Väärintekijä

Innokas kommentointi kyykkypostaukseeni sai minut jo heti silloin miettimään, josko pitäisi oikein kasata semmoinen postaus, missä kerron kaikki liikkeet mitkä teen väärin ja miten ne teen väärin. Paljon olen asiasta täällä ennenkin kertonut, että teen epäpuhtaasti, heiluen, ties miten. Väärin kuitenkin. Tässä siis, olkaa hyvät.

Hauisliikkeistä ainoastaan keskitetty menee puhtaasti. Tosin siinäkin vasemmalla (heikommalla) tulee useampi pakkotoisto joka kerta, koska se ei jaksa. Perushauiskääntö menee suuremmalla painolla etenkin loppua kohden heijarilla ylös:

12 kiloa heiluu.

Hauiskääntö tangolla sitten vasta onkin suureksi osaksi kamalaa katsottavaa. Liike lähtee joko heijarilla (eli etukenosta) tai niin, että kyynerpäät menee kyljistä jonnekin taakse. Ja loppurutistus tapahtuu niin, että koko keskikroppa taipuu eteenpäin.

24,4 kiloa heijarilla. 20 kiloa kyynerpäät takana. 24,4 kiloa vatsa ojossa menosuuntaan. Ja ilmeellä. :D

Olkapäissä viimeiset viparirutistukset eteen menee kroppa heiluen. Pystypunnerrus tangolla (seisten) aiheuttaa samanlaista eteentyöntymistä ylös punnerrettaessa kuin haba tangolla:

Sillä ilmeellä (AHAHAA tää nauratti mua :D).
Videokuvankaappaus rulettaa!

Selkäliikkeet (kulmasoutu tangolla) taidan tehdä oikein, vielä ei ole tapahtunut esimerkiksi selän pyöristymistä. Ojentajat menee oikein. Jalkaliikkeistä tein viimeksi mavea ensimmäistä kertaa, joten tuo vaatii vielä lähempää tarkastelua, joskin siitäkin otin videon. Täytyy vaan verrata ensin siihen toivottuun tekniikkaan ja tarkastella. Tangon on tuskin tarkoitus kolahtaa polveen, mutta näin kävi ensimmäisellä. Ei kuitenkaan enää toisella toistolla. Split squat menee oikein, samoin leg curl on ball. Yhden jalan sjmv menee varmasti väärin (en ole videoinut), koska tasapainoa saa hakea niin paljon. Joskaan tuo ei enää kuulu muutenkaan ohjelmaan, ainakaan juuri nyt, mave siis sen tilalla. Pohkeita ei oikein väärin voi tehdä. Ja sitten se kyykky:

Oon vähän kuullut juttua, että päin p*rsettä. Sillä mennään. P*rsettä mä treenaankin siinä.

Kylkitaivutus (side bend) menee oikein. Vatsaliikkeet teen teknisesti oikein, mutta muuten tietysti väärin, kun ei niitä kuulu tehdä joka päivä. Aina olen silti tehnyt. En ole huomannut asiassa huonoja puolia omalla kohdallani.

Jostain syystä mulla on silti habaa ja vatsaa. Ja esim. se peppukin. Sitä ei kuvassa näy. Sorry. :(

Jotenkin kaikki väärä menee silti perille. Voisi kai se paremminkin mennä, jos ihan puhtaasti tekisi. Mulla on tapana jatkaa vielä sen jälkeen, kun en enää voi jatkaa. Jatkan silti, ja se ei tosiaan ole kaunista. Tämä tosin pätee vain yläkroppaan. Kyykystä en tässä yhteydessä enää jaksa puhua, kun en jaksa enää edes lukea niistä edelleen saapuvista kommenteista suurinta osaa.

Vielä ei ole sattunut tällä tyylillä. Ehkä joskus sitten sattuu. Täysin tiedostettu fakta. Tästä epäpuhtaasta tavastani tehdä olen kertonut tosiaan ennenkin, ja olen siksi sanonut mm. että käyttämiäni painoja tai toistomääriä on ihan turha vertailla omiinsa, koska ne on epäpuhtaasti saatuja. Lisäksi tästä syystä ihmisten on aivan turha koittaa minulle kertoa, että teen väärin, miksi siitä on haittaa, mitä kaikkea voi sattua, miten pitäisi tehdä, mikä on oikea taktiikka. Ajanhukkaa teiltä. Kukaan teistä ei tiedä epätäydellisyyttäni paremmin kuin minä itse. Ei kukaan teistä tiedä paremmin mitä minä teen ja millä lailla, sekä millä riskeillä, kuin minä itse.

