeksi, kun samanlainen kipu oli toisessa koivessa, PAITSI käynyt hieronnassa, jossa avattaisiin pohkeet ja penikat. Silloin edellisellä kerralla se hieronta oli se, mikä lopulta vei kivun pois. Nyt olen vain Voltarenia sivellyt ja koittanut antaa arkilepoa sille, ja rullannut koipiani toivoen, että löydän sen aiheuttajalle syyn. Mulle on ollut selvää, että itse polvessa se syy ei ole, eikä siellä ole mitään vammaa, vaan että jokin lihas jossain jumittaa ja vetää polvea väärään asentoon. No, se paikka löytyi pohkeen puolelta, ylhäältä sisäsyrjältä. Kyllä tiesi heti kun rullalla siihen osui, että se on siinä. Ei se juurikaan polveen tuntunut, mutta siihen nimenomaiseen kohtaan se tuntui niin kovin, etten melkein pystynyt painoa pitämään siinä. Ja sinne meni polvikipu, eikä tullut missään liikkeessä vastaan myöskään treenissä, eikä sen jälkeen.

Ja kyllä, tälläkin kertää oli smith varattu alkuun ja toinen edelleen huollossa, mutta nyt odotin vuoroani. Olin päättänyt, että splitillä aloitetaan ja se on sillä selvä. Oli ihan huikea treeni, eikä tarvinnut slerpake otsassa kävellä salilta pois!

2015-06-26 22.43.49
Jyrsijä tässä terve. Ja kissa crossailee.

Mitäs tuossa kuvassa sitten näkyy? No jos ei kattella tuota jyrsijän päätä, niin siinähän näkyy kotisali. Tämä oli aikamoinen ihme juttu, sillä salille liittymisen jälkeen en ole edes kusassut kotisalin suuntaan. Nyt ei kuitenkaan huvittanut sillä bussilla mennä salille ja takaisin, joten hyödynsin kotisalia! Se tuntui kyllä kummalliselta, mutta silti aika innoissani siellä heiluin. Perjantaina tein hauikset, kun en saanut itsestäni irti selkätreeniä tai takaolkapäitäkään. Salilla olen keskittynyt laitteisiin nyt pitkän aikaa, joten nyt oli luvassa luonnollisestikin vapaita painoja. Hauikset saivat kyytiä tangolla tehtävistä käännöistä, hammerkäännöistä käsipainoilla ja normikäännöistä, käsipainoilla myös. Kolme liikettä siis, neljä sarjaa jokaista. Ja kyllä tuntui. En kuitenkaan osannut aavistaa miten kovin tuntui seuraavana päivänä ja sitäkin seuraavana. En meinannut pystyä pitämään käsiä koukussa ollenkaan, kun menivät heti kramppiin. Olivat myös hyvin kosketusarat. Ei ole kyllä montaa kertaa olleet noin arat! Voisin alkaa siis ottaa takaisin vapailla painoilla tehtäviä liikkeitä, ja olisi aika muuttaa ohjelmaa muutenkin.

Eilen tein kotisalitreenin olkapäille ja ojentajille. Ojentajien suhteen treeni tuntui vähän tuntumattomalta (on se sana), eli tuntuma oli kateissa. No, tänään ei ole. Ojentajat on ihan tulessa koko ajan. Perille meni! Niille tein ranskalaista maaten tangolla, niskan takaa nostoja käsipainolla ja kickbackeja. Olkapäille pystypunnerrusta tangolla ja sivuvipareita.

Kyllä kotonakin saa vähillä varusteillakin aikaan vaikka mitä ja tehokasta on.

2015-06-26 22.09.27

Viime viikolla on nyt sitten elelty herkuttomasti ja muutenkin elelty kevyemmin, sillä tarkoitus on ollut vähän saada ylimääräistä pöhöä pois ja sitä kautta vähän parempaa fyysistä vointiakin, sillä edessä on (huomenna, omg) lääkärin määräämä rasitusspiroergometria (laktaattimittauksin) Helsingissä ja olen jo muutenkin varma, että kuolen sinne, joten tahdoin mennä sinne edes vähän paremmalla voinnilla kuin sillä perus bulkkipunttailija -fiiliksellä, jolle aerobinen on kirosana. Oikeastihan mulle ei aerobinen ole kirosana, vaan en ole sitä tehnyt fyysisessä työssä ollessani, sillä kulutus on päivätasolla jo muutenkin ollut suurta, ettei lisäaerobinen (eli lisäkulutus) ole ajanut enää laisinkaan mun tavoitteitani, mikä on siis lihaskasvu. Jo nyt saa syödä niin paljon että raja tulee vastaan ja ylikin mennään, enkä yksinkertaisesti pysty suurempiin määriin. Toinen syy on tietysti se, että siinä missä ennen reippaat kävelylenkit oli mulle arkipäivää ja joista nautin, en niitä enää ole voinut tehdä jalkojen voinnin takia, ja tätä jalkajuttua koitetaankin tuolla testillä selvittää. Crosstrainerilla suhailu on ollut ennen mulla mukana ohjelmassa ja sitä koitan ottaa nyt takaisin kun ei fyysinen työ ole enää haittaamassa jos jalat sen kestää, ja koitan saada aerobista kuntoa ylös taas. Se on mulle hyvin tärkeää, siinä missä kyky nostella punttejakin. Ja se on ollut hyvällä tolalla, mutta nyt se on ihan selkeästi laskenut. Vaikka työ on ollut fyysistä ja energiaa vievää, ei se ole ollut aerobista kuntoa kohottavaa missään nimessä, sillä ei siellä syke paukuttaen ole kuitenkaan menty. Tämä aerobisen kunnon tila harmittaa tällaisen testin edessä tosi kovin, sillä tahtoisin olla siellä hyväkuntoisempana. Nyt olen vain huonokuntoinen sikaniska, vaikka en ole edes sikaniska. :D Ja silti nyt olen!

Viikolla hurhahdin porkkanaan ja sitä on mennyt lautasella siinä missä muutenkin suuhun useampi päivässä. Tällaisia ruokia olen syönyt:

2015-06-22 17.36.05
Uusia pottuja Keijulla ja vihanneksia.
2015-06-23 16.56.32
Sitten alkoi porkkanahulluus. Kolme raastettua porkkanaa ja tofukuutioita.
2015-06-24 17.02.11
Pari raastettua porkkanaa, vähän riisipastaa ja paisteltuja herkkusieniä munakoisoisessa kastikkeessa.
2015-06-25 16.24.13
Tämmöstä tofua kokeiltiin. Oli mauton. Oletin, että siinä on suolaa, mutta ei ollut, enkä siksi tajunnut itse suolata.
2015-06-25 16.46.15
Siinä sitä tofua, porkkanaraasteen ja riisinuudelien kanssa.
2015-06-25 22.43.50
Jalkatreenin jälkeinen yöpala, riisinuudelin jämät ja tofukuutiot.
2015-06-26 19.46.57
Porkkanaa taas raastoin, kappas. Ja tofukuutioita paistelin. Lisäksi munakoisopyreetä. Nomnomnom..
2015-06-27 17.10.56
Tätä. Ihan sairaan hyvää. Olin ennakkoluuloinen, mutta mies vaati ostamaan ja onneksi vaati.
2015-06-27 17.11.53
Sama setti. En kyllästy.
2015-06-28 17.14.46
Porkkanaraastetta ja porkkanapihvejä + munakoisopyreetä. Olen kohta oranssi.

Painoa on lähtenyt sellaiset puolitoista kiloa ja se on hyvä saavutus tässä kohtaa, enkä halua että lähtee enää yhtään ja haluan taas syödä. Tunnen jo nyt oloni ihan pieneksi ja lihakset tuntuvat tyhjiltä ja vaatteet liian löysiltä. On se kumma. Tässä ollaan kuitenkin vielä päälle 58 kilossa ja nyt on jo tällaiset fiilikset! 58kg on kuitenkin 12kg enemmän kuin pari vuotta sitten, jolloin en tuntenut oloani liian pieneksi. Niin se maailma muuttuu. No huomenna sen rasitustestin jälkeen syön jo kunnolla ihan mitä vaan ja siitä eteenpäin syön ihan mitä vaan taas. Tänään myös hiilaria lisää, että huomenna jaksaa. Etten kuole sinne! Mää niin kuolen sinne.. Huomenna testiä ennen mennään sillä syömisellä, millä on testiin suositeltu valmistautumaan.

