Valkosipulirepunaperjantaiparhautta

Suomen kieli.. <3 Ja vähän mun omakin kieli. :D

Näin toista yötä peräkkäin painajaisia ja aamulla se otti jo vähän päähän. En sitten ollutkaan niin energisellä ja iloisella mielellä, vaan olin sellainen löysä ja saamaton! Lykkäsin treenin alkua melkein kaksi tuntia suunniteltua myöhemmäksi. Sen kaksi tuntia en tehnyt juurikaan mitään. Tänään ei oikein lähtenyt käyntiin.. Muuten taas tämä viikko on mennyt noiden kuuden herätysten kanssa oikein hienosti. Alunperin jännäsin, että sen parin viikon lomailun jälkeen kuuden herätykset tekee kuolemaa ja sitä on ihan poikki koko ajan. Tänään oli kuitenkin vasta ensimmäinen aamu, kun tuntui vähän vaikeammalta. Perjantaina se on onneksi sallittua, sillä huomenna ei tarvitse kellonsoittoon herätä. Kissansoittoon tosin kyllä.

Treeni oli jotenkin.. Omituinen. Ei huono eikä hyvä, mutta tuli vähän sellainen olo, että pää oli jossain ihan muualla. Normipainoilla mentiin, sydän pomppi rinnasta, hiki lensi ja sitä rataa, mutta treeni tuntui kestävän vähintään tuhat tuntia! Tunti kaksikymmentä minuuttia se lopulta oli. Ei ihan tuhatta, mutta melkein..

Vatsoja kanssa. Russian twistiä alottelemassa.

Ja jalat olivat tosiaan ehtineet palautua täksi päiväksi. Kivuttomana herättiin aamulla. Taisi olla hyvä idea se rauhallisempi kävelylenkki eilen, hikisen crossailusession sijaan. Selkäkin tuntuu paljon paremmalta jo, on tökötit purreet yön aikana. Kattellaan nyt, että menikö tämän päivän omituinen treeni perille ollenkaan. Huomenna ja ylihuomenna sen sitten huomaa (tuntee). Tosin kyllä noita koipia jo nyt vähän aristaa, eli ei se varmaankaan hukkaan mennyt.

Jotenkin sympaattista, että kasvattajan nimikin on repunapussissa.

Ja repunaperjantaihan se oli, lisäksi lupa käyttää valkosipulia. Ooohhh.. Elämässä on vaan joskus parhautta niin paljon. <3 Kuukauden ajasta johtuen mulla on ollut hirvittävä repunahimo jo jonkin aikaa, ja näin jalkapäivänä sille on oikein hyvä antaa periksi! Saapahan hyvin hiilaria ja kaloreitakin enempi kuin meidän ihan niistä normaaleista kasvispöperöistä. Jalkapäivinä selkeästi plussilla, sitä noudatetaan, saa pylly rakennusaineita!

Samaan tapaan valmistin kuin aina, kierittelin valkosipuliöljyssä ja mausteissa. Tällä kertaa myös tuoreyrteissä, ja perjantain kunniaksi myös puristetussa valkosipulissa. Uunissa parissasadassa asteessa reilun tunnin ja kerran kääntelyn jälkeen repunat pihalle ja lautaselle. Nämä on niin suurta herkkua meidän taloudessa, että eivät kaipaa rinnalle mitään. Mulle tulee aina hankaluuksia ehtiä syödä kaikki salaatit lautaselta pois ensimmäisenä, jotta pääsen keskittymään pelkästään repunaparhauteen. Oonko ainoa, joka on ihan kahelina perunoihin? :D Jaanaba ainakin tykkää ja siellä mä viimeksi kuolasinkin repunakuvia. :)

Vuosi vaihtui ja meidän raejuustopurnukka vaihtui toisenlaiseksi
– hyvä niin, kun taisivat muuttaa samalla reseptiä. On paljon parempaa kuin ennen!
En kestä.. kuolaan..

Lepopäivä se on taas huomenna, perinteisesti lauantain tapaan. Hyvää viikonloppua itse kullekin! Toivottavasti viikonloppuunne kuuluu sopivassa suhteessa treeniä, repunoita ja lepoa. ;)

7 vastausta artikkeliin ”Valkosipulirepunaperjantaiparhautta”

  • Meinasin et nyt viikonloppuna herkuttelen ristikkoperunoilla (ihan kyllä pakastekaapista ovat, mut niin herkullisia ja mausteisia et pakko välillä herkutella niillä :P Monesti itse ruuan jälkeen vielä napsin pelkästään niitä ikäänkuin sipseinä :D) ja perunamuussilla (harkitsin tosin sekottavani joukkoon pinaattia mutta saa nähä) :D

  • perunoota! Siis, piti tuolla jo aiemmin sanoa, että jooo namskis perunat. Varsinkin just aiemmin mainitut ristikkoperunat ja semmoset itse väsätyt ja maustetut lohkoperunat. Nomnomnomnomnomnom

Kommentointi on suljettu.