Tukkopallo

Siinä sana kuvaamaan mun oloani tällä hetkellä. Tukkopallo! Täällä on käynyt niin, että rahka loppui kaupasta. Melkein viikko mentiin ilman, kunnes eilen illalla sitä löytyi taas. Vietiin kaikki ja tilattiin vielä netistä parikymmentä purnukkaa lisää. Rahkakulttuurihan on täällä aika heikkoa. Per kauppaketju on todennäköisesti yksi rahkamerkki tai sitten ei yhtään. Ja ovat kalliita. Ja niitä on hyllyssä tyyliin joku pari purkkia. Osa merkeistä on pahoja ja osa ei-niin-hyviä arvoiltaan. Leivontaanhan noita käytetään täällä, enpä tiedä syökö niitä kukaan sellaisenaan. Muuta kuin me. :D Meidän Tescoon alkoi pian meidän saapumisen jälkeen ilmestyä rahkaa enemmän kerrallaan ja melkeimpä aina ollaan ilkeitä ja viedään kaikki. :D Ilmankos heille tuli toimitusvaikeuksia.. Ei löytynyt koko nettikaupasta enää, eli oli loppuneet koko UK:n alueelta. Oho. Meillähän menee miehen kanssa yhteensä viisi-kuusi purkkia päivässä. On oikeastaan meidän ainoa selkeä proteiininlähde. Viikossa tyhjennetään kaupasta siis 40-50 purkkia. :D Koitin kysellä Tescolta oliko meidän vika, mutta eivät he kertoneet.

MMMHHHH.. <3 Herkullisen näköistä? :D Tänään aamulla taas pitkästä aikaa luumurahkaaahhhh.. <3 <3

Miksi sitten tukkopallo? No kun rahkaa ei ole ollut (siis melkein viikkoon!!), sitä on pitänyt jollain muulla tyydyttää proteiinintarpeet. Ja milläs sitten, kun ei muuta lähdettä ole (paitsi raejuusto, mutta se ei ole niin hyvää, että sitä kykenisi syömään pitkin päivää isoja määriä), eli protskupatukoilla on menty. Ongelmana on ollut myös se, että rahka pitää mulla ihan todella hyvin nälkää tarvittaessa useamman tunnin ja jo se, että sitä saa aamulla, vaikuttaa ihan koko päivän nälkätasoon. Hyvin hallinnassa. Nyt jouduin keksimään korvaavia aamupaloja. Eikä mikään pitänyt nälkää niin hyvin. :( Noissa Questin patukoissahan on kuitua todella paljon ja siksi niiltä voisi odottaa nälän poissa pysymistä, ja yleensä näin onkin, mutta näin ei nyt sitten tällä kertaa käynyt. Tuntuu, että kaikkea on saanut syödä kaksin käsin ja plussakalorein. Ja mä sanon, että nyt tuntuu. Yyyhh. Tukkopallo!

Tämän tyyppisiä aamupaloja on ollut (natural rasvaton jogurtti, soseutettuna sekaan mm.
banaania & luumuja, lisänä banaania ja kardemummat + kanelit) ja kaverina protskupatukka.
Ei pidä nälkää yhtä hyvin kuin purkki rahkaa lisukkeineen.
Välipala..
..ja välipala..

Kovin olen koittanut juoda vastapainoksi paljon vettä, mutta eipä mikään oikein auta, kun kuitua noista tulee niin s**tanasti. :D Vatsanympärys on aika monta senttiä pullollaan. Kyllä on nyt juhlittu täällä, että rahka tuli takaisin kauppoihin! Pääsee takaisin normaalirytmiin ja odottelemaan, että tää tukkopalloisuus lähtee muualle. Semmoinen olo, että vatsa painaa niin, ettei henkeä kