Tuplaviikkokatsaus (viikot 13 & 14)

Jaahas, se on aika käydä läpi pari treeniviikkoa. Onneksi on ylhäällä oleelliset tiedot, mutta en kyllä takaa, että muistaisin parin viikon takaisista treeneistä sen enempää. :D Poikkeuksellisen viikon tapahtumat kyllä muistaa, ja niistä pääasiassa siis loppulöpinät. Mutta tässäpä treenilistaa:

VIIKKO 13:

Maanantai: selkä, hauikset. Kesto: 1:03, keskisyke: 115, max: 166, kulutus: 183kcal.
+ 40min crossailua. Keskisyke: 125, max: 138, kulutus: 154kcal.
Tiistai: jalat. Kesto: 1:12, keskisyke: 123, max: 168, kulutus: 233kcal.
Keskiviikko: ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:18, keskisyke: 122, max: 165, kulutus: 243kcal.
+ 40min crossailua. Keskisyke: 126, max: 148, kulutus: 163kcal.
Torstai: selkä, hauikset. Kesto: 1:06, keskisyke: 119, max: 166, kulutus: 196kcal.
+ 40min crossailua. Keskisyke: 125, max: 136, kulutus: 148kcal.
Perjantai: jalat, vatsa. Kesto: 1:16, keskisyke: 120, max: 165, kulutus: 238kcal.
Lauantai: lepo.
Sunnuntai: ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:09, keskisyke: 126, max: 165, kulutus: 230kcal.
+ 16.23km kävelylenkki. Kesto: 2:39, keskisyke: 134, max: 168, kulutus: 607kcal.
VIIKKO 14:

