Tuulisia videoita ja rottajuttuja

Huhhuh. Uskaltauduin tänään pihalle valtaisasta tuulesta huolimatta. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, joten tahdoin mennä ison putken kanssa katselemaan mitä sieltä löytyisi vai löytyisikö mitään. Ei kyllä ollut kovin korkealla odotukset, kun tuuli on sitä luokkaa, ettei tuota putkea pysty hallitsemaan, ottaa se tuuli siihenkin. Mutta sinne silti!
Koolla on väliä.
Ehkä lintuja kuvaamaan, jos niitä näkyy.
Vähän oli haastavaa pukeutumisen kanssa, kun auringossa oli +15°C ja sitten taas on tuo valtava tuuli, joka kylmää sisuskalutkin. Laitoinkin lämpimästi päälle, kerraston ja fleecen ja kaikkea, ja se osoittautuikin juurikin oikeaksi valinnaksi. Ei tullut hiki eikä tullut kylmä. 
Mutta tuulta tosiaan oli. Tässä kuvaa paikasta, jossa itse olin tuulelta suojassa, mutta jossa sai jännätä tippuuko oksia niskaan.

Tuolla alueella on tosiaan kunnon isoja ja paksuja oksia pitkin tienvarsia, niitä katkeilee näissä tuulissa ja tuollakin pätkällä niistä varoitellaan kyltillä.

Melkein kaikki jo kukkii. Näitä narsisseja on ihan niittykaupalla siellä täällä.

Ilman suurempaa suunnitelmaa menin, lähinnä annoin tuulen päättää, että mihin kannattaa mennä ja milloin käännytään kotiin. Suojaisissa paikoissa oli mukava tallustella, jos ei ajatellut mahdollisia niskaan putoavia oksia tai kaatuvia puita, mutta aukealla oli oikeasti vähän haastava mennä. Tämä kävely oli kyllä ihan tosissaan aerobista, sillä paikallaankin seisominen tuolla tuulessa olisi ollut aerobista.

Otin riskin ja päätin tallustella yhdelle avoimelle paikalle, jossa mennään peltojen keskellä. Aattelin mennä yhteen tiettyyn paikkaan asti, jossa oon muinoin mennyt paljon. Mutta kun asutus loppui ja näin, miten pellolta hyökki kunnon pölypilviä suoraan tietä kohti, mietin hetken, että kannattaako sinne mennä. Linnutkin näytti lentävän pakoon. :D Mutta päätin, että antaa mennä. Silmät ja suu kiinni niin ei hiekkapilvet haittaa!

Paitsi, että haittasi. Eikä niinkään hiekkapilvet (vaikka mulla olikin huulirasvatut huulet täynnä hiekanjyviä sen jälkeen), vaan se tuulen voimakkuus. Se oli aikamoista. Ei ollut enää hyvä olla, koko päähän alkoi sattua se jatkuva pauhu ja viima. Alla videota kännykällä siitä, kun päätin pysähtyä ja kääntyä ympäri. Äänet jos on päällä niin kuulee varmasti tuulen pauhun. Sitä en tietty tajunnut, että kuva ei käänny automaattisesti pystystä vaakaan, sori siitä. :D Siellä pellolla koitin kuvata niitä pölypilviä. Saas nähdä millä laadulla se tänne tulee, että saako mitään selvää, kun Blogger muuttaa laadun aika paljon huonommaksi. Mutta siinä on nyt kuitenkin. Ihan leikkaamaton.

Mutta vaikka tuuli oli tuommoinen, niin nättiä siellä oli. Käväsin pitkästä aikaa myös tuossa yhdellä kujalla, jossa on tosi nättejä puita. Tuosta paikasta on täällä ollut ennenkin kuvia, toisesta suunnasta vaan kuin tämä (kännykkäräpsy, kun putki on kamerassa liian pitkä, että saisi kuvaan enemmän kun yhden tai kaksi oksaa :D).

Se mikä tässä kujassa on myös mukavaa, on kaiverrukset näissä puissa. Melkein jokaisessa lukee jotain, nimimerkkejä, nimiä, päivämääriä ja tunnustuksia rakkaudesta. Ja pari jotain muuta. Kuten että joku on hot ja joku toinen on gay..

