Überkivaa habailua

Viideltä herätty, kello on puoli kahdeksan kun nyt aloittelen tätä. Viisi weetabixia lisukkeineen syöty, jättikuppi kahvia juotu, suihkussa käyty, meikattu ja tukka laitettu. Tehokasta! Vasta puolen päivän aikoihin lähdetään kohti Müncheniä ja tätä areenaa, jalkapalloa luvassa, aika huikeeta! Ja nyt on jopa aikaa näpytellä blogsautus, jossa tahdon kertoa eilisestä huippuhabatreenistä, jossa tein eri tavalla kuin koskaan ennen.

Hauistreeni on mulla siitä hassu, että se joko on huipputreeniä (eli nousujohteista..) tai sitten se tökkii. Se ei ole koskaan sellaista neutraalia, ihan kivaa, menettelevää. Se on joko huippua tai huippuhuonoa. No nyt se on ollut viimeiset pari kertaa huonoa taas, joten jotain piti tehdä. Mulla on noissa hauisliikkeissä niin maksimipainot käytössä, että jos se tökkii, ei niitä niin meinaa saada edes ylös, saati sitten puhtaasti. Ja sitten sitä tuskastuu koko treeniin!

Nyt kirjoitin ennen treeniä erilaisen suunnitelman liikkeistä, toistoista ja painoista treenivihkoon, jotta olisi selkeä suunnitelma mitä teen ja millä. Kaikki jo taitaa tietää, mitä mieltä olen siitä kun joutuu kesken treenin sähläämään ja kokeilemalla hakemaan painoja. :D Nyt ei tarvinnut kuin lukea paperista ja tehdä sen mukaan. Päätin tehdä niin, että ne liikkeet mitkä tökkivät pahiten, niissä teen 1 x maksimipainolla ja 2 x pienemmällä painolla maksimitoistot. Toisissa 2 x maksimipainolla ja 1 x pienemmällä maksimitoistot. Ja wou, mikä fiilis ja tuntuma!

Tällä kertaa hauisliikkeet, painot ja toistot näyttivät tältä:

Keskitetty hauis:
12 kg: 12
10 kg: 14, 10

Hauiskääntö seisten:
12 kg: 15, 12
6 kg: 30

Hauiskääntö tangolla:
24,4 kg: 12
20 kg: 16, 14

Normaalisti siis teen kaikki ihan tuolla suurimmalla mahdollisella painolla. Keskitetyssä hauiksessa on se ongelma ollut, että ensimmäiset toistot menevät kivasti, mutta seuraavalla kerralla tökkii niin, että vasen puoli jaksaisi vain puolet oikean puolen määrästä. Ensimmäisissä toistoissa tuo ero on noin kaksi toistoa ja se on vielä ok. Mutta puolet.. se on suuri määrä pakkotoistoja toisella kädellä avittaen. Nyt tämä kahden kilon pudotus toisissa ja kolmansissa toistoissa tasoitti tätä pakkotoistojen määrää. Niin ja tiedoksi, vasen käsi on heikompi mutta hauis suurempi.. :D

Seisten tehty hauiskääntö menee tuolla 12 kilolla pienellä heijarilla, viimeisten toistojen osalta. Kun ei vaan malta lopettaa. :D Tähän pudotin eilen puolella painoja viimeisiin toistoihin ja voi taivas, kolmekymmentä toistoa ja meinasi räjähtää koko hauis siihen paikkaan! Tuon jälkeen asetuin hooveriin ja oi, kyllä käsiä särki.. :’)

En ollut enää yhtään varma ennen viimeisiä tangolla tehtäviä hauiskääntöjä, että mahdanko saada koko tankoa kertaakaan nousemaan, mutta kappas, nousi ja hyvin! Viimeiset toistot kahdellakympillä tuntuivat jopa yllättävän keveiltä. Kyllä lopussa oli hyvä olla. Pitkästä aikaa mahtava habatreeni! Treeni kesti ihan perinteisen ajan (1:28), mutta sykkeissä olikin sitten eroa. Keskisykkeellä 121 mentiin ja maksimit olivat 166. Kaloreita kului keskisykkeen vuoksi melkein sata enemmän kuin normaalisti. Tällä kertaa kuluttelin 455kcal.

Että semmoinen treeni! Mahtavaa vaihtelua ja aivan uudenlaista ärsykettä hauiksille. Täytyy kokeilla tätä toistekin, ehkä vielä ensi treenikin menee tällä. Voisi jaksotella tätä tapaa toisen tavan kanssa, vaikka kuukausi kerrallaan. Ei pääsisi tylsistymään, junnailemaan ja tökkimään. I like. Kannattaa kokeilla, jos jossain treeneissä tökkii kovin.

Mukavaa viikonloppua itse kullekin!

