Unia

Uusia jänniä muutoksia tapahtuu edellisten uusien jännien muutosten lisäksi. Aiemminhan olen huomannut kahvin lopetettuani (eli ehkä kilpirauhasen toiminnan vilkastuttua) sen, että naamaan pukkaa finniä (edelleen, ja yhä nautin jokaisesta näppylästä), vatsa toimii jopa hyvin (!!! tämän uskaltanen jo pian todeta normaalitilaksi, kun jo reilu viikko on menty tällä), sekä sormien turvottelu/jäätyminen on huomattavasti pienempää (etenkin kävelylenkeillä provosoituva kipeä turvotus/syväjäätyminen).

Nyt uusimpana on astuneet kuvioihin unet. Tuossa taannoin, varmaan parisen viikkoa sitten, kerroin aamulla miehelle näkemästäni unesta. Ja hetken päästä tajusin, että en edes muista milloin olisin viimeksi nähnyt unta! Tai ainakaan niin, että olisin asiasta ollut tietoinen aamulla. Näistä edellisistä unista alkaa olla aikaa oikeasti useampi kuukausi ja se on itselleni todella poikkeuksellista. Nyt nuo ovat palanneet rytinällä ja useimpina aamuina tuon come back -unen jälkeen muistan nähneeni unta. Viime yönä myös, josta harmillisesti kello herätti kesken kaiken pois. Olen aina vähän pöhnässä koko päivän, jos herään kesken unen näkemisen. Sitä pitää riuhtoa itsensä jotenkin niin toisesta maailmasta tähän maailmaan. Ei sillä, että tässä maailmassa mitään vikaa olisi, vaan matka näiden kahden maailman välillä on kuitenkin pitkä, minkä lisäksi suorittaa hirvittävällä nopeudella.

Unet ovat aina olleet itselleni jotenkin hirveän tärkeitä. Muistan edelleen hyvin pari varhaisinta näkemääni unta, ihan sieltä pikkulapsiajoilta. Toinen niistä oli mustavalkoinen ja toisessa oli krokotiili. :) Ahdistuneena teininä suorastaan elin unille, kirjoitin unipäiväkirjaa ja listasin henkilöt, joita niissä näin. Se olikin unien paras puoli; niissä sai olla niiden ihmisten seurassa, joiden kanssa ei voinut todellisuudessa olla. Haikea teinimieleni piti siitä kovin. ;) Yhä edelleen unet saattavat näytellä suurta osaa siinä, millä fiiliksellä olen hereillä ollessani. Kannan nimittäin sitä tunnetta niistä koko päivän mukanani. Ja jos se tunne on jollain tapaa hyvä, menen illalla nukkumaan intoa puhkuen ja toivon näkeväni samankaltaisia unia seuraavanakin yönä. Olen aina kokenut unet jotenkin hirveän voimakkaasti ja pidän niitä erittäin kiehtovina. Tulkitsen alitajuntaani ja siinä hommassa auttaa myös muutama unikirja, joita hyllystä löytyy. Olenkin huomannut näkeväni tietyissä elämäntilainteissa tietynlaisia unia, joissa on monessa sama teema. Onko muita unihulluja otuksia? Vai herättääkö unet minkäänlaisia tunteita?


Tänään olikin ne viikon viimeiset treenautukset. Selkää ja vatsan seutua treenautin ja kyllä tänään maistui. Selältä jätin kulmasoutelut vallan pois, kun on ollut niin juminen viime ajat, etten viitsi tilannetta ruokkia lisää. Eli kevyemmin sitä osastoa tänään. Vatsalle olen kehitellyt uusia liikkeitä, kun vanhat ei niin maistu ja heti on treenissä lisää iloa. Harmi, että yksi uusista on semmoinen, että sitä ei vissiin uskalla enää tehdä, koska jos kuminauha taas katkeaa, saattaa vaikka näkö mennä. Joten ensi kerralla taas kehitellään jotain uutta. :) Yhtään en ole ailahtelevainen ihminen missään asiassa. En siis siinä tukka-asiassakaan. :D

Alamassulla nestettä aika pitkälti PALJON. Normaaliin nähden. Mutta saa olla nyt.

Punttiosuuden jälkeen (ja reilun tauon jälkeen) taas crossautin menemään 40min kavereiden kanssa. Eli The Big Bang Theory pääsi jälleen ruksuttamaan seuraksi. Että mä tykkään siitä. Ja Leonard on vieläkin kuumis. ;)

Ruoaksi vetelin järjettömän kasan salaattia ja ruoan jämät siihen, eli tällä(kin) kertaa parsakaalia, joita eiliseltä jäi. Huomenna kun on taas kauppapäivä niin tulee ostettua taas salaattia niin hemmetisti, koska se jäävuorisalaattikerä on vain niin suuri. Pitää siis syödä aina vanhat pois, että mahtuu uutta tilalle. Ei se mitään, syön mielelläni. ;)