Ja tietysti vielä:

Väärinblogattu.jpg. Ei jalkaa saa pitää ruokapöydällä kun kirjoittelee. :( Ja siinä se silti on! Hyi.

42 vastausta artikkeliin ”Väärintekijä”

 • Minusta tuo sinun hauiskääntö tangolla -kuvasarjan viimeinen kuva näyttää ihan samalta kuin mitä näkee kahvakuulatekniikan työntöohjeissa, esim. tämä kuva: http://i.ytimg.com/vi/KUa0Pyqrzhg/0.jpg .

  Mitä olen eri keskusteluja lueskellut, niin tuntuu siltä, että mitään konsensusta näissä tekniikka-asioissa ei taida olla olemassa ja varmasti salilla aina on joku, jonka mielestä muut tekevät väärin. Joten enpä paljon jaksa murehtia muiden mielipiteistä. Tekevälle sattuu joka tapauksessa helpommin kuin tekemättömälle. Tiedostan omat rajani ja suhtaudun siksi selkääni + polviini erityisellä varovaisuudella, mutta mitään hifistelyä en ryhdy tekemään.

  Olen myös miettinyt jokaisen ihmisen oman fysiikan vaikutusta tekniikkaan. Siinä, missä jollekin pitkäselkäiselle, lyhytjalkaiselle, notkeaniveliselle + tiettyyn tapaan rakentuneelle jokin tietty suoritustekniikka voi olla oikea, niin voisiko sama tekniikka olla jopa haitaksi fysiikaltaan aivan erilaiselle ihmiselle? Kaipa tekniikoitakin voi olla montaa erilaista ja kaikki oikeita?

  • No näyttääkin samalle. Mä tosin epäilen, että taivun kyllä vieläkin enemmän ajoittain. Kun pitää vaan jatkaa, vaikkei voisi. :’)

   Kuin myös täällä, erittäin tietoinen olen tiettyjen ruumiinosieni varomisesta enkä varmasti tee mitään typerää, mikä kohdistuisi niihin. Liikunta tosiaan on vaarallinen laji ja riskit minimoidakseen kannattaa olla harrastamatta kokonaan.

   Ja näin se satavarmasti on, että omalla fysiikalla on paljon merkitystä siihen, meneekö liike täysin oppikirjojen mukaan vai ei ja se ihan satavarmasti pätee esimerkiksi juurikin kyykkyyn (kuinka kauan menee ennen ensimmäistä vastakommenttia tähän..). Kun ihmiset on erilaisia, mittasuhteiltaan ja ruumiinrakenteeltaan, ei kaikille voi millään päteä samat ohjeet ihan pilkulleen.

   Itse näistä suurimman osan liikkeistä teen kyllä ihan vaan epäpuhtaasti, noin niin kuin ei-fyysisistä syistä. Ainakin nämä käsijutut.

 • Yksi pieni kysymys: miksi et samalla vaivalla tekisi kaikkia liikkeitä oikein ja puhtaasti? Tosi on, että tuloksia on tullut tähän asti, mutta oletko varma ettei niitä tulisi myös jos kiinnittäisit huomiota suoritustekniikkoihin? Tarkoitan, että samalla vaivallahan voisit tehdä liikkeet myös oikein, ja välttäisit mahdolliset vammat?
  Mitä huonoja puolia on mielestäsi siinä, että tekee liikkeet puhtaasti? Ja mitä hyviä puolia siinä, että tekee liian isoilla painoilla epäpuhtaasti?

  Vastaukseksi ei sitten kelpaa se, että ”mä nyt vaan teen näin” ;)

  terv. Jumppaaja

  • Täähän on oikeasti hyvä kysymys. :D Varmasti tulisi tuloksia niillä puhtaillakin tekniikoilla. Aina välillä havahdun siihen ja pudotan painoja ja teen puhtaasti. Kunnes taas nostan painoja ja teen apinanraivolla epäpuhtaasti. Koen, että olen päässyt huimasti eteenpäin tällä nykyisellä tavalla. Ja kun vielä en oo loukannut.. Vielä ainakaan.

   Tosin, esimerkiksi hauiskääntöä käsipainolla teen monesti ensimmäiset 12 kilolla, toiset ja kolmannet kympillä. Ja ne menee paljon nätimmin. Monessa näissä pätee myös se, että tuo epäpuhtaus tulee esille niissä viimeisissä toistoissa, mitkä puserran väkisin, vaikkei enää pystyisi. Mutta kun on pakko. Niin sitten puserran. Ja se on sitten rumaa! Sitä en tiedä miksi mulla kyynerpäät karkaa sivuista taakse tangon kanssa, tähän koitan kiinnittää huomiota ja silti tuppaavat karkailemaan. Itse tanko ei käytännössä paina mitään ja sen vetkuttelu on kevyttä. Mutta ne kyynerpäät! Jos mä teippaan ne kiinni kylkiin joskus ja opettelen.

   Oliko siinä jotain muutakin kuin ’mä nyt vaan teen näin’, yritin ainakin! :’D

  • Luotan siihen että joku anonyymi ainakin tulee korjaamaan, jos/kun oon väärässä, MUTTA siis ei se miusta oo mitenkään kauheen väärin jos teet vikat toistot aina vähän cheatilla? Eli siis jos vikat toistot menee vähän heijaten niin eihän sen nyt pitäs olla paha. Silloinhan sitä nimenomaan tehdään oikeilla painoilla, kun vikoja ei enää periaatteessa ”jaksa” tehdä?! Eri asia on se että jos teet koko setin ihan päin prinkkalaa ja heijaat aina huoneen toiselta laidalta toiselle.

   Miusta tuntuu että kiinnität kyllä huomiota oikeeseen tekniikkaan ja pyrit tekemään oikein, mutta jotkut on nyt päättänyt että ”joo kyllä täällä nyt tehdään ihan kuule kaikki päin honkia”. Osaa nyt ees blogiansa päivittää ilman jalkaa pöydällä…
   (sori vähän karkas :D)
   Pointtina nyt se että kukaan ei sinne sinun treenihuoneeseen ole suurennuslasin kanssa tullut katsomaan että mitenkä sitä siellä nyt tehdään, oikein vai väärin. Ties vaikka tekisitkin tyylipuhtaasti, piruuttas vaan sanot että ”väärin tehdään” ;)

  • Mä olen mielestäni ihan lukenutkin jostain artikkelista, että viimeiset toistot on täysin hyväksyttävää (joissain tilanteissa jopa suotavaa) tehdä hieman epäpuhtaasti (esim. heijariliike avuksi habassa). Tätä tekniikkaa suositellaan käytettäväksi, jos kehitys tuntuu junnaavan paikallaan eikä millään meinaa päästä isompiin painoihin. Vähän cheatia ja pakkotoistoa peliin, niin pikkuhiljaa lihakset saa kovempaa ärsykettä ja kehityksen voi taas saada jatkumaan. Ilmeisesti tätä ei ihan joka treenissä kuitenkaan suositella tehtäväksi, mutta jos ei oo mitään haittaa huomannut (vielä) ja kehitys sen kun jatkuu, ni miks ei. Ainakin on tekemisen meininkiä! Sehän on vähintään puolet salitreenin hauskuudesta.

   :)

   -A

  • Kai niitä vikoja toistoja on välillä hyväkin cheatailla. Juurikin tuo taktiikka on toiminut mulla loistavasti! :) (lue: olen kehittynyt)

   Mutta kyllä mä heilun esimerkiksi pystypunnerruksessa koko setin. En tiiä meneekö se nyt mitenkään silti muualle kuin olkaan, jos keskikroppa menee eteen joka punnerruksella. Käsivoimilla se silti nousee, eli ei kai tässä liikkeessä voi edes cheatata. Se on sitten muuten vaan rumaa. :D Voisi tietty kokeilla penkillä istuen, selkä nojaa vasten.

   Yleisesti, jos tiedän tekeväni hirveän epäpuhtaasti, teen treenissä samaa yhden tai kaksi sarjaa pienemmällä painoilla, jotta menee myös puhtaita. Isoilla painoilla saa kyllä sellaista tekemisen meininkiä, kuten irvistyksistäkin näkee. :D Toisaalta pienemmillä (useammilla toistoilla) saa taas etenkin habaan parhauspumpin, ja yleensä kaipaan sitä niin, että varmasti teen jonkin setin pienemmillä!

   Mä bloggailen täällä vissiin taas väärin. Oon sohvalla kyljelläni. :( Ei näin!

 • Kukin tyylillään. :) Tokihan kun liikkeet tehdään ”oikein” on se turvallisempaa kuin varsinainen riuhtominen. Ja mitä enemmän kiekkoja, sen isompi vaara teloa ittensä. Tosin en ole vielä nähnyt ketään joka tekisi liikkeitä ilman minkäänlaista heilumista. (Se kunnon riuhtominen on sitten eri asia.) Minä pyrin tekemään niin puhtaasti kuin mahdollista, mutta sitten kun ahnehdin liian isoja painoja, alkaakin tekniikka prakata. Pitäisi itekkin ottaa videolle noita tekemisiään niin voisi tarkemmin analyseerata. :)

  • Tää on tää riski minkä tietoisesti otan. Vaan ei sillä, jos mulla on fiilis että nyt voi jokin nitkahtaa niin en mä sitten niin tee. Toistaiseksi en ole ollut moisia. Mutta aina niitä voi tulla ja sillä riskillä meen.

   Mä en tiennyt miten paljon heilun ennen kuin otin videon ensimmäistä kertaa. Ihan suu auki katsoin sitä menoa. :D Tuli kyllä totaalisena yllätyksenä. Sitä luuli tekevänsä niin kauniisti.. No, ajattelin, että vähän saattaa taipua tai heilua, mutta kyllä mentiin piiikkasen suuremmalla heilumisella kun kuvittelin.. :’)

 • Mielipiteitä riittää, mutta kukaan meistä ei ole täydellinen..Mielestäni enemmän ”täydellistä” on epätäydellisyys. Jatka vain samaan malliin kuin ennenkin, miten saat parhaiten tuloksia aikaan! :)

 • Menin vasta nyt lukemaan tota kommenttivyöryä, ja voi herra jumala :D miten ihmisiä jaksaa kiinnostaa niin paljon. En jotenkin usko siihen ”huolehdin terveydestäsi” läppään :D
  Jatka samaan malliin! Kenenkään muun tarvi tulla huutelemaan anonyyminä(ja tietty personal trainerina) tietokoneruudun takaa, kun selkeesti homma kohdallasi toimii ! :D

  • Jep, se räjähti siellä ihan täysin. :D Ja se tosiaan on ihan p*skapuhetta, että välittämisen vuoksi neuvovat, pätemistä se on! Ymmärtäisin suojelunhalun ja siihen perustuvan neuvomisen, jos oisin joku yltiöpositiivinen kikatteleva tytönheitukka, joka naiiviuttaan tekisi väärin eikä osaa elää ilman apua kaikilta maailman ihanilta mussukoilta. <3 Sen sijaan kun olen siitä kuvauksesta aika perhanan kaukana :D niin kyllä tämä menee ihan pätemisen piikkiin, varsinkin kun jokainen anonyymi toistaa sitä ihan samaa asiaa. Päteköön siellä nyt ihan keskenään. Mä en jaksa enää lukea. :’)

 • ahahha, kirjotusasento ainakin ihan täyskymppi! :D Ja ilmeet ykstoista plus! oot niin huippu, kun kirjotat niin rehellisesti, etkä peittele mitään. =)

  • :D Tuntuu olevan vähän mielipiteiden jakaja tämä rehellisyys. Jotenkin suurin osa anonyymeistä siitä tuntuu suurimmin suuttuvan.. :’D Kiitti! ;)

 • Ei kai se ongelma ollut sun väärintekeminen, vaan se, ettei sitä olisi saanut tuoda esille. Koita tajuta, että ei kukaan neuvo, jos haluaa toiselle pahaa – eli hyvä tarkoitus näillä puuttujilla on ollut. Parasta mitä itsellesi voit tehdä on tosiaan kuunnella itseään. Ei pelkästään siinä, mitä tuntuu hyvältä tehdä, vaan siinäkin, että miksi kantaa turhia negatiivisia reaktiomalleja mukanaan. Miksi ketään nappaa neuvominen, jos kuitenkin tietää tekevänsä jatkossakin omalla tavallaan? Eikö sun tekeminen kestä kritiikkiä?

 • Voi jestas että mulla voi kiehahtaa ihmisten kanssa, jotka vaan jaksavat neuvoa, vaikka selvästi henkilö ei ole avun tarpeessa!
  Eikä näille neuvojille riitä edes se, että olet nyt katsonut oikein videoltakin, että missä kohtaa alkaa menemään ”epäpuhtaasti”!
  Suosittelen kaikille innokkaimmille neuvojille, sekä kaikille, jotka eivät heitä suostu kuuntelemaan, menemään Youtubeen ja etsimään sieltä pätkiä hakusanalla: Gym rats, don’t be that guy
  Hauskoja pätkiä ovat :)

  • Heeeiiii mä muistankin noita pätkiä katsoneeni joskus. Ne vasta onkin hauskoja! :’)

   Kyllä mullakin kiehahtelee. :D Alkuun yleensä vaan. Sitten jossain kohtaa kun tilanne vaan jatkuu ja jatkuu, musta tulee sellainen seesteisen rauhallinen asian suhteen ja pystyn täysin sulkemaan ulkopuolelle – kuten nyt nuo jatkuvat kyykkykommentit. Jää ihan reilusti lukematta vaan, kun ei millään jaksa semmoiseen tuhlata energiaa. :)

 • Aivan sika hyvä postaus!!! Vitsi sä oot supernainen!! Tekispä mieleni jopa sanoa, että LOVE YOU! Ja niinpä sanonkin! <3 ;)
  Mä en ymmärrä näitä neuvojia. Mikä ihme tarve ihmisillä on ylipäätään päteä helvetti kaikessa?! Saakeli (tai SAATANA) keskittyis vaan kaikki vähän enemmän siihen omaan hommaansa, ni ois kaikilla mukavampaa.