2015-06-23 18.02.54
Pelkäsin ettei tää paita mahdu enää tänä kesänä päälle. No mahtuu se. Käsivarsien verenkierto on vaan kovilla ja yksi nappi enemmän on oltava auki kuin mitä normaalisti pitäisin, jos tahtoo käsiä liikuttaa. Ja kaiken kurottelu on puolimahdotonta, koska selkäpuolella ei oo tilaa. Mutta mahtuu päälle silti! :D Ja aion pitää, koska tykkään mun flanellista.

2015-06-28 20.22.34

Sain myös tällaisen uuden lelun <3 Nää tällaiset lelut on niin mun leluja. Mulla on monta vuotta ollut myös verensokerimittari, mikä on osoittautunut myös hyödylliseksi, ja kannan sitä mukanani laukussa aina, sillä mulla on joskus ollut vähän ongelmia verensokerin vaihtelun vuoksi, tosin ei enää. Sokeritautia ei ole.

Lukemat tuossa verenpainemittarissa on mun lukemat ja ne on siinä koholla. Otin ne sen jälkeen kun oltiin miehen kanssa katteltu huippujännät finaalijaksot Greyn Anatomian kutoskaudelta. Katoin ne jo edellisenä päivänä itse ja nyt piti katsoa vielä miehen kanssa. Koska oli jännät! Ja edelleen pelotti, vaikka tiesikin tapahtumat etukäteen. No, joka tapauksessa tuossa siis on mun arvoni koholla jännäämisen vuoksi. Vaikka ne on noin alhaiset. Ennen jaksojen kattomista mun arvoni oli 101/55 ja se on melkein matala verenpaine. Sadassa menee se raja. Tämä on mulle vähän hämmentävää, sillä mulla on verenpaine mitattu lukuisia kertoja lääkärissä vuosien varrella ja se on aina ollut se perus 125 kautta jotakin. Nyt mittasin ensimmäistä kertaa kotona ja yllätyin kyllä. Joko mun verenpaineeni on nyt alhaisempi kuin ennen (viimeksi muistaakseni mitattu maaliskuussa), tai sitten se lääkärissä mittaaminen nostaa sitä painetta joka kerta. Enkä ihmettele jos niin tekisi, sillä olen valkotakkikammoinen ja jännitän lääkäriä aina, vaikkei olisi syytä. No, semmonen se nyt on ja saanpahan syödä huoletta salmiakkia. ;)

Nyt päivän askareisiin ja huomenna sitten Helsinkiin. Iiks. Hyvin aikainen herätys ja tuntikaupalla autossa istumista. Tänään en saa treenata kuin kevyesti, ja koska vuorossa on jalat joita en tahdo treenata kevyesti, pidän lepopäivän. Katsotaan jos testin jälkeisenä päivänä jalat antaa tehdä jalkatreenin. Jos ei niin sitten ei. Saa pitää peukkuja etten kuole sinne pyörälle ja tietysti, että jos siitä jotain selviää, niin se ei oisi mitään kamalan vakavaa.

Hyvää viikkoa!

6 vastausta artikkeliin ”Viikko 26: sekaisin porkkanasta ja kotisalitreenejä”

 • Itse oon mittaillut kotioloissa sellaista 90/60 lukemaa ja ajokorttia varten tehtävässä terveystarkissa lääkäri sanoikin, että taidat olla aika rauhallinen tyyppi: valkokauluskammo nosti yläpainetta jopa 110:een.. :D. Oonkin miettinyt, että onko mun intohimo suolaan (laitan joka ruokaan..) jotenkin ihan luonnollinen kropan reaktio. Matalat verenpaineet on kyllä välillä vähän ärsyttäviä, kun joskus ihan kesken normaalin juttelun pitää ummistaa silmät tai ottaa tukea, kun mustenee. Silleen ihan ohikiitävän hetken vaan, mutta kuitenkin.