Huomisesta onkin tulossa kunnon kiiruspäivä, kun sitä saa ajella sinne järvimonsterin maisemiin hakemaan miehelle juoksunumeroa paitaan sunnuntaita varten, ja tuohon reissuun menee varmaankin 4-5 tuntia. Sen lisäksi ruokaostokset ja tietysti kunnollinen valmistautuminen sunnuntaita varten. Sillä silloin aamulla ei ehdi kyllä tehdä mitään muuta kuin herätä ja syödä ja vähän laittaa itsensä ihmisen näköiseksi. Saa silti nousta joskus kolmelta. Uff. Eli aikaisin pitäisi vielä ehtiä nukkumaankin huomenna. Mulla on varmaan suuremmat paineet ja jännitykset tuosta kaikesta kuin mitä miehellä on juoksua kohtaan. :D

Eli postausta ei huomenna kuulu, toivottavasti sunnuntaina jaksaa ja ehtii vielä kotiin tultua kirjoitella. Sunnuntai menee itselläni käppäillessä ympäriinsä kameran kanssa siellä Loch Nessin monsterin kanssa (attelin saada siitä kuvan ja sitten musta tulee heti tietysti miljonääri). Jos siis sää sallii. Jos ei salli, niin todennäköisesti vetelen sikeitä meidän autossa jossain parkkipaikalla. :D Jänskää viikonloppua kaikille!

8 vastausta artikkeliin ”Unia”

 • Jossain välissä pidin unikirjaani sängyn vieressä, niin sain heti herättyäni katsoa, mitähän uneni mahtaa tarkoittaa :’) Tuota ku teki tarpeeks usein, tuli helpommin näitä ”selkounia” joissa voi itse ohjata unta. Unet on tosi mielenkiintoisia!

 • Hih, meinasin tulla kommentoimaan, että omat uneni on tylsiä, enkä jaksa kiinnostua niistä. Sitten eksyin johonkin unientulkintasivustolle ja yhtäkkiä siellä kuluikin reilu tunti (enkä edelleenkään löytänyt vastausta) :’D Nään siis unia tosi usein ja yleensä vaan yksi uni toistuu kerta toisensa jälkeen samanlaisena ja on toistunut jo useamman vuoden. Mutta (nyt päästään siihen osioon, joka sai mut innostumaan tästä) pari vuotta sitten siinä tapahtui yksi pysyvä muutos. Aiemmin näin unta, että lensin tekemällä uintiliikkeitä, nykyisin lennän heiluttamalla käsiäni kuin lintu siipiään. Sanookos se sun unikirja jotain tästä? :D

  Toi unipäiväkirjan kirjottaminen vois olla kyllä jännää, mutta en usko että oma mielenkiinto riittäis. Enhän mä ole tavallista päiväkirjaakaan jaksanut rustailla enää moneen vuoteen :D

  Ps. Onnea miehellesi juoksukisaan! :)

  • Oho.. :D Ei yhtään kiinnosta, mutta sitten hurahti tunti sivustolla. :D
   Tuo sun unesi onkin jännä, kun tuollainen oleellinen piirre on muuttunut! Mun unikirjani ei taida tällaista ilmiötä kuitenkaan tunnistaa.. :’D Mutta jos se meinaa sitä, että ennen sun lento oli raskasta kuin uiminen (vastus) ja nyt se on keveää kuin linnun lento? ;) Jos sun elämässä on jokin niin oleellisesti muuttunut ja nyt olet vapaampi.

   Mullakin tyssäsi se unipäiväkirjan pitäminen aika nopeasti, syystä, että ihan niin yksityiskohtaisesti oli vaikea kirjata, kuin mitä olisin tahtonut. Liian suuret vaatimukset unilleni.. :D

   p.s. Toivotukset menivät selkäesti perille! ;)

 • Mun mielestä on yhtä kidutusta kun joku alkaa selittää mitä unta näki viime yönä. Tekis mieli kiljua ettei vois vähempää kiinnostaa.. mutta kohteliaasti kuuntelen ja hymyilen. =)

  • Eikä! :D Mä en ole koskaan kuullut kenenkään olevan tätä mieltä. :D Ihanan rehellistä! Mä taas tahtoisin kuulla vaikka kaikkien unet aina!

 • Aikalailla komppaan noita sun unijuttuja. Viimeksi eilen todistin sitä tosiasiaa, että jos herää kesken unen näkemisen, on sitä ihan totaalikoomassa. Johtunee kai siitä unen vaiheesta, jostain syvän unen vaiheesta jos repäistään back to the reality, niin onkos tuo ihmekään!

  Mulla on kans ihan viimeisten vuosien aikana alkanut jäämään unet mieleen. Joskus pahimpien masistelu/ahdistelukausien aikana en koskaan muistanut unia, ne vaan jäi pois. Toisinaan ihmettelin, etten muista enää uniani, ja jos sattui yksikin aamu, että sellaisen muistin oli sitä vähän hämillään aina. Pikkuhiljaa niitä alkoi näkyä useammin ja se tuntui jotenkin todella voimaannuttavalta.

  On se unien maailma vaan jotain aika jännää! :)

  • Se totaalikooma on kyllä vertaansa vailla, kun kesken unen näkemisen joutuu heräämään. Ei se helpota kuin nukkumalla.

   Jännä, miten nuo unet voi jäädä pitkiksi ajoiksi pois! Tätä tahtoisin vähän tutkia enemmän, että mihin tämä perustuu. Tai enemmänkin, että mistä kertoo se, että niitä taas näkee/taas aamuisin muistaa. Google suhisemaan joku päivä siis! ;)

Kommentointi on suljettu.