Viikko 19: lonkkavaivainen herkkusienihullu ultrajuoksua seuraamassa

Päänsärkyinen ja jalkakipuinen täällä iltaa! Saapa nähdä miten pää toimii tätä rustaillessani, mutta rustaillaan nyt kun se asiaan kuitenkin kuuluu. Päänsärky johtunee lihaskireyksistä ja jalkakipu kävelystä, jonne uskalsin tänään lähteä. Käytän sanaa uskaltaa, koska mun jaloilla se on juurikin sitä. Otin riskin ja nyt on auts. Mutta siitä alempana lisää. Viikon treenit tässä:

Maanantai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 0:59min.

Tiistai: lepo.

Keskiviikko: olkapäät & ojentajat. Kesto: 0:53min.

Torstai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 0:58min.

Perjantai: jalat. Kesto: 60min.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: 3.23km kävelylenkki. Kesto: 0:48min

20150507_230855
Tässä näkee taas ekassa kuvassa miten irtonainen ja hallitsematon tuo mun oikea lapani on. Koska erbin pareesi.

Viikolla meni treenit vähän sekaisin. Keskiviikkona olisi ollut jalkatreenin vuoro, mutta onnistuin ihan itse saamaan ennen treeniä jalkani sellaiseen kuntoon, että niillä ei menty edes ilman painoa minkäänlaiseen kyykkyyn ilman vihlovaa kipua lonkankoukistajissa. Rullasin ne meinaan vähän liian hyvin. Rullaan siis aina jalat joka suunnasta ennen jalkatreeniä, niin oon tehnyt jo aika pitkään ja siitä on ollut ihan selkeä hyöty jalkatreeneihini. Etenkin lonkankoukistajien avaaminen on ollut pakaratreenien kannalta ihan huikean hyödyllinen juttu. Nyt onnistuin kuitenkin vääntäytymään sellaiseen asentoon siinä rullatessa, että sain niihin ihan hullunhyvän tuntuman, oikein sattui ja innostuin, että nythän ne aukeaa oikein kunnolla! No, sen seurauksena ei sitten tehty jalkatreeniä ollenkaan. Salilla sen vasta tosissani huomasin, kun koitin yhden jalan vaakaprässiä tehdä, että sattui ihan jumalattomasti ja missään muussa ei tuntunutkaan kuin niissä lonkankoukistajissa. Onneksi oli mahdollista vaihtaa treeniä lennossa ja teinkin sitten olkapäät ja ojentajat. Hyvä oli sekin treeni. Lonkankoukistajat normalisoituivat taas parissa päivässä ja sain tehtyä jalat taas perjantaina täysin ilman mitään kipuja. Paitsi sellaisia positiivisia kipuja tietysti tuntui. Oli muuten hyvä treeni. Pakarat meni sellaiseen pumppiin ettei kävelystä meinannut tulla mitään.

20150508_232118
Takareisiä ja takakyykkyä.

Olen huomannut tuossa takareisiä tehdessäni, että eteenpäin nojaamalla saan liikkeen kohdistumaan hyvinkin tehokkaasti nimenomaan sinne takareisiin. Siksi olen irrottanut selkäni selkänojasta ja nojailen vähän eteenpäin. Hapotus on huomattavampi ja nimenomaan siellä missä pitääkin olla. Pohkeita mulla ei ole vieläkään eikä niitä ole myöskään tulossa, koska en voi pohkeita treenata, koska ne on kestojumissa muutenkin koko ajan. Tosin en kyllä usko muutenkaan, että niistä koskaan saisi edes sellaisia normaalikokoisia, kun ovat niin rimpulat luonnostaan. Toisaalta onhan tässä jo kaikkea muutakin rimpulaa kasvateltu tässä kehossa, että jos niihin ihan tosissaan keskittyisi, niin voisi niitä kai vähän onnistua kasvattamaan. No, se on jossain haaveissa vaan se sellainen treenityyli, kun nyt niitä ei voi treenata ollenkaan, joten mennään tällä.

2015-05-07 22.01.35
Miehen kanssa salilla. Hän breikkaa. No ei vaan, rullaa jalkojaan. :D
IMG-20150507-WA0006
Joo sellukäsi. Mulla on vaan tää toinen, toiseen ei oo kerääntynyt. Joskus häiritsi, mutta enää ei vois vähempää kiinnostaa.
2015-05-04 22.08.04
Ihmetellään mun gainsseja :’DD