  • AWWW MONNA! Hihih!! <3 ;)

   S**TANA! Joo! Nää on nämä kaiken maailman Arskat välillä kyllä sankoin joukoin liikenteessä! :’) Mutta ei me jakseta välittää! Me tiietään mitä me tehdään!

  • Juurikin näin! Me voidaan näyttää persettä Arskoille! ;D Kun ei ne keksi mitään muuta sanottavaa raukat, ni niiden pitää ruveta neuvomaan ja sit sen jälkeen vielä analysoimaan käytöstä..

 • Pakko kans lykätä oma lusikka tähänkin soppaan;D Ensiksikin sä olet aivan superupea, wau! Ja kropassa on matkan varrella tapahtunut mieletön muutos !
  Ja sitten tuohon virhetekniikkaan, et mä en oikein ymmärrä tuota tulevasta murehtimista et jos teet niinku teet ja se toimii sulla ni go for it ! :) Eli yhdyn tuolla ylempänä olevien mielipiteeseen.
  Lisäksi mietin, että jos sulle ei väärin tehdes tekohetkel ja sen jälkeen tule järkyttäviä kipuja tms, niin en jaksa uskoa että siitä kauheesti hallaa on kropalle. Kyllä sä parhaiten tosiaan itse tunnet kroppas :)
  Tiedän ettet varmastikaan olisi kaivannut tai tarvinnut minultakaan tätä ”tukea”, mutta halusin sen nyt vain laittaa :D

  • Kiva kun lykkäsit lusikkaasi! :D Kyllä musta on aina kiva kuulla, jos joku on tämmösissä asioissa samoilla linjoilla. Oon jotenkin niin tottunut siihen, että kun monesti on vähän ääripään mielipiteitä tai tapoja tehdä asioita, niin sitä on vähän kuin yksin maailmaa vastaan – mikä sopii mulle hienosti sekin! Saan siitä paljon voimaa, sen sijaan että tuntisin itseni heikoksi. :) Aina se on silti kivaa huomata, että joku aattelee samoin! :) Notta kiitosta! :)

 • Ainakin olet sentään saanut asiallista neuvontaa (jätetty nimittelyt yms pois) ;-) Siksi mä en oikein ymmärrä miksi jotkut lukijat tuntuvat vetävän pahemman herneen nenään kuin sinä näistä palautteista ja käyttäytyvät turhan ärhäkkäästi asiaan nähden. Mutta, eipä mun tarvitsekaan ymmärtää ;-)

  Ps. Oot ihku :-)

  • On mulle tullut joskus jotain kommentteja, missä nimitelläänkin. En mä niistä jaksa sen enempää välittää. :) Lähinnä ihmetyttää välillä, miten ihmiset jaksavat tuhlata aikaansa muhun, kun tietävät, etten mä välitä.

   Kyllä mä vetäisen välillä ihan kunnon meloonit nenään, kuten noista kyykkyneuvoistakin. :D Kunnes sitten en enää jaksa vaan välittää. Mulla on kotona suodatin, mieheni saa kuunnella ensin mun paasausta ja sitten vasta kirjoitan blogiin. :’D Kyykkykeskustelun aikana hän olikin muualla ja jäi suodattamatta. Ja sen kyllä huomasi heti.. :’)

   p.s. Kiitti! :’D

 • Hyvä postaus! Sitä alkaa huomaamattaankin itse miettimään mikä menee vääri ja mikä ei! Sä ruletat!

  Ja kyllä mäki pitäisin jalkaa pöydällä jos mulla olis tommosta laatulihaa niinku sulla <3

  • Ei taida olla mitään väliä sillä, että mikä menee väärin ja mikä ei, jos kuitenkin pitää oman päänsä ja antaa sen rajottaa.

 • Hahhaa, mua naurattaa tän tekstin nimi (mikä siis näkyy tossa osoiterivillä). Vaarintekija. :D Oli jännittävää pohtia sivun latautuessa, että mistä nyt oikein on kyse. :D

Kommentointi on suljettu.