Vastauksia kysymyspostauksen kysymyksiin osa II – Ravinto

Maanantaiaamua! Kello on seitsemän, viideltä on noustu, joten eiköhän tässä ala olla tarpeeksi järjissään jo postausta varten. Vuorossa kysymyspostaukseen tulleet ravintoaiheiset kysymykset ja luonnollisesti vastauksetkin niihin. Tässä, olkaa hyvät:

Juotko teetä?
– En juo teetä, ilman että mitään sitä vastaankaan olisi. Kahvia taas rakastan. Rakastan!

Lempiruoka ja -juoma?
– Taitaa vaihdella aika ajoin, mutta tällä hetkellä jaetaan miehen kanssa sama lemppari, eli tekemäni kasvissosekeitto. Sellainen, missä on potkua! :D Lempparijuoma on varmaankin vesi. Kahviin on suurempi tunneside, mutta pidemmän päälle vettä voi ainakin aina juoda enemmän.

Mikset syö ikinä mitään karkkeja tai käytä alkoholia tmv? Eihän siitä mitään haittaa ole silloin tällöin.
– En tahdo, en tahdo, enkä tahdo. Lisäksi minulla ei riitä kiinnostusta antaa keholleni mitään, mikä on oikeasti aika puhdasta (täysin hyödytöntä) sontaa. Hämmentävä kysymys, johtuen suureksi osaksi kysymyksen loppuosasta.

Syökää te vaan. Mä en jaksa innostua.


Ruokajuomasi?
– Vesi, ehdottomasti. Aika vähän tosin ruokailun yhteydessä tulee juotua.

Lempparihedelmäsi?
– Oijoi, punaiset omenat! <3 Yhteen aikaan niitä piti ostaa kaupasta yli kolme kiloa kerrallaan kun niitä tuli syötyä joku neljä-viisi päivässä. :D Nykyisellään pärjää jo yhdellä herkutteluhetkellä.. ;)

Lempiruoka? (kyllä, pakko valita YKSI :D)
– Tämä tulikin jo tuossa ylempää kerrottua, mutta jos ajattelen eri tavalla.. Jos saisin valita yhden, millä pitäisi elää loppuelämä ja vain sitä saisi syödä, niin kyllä se olisi tuo mun aamupalasettini. En tarvitsisi mitään muuta! (Aamupala esitelty täällä. Poikkeuksena tuosta määrä on noussut viiteen, muovikulho vaihtui lautaseen, maito lisääntyi puoleen litraan ja protskujauhettakin menee siksi vähän enemmän.)

Kuinka usein syöt?
– Pääpiirteittäin noin kolmen tunnin välein. Silloin viimeistään on jo nälkä. Päivässä tulee syötyä kuutisen kertaa.

Tuleeko sinulle ikinä ns. ruokamorkkista jos syöt liikaa/herkuttelet?
– En syö itseäni koskaan ähkyyn enkä herkuttele millään yleisesti herkuiksi miellettävillä herkuilla. Eli toisin sanoen; ei tule.

Aikaisemmin Suomessa asuessasi kun söit aamupalaksi puuroa, niin mitä söit sen kanssa? Oliko sulla siinäkin joku proteiininlähde mukana?
– Oi, mikrotettu nallekaurapuuro kardemummalla. <3 Proteiininlähteenä siinä toimi ainoastaan Maito Plus, johon sen valmistin. :) Lisäksi söin silloin Activian ja join semmoisen pikkuisen Gefilus -juoman. Vaimikänytseoli. Kahvia tietysti kanssa Maito Plussan kanssa.

Ja vielä yksi ravinto-/treenikysymys:

Olet niin paljon selvittänyt oman ravitsemuksesi periaatteita sekä optimaalista treenaamista, että voisi uskoa sinulla olevan koulutusta tai kokemusta jossain määrin aiheista, vaikkakin blogissasi puhut siitä, että elit pitkään varoen kaikkea terveellistä. Oletko siis kaikin puolin itseoppinut?
– Alkuun tietämättömille selityksesti terveellisen varomiseen; terveellisessä ei ole niin paljon kaloreita kuin epäterveellisessä, ja kun sitä epätoivoisesti koittaa saada painoa ylös vuosikausia (ja lopulta onnistuin, niin kuin kaikki jo tiedetään :D), niin kaikesta terveellisestä tulee kirosana ja niitä välttää kuin ruttoa. It has happened. Ja vastaus itse kysymykseen; ihan itseoppinut ja edelleen opiskelen. :) Internetin lisäksi on tietoa tarjonnut mm. nämä:

Sama pino poseeraa miehen juoksukirjojen kanssa.