Lauantaina on normaalisti ollut treenipäivä, mutta tällä kertaa olin ottanut sen töistäkin vapaaksi, sillä edessä oli miehen kisapäivä. En tästä etukäteen kertonut blogissa, kuten normaalisti teen, sillä osallistuminen tuohon oli vielä perjantaina epävarmaa. Se vaati lääkärin luvan ja näistä asoista saa mies itse kirjoitella tänne, kuten myös kisarapsaa tulee heti kun hänellä on aikaa sellainen kirjoittaa. Kyseessä oli siis kuuden tunnin juoksu, juoksurataa ympäri. Tarkoitus on siis juosta mahdollisimman paljon kilometrejä kuudessa tunnissa. Miehelle tämä oli ensimmäinen ultramatka, kun pisimmät on olleet maratoneja ja ne hän on tosiaan alle kuudessa tunnissa suorittanut. :D Kilometrejä hän tuossa kisassa keräsi 61.67km ja se oli tosi hieno saavutus. Seurasin itse katsomosta koko kisan, eikä tullut tylsää kuuden tunnin aikana! Tykkään kattella juoksijoita ja se on mulle rauhoittavaa ja mielenkiintoista touhua. Ja olihan mulla eväitä mukana, että viihdyin. ;)

2015-05-09 14.17.48
Se paras vegaanisuklaa. <3

Vaikka mulla oli mukana lisähousua ja takkia ja kenkää ja vaikka mitä, niin kylmissäni olin kyllä suurimman osan siitä kuudesta tunnista. Olisi saanut olla vieläkin enemmän vaatetta mukana. Siksi tässä nyt onkin varmaan paikat jumissa ja ihokin on ihan arka ja samoin lihakset siellä alla, ihan sellaiset kosketusarat. Koleasta kelistä huolimatta viihdyin, eikä tullut mieleenkään lähteä sieltä kesken kaiken jonnekin lämmittelemään! Tämän enempää en kuitenkaan nyt tästä kisa-asiasta pulise, tai miehen fiiliksistä kerro, sillä niistä tulee sitten se hänen kisaraporttinsa myöhemmin, kuvatkin säästetään siihen. Samoin sitten siitä lääkäriä vaatineesta jutusta tulee jossain kohtaa tekstiä.

2015-05-09 17.22.50
Arnolds!
2015-05-09 18.59.38
Croissants!

Ja koska miehellä oli aika paljon tankattavaa kisan jälkeen (kulutus oli jotain 5700 kilokalorin luokkaa), olin hyvä vaimo ja häntä tukeakseni söin samoja ruokia kuin mitä hänen oli syötävä. Rankkaa hommaa, mutta selvisin. Huh. (Joo, oli siis viljapäivä.)

Mitä Arnoldsiin tulee niin nyt pitää antaa vähän negatiivista palautetta Matkuksen Arnoldsin palvelusta. Ollaan nyt kahdesti siellä käyty ja molempina kertoina on palvelu ollut minusta tökeröä (eri myyjät). Molemmilla kerroilla jotain oli loppu mitä oltaisiin haluttu ja hirveän tökerösti niihin asioihin on suhtauduttu ja muutenkin on palvelu ollut kaikkea muuta kuin asiakaslähtöistä. Eivät ole pahoitelleet ettei jotain ole ollut vaan ovat ennemminkin saaneet meidät tuntemaan, että meidän pitäisi pahoitella sitä, että tahdottiin sellaista mitä ei justiinsa nyt ollut tarjolla. Jotenkin tylyä palvelua on vaan saatu. Jatkossa täytyy harkita käykö siellä ollenkaan.

2015-05-08 20.16.17
Uutukaisia.

Ylläolevia uutukaisia maisteltiin myös tällä viikolla ja oltiin näitä odotettu tosi kovin. No, eivät olleet odotuksen arvoisia. Ei tule ostettua toiste. Sen sijaan jotkut lasten Hugo-keksit, joista en tajunnut kuvaa ottaa, olivat aivan loistokkaita ja niitä syödään kyllä jatkossakin!

Näyttökuva 2015-05-10 kello 20.52.43
Kävelyllä tänään. Paljon ihmeteltävää pienellä ihmisellä. :D

Tänään lähdettiin pitkästä aikaa kävelylle. Kävelyhän on ollut mun juttuni aikoinaan, olen ihan ilman ongelmia kävellyt vaikka 20 kilometriä kerrallaan ja useasti viikossa pitkiä lenkkejä. Viime kesänä kun nämä jalat menivät silloisissa töissä (akillesjänteiden tulehdukset ja sitä kautta pohje- ja penikkavaivat) niin ei ole enää tullut käytyä. Muistaakseni viimeksi kävin joskus loppukesästä/alkusyksystä ja se jäi viimeiseksi kerraksi, koska tuntui koko kroppa menevän siellä ihan sököksi. No, nyt kun alkaa ilmat lämmetä niin alkaa mulla taas kävelyhammasta kolottaa. Otettiinkin nyt miehen eilisen suorituksen jälkeen hyvin leppoisa ja useita pysähdyksiä sisältävä reilun kolmen kilsan sunnuntaitallustelu. Ajattelin, että ei siinä mitään ihmettä voi tulla. Jossain kohtaa alkoi sattua oikean jalan polvitaive, todennäköisesti kireästä pohkeesta johtuen. Se meni kuitenkin lähes kokonaan ohi siinä lenkin aikana ja kotona ei ollut pitkään aikaan mitään. Kunnes sitten ihan puskista alkoi sattua oikean jalan jalkapöytään tai siihen sivuun, ulkosyrjään jotenkin hassusti. Ihan siis niin, että sitä sai ontuen pahimmillaan kävellä. Suurin kipu siitä helpotti ajan kanssa, mutta edelleen se sattuu. VMP. Muuta sanottavaa ei oo. Ja aion kävellä jatkossakin. Ainakin nyt uhoan näin. Ellei sitä sitten lääkäri kiellä.

IMG-20150510-WA00041
Aina nättiä meillä täällä on.

Syömisistä. Tämän viikon hitti on ollut ne herkkusienet, joita taisin jo viimeksi hehkutella. Ne on ihan taivaallisia pannulla paisteltuna. Kiitos X-tra ja viipaloidut tölkkiherkkusienet. Ootte rakkaita.

2015-05-04 17.47.52
Riisipastaa ja niitä herkkusieniä.
2015-05-05 17.25.14
300g vihanneksia pakkasesta ja porkkanapihvejä.
2015-05-06 17.48.09
Uutta perunaa Keijulla (sydänsilmähymiö) ja iiiiso kasa herkkusieniä (sydänsilmähymiö x2 tai 3)
2015-05-07 17.32.55
Riisinuudelia ja porkkanapihviä
2015-05-08 17.20.10
Ristikkoperunaa ja soijapalleroisia
2015-05-10 17.55.43
Tänään mässypäivän jälkeen taas vähän kevyempää, eli iso lautasellinen salaattia ja herkkusieniä.

Ensi viikko on jännä. Treenien osalta se on tynkä, sillä keskiviikkona makaan tatuointineulan alla ja sitten otetaan jonkin aikaa levon kannalta, mitä treeneihin tulee. Alkuviikosta teen ainakin huomenna treenin ja mahdollisesti vielä tiistaina (mikä on normaalisti lepopäiväni). Loppuviikosta voinee ajatella jalkatreeniä, mikäli tatuoinnin paraneminen sujuu hyvin. Iiks! Olen kyllä tosi innoissani siitä. Tulee niin suloinen ja hieno. Ja mulle kovin tärkeä.

Muutenhan ensi viikkoon mahtuu varmaan ainakin herkkusieniä. Ja sitten vähän lisää herkkusieniä.

Sieniä teidänkin viikkoon!

6 vastausta artikkeliin ”Viikko 19: lonkkavaivainen herkkusienihullu ultrajuoksua seuraamassa”

 • Mulla on kans kävelystä ihan MIELETTÖMÄN järkyttävä lonkkakipu.
  Kyllä jäi kans jalkatreenit omalta osalta väliin.. Kävin viime viikolla akupunktiossakin tämän takia. Teki aika gutaa kun iski neulan suoraan lonkan limapussiin. Nyt odotellaan josko auttaisi ja menis uudestaan piikitettäväksi :)

  • Apua, kuulostaa aika.. jänskältä tunteelta, kun sinne lonkan limapussiin neulan iskivät! o_O Iiks! Toivottavasti saisit kuitenkin apua siitä! Oon itekin miettinyt joskus akupunktiota tuohon mun selkäni ja niskani tilanteeseen. Ehkä joskus uskallan kokeilla, jos sitä ei multa erikseen kielletä. :)

 • Ihan aiheeseen liittymättä oon niin kateellinen sun pöllömukeista!! :D Tänään kiersin prismaa ympäri eikä löytyny :( Mitähän merkkiä nuo mukit on?

  • Voi ei, jo toinen joka sanoo, että heidän Prismassa ei ollut. :( Minä luulin että on kaikissa! Mukien pohjassa lukee Siaki. Jospa googlettamalla löytyisi jotain tietoa niiden olinpaikoista!

 • Hei!
  Jos vähän viisastellaan, ei ne vaivat todennäkäisesti kävelystä tule. Ne tulee 1) puutteellinen tai vääränlainen lihashuolto . Esim. pohkeiden venytyksissä saa olla tarkkana ettei venytä liikaa ja vahingoita akillesjänteen ja kantaluuun kiinnityskohtia, etu- ja takareisien, pakaroiden ja lonkankoukistajien huolto jne. 2) lihasepätasapainot 3) sopimattomat varusteet, lähinnä kengät, mielestäni kävely vaatii eri kengät kuin juoksu ja 4) väärä suoritustekniikka eli kävellessä esim. liian pitkä askel. Mielestäni vauhdin kasvaessa kannattaa yrittää enemmän tihentää rytmiä kuin pidentää askelta, sama juoksussa. Näihin voi vaikuttaa ja analyyttisella, pitkäjännitteisellä suhtautumisella ja ennaltaehkäistä vaivoja. Mutta ei totisesti ole helppoa ja joskus se vaan on ”one step up two steps back” PS Toki rakenteelliset tekijät, vaikkapa eri pituiset jalat tai ulkoneva kantaluu, altistavat monille vaivoille myös se on selvä.

  • Siis sehän on selvä, että noista mun pohkeista nämä mun jalkavaivani johtuu, ja siksi ei kävely sovi. Enää.

Kommentointi on suljettu.