Viikko 15: saikkua, PT-juttuja ja kehittymistä

Myönnän heti alkuun, että harkitsin tämän kirjoittamista vasta tiistaina, koska siihen on tullut tapa. Ja koska nyt ei olisi oikeasti aikaa, tiistaina olisi. Ja olen ihan huumassa meidän Amphionin kaiuttimista ja Tidalista (musiikkimesta netissä). Musiikki kuulostaa vaan niin hienolta juuri nyt. Oikeasti kokemus on sellainen, että sitä kuuntelisi ensimmäistä kertaa. Haluan siis kuulla kaikki lempparibiisini (joita maailmaan mahtuu) nyt näistä kaiuttimista. Ei ole koskaan musiikki kuulostanut yhtä puhtaalta. Korvani ovat rakastuneet. Suosittelen siis Amphionin kaiuttimia. Tälleen täysin blogiini liittymätön asia, mutta siinäpä sitä nyt oli.

Aiheeseen. Polvesta kirjoittelin viimeksi ja sen kanssa kävin lääkärissä. Lääkäristä sain sairauslomaa neljä päivää ja eilen lauantainakaan ei ollut töitä, joten tässä on lepäilty polven puolesta ihan huolella. Mutta polvi on silti samanlainen kuin aiemmin. Rasitusvamma siellä kuulemma on, johtuen todennäköisesti juurikin siitä yhden jalan prässäämisestä. Välttämättä siinä ei ole tarvinnut tehdä mitään väärin tai huonolla tekniikalla. Saattaa olla, että kyseessä on vain uudenlaisen rasituksen aiheuttama juttu. Sain siihen Voltarenia ja sitä on sivelty pari-kolme kertaa päivässä. Se vei välittömästi suurimman terän kivulta pois, jotta pystyn edes istumaan normaalisti tuolilla, ilman että polvea jomottaa niin, että jalka on oltava suorassa. Mutta muuten on edelleen samassa kuosissa. Ei sillä mennä kyykkyyn tai polvilleen tai pytylle kivutta. Eli jalkatreenit on nyt ties miten pitkäksi aikaa poissa kuvioista, ainakin ne liikkeet mitkä rasittaa etureittä. Eli melkein kaikki. Täytyy katsoa jos sitä opettelisi tekemään jotain pakarapotkuja tai vastaavia.. Ja hei, meidän salille oli ilmestynyt takareisille se maaten tehtävä laite! Jee! Sitä kaipasin heti alussa.

Mutta se treeniviikko.. No, se oli tietysti jalaton. Yläkroppaa siis vain toistaiseksi. Tähän malliin mentiin:

Maantai & tiistai: lepo.

Keskiviikko: ojentajat & olkapäät. Kesto: 58min.

Torstai: lepo.

Perjantai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 58min.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: ojentajat & olkapäät. Kesto: 1:04min.

2015-04-10 22.48.33

Yläkropan treenit on menneet todella hyvin. TODELLA hyvin. Kyllä huomaa tauon töistä, sillä painoja on saanut lisätä ja toistot on pärähtäneet ihan kattoon, aivan yllättäen. Kyllä se työ vaan kuluttaa, sanon sitä varmaan joka kerta ja taas. Pumppi on ollut aika valtaisa ja ihan oikeasti olen melkein joutunut olemaan laittamatta takin päälle treenin jälkeen, koska se ei ole mahtunut hihoista.

Olen viime aikoina myös huomannut, että olen ihan oikeasti kasvanut. Silleen hyvälläkin tavalla, siis että oisin saanut lihastakin. Tämä on ollut aika huisia, sillä salilla olen nyt käynyt vasta sen pari kuukautta, ja sitä ennen kotisalin puolella ei enää näkynyt aikoihin kehitystä, etenkään yläkropassa. Yhtäkkiä treenin jälkeisessä pumpissa en ole enää edes itseäni juuri peilistä tunnistanut, kun olen ollut omaan silmääni niin iso. Kyllä, pieni edelleen, mutta hetki sitten vielä pienempi. Ihan silminnähden pienempi. Ihan mahtava fiilis! Kaivoin myös pari vertailukuvaa parin kuukauden takaa, sieltä kun salia aloittelin.

20150411_173125 20150411_173420

Minä kasvan. Minä oikeesti kasvan! Ihan sairaan siistiä. Kun siksi tätä touhua ylipäätään teen, että kasvaisin. Siis pääasiassa. Tahdon olla isompi. Tätä menoa kohta oon, jee!

Ja ehkä sitäkin nopeammin. Sillä kuten Facebookissa ja Instassa meuhkasin, aion nyt vihdoin palkata itselleni pt:n. Tai valmentajako se on. Ja kun tälle tielle lähdetään niin tahdon sen parhaan. Siis sen, joka on omasta mielestäni se paras. Se, joka on kerta toisensa jälkeen osoittanut osaamisensa ja on muutenkin aika loistopersoona. Olen ottanut jo yhteyttä mieheen ja kyllä vaan, jossain kohtaa aloitellaan yhdessä kroppaa rakentamaan Timo Haikaraisen kanssa (TH-valmennus). Oon niin innoissani!

IMG-20150412-WA0001

Tämä ei kuitenkaan tapahdu vielä. Nimittäin mulla jäi diagnoosi saamatta niistä testeistä, mitä tässä on käyty läpi, oireista huolimatta. Testiin olisin saanut lääkityksen diagnoosin puutteesta huolimatta, mutta en sitä tahtonut. Kun en tässä ole lääkkeen perään muutenkaan, vaan syyn. Tämän vuoksi tutkimukset jatkuu ja seuraavaksi niitä jatketaan Helsingissä. Minun silmin maan parhaan yleislääkärin kanssa. Tahdon siis vaan parasta, mitä tällaisiin asioihin tulee. :D Lääkäriin olen ollut jo yhteydessä ja sinne sitten kun aikaa on moiselle kokopäiväreissulle. Ja valmentajankin mielestä on ehdottomasti hyvä selvittää ennen aloitusta tämä koko touhu, ja siitä olen samaa mieltä. Sehän voi tietysti olla, että mitään ei edelleenkään selviä, ja sen näkisinkin aikamoisena ihmeenä jos syy vihdoin löytyisi. Mutta selvitetään selviääkö. Jos ei selviä niin sitten vaan mennään sillä. En jaksa enää selvitellä, ainakaan taas muutamaan vuoteen.

Jänniä aikoja eletään joka tapauksessa! Kivaa, kun on kaikkea kivaa ja jännää odotettavaa. En nyt tiedä onko tuo lääkäritouhu välttämättä kivaa, mutta jännää ja hirmuisen mielenkiintoista jos ei muuta.

Syömisistä, niistä tässä:

2015-04-06 13.32.39
Maanantaina Ehta-ravintolassa vegeburgerit Jaanaban ja miehensä kanssa.
2015-04-07 17.13.11
Suikaleperunaa, parsakaalia ja linssejä
2015-04-08 17.09.42
Riisipastaa ja vihanneksia tomaattisessa kastikkeessa
2015-04-08 23.44.42
Myöhäisen treenin jälkeistä yöpalaa. Koska gainssit!
2015-04-09 17.37.01
Vihannessekoitus, valkoisia papuja ja ensimmäistä kertaa Apetit -porkkanapihvit lautasella. Vaikka kuinka hyviä pihvejä!
2015-04-10 17.06.24
No sitäpä siinä..
2015-04-11 19.39.12
Riisipastaa ja falafeleja
2015-04-12 18.37.35
Riisinuudelit pinaatin kera ja niitä porkkanapihvejä

Ja sitten syntisen hyvä herkku, nyt kaikki heti kokeilemaan. Jos vaan uskaltaa! Sillä tää koukuttaa.. Niin kovin, että söin kaksi moista putkeen ja myöhemmin vielä yhden. Omnomnom..

2015-04-10 20.14.52
Banaania dipattuna maapähkinävoihin, HERRAMUNJEE mitä jumalaista herkkua!!

Huomenna pitäisi mennä tällä polvella töihin. Vähän rampa olo, saas nähdä miten siellä selviydyn. No sillä mennään millä kykenee menemään. Tiistaina on luvassa Pekan käsittelyä pohkeille ja penikoille. Molemmat on ihan rikki taas. Olen lisäksi nyt vasta Jaanaban miehen kertomusten pohjilta ymmärtänyt ottaa penikkavaivatkin vielä vähän vakavammalla asenteella. Joskus nuo vaivat saattaa aiheuttaa vaikka murtumaa luuhun, jos pääsee kovin pahaksi. Jeejee.