Kävikin mielessä, että tuonne pitää käydä kaivertamassa nimet ennen kun täältä lähdetään. Jätetään muisto, että oltiin täällä. Mutta ei mitään hot tai gay -juttuja. :D
Kotona oli pää ihan sekaisin. Tuo tuuli ottaa jotenkin mun päähän tosi kovin ja turvottaa naaman. Tuuli puhalsi koviten oikealle puolelle kasvoja ja se puoli oli kotiin saavuttua ihan turvoksissa, silmäluomia myöten. Lisäksi silmät karsastavat tuommoisten reissujen jälkeen ja pupillitkin on eri kokoiset. Karsastus ja pupillijuttu on mulle normaaleja juttuja migreenikohtauksen jälkeen, vaikka ne ei taida siellä(kään) olla noin niinkuin muuten normaaleja juttuja. :D Otin kuvankin, mutta vaan miehelle kehtasin näyttää. Ihan oli naama epämuodostunut. En oikein ymmärrä miten se tuuli vaikuttaa tuolleen. Huomenna on todennäköisesti vielä naama vähän turvonnut.
Lähde: http://earth.nullschool.net
Kotona tarkastelin myös tuulen nopeutta, että milläköhän kovuudella se meillä suunnilleen puhalsi. Näytti olevan noin 14m/s. Puuskat sitten vielä asia erikseen. Onneksi ei ole pohjoistuuli. Se alkaa vasta ylihuomenna, samalla kun tuuli kovenee entisestään. Jee. :’)
Lenkille tuli mittaa 5.60km ja kestoa 1:15min. Keskisyke oli 108 ja maksimit 140. Pysähtelyjä oli kuvaamisen vuoksi jokusia, mutta aerobinen oli. Mulla oli jalat ihan hajalla kun pääsin kotiin ja olin ihan loppu. Tuulelle kiitoksia, että sain tästä kävelystä kunnon treenin!
Tommonen oli tallustelu tänään. Eka video on otettu tuolla vitosen kohdilla ja toka oikeassa alanurkassa ennen kääntymistä.
Semmonen ikävä juttu tuli bongattua takaisin tullessa, että joku oli ripotellut ilmeistä rotanmyrkkyä sinne tien varrelle. Ihan varma en ollut, että onko se rotanmyrkkyä, mutta googlettelut ja kavereilta kyselyt sen vahvistivat ainakin todennäköiseksi sellaiseksi. Ilmoittelin paikalliselle eläinjärjestölle ja sitten vielä Scottish SPCA:lle, että ehkä on myrkkyä siellä. Ei meinaan ollut sellaisessa kohdassa, jossa sillä on tarkoitus rottia tai hiiriä tappaa. Sen sijaan se oli paikalla, josta kulkee useita koiria päivässä ja paljon kissojakin täällä liikkuu. Että pistää vihaksi, jos se myrkkyä on ja joku semmosta täällä levittelee.
Tommosta tavaraa.
Vähän ikävämpi päätös siis lenkille, mutta on ainakin viety asia eteenpäin. Ja jos joku ihmettelee miksi en noukkinut sitä sieltä pois, niin mitään välinettä mulla ei siihen ollut. Paljain käsin tai edes hanskoilla en myrkkyjä käsittele, enkä ota mitään riskejä muutenkaan, että toisin sitä kotiin, missä mulla on kissa.
Huomenna treenilepo ja intialaista ruokaa massun täydeltä. Mulla on nyt jo nälkä kun aattelen. Jee huominen. <3 Hyvää viikonloppua!

4 vastausta artikkeliin ”Tuulisia videoita ja rottajuttuja”

 • Hui pelästyin jo että teillä on ollut rottia sisällä! :O Onko muuten ko. ongelmaa (tahi hiriiongelmaa ilmeentynyt)? Teillä kun toisaalta on kissa, niin se ainakin pienentää todennäköisyyttä ”rodent attackille”. :)

  • Ei meillä sentään! Huh, mäkin nyt pelästyin, että jos semmosta kävisi. :D Meillä ei oo hiiriä eikä rottia eikä muitakaan elukoita kissan lisäksi (paitsi hämähäkkejä..) ja tämä olisi tässä kämpässä tilanne, vaikka ei kissaa oisikaan. :)

 • Hyvän pitkä putki sulla kamerassa ja kiva kattella sun luontokuvia.

  Voi kettu jos toi on myrkkyä, tekis mieli aina motata nyrkillä suoraan päin näköö ihmistä jotka haluaa myrkyttää toisten lemmikkieläimiä. Niitä on täällä Pirkkalassakin.

  • Putki on kiva, sain sen pari vuotta sitten synttärilahjaksi tolta toiselta, samalla kun uuden järkkärinkin sain. :) Lintujen kuvaamiseen se eniten soveltuu ja siihen sen tahdoinkin. Täällä on vaan vähän vähemmän noita lajeja kun Saksassa oli siellä Tonavan varsilla. :’) Oli se vaan upea paikka meillä siellä ja hirveä hätä on jälkikäteen tullut siitä, että osasiko sitä arvostaa tarpeeksi. Vaikka kyllä varmasti arvostinkin. Mutta silti. Kun se oli niin hieno.

   En kyllä ymmärrä noita sairaita ihmisyksilöitä, jotka päätyy levittelemään myrkkyjä koirien ja kissojen syötäväksi. Salossa lähti yhdeltä asuinalueelta useita kissoja kun siellä asusteli joku kissavihaaja. Kaverilta lähti niiden myrkkyjen myötä perheen molemmat kissat.

Kommentointi on suljettu.