En ole kaikkea tosin lukenut. Enkä tiedä onko siellä edes kaikki hyödyllisiä kirjoja. Monissa noissa on treeniliikkeiden lisäksi ruokaohjeita, ja nitä on kiva välillä vilkuilla jos tahtoo inspiraatiota oman päänsä ulkopuolelta. :D Ohjeet noissa on suureksi osaksi sen verran terveellisiä ja liikkujalle optimaalisia, että voi jopa toteuttaa! Lisäksi noita tulee paljon tutkittua, kun tahtoo lisätä jonkin liikkeen jollekin tietylle lihakselle. Kolmanneksi alin keltainen kirja onkin yksi elämäntapainspiraationi siivittäjä. Ensimmäinen, mistä opin ravintoasioita ja treeniliikkeitä. Siksi se on rakas kirja. <3 (Kirjasta juttua täällä.)

35 vastausta artikkeliin ”Vastauksia kysymyspostauksen kysymyksiin osa II – Ravinto”

 • Mainitsit, että ennen joit puuron kanssa maitoa. Miksi et enää joua maitoa, esim ruokajuomana? Rasvaton maito on oma lempijuomani! Joskin vettä juon ehkä enemmän.

  • Siis tein sen puuron maitoon. Pitääkin selventää se tuohon! Eihän tuosta tosiaan ymmärrä millään, että se puuro tehtiin siihen.. Hmph. Ehkä en ollutkaan täysin hereillä tuohon aikaan vielä vaikka luulin. :D

   Maitoa en kaipaa juomaksi kyllä ollenkaan. Tulee sitä jo näin nykyiselläänkin vedettyä melkein litra päivässä, juomatta sitä sellaisenaan yhtään.

  • Tosiaan aamupalasi sisältää aika hyvän annoksen maitoa:D Enkä sillä että se olisi tarpeenkaan sulle, mutta pohdinpa vaan. Itse voisin juoda maitoa aina ja kaiken kanssa :P

  • Heh, joo siitä saa jo ihan kivasti maitoa päivään. :D Palkkarin ja kahvien myötä saa kasaan vieläkin enemmän.. Mä luulen, että meillä kaikilla on sellainen jokin, mitä voisi syödä tai juoda aina vaan ja ihan kaiken kanssa ja joka tilanteessa. :D

 • Onko sinulla jotain ruokaa, jota sinulla tekee mieli enemmän kuin muita? Esimerkiksi, itse pidän ihan älyttömästi tortilloista ja karjalanpaistista.

  -Anna-

  • Mulla ei oikein taida olla sellaista ylitse muiden suosikkia, mitä oikein himoitsisi ja voisi tehdä ihan koska vaan. Toisaalta sitten taas olen aamupalani ääressä ihan totaalisessa taivaassa ja siksi odotan aina aamua, samoin iltapalarahka-annokseni on ihan käsittämättömän hyvää ja odotan sitä aina ihan innolla. Joka päivä siis tulee syötyä ihan käsittämättömiä herkkuja – ja terveellisiä sellaisia! Olen ehkä maailman onnekkain tyttö. <3 :’)

  • Pakko tulla kommentoimaan tähän, että miulla menee ihan samalla tavalla: aamu- ja iltapaloja odotan aina ihan eniten! :) Joskus oikein tarkoituksella nautin niistä viipyillen, kun ne yksinkertaisesti ovat jotain niin tajunnanräjäyttävän hyviä (ja samalla luonnollisesti terveellisiä ja ravitsevia) <3

  • Pidätköhän sä samanlaista meteliä kun minä kun koitan saada kaikki sieltä kulhosta irti :’D

  • Entä juhlaruokia tyyliin joulu? Jos et juhlista juhlamenyyllä erikoisia tilanteita, miten juhlit?

   Juhlaruuanhan ei tarvitse olla mitenkään erityisen epäterveellistä, meillä se on vähän kalliimpaa lihaa ja ehkä vähän enemmän ajankäyttöä vaativaa ruokaa. Ruokaa suuremmalla rakkaudella.

   -Anna-

  • Joulua en juhlista muutenkaan, saati sitten muita yleisjuhlia, mutta näitä omia juhlapäiviä juhlistetaan aina kyllä myös sillä ruoalla. Kyllä me ollaan perinteisesti menty silloin ulos syömään (terveellistä ruokaa) tai sitten tehty ja syöty kotona ihan juuri sitä omaa lempparia. Näkisin yhdeksi tavaksi juhlia merkittävää päivää vaikka sillä, että söisi aamupala-annoksen uudestaan päivällä ruoan sijaan. :D

 • Mahtava blogi sinulla, varsinkin itsetuntosi ja asenteesi saavat hymyilemään postaus toisensa jälkeen. Haukkukeskusteluihin valitettavasti törmänneenä voin vaan todeta, että kaikista feminismiliikkeistä sun muista huolimatta maailmassa vallitsee edelleen varsin konservatiivinen ja mustavalkoinen käsitys naiseudesta ja siitä mikä on naisen ulkonäölle sopivaa ja kaunista. Isot tissit ja naisellinen pukeutuminenko muka pelkästään tekevät naisen? Pyhpah sanon minä.

  Vaikka oma liikunnallisuuteni rajoittuu hyötyliikuntaan ja astangajoogaan, olen aika samoilla linjoilla kanssasi herkuttelusta. Mikään ei ole syömisestä puhuttaessa vituttavampaa kuin joutua kuuntelemaan ihmisten tenttaamista, että etkö muka tykkää mistään jälkkäreistä, kun et juuri koskaan niitä syö. Tyydyn yleensä toteamaan rauhallisesti, että minähän herkuttelen joka ikinen päivä – minulla vaan sattuu olemaan vähän erilaisempi käsitys siitä mikä on herkkua. Surullista tosiaan, että sipsejä ja karkkia naamaan mättäävä on täysin normaali, mutta ”perinteisistä” herkuista kieltäytyvä taas pakkomielteinen ortorektikko.

  • Jos tämä olisi facebook, painaisin tykkää -painiketta. Onnistuit pukemaan ajatukseni sanoiksi, vaikka omat herkkuni ovatkin perinteistä karkki-linjaa…

   -Anna-

  • Kiitos linkistä, luin tekstin nyökytellen samalla päätä jokaikiselle sanalle. Hetken ajatuksiasi ja esimerkkejäsi pohdiskellessa ajauduin jopa miettimään, että olenkohan kirjoittanut tuon itse, kun niin kovasti omaa elämääni muistuttaa. Hienoa, että pidät kiinni periaatteistasi ja elät täysillä juuri niin kuin itse koet itsellesi parhaaksi! :)

   Tulipahan vielä mieleen, että se on se kuuluisa ”Porukassa tyhmyys tiivistyy”-lausahdus, mikä todennäköisesti selittänee sen miksi epäterveellistä syömistä ja tolkutonta mässäilyä pelkästä mässäilyn halusta pidetään hyväksyttävänä.

  • Hih, on mukava tietää että meitä on enemmänkin! :) Itse en enää henk.koht. osaisi elää mitenkään toisella tavalla, kuin tällä. Tähän on ryhdytty ja eipä täältä perhana soikoon pääse enää pois. Jee! :D

   Tuo ’porukassa tyhmyys tiivistyy’ pätee varmasti aika lailla mihin vain, missä valtavirta tekee erinäisiä arvelluttavia asioita. Mässäily mässäilyn vuoksi on niistä yksi hyvä arvelluttava esimerkki ja se on se, mitä pidetään normaalina.

 • Samaan keskusteluun törmää myös kasvissyöjänä, en tiedä oletko sinä näihin törmännyt ollenkaan siinä määrin kuin herkuttelemattomuuteen. ”Eikö tekis mieli pihviä”,”maista nyt!”, ”Eihän se jos vähän syö niin haittaa”… No ei haittaakaan, mutta kun en tykkään enkä ole koskaan tykännyt lihan mausta, siksi sen sitä syö! Vaikka muista syistä ryhdyinkin kasvissyöjäksi. Ei, enkä koskaan herää öisin suuren pihvin himoon. Eikä todellakaan tee vaikeaa katsoa kun joku muu syö pihvia tms. Välillä meinaa olla käsittämättömän vaikea ihmisten ymmärtää toisen valintoja vaikka toinen itse olisi täysin tyytyväinen! Meitä on niin moneen junaa. Suurin osa taitaa kieltäytyä herkuista väkipakolla ja siksi on vaikea ymmärtää etteikö toisenkin himottaisi niitä yhtälailla kuin itseä :D

  No onneksi itse tietää mikä on parhaaksi ja se riittää :)

  • Kyllä sitä joutuu itseään selittelemään kaikissa niissä asioissa, joissa on tehnyt eri valinnan kuin valtavirta. Olen itse sen verran erikoinen tapaus, että olen aika monelta osin valtavirrasta poikkeava. :D

   Hassua on, että täällä Saksassa taas ei tarvitse selitellä. Ei täällä juuri kysytä ja udella miksi, ja jos joskus kysytään niin ei varsinkaan vastauksen saatua silti jatketa oman näkemyksen tyrkyttämistä. Kun kysytään, se on ihan oikeasti puhtaasti mielenkiinnosta ja vastaukseen tyydytään. Täällä saa olla erilainen ilman, että olisi jollain lailla huonompi sen takia.

 • Oih sinulla on siellä ihana pino kirjoja :) Rakastan kirjoja, mutta ne on kaikki nyt vanhempieni ullakolla pakattuna Suomessa..

  • Meillä on kirjoja pari isoa kirjahyllyllistä. <3 Kaikki luonnollisesti otettiin mukaan, kun emme lähteneet maasta palataksemme sinne joskus. Voihan niin käydäkin, mutta siihen asti matkaa kirjat ja koko muukin elämä mukana. :)

 • Onpas kivoja kommentteja. Itsekin olen välillä lähes järkyttynyt siitä, että miten pitää selittää terveellistä elämäntapaa. Silloin kun syöt epäterveellisesti ja heilut kännissä kadulla niin ei sitä tarvitse selitellä. Sehän on normaalia, mutta sitten kun et halua syödä herkkuja tai juoda viinaa niin silloin on joku ongelma.

  Samaten nämä vanhentuneet käsitykset siitä, että urheilija tarvitsaa lihaa. Minä nostin samalla viikolla penkistä 100kg ja juoksin maratonin alle neljään tuntiin, ei siinä mitään lihapihvejä tarvittu.

  Parasta on kyllä, kun herkut ovat normaalia ruokaa. Voi pojat sitä iltarahkaa!

  • Menee ihan väärinpäin. Ei pysty ymmärtämään.

   Ja käsittämätöntä, urheilijakin voi olla kasvissyöjä! :O

   Voi pojat tosiaan, suututtaa oikein kun se perhana aina loppuu jossain kohtaa :D

 • Se on kyllä väärin että jos syöt roiskeläppiä ja hamppareita, kukaan ei välitä. Jos taas syöt (sokeroimatonta) marjarahkaa, hedelmiä saatikka kasviksia, tulee heti vinoja katseita tai kommentteja. Ruuan kommentointi on mielestäni yhtä henkilökohtaista kuin ulkonäön kommentointi, se vaan ei kuulu muille! Kyllä jokainen sontaruuankin syöjä varmasti tajuaa, ettei se ole hyväksi.
  Kiitos blogista, on lisätty suosikit-listalle :D -Mari-

 • minkä ihmeen takia olisit muka säälittävä?? en ymmärrä tota anonyymin kommenttia! :D sä oot terveen ja hyvännäkönen ja ihailen sun terveellisiä elämäntapoja! :)

  • Mä luulen, että ihan pelkästään sen takia, että mä pystyn tähän ja kyseinen kommentin kirjoittaja ei pysty. ;) Sellainen kiukuttaa ja purkautuu tuollaisina kommentteina ihmisten blogeihin. :D

   Paljon kiitoksia! :)

 • Ortoreksia ei ole sen parempi syömishäiriö, kuin anoreksia tai bulimiakaan.

  • Ja sinä et ole sen paremmin läksyjäsi lukenut kuin moni muukaan, jos minusta koitat saada ortorektikkoa. Ottaa sen kirjan takaisin nenän eteen ja opiskelee vähän huolellisemmin. <3

Kommentointi on suljettu.