12 vastausta artikkeliin ”Überkivaa habailua”

 • Ihanaa viikonloppua sulle myös! <3 Sulla on muuten isot painot haba-toistoissa! Tai siis ainakin isommat kun mulla! ;D Jei! Oot huippu!

  • Kiitos Monna! <3 Mulle olisi sopivammat painot 11 kiloa noissa missä on 12 kiloa. Mutta ei sellaista ooohhh.. Yhyy. No mennään tällä. :D Hih!

  • Hahahaa, joo, Prisman lastentoppi, ’Youngster’! :’D Loistava treenitoppi. Näin kotona, neljän seinän sisällä, missä kukaan ei näe. JA SITTEN MÄ LAITAN NIITÄ KUVIA NETTIIN :’D

 • Musta kans tuntuu, että haba kasvaa vain vihalla, uhkailulla ja kiristyksellä. Kun tarpeeksi ärisee niitä treenejä, sitten tulee väliin yksi ihan huippu, ja sitten taas jatketaan pitkän linjan vihatreenimeinikejä :D Ei tosiaan ikinä semmoista no-ihan-kivaahan-se-nii -treeniä :D

  • Ai tää on valtakunnallinen juttu! Woo! Ja perkele. :D Mä oisin mieluummin kaivannut niitä kommentteja, että ’mä teen aina huippuhabatreenejä, koska mä teen näin:’. Nyt mä en saa koskaan tietää. :'(

 • Habatreeni on yksi omistakin suosikeistani! :) Etenkin, kun saa kunnon tuntuman ja poltteen päälle niin ei tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa… No, ainakin jälkeenpäin hymyilee varmasti :)

  Hyvän treenin jälkeen on parempi mieli vähän lepäilläkin! :) (Muistelen siis, että mainitsit edellisessä postauksessa jotain appivanhempiesi kyläilyn aiheuttamasta treenitauosta?) Mukavaa viikonloppua!

  • No justiinsa silloin se on kivaa kun se sujuu! ;) Muuten ei ookkaan. :D

   Kyllä nyt nämä jokuset lepopäivät maistuu, varsinkin kun öisin ei tule juuri nukuttua, alle kuuden tuntiin on taidettu mennä nyt kolme yötä jo. Että eipä tässä taitaisi hirveästi paukkuja ollakaan treeniin ihan just nyt.. :D Kiitti ja viikonloppuja sinnekin Anna! :)

 • Komppaan Terveytensähoitajaa, aivan ylisuloinen toppi!

  Osaisitko muuten neuvoa millaista leipää mun kannattaisi syödä? Vehnäleipää ja muuta vastaavaa ravintoköyhää pullamössöä en suostu periaatteeni vuoksi syömään. Lisäksi liian moni terveelliseltä näyttävä leipä on ainakin ainesosaluettelon perusteella aikamoista *piip*, sillä sisältää suurimmaksi osaksi valkoista vehnää, mallasuutetta ja siirappia. Myös ne leivät, joiden paketteihin on präntätty kissankokoisin kirjaimin sanat: ”100 % ruista” tai ”Runsaskuituinen ja pehmeä rukiin maku”.

  Ja mikä masentavinta, en varmaan edes pystyisi syömään sitä aitoa oikeaa ruisleipää, kun menee jo 45 prosenttisesta Vaasan ruispalasta ja Fazerin puikulasta maha sellaiseen kuntoon, että sitä oloa ei kenellekkään toivoisi. Kuulun luultavasti siihen viljaherkkään ihmisryhmään, sillä keliakiaa ei ole yhdessäkään tutkimuksessa todettu. Löytyyköhän tällaiselle tapaukselle edes mitään sopivaa leipää?

  • Hah, ihanaa että tykkäätte mun kamalasta topista. :D

   Leipävinkki on hankala. En itsekään juuri leipää syö. Ihan ehkä kerran viikkoon yhden palan, ja silloin se on tummaa leipää, jossa on suolapitousuus kohdillaan (eli alhainen). Täällä Saksassa ei niin hirveästi ole noita tumman leivän vaihtoehtoja edes, vaaleaa en olekaan ostanut kertaakaan.

   Alla tulikin jo vinkkiä kauraleivästä. :) Itse pärjään kyllä ihan ilmankin leipää! :)

 • Itse ostan aina Vaasan 100% kauraleipää. Siinä on nimensä mukaisesti vain täysjyväkauraa. Ruisjauhoja käytetty vain alusjauhoina. Itselleni sopii vain tämä leipä, mulla on siis superherkkä vatsa. Eikä tätäkään voi montaa palaa syödä ilman tuevotusta. Korkeintaan kaksi. Mutta tässäkin taisi olla jotain lisäaineita muistelisin. Itsehän voisi leipoa, jos ehtisi :)

Kommentointi on suljettu.