2015-04-08 17.33.35
MyProteinilla oli alennuksia. Tilattiin kolmekymmentä kiloa protskua ja pähkinävoita päälle. Hetken pärjää..

Salaa toivon, että tuo tiistain hieronta vaikuttaa tuohon polveenkin. Että jos se vaiva tulisikin sieltä polven alapuolen jumeista, eikä polven yläpuolisista asioista. Vaikka se kipu siinä etureiden kiinnityskohdassa suureksi osaksi onkin. Salaa toivon silti. Älkää kertoko kenellekään.

Treenien puolesta varmaan jatketaan tällä samalla vain yläkroppaa -kaavalla, ellei ihmeitä tapahdu. Tai että veivaan pakaroita jotenkin eristetysti. Ehkä pitäisi. On meinaan jo monta päivää kannikat oikein huutaneet treeniä, ei tää istuminen tai makaaminen sovi niille ollenkaan. Oikein sattuu! Treeniä, ne huutaa, treeniä! Joo pliis, jooko.

Semmonen viikko. Olkoon ensi viikko ehkä vähän parempi huonojen juttujen osalta ja hyvien juttujen osalta voisi olla samanlainen. Hyvä, kiitos. Teille semmosta kanssa!

16 vastausta artikkeliin ”Viikko 15: saikkua, PT-juttuja ja kehittymistä”

 • Tosi isot taputukset siitä, että maltat olla rasittamatta kipeää kehonosaa. Sitä ei moni kykene tekemään, ja sitten vamma pahenee ja parantuminen pitkittyy. Teikä on fiksu siinä. :) Instassa jo kommentoinkin, että Haikarainen on hyvä valinta. Mielellään lueskellaan valmennusjuttuja kun ne on ajankohtaisia. Parempaa ensi viikkoa sinne! :) Tää tyttö lähtee Wieniin juomaan viiniä pitkäksi viikonlopuksi.

  • En kyllä voi ottaa kunniaa siitä, että malttaisin. Kun ei pysty, sattuu liikaa. Siksi sitä ei tee mitään, mikä kyseistä kohtaa kiusaisi. :’)
   Arvaa vaan syyhyykö jo sormet, että pääsisi kirjoittelemaan valmennusjuttuja?! Ja arvaa vaan mikä biisi on soinut nyt päässä eilisestä illasta asti, kun luin sun tulevasta reissusta? :D Hyvää reissua!

 • Ojojoi, onnea valtavista gainsseista!;) Ja PT päätöksestä, varmaan samanlainen voittoputki jatkuu sittenkin.
  Semmonen on mua vähän mietityttänyt, että mistä saat päivässä tarpeeksi proteiinia nyt vegenä? Kun nuo päivän ruuat on siltä osin joskus aika niukkoja entiseen verrattuna, niin onko ihan riisiproteiinijuomien varassa? Itse olen lakto-ovo-vegetaristiksi vaihtanut syksyllä, ja siitä olis intressejä vielä supistaa että pääasiassa olis ihan vegaanista ruoka.. Pavut ja soijarouhe tulee jo ihan korvista ulos kun niillä koittaa protskut saada!

  • Kiitos! Olen todella utelias näkemään mitä musta saa aikaiseksi kunnon valmentajan ohjauksessa. Jänskää!
   Ihan oikein olet huomannut/päätellyt, että suureksi osaksi päivän protskut tulee riisiproteiinijauheesta. Juon päivässä kolme smoothieta (aamupalaksi, välipalaksi ja iltapalaksi), ja niissä sitä on mukana. Muista eväistä sitten loput (pähkinöitä ja ruoan kanssa jotakin). Jauhetta ei tarvitsisi käyttää tässä määrin jos vatsa kestäisi noita muita lähteitä. Mutta linssejä, papuja ja silloin tällöin soijaa on lautasella joka tapauksessa. Linssit vatsa tuntuu kestävän suhteellisen hyvin ja se on tosi mukava juttu, ne on parasta! :)

 • Moi! Minulle kävi vuosia sitten juurikin niin, että toistuvat penikkavaivat sääressä olivatkin lopulta ns.marssimurtumaa. Puoli vuotta tuli juoksukieltoa :-( Eipä sillä, yksikin juoksuaskel ihan tuskaa!

  • Jep, juuri tuollaisestakin oon kuullut ja lukenut. :( Kun tarpeeksi menee penikat huonoksi niin se saattaa murtaa luun siellä alla. Kamaluutta! Mutta varmastikaan ei tarvitse itseään hillitä ja väkisin pitää juoksemisen parista erossa, kun kivut on suuret! Eipä tee munkaan mieli kävellä, kun tietää mitä siitä seuraa.

 • siis onko multa menny jotain ohi, mutta mitä työ tutkitte siellä sairaalassa? En olevinaa mistää postauksesta löytänyt :D
  Toivottavasti polvikivut hellittää, ne on kyllä todella ikäviä :/
  Ainii! Ja sitten vielä sellanen kysymys että ootko muuten suomessa kahtonut emmerdalea :DDD vai odotatko että ne jatkuu täällä siihen mihin ne jäi siellä ööö? ulkomailla :D

  • Kai sulla jotain on ohi mennyt. :D No en oo kovin ahkeraan täällä mainostanut, pari viikkoa sitten taisin sanoa, että reumaa tutkitaan (tutkittiin). Multa on tutkittu siis yhtä sun toista ja oireita on ollut yhtä sun toista jo useamman vuoden. Sairaalassa ei kuitenkaan tällä kertaa ihmetellä, vaan ihan lääkärin vastaanotolla. :)
   Ihanaa että kysyit Emmerdalesta! :DD Me seurataan edelleen siinä UK:n ajassa, eli kahta vuotta Suomen Emmerdaleja edellä. Netin kautta tuo onnistuu! :)

 • PT, jee! Mäkin haluun. Maapähkinävoi sopii niin hyvin banaaniin, ai että. Rasitusvammat taas on syvältä, nimim. niistä yhteensä yli vuoden kärsinyt. Kilpaurheilijalle ihan liikaa, vaikka eihän se kellekään kivaa oo. Mutta jos ei oo tottunut liikkumaan niin kannikat ei huuda samalla tavalla. Voimia!

  • Halvalla ei hyvät pt:t irtoa, ja se onkin yksi iso syy miksi olen odottanut näin kauan. :’)
   Kilpaurheilijoille nämä rasitusvammat on varmasti ihan s**tanasta. Itse sentään vielä pärjää jotenkuten! Vaikka kannikat huutaakin treeniä. :D Kiitti!

 • Hei.
  neljän päivän sairaslomalla ei juuri rasitusvammasta ehdi parantua, mutta suosittelen kokeilemaan jäähoitoa kipeälle alueelle useita kertoja päivässä usean päivän ajan. Jos alue on kovin pieni, kätevä on kertakäyttökuppiin jäädytetty jääpala, jolla hierontaa vartin verran kerrallaan. No, tämä tuskin mikään uusi juttu oli, mutta auttanee paremmin kuin Voltaren, josta siitäkin paras on se Forte-versio. Mitä jalkaliikkeisiin tulee, kannattaa välttää ainakin reisiojennusta, jota havemmin pidetään riskaabelina liikkeenä. Jos kipu jatkuu, oi kyseessä olla limapussin tulehdus, silloin kortisonipiikki on harkinnan arvoinen.

  Penikoista: päivittäin eniten käytetyt kengät tai kävelylenkeillä käytetyt kengät eivät mielestäni olisi hyvä olla jäykät eli pohjan pitäisi rullata ainakin etupäästä. Myöskään kannasta kovin pehmät juoksukenkätyyppiset ei ole kävelyssä välttämättä hyviä. Muuten elixir sport ohjelmassa esiteltiin eilen jonkinlainen itsekäyttöinen lihaskalvojen aukaisukapula, siitäkin voisi olla apua olettaen että ammattilaisen aukaisu on todellakin poistanut oireet (jolloin siis tuskin on kyseessä esim. rasitusmurtuma).

  • Hei!
   Kävin asiansa osaavalla lääkärillä, jolla on laaja treenitausta ja oma firma myös valmennukseen liittyen ja joka on itseasiassa kisalavoilla kehonsa kanssa viikon päästä. :D Eli hän tosiaan näistä asioista tietää. Hän tutki kyllä hyvin ja antoi hoito-ohjeet sen perusteella. Forte käytössä. Limapussintulehduksesta ei ole kyse, sillä kipu ei ole siinä paikassa. Neljän päivän sairausloma tuli siitä, ettei tarvitse jalalla törröttää töissä niihin neljään päivään (mitä lopulta oli kuusi). Treeniä ei tietenkään jatketa jalalla neljän päivän päästä, vaan vasta kun se on kunnossa.
   Ja töissähän mun penikat aina menee, koska siellä on oltava tietynlaiset kengät jalassa. Niihin en voi vaikuttaa. Itse en pysty penikoita aukomaan, koska se kipu on mulle sietämätön, jos sen itselleni teen. Siksi käyn niitä Pekalla aukomassa. Mieluummin siis maksan kun auon itse. :)

 • Voi että, täähän alkaa kuulostaa jo kovin tutulta! Siis arkea haittaavat rasitusvammat ja kaikenlaiset tutkimukset. Mulla on epäilty jotain reumasairautta useampaankin otteeseen ja lääkitystäkin olen kokeillut, ilman tulosta. Plääh. Toivottavasti sulla polvikipu hellittää pian ja saat selvyyden siihen toiseenkin asiaan!

  • Sää oot kyllä saanut kärsiä yhdestä sun toisesta jutusta ja tosi pitkään jo. Oot kyllä osasi saanut! Ihan pyllystä se, että kroppa ei anna tehdä asioita, mitä itse kaikista eniten mielellään tekisi. Ja kiitos, polvi on jo huimasti parempi! Tsemppiä sulle!

 • Voi kuinka tutulta kuulostaakaan tuo polvikipu! Mulla tuli mieleen kysyä, että eihän sulla ole skolioosia tai jaloissa ylipronaatiota?

  Itse olen jo ties kuinka pitkään yrittänyt selvittää, mikä omaa kroppaa vaivaa, kun toinen polvi kipuilee, jalkapohjat ja pohkeet ovat jumissa ja lisäksi toinen puoli selästä on jumissa ja kipeä ja sellainen voimattoman tuntuinen. Vastaan on tullut kaikkea skolioosista SI-nivelten ongelmiin, kun olen mahdollista syytä yrittänyt selvittää. Kukaan fyssari ei oikein oo ottanut kantaa, yrittänyt vaan hieroa selän jumia auki ja itestä tuntuu, että oon jo ihan vainoharhanen näitten oireitteni kanssa.. eikä rahaakaan huvittaisi tuhlata lääkäreihin/fyssareihin, kun ei ole aiemminkaan apua löytynyt.

  Toivottavasti sulla vaivat helpottaa ja onneksi sulla on ilmeisen hyvin asiansa osaava hieroja! :)

  • Mulla ei ole koskaan skolioosia ainakaan todettu, eikä ylipronaatiota ole. Toinen jalka astuu kyllä ulkosyrjälle, mutta se sitten taas johtuu lihaskireyksistä. Jos rullaan jalat huolellisesti, niin tuota virhettä ei ole. Samoin lantio keikkaa vinoon jos jätän rullaamatta. Tämän lantion jutun vuoksi olenkin tutustunut SI-niveljuttuihin, mutta mulla se jalkojen eriparisuus johtuu tosiaan lihaskireyksistä ja sen saa rullaamalla korjattua. Eikä nuo niveljutut tai skolioosit selittäisi muutenkaan kuin ehkä 1/10 kaikesta siitä, mitä tässä on. Vaikka ainahan sitä voisi olla kaikenlaista, eikä vain yhtä tiettyä tekijää. Toivoisin kuitenkin, että yksi ja sama tekijä olisi taustalla ja näin saattaakin olla. Jos jotain ylipäätään löytyy. Kuukauden päästä näine kaikkine juttuineni taas lääkärille.

   Mutta tiedän kyllä miltä tuntuu, kun mistään ei oikein syytä tai apua löydy ja miettii välillä itsekin, että onko tässä sittenkään mitään ongelmaa, että onko sitä vain vainoharhainen.. Ja rahaa, sitähän kuluu siinä selvitellessä ja oireita hoidattaessa! Tähän viimeisimpään reumaselvittelyyn kulutin semmoiset 700e ja mitään ei sieltä käteen jäänyt. Myöskään lääkärikokemus ei ollut sieltä parhaasta päästä ylipäätään ja se siinä eniten harmittaa. Jos seuraava kokemus sitten olisi. Uskon, että on. Koska valitsin parhaan.

   Tsempit sullekin kaikkien ikävyyksien kanssa! Kovin tutulta kuulostaa osittain kyllä sunkin oireet. Ei oo kivaa.

Kommentointi on suljettu.