Maanantai: selkä, hauikset. Kesto: 1:07, keskisyke: 117, max: 161, kulutus: 195kcal.
+ 40min crossailua. Keskisyke: 125, max: 139, kulutus: 144kcal.
Tiistai: jalat. Kesto: 1:00, keskisyke: 123, max: 161, kulutus: 204kcal.
+ 9.23km kävelylenkki. Kesto: 1:48, keskisyke: 114, max: 137, kulutus: 281kcal.
Keskiviikko: ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:14, keskisyke: 120, max: 160, kulutus: 220kcal.
+ 9.21km kävelylenkki. Kesto: 1:46, keskisyke: 112, max: 137, kulutus: 270kcal.
Torstai: selkä, hauikset. Kesto: 1:11, keskisyke: 117, max: 162, kulutus: 206kcal.
+ 40min crossailua. Keskisyke: 124, max: 132, kulutus: 133kcal.
Perjantai: lepo.
Lauantai: jalat, vatsa. Kesto: 1:20, keskisyke: 120, max: 168, kulutus: 240kcal.
+ 4.5km kävelylenkki. Kesto: 57min, keskisyke: 101, max: 129, kulutus: 118kcal.
Sunnuntai: 16.25km kävelylenkki. Kesto: 3:08, keskisyke: 101, max: 142, kulutus: 388kcal.
Eli. Liikuttu on. :D Noin 12 tuntia ensimmäiselle viikolle ja tälle viikolle tuli noin 15 tuntia. Ensimmäisen viikon (ennen sunnuntaita) suoritetuista treeneistä ei ole mitään muistikuvaa, mutta niistä taisi tullakin ihan omia postauksiaan vielä. Lauantai oli se päivä, kun tuo inhottava viikko alkoi, ja aloitin sen lepopäivällä, mikä olikin harvinaisen ikävää, sillä mitään tekemistä ei juuri ollut ja pää ei tietysti pysynyt kovin hyvin kasassa. Onneksi unta riitti parin tunnin päikkäreihin ja melkein kellon ympäri yöuniin, niin sunnuntaina oli terässä. ;) Silloin olikin ihan peruspunttitreeni, jonka jälkeen lähdin vielä kävelylle. Ja lähdin reippaasti. Meinasin, että nyt mennään mahdollisimman nopsaan tahtiin se päälle kuusitoista kilometriä. Normaalisti siihen menee se kolmisen tuntia, ja sen alle aattelin tähdätä. En nähnyt aikaa mittarista, vaan vasta kotona ja olihan se ylläri, että meni niinkin nopeasti kuin 2:39min. Mutta voin sanoa, että kyllä koski. :D Jalat oli ihan rikki, sattui penikat, reidet, takapuoli, varpaat, lonkat ja mitä vielä. Jalkoja pakotti ihan tajuttomasti! Se pysähtyminen kotona oli se kamalin hetki kyllä. :’) Vauhtidata näytti tällaista:
Loppua kohti piti oikein itseään pakottaa etenemään.
Ei meinannut enää jalka nousta.
Ja sykedata oli tällainen:
Tuosta sitten muutama päivä eteenpäin kävelin kuin vanha nainen huonolla lonkalla ja voivottelin. :D Koitin jalkoja parannella foam rollerilla ja venyttelyllä vielä muutaman päivän päästä. Venyttelyssä venähti vasen nivunen ja taas käveltiin astetta hassummin. :’) Ulkoreisien kalvot on ihan jäätävässä kunnossa edelleen ja herään kipuihin öisin, jolloin ainoastaan selällään on kivuton nukkua. Ja en sitten taas muuten nuku koskaan selälläni ja siitä ei tule yhtään mitään. :) Mutta urheilijahan ei tervettä päivää näe, vai miten se meni.. Vai kaheli?!
Kävelyä on harrastettu paljon.
Tuo sunnuntain kävely vaikutti tosiaan edelleen tiistaina jalkatreeniin niin, että mitään kunnon painoilla tehtäviä liikkeitä en kyennyt tekemään. Jalkatreeni oli sellainen pumppailutreeni lähinnä. Treenin jälkeen vielä reilun yhdeksän kilometrin kävelylenkki, jonka menin hitaasti hissutellen ja jalkoja ihan palautellen. Keskiviikkona sama lenkki, punttitreenin jälkeen. Oli muuten yksi huikeimmista punttitreeneistä ikinä. Tosiaan noina päivinä sitä unta on riittänyt ja ilmeisesti sen takia lihakset olivat kovin vastaanottavaiset treenille. Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet oli silloin keskiviikkona vuorossa ja tein ennätyksiä treenin jokaisessa liikkeessä. Olin oikeasti aivan todella yllättynyt, sillä hieromattomuus vaikuttaa aina ensimmäisenä liikkeisiin, jossa käsi nostetaan suoraan ylös. Eli melkein kaikkiin ojentaja- ja olkapääliikkeisiin. Mutta nyt paukkui niin että.. no, paukkui! :D Huikea meno ja hyvä fiilis. :)
Tiistaina treenin aloittaminen oli erinäisistä syistä astetta hankalampaa.
Torstaina illalla loppuikin ikävät ajat ja vihdoin sai pää levättyä muutenkin kuin treenien aikana. Perjantain lepopäivä oli selkeä. Eilen lauantaina oli vuorossa jalat ja vatsa. Ja vihdoin sai kunnon liikkeet, kunnon painot ja kaiken muunkin kohdilleen. En vemputellut kuminauhoilla tällä kertaa yhtään, vaan syväkyykkyä, SJMV:tä oikein kunnolla. Mukana menossa myös Split Squat pitkästä aikaa, entinen lempparini ja taas saa kyllä jäädä ohjelmaan. Tanko niskassa ja painoa kunnolla siinäkin. Voi mitä nannaa <3 Takapuolessa oli aikamoinen tuntuma siinä, kun kyseessä oli jalkatreenin viimeinen liike muutenkin. :) Ja voin sanoa, että takapuolessa, takareisissä ja sisäreisissä on tänään semmoinen tuntuma, että pytylle ei meinaa taipua, sukkia/kenkiä ei meinaa saada jalkaan, sängystä ei aamulla melkein päästy ylös ja kävely on suurimmaksi osaksi köpöttelevää. Iiiih! <3 Tuon treenin jälkeen käytiin miehen kanssa pyörähtämässä kävellen lähikylässä. Ajattelin, että oisi ollut hyvä palautteleva siihen kohtaan, mutta ei se kyllä auttanut yhtään. :D
Eilen. Tommosetkin pöksyt löysin. Ostin ne kesällä muistaakseni NewYorkerista Saksasta kotipöksyiksi.
No mitä sitten tekee ihminen, joka ei meinaa lihaskipujen vuoksi päästä kävelemään ollenkaan? Lähtee tietysti kävelemään päälle kuusitoista kilometriä tuonne pihalle (miehen kanssa), vaikka sinne oli taas talvikin tullut. Yllättävän hyvin meni ja jalat vähän onneksi vetreytyivät niin kauan kun vain liikkui eteenpäin. Alamäet oli tuskaisempia kuin ylämäet. Paitsi jos ylämäki oli kovin jyrkkä, niin sitten sattui. :’) Vauhti ei luonnollisestikaan päätä huimannut ja puoli tuntia hitaammin menikin tämä kuin se nopsa versio. Tosin normaaliin lisää tuli sitten vain se noin kahdeksan minuuttia. Hartiat ja selkä alkoi oikein kunnolla vaivata kävellessä, sormet turposi ja jäätyi kun ei niihin riittänyt enää verta. :/ Loppukilometrit oli tämän vuoksi vähän tuskaisaa. Nyt on tosiaan kipuakin kehissä tuon niskan tilanteen vuoksi ja tänään pitää koittaa vähän availla. Ihan joka päivä ei olla availtu, koitetaan enemmän tarpeeseen hoitaa. No nyt on tarve. :D Pitää myös availla noita reisien ulkokalvoja. Niiden venytyksen lisäksi yläsivupakarasta (kyllä, se on nyt sijainti) löytyy aika makoisa piste, jota hieromalla meinaa räjähtää koko reisi. Jee. :D Jospa ne siitä. Vihaan vihaan vihaan sitä kipua öisin.
Tuommoinen ilma oli tänään kun lähdettiin. Pipo päässä taas, kun talvikin vaihteeksi palasi. Takaisin tullessa (tuossakaan kohdassa) ei sitten enää lunta ollutkaan. Nopeasti se suli, vaikka viiman vuoksi tietysti kylmä oli edelleen.
Ja sitten uutta viikkoa kohti vaan. Katsellaan nouseeko huomenna puntti ojentaja-/olkapäätreenissä ihan edellisten ennätysten tapaan nyt tällä niskalla. :’) Jos pitäisi veikata, niin sanoisin, että EHEEIIIIJEIJEI. :) Kivaa viikkoa itse kullekin!

8 vastausta artikkeliin ”Tuplaviikkokatsaus (viikot 13 & 14)”

 • Voiko olla totta, että täällä näyttää enemmän keväältä kuin siellä?! :D

  Näytät tossa statsien jälkeen olevassa kuvassa ihan sellaiselta heppatytöltä, että voisin kuvitella että teillä ois siellä pihalla talli ja ratsastelisit siellä pitkin nummia sillä :)

  Nää miun huomiot eivät nyt yhtään liittyneet treeneihin tai tään postauksen aiheisiin juurikaan, mutta pitipähän taas vain päästä sanomaan ;)

  <3

  • Kyllä se Anna voi olla ihan tosi totta. :D Täällä(kin) on kevät tositosi myöhässä, vähän väliä kuulee säätiedotuksissa sellaisia asioita, kuin ’kylmintä sataan vuoteen’ tai ’viime vuonna tähän aikaan oli yli kaksikymmentä astetta’.. jne. :’)

   Mä en kestä, heppatyttö aawww! Voi sentään, mä niin mielelläni ratsastelisin tuolla heposilla pitkin nummia.. <3

   Kiva kun päätit päästä sanomaan. :D Hihi! <3

 • Uskon, että olo ollut huikea, kun menokin noin huikeaa! :D

  Hei, sellasta piti vielä kysäistä tosta edellisestä hormonipostauksesta, että ootko törmännyt kirjassa johonkin juttuun, mistä olet täysin erimieltä kuin kirjoittaja/todennut toisin/epäilet vahvasti oikeellisuutta? Kirja vaikuttaa kyllä hirveen mielenkiintoselta. Mulla olisi just sopivasti lahjakortti kirjakauppaan… :D

  Ihanaa alkanutta viikkoa Heidille!:))

  • Onhan tossa ihan kiitettävät määrät liikuntaa ja normaaliin verrattuna pikkasen enempi. :D

   Hmmmm.. mä jäin oikein miettimään tätä kirjajuttua nyt! Mutta en kyllä keksi. Suurin osa siitä on ihan faktatietoa ja loppu perustuu kokemuksiin. Vaikka itse en ryhtyisi ihan kaikkea ehdotettua noudattamaan, en mä voi kinata niitä vastaan jos jollekin toiselle niistä on (ollut) selkeä apu. Paljon siellä tosiaan on tuota kokemuspuolta(kin), hänen omaansa tai muiden tapauskertomuksia. Toistaiseksi hän kyllä suurimmaksi osaksi on vahvistanut omia fiiliksiä niissä(kin) asioissa. Ja faktapuolelta avannut silmiä ihan huimasti! Mielenkiinnosta kirjan hankkiminen on mun mielestä aivan riittävä ostokriteeri! ;)

   Parhausviikkoa Elinalle kanssa!! :)

 • Oijoi, yritä ajatella kävellessä, että nyt rentoutan hartiat. Kävellessä huomaan nimittäin itsekin, että hartiat pyrkii kohti korvia vaikka kävelyn pitäisi rentouttaa. Sitten kun pyrin ne tietoisesti rentouttamaan, tuntuu, että olkapää putoaa pari senttiä.

  -Anna-

  Ps. suosittelisin sauvakävelyä, mutta se taitaisi olla aika erikoinen näky sielläpäin :)

  • Tällä hetkellä mahdotonta rentouttaa, kun ne ei siitä liikahda juuri mihinkään. Niska/hartiat/selkä on nyt todella huono. Muuten teenkin juuri noin.

   Mä en nyt muista onko täällä näkynyt sauvakävelijöitä ollenkaan. En enää muista mitä tapahtui missäkin maassa :D, mutta Saksassa heitä näkyi ainakin runsain määrin! Itseäni en kyllä tuossa joukossa osaa nähdä. Mun kävelyt on liian erityisiä näin, jotta muuttaisin niistä jotain niin oleellista.

Kommentointi on suljettu.