  Toivottavasti tuolta lääkärikäynniltä selviää jotain tai pääset edes eteenpäin ongelman ratkaisussa. Tervetuloa Helsinkiin! Olis kiva nähdä, mutta taidanpa olla töissä ja sullakin varmaan tiukka aikataulu :). Kyllä se aerobinen kunto äkkiä kasvaa, mutta ymmärrän tosi hyvin ton, että haluaisi olla paremmassa kondiksessa testeissä.

  • Oho. Sulla on ihan tosissaan matalat paineet sitten! Mulla on kanssa aika luonnostaan himo suolaiseen. Kauhulla aattelen nykyisin niitä aikoja, kun mentiin täysin ilman lisättyä suolaa. Onneksi jossain kohtaa tajusin laskeskella, etten saa sitä välttämättä edes tarpeeksi.
   Ikäviä oireita nuo. Itse en oireile ainakaan niin että tietäisin, hyvin harvoin on edes niitä hetkiä kun liian nopeasti noustessa pimenesi silmissä hetkeksi.
   Ja kiitos! Aikataulu on tosiaan suht tiukka, kun testiin ja suihkuihin ynnä muihin pakollisiinkin menee varmaan yhteensä 2-3 tuntia ja joskus pitäisi kotiinkin taas päästä takaisin. Täältä ajaa kuitenkin reilut viisi tuntia suuntaansa. Pitkä aika istua autossa yhtenä päivänä, vaikka tuttua touhua se onkin. Varmaan tuosta ajomatkastakin oon ihan kankeana kun perille pääsen. :’) Ja jep, mieluusti oisin herätellyt sitä aerobista kuntoa ennen testiä, jos oisi vaan ollut aikaa ja vointia sille.

 • Hihi, ihana flanelli. :’) Mäkin olen ollut ihan hulluna porkkanasta ja oon rouskutellut uusia porkkanoita tässä nyt aika monta. Ja mä syön tuota merkkiä tofua, tosin aika usein sitä maustamatonta ton tomaatti-basilikan (vai mikä olikaan) sijaan. Ennenhän tuo oli Alpro soya -merkkiä.

  Tuli ihan jotenkin nostalginen olo noista kotisalikuvista! :D<3
  Ajakaa varovasti, turvallista matkaa!

  • Mä tunnen ehkä itteni kotoisimmaksi tässä flanellissa. Farkut ja bootsit jalkaan ja tatuoinnit esille niin oon ihan eniten itteni! :D
   Porkkanat on hyviä silloin kun ne on semmosia makeita ja mehukkaita. Porkkanaraaste on ihan parasta. <3 Me ei olla syöty tofua varmaan puoleentoista vuoteen ja viimeksi tosiaan Skotlannissa, niin on nää Suomen versiot jääneet vähän testaamatta. :D En oo kovin suuri tofun ystävä, kun en tykkää sen ominaismausta enkä osaa sitä maustaa itse kun en ole koskaan opetellut. Sen takia nuo kuutiot onkin nyt jotain ihan taivaallista herkkua, koska ne on niiiin hyvin valmiiksi maustettu. <3
   Hehe, oli kyllä nostalginen olo tuolla alakerrassa riehuessa! :D
   Kiitos. Ajellaan varovasti ja jos kaikki menee kivasti niin laulan koko matkan takaisin kotiin. :'D

 • Helsinkiin! :) Tervetuloa (vaikkei ookaan niin iloinen aihe) ja turvallista ajomatkaa! Et sä mikään huonokuntoinen sikaniska oo. :D

  • Joo kiitos! Kyllä sitä oisi voinut lähemmäs sen tulla tekemään jos sitä oisi lähempänä tehty. :D Tampere oisi ollut toinen vaihtoehto, mutta kaikista paras ja lääkärini suosittelema mesta on Helsingissä, joten sinne siis. Hoidetaan nyt kunnolla nää jutut kun kerran hoidetaan! ;) Hehee, kyllä mää vähän oon huonokuntoinen sikaniska nyt tällaisen testin edessä :’D

Kommentointi on suljettu.