Viikko 14: kun polvi kiukuttelee

Kas vain, se on jälleen tiistai ja selityksenmakua on tässäkin myöhäisessä viikkopäivityksessä. Normaalistihan olen nämä aina rustannut sunnuntaina, mutta koska sunnuntaina meillä oli kylässä kivoja ihmisiä (jaanaba & härre) niin en kirjoitellut. Samat kivat ihmiset oli täällä vielä eilen maanantainakin, joten silloinkaan en kirjoitellut, vaikka lähtivätkin siinä iltapäivästä. Kirjoittamisen sijaan nukuin päikkäreitä, podin naistenvaivoja ja polveani. Oliko tarpeeksi hyviä selityksiä?

Polveen liittyen: olen tänään iltapäivästä menossa sen kanssa lääkärille. Katsotaan onko hyppääjän polveksi kutsuttu vaiva vai jokin muu. Töihin en mennyt, sillä en pysty sen kanssa juuri töitäni tekemään. Kerrankin olen kaukaa viisas – viime kesänä pistin menemään tulehtuneiden akillesjänteiden kanssa itku silmässä töissä päivästä toiseen vaan ja missäs sitä ollaan niiden kanssa nyt? No siinä, että edelleen aiheuttavat tolkuttomasti vaivoja jalkoihin. Kohta varaan taas vaihteeksi hieronnan penikoille ja pohkeille, koska ovat ihan tuhannenkireät. Jospa nyt siis katsotaan ensin, eikä kaduta myöhemmin. Nii. Päivitän tilanteen instaan ja Facebookkiin kunhan lääkäri jotain asiaan sanoo. Lääkärinhän pitäisi olla ainakin suhteellisen pätevä kaveri tällaisissa asioissa, katso itse vaikka Body-lehden linkistä täältä. o.O

Mutta se tästä viikosta. Ei tämä kuulu viime viikkoon juuri laisinkaan! Jos olisin sunnuntaina kirjoitellut, olisin vähän valitellut ehkä polvea, mutta vielä uskonut että kyllä se siitä.

Viime viikolla treenasin sen viisi treeniä, eli kokonainen viikko tuli. Yhtään en vatsoja tehnyt koska ei huvittanut ja se sopii mulle, kun kerran tämän on tarkoitus olla hauskaa. Ilman vatsoja oli nyt hauskaa joten mentiin sillä. Tällaisia treenejä tein:

Maanantai: ojentajat & olkapäät. Kesto: 1:01min.

Tiistai: lepo.

Keskiviikko: selkä, hauikset ja takaolat. Kesto: 0:57min.

Torstai: jalat. Kesto: 1:04min.

Perjantai: ojentajat, olkapäät. Kesto: 0:58min.

Lauantai: selkä, hauikset ja takaolat. Kesto: 0:52min.

Sunnuntai: lepo.

20150403_193452

Jotenkin on hankala muistella kaikkea viime viikon treeneihin liittyvää enää näin tiistaina, varsinkin kun tuossa välissä oli vielä vieraita. Tai siis tuttuja, mutta kuitenkin. :) Se jotenkin katkaisee ajatuksen ihan totaalisesti ja tuntuu, että treeniviikosta olisi aikaa normaaliakin enemmän. Mulla menee pää ihan sekaisin tällaisissa asioissa, varsinkin kun kivojen ihmisten tapaaminen aiheutti taas sellaisen aika ison tunteen (tai miljoona), niin kuin viimeksikin. :)

No jotakin kohokohtia muistan silti, ja yksi niistä oli yllä näkyvä treeni, jossa ensinnäkin oli päällä uusi toppi (vitsit, että onkin muuten kiva!), mutta sitäkin suurempi juttu oli se messevä olkapäätuntuma, mikä treenissä oli. Tein treenin vapaapäivänä ja kyllä se vaan vaikuttaa ihan konkreettisesti siihen, miten monta toistoa saan tai ylipäätään miten hyvä tuntuma treenissä on.

Saa tarjota mulle vähemmän fyysistä työtä siis, kiitos. Ihan jo siis sen takia, että mun kroppani ei vaan kestä fyysistä puurtamista. Salin se kestää tosi hyvin, en tiedä miksi. Työstä ne suurimmat krempat tulee (paitsi nyt tämä polvi).

20150404_232354

Toinen huikea treenikokemus viikolta oli hauistreeni, jossa tein viimeisenä pudotuksia taljassa, yksi käsi kerrallaan. Niin paljon, että pakan pieninkin oli käytetty. Tuossa kohtaa treeniä se ei tosin tarkoita kuin kolmea pienintä pykälää. :D Mutta sillä mentiin ja ihan mahtavaa oli tehdä. Kaksitoista toistoa jokaisella painolla niistä ja lopussa ei tarvinnut miettiä oisiko jotain jäänyt vielä tekemättä. Ei jäänyt, ei.

2015-04-04 22.50.10
Vatsan oisi voinut muistaa vetää sisään, mutta en muistanut niin siinä se sitten on.

Ja lopuksi jäi tietenkin mieleen se jalkatreeni, jonka jälkeen polvi alkoi kiukutella. En enää muista milloin huomasin siinä ensimmäistä kertaa kipua, taisi olla päivä tai kaksi treenin jälkeen. Oireet on ihan hyppääjän polven oireita, mutta voi se olla jotain muutakin. Hyppyjä en sentään ole harrastanut. Luulenkin, että tämän aiheutti nyt ne yhden jalan prässäykset, joita viimeksi hehkutin. Ehdin tehdä nyt niitä vasta toista kertaa. Kipuinen polvi on oikea polvi, ja sillä jalalla astun myös ulkosyrjällä. Voi olla, että yhden jalan (vaaka)prässiä tehdessä painopiste on myös ollut hieman pielessä tuosta johtuen ja ehkä siksi jänne polvessa on ärsyyntynyt. Nythän en siis pääse kyykkyyn kuin ihan pienen pienen niiauksen. Pytylle mennään hyvin vaikeasti ja koukussa ei jalkaa malta pitää istuessakaan. Yökin oli aika tuskainen. Toivottavasti saadaan heti oikeilla ohjeilla kuntoon, eikä tarvitse sitten taas vuoden päästä harmitella tätäkin. Jotenkin olen niin tottunut siihen, että kun jotain menee niin se menee ikuisesti, mutta polvivaivat on mulle loppupeleissä aika tuttuja, monenlaiset sellaiset, eikä ne ole jääneet ikuisiksi ajoiksi. Ehkä tämäkään ei jää, kun kerran näin varhaisessa vaiheessa menen sinne lääkärille. Aika rampauttavat polvinivelvaivat saan viljojen jatkuvasta syömisestä ja aikoinaan mulla on polvinivelet olleet useamman vuoden ihan sökönä. Niin, että en kyykistynyt koskaan ja pidin polvitukia päivästä toiseen. Sen pari vuotta ainakin. Olen myös kärsinyt juoksijan polvi -nimisestä vaivasta. Vaikka en juoksekaan. Kuten nyt en harrasta minkäänlaista hyppäämistä, ja silti ilmeisesti kyseinen vaiva vaivaa.

No, sillä mennään mitä on saatu ja tämä on nyt saatu joten sillä mennään. En asiaa ihmettele tai kummastele. Kyllä siihen on jo tottunut, että jatkuvasti on jotakin. En siis koe asiasta surua tai oikeastaan mitään muutakaan tunnetta. Näin vaan nyt on ja se sitten on.

2015-04-02 22.36.01
Vielä ehtii hyvin prässätä, ennen kuin sali menee yhdeltätoista kiinni.

Se treeneistä ja muista asiaan liittyvistä jutuista. Sitten sapuskoja! Tämmöstä on syöty tällä viikolla:

2015-03-30 18.17.38
Paistetut perunat ja tomaattinen kasviskastike
2015-03-31 16.41.29
Mun onnellisuusruokaa: vihannessekoitus, pavut ja viininlehtikääryleet
2015-04-01 17.53.57
Jotain uusia löytöjä pakkasesta. En muista merkkiä tai nimeä. Perunaa ja öljyä vaan sisältävät, hyviä on. Kasvispalleroisten kanssa syötiin.
2015-04-02 16.57.13
Riisipastaa kasvisten kanssa.
2015-04-03 19.09.41
Riisipastaa linsseillä ja keitetty parsakaali.
2015-04-05 16.01.17
Ravintola Rustikissa vegaaninen annos (ei listalla). Tuolla alla on vielä leipää. TODELLA hyvä ruoka. Aivan loistomakuja!
2015-04-05 19.47.56
Iltapalaksi vielä parit hampparit kotona. Joo on siinä sitä majoneesia aika paljon.. :D Samalla setillä tehtiin kuin 6000kcal:n päivässä.
LgdBD
Ihan ei nyt mene kuvat järjestyksessä. Tää taisi olla lauantailta. Ristikkoperunat ja tofunakit. Namskis.

Tuli tosiaan syötyä viljoja nyt kahtena viikonloppuna perätysten. Eilen söin vielä kahdesti kaurapuuroakin asian kunniaksi. Tänään on vatsa ollut vähän vihainen, mutta en tiedä johtuuko se viljoista, vai särkylääkkeiden syömisestä (koska naistenvaivat). Tai molemmista. Ykkösveikkaus on kyllä ne särkylääkkeet.

2015-04-03 00.54.53

Myös Puhdas+ Caps -tilaus saapui. Melatoniini tuli kaupanpäälle, en ajatellut käyttää. Uni kyllä maistuu ihan loistavasti yöstä toiseen. Magnesium tulee vaihtumaan Solgarin tuotteesta tähän jauheeseen, mikäli tämä nyt sopii keholle. Sen näkee sitten kun Solgarin sitraatti on syöty loppuun. D-vitamiinia menee vielä 125 milligrammaa ja kesää kohti pienennetään määrää.

Siinäpä viime viikkoa. Tämä viikko on jo kovassa vauhdissa ja onhan tässä kaikenlaista tapahtunutkin jo. Vaikka on vasta tiistai! Katsotaan missä ollaan viikon päätteeksi ja minkälaisella polvella, ja milloin jalkatreenejä edes tehdään ja tuleeko saikkua ja mitähän kaikkea. Jännää. Jännintä on se, että torstaina viimeistään selviää ne mun kauan odotetut verikokeiden tulokset. Peukut tosi isosti pystyssä, vaikka en vaan voi uskoa, että sieltä mitään tulisi. Toivon silti.

Toiveikasta viikkoa!

12 vastausta artikkeliin ”Viikko 14: kun polvi kiukuttelee”

 • Nyt on pakko rohkaistua pois kankeasta komentoimattomuudesta, ja vieläpä nakkien takia! Asun kanssasi samalla paikkakunnalla, ja olen yrittänyt kauppareissuilla silmäillä hyllyjä josko sieltä noita soijanakkeja löytyisi, nyt epätoivoissani monen kuukauden metsästyksen jälkeen aivan pakottava tarve saada tietää mistä täältä niitä löytää?!:’D
  Ja nams nuo hampparit, täytyy itsekin testailla!

  • Jee kiva kun rohkaistuit :D
   Nakit löytyy ainakin Prismasta, ihan sieltä norminakkien joukosta! Taitaa olla ylähylly ja melkein puoliväli. Riittääkö nämä koordinaatit? :D Taidettiin kerran ostaa niitä myös Finnkinon yhteydessä olevasta pikkukaupasta. S-marketko siinä on? No, sielläkin pitäisi olla. :) Toivottavasti löydät nyt nakit omaankin testiin. :D Toiset tykkää niistä ja toiset ei laisinkaan. Meillä tykätään kyllä! Ja hamppareista sitäkin enemmän, suositukset on suuret kyllä niiden suuntaan! Niistä tykkää salettiin ihan kaikki! ;)

 • Mulla on maailmankaikkeuden paskimmat polvet, ja mä olen saanut kovasti apua niihin syömällä glukosamiinia ja MSM:ää. En tosin tiedä, auttavatko ne kaikenlaisiin nivelvaivoihin. Mun lääkäri sanoi, että toisille rustovauriosta kärsiville (kuten minä siis) glukosamiinista on apua ja toisille ei. Ja syytä ei oikein tiedetä, että miksi näin on. Sulla ei ole kyseessä kuitenkaan rustovauriot, niin en tiedä, onko noista sulle iloa. Mutta ajattelin kuitenkin mainita. Sähän kuitenkin tykkäät googlailla, niin siinä sulle kaksi hakusanaa. :)

  • MSM:ää syön tukankasvatuksen merkeissä. Oon syönyt jo useamman kuukauden. Odotin innolla myös mahdollisia palautumisaikojen lyhentymisiä ja kropan kolotusten katoamisia.. No ne ei koskeneet mua. :D Tukka tuntuu kasvaneen (tuuhentuneen), mutta biotiinia käytän myös. Glukosamiinia en ole kokeillut. Ainakaan vielä. :D
   Polven vammaksi osoittautui rasitusvamma juurikin siinä polven päällä, jänteen ja lihasten kiinnityskohdan tienoilla. Nyt lepuutellaan.

   • mulla msm ainakin auttaa palutumiseen, ei nivel ja lihaskipuja. sitten rinnat mulla kasvaa msm jauheen käytön aikana tulee jotenkin täyteläisemmiks ja oikeen pursuaa rinsikoista :’D mutta heti kun pidän taukoa msm jauheesta rinnat jotenkin lässähtää normaaleiks, tän oon huomannut:D en kyllä mitenkään isoja rintoja kaipaile, urheilessa niistä ei niinkään hyötyä mutta jätkäkaveri ainakin tykkää tästä erikoisesta sivuoireesta jonka olen msms jauheen huomannut aiheuttavan:D

   • Hehehee, joo kuulin kanssa etukäteen, että tissit saattaa kasvaa. No ei oo näkynyt sitäkään vaikutusta täällä päässä. :D En ole siis huomannut itsessäni oikeastaan mitään vaikutusta. Paitsi tukkaan, mutta kun käytän sitä biotiinia siinä ohessa niin en tiedä miten suuri osa vaikutuksesta MSM:ää ja mikä sitä biotiinia. Kaikki, mitä MSM lupasi tehdä, ei oo kyllä mulle tehnyt. :D Mutta koska tukkaprojekti vielä jatkuu, niin jatkan käyttöä. Eipä siitä ole haittaakaan ollut. :) Paitsi että se on tajuttoman pahaa. :DD

 • Kokeilin paahtaa niitä parsakaaleja uunissa pistin oliiviöljyä ja sitten paprika-chili-curry maustetta ja käytin valkosipulimurskaa ja herkkua tuli!:P kerrotko vielä tuon tomaattisen kasviskastikkeen reseptin?:P

  • Kuulostaa aivan hirveän hyvältä! :’)
   Tomaattiseen kastikkeeseen taisi tulla ihan vain paseerattua tomaattia purkki, purkillinen riisikermaa, currytahnaa oman maun mukaan ja lisänä kuminansiemeniä (koska tykkään niistä ;). Kasvikset oli pakkasesta 300g pussi. Käytin mikron kautta ja sekoitin sekaan ja annoin vähän muhia siellä. :) Yksinkertaista ruokaa. Ja hyvää!

 • Oon kans miettinyt tota fyysistä työtä, että ei mun kroppa kestäisi sitä, vaikka ajatuksenahan se olisi jotenkin hienoa. Fyysisessä työssä on usein se ongelma, että siinä tulee jumalaton määrä samantyyppistä toistoa yhteen tai useampaan ruumiinosaan, ja varmaan pitäisi kuluttaa toisen työpäivän verran sitten kehonhuoltoon ja palautumiseen.

  Salilla taas haetaan se suhteellisen pieni määrä toistoja (fyysiseen työhön verrattuna) ja kuormitus on erilainen, palautumisaika on yleensä riittävä. En vaan ymmärrä, miten toisten kropat kestää fyysistä työtä niin hyvin. Toisaalta; eihän sitä muiden kremppoja päälle päin näe.

  • Sepä se, tuo toistomäärä ja koko päivä jalkojen päällä jne. Salilla se kaikki on kuitenkin aika lyhytaikaista ja sitten se on noin tunnissa ohi. Töissä se on jatkuvaa ja niin iso osa päivää. Olen aina tahtonut fyysisen työn ja ajatellut, että se on mun juttu. No ei oo. Nyt sen tiiän. En tahtoisi olla hajalla kuitenkaan koko aikaa, niin kuin nyt. Tiiän että kroppa voisi paremmin jos sen ei tarvitsisi kuormittua näin kovin. Ensi työpaikassa sitten. Jos semmoiseen joskus pääsen!

 • Ikävä tuo polvihomma :(

  Itsellä on juoksijanpolvi tyylistä vaivaa tai ainakin kesällä 2013 sen itselleni diagnosoin :’D Välillä polvi ei vaivaa yhtään ja välillä se taas kiukuttelee. Penikkavaivojen jälkeen tuohon on vaan jotenkin niin turtunut ja kaupan päälle, kun vasen rannekin kiukuttelee, kun se meni sijoiltaan vuosi sitten.

  Että jos 23-vuotiaana alkaa olla näin rikki, niin apua :’D

  • Määkin aina itelleni löydän diagnooseja erilaista urheiluvammoista. :’D
   Hehee, mua melkein kovin naurattaa ajatella, että tätä koko touhua tekee isoksi osaksi myös sen vuoksi, että vanhempana olisi kykenevä toimimaan itsenäisesti ja olisi ylipäätään hyvässä kunnossa. Tätä tahtiahan sitä on niin rikki, että tarttee ulkopuolista apua jo viisikymppisenä. :’DD

Kommentointi on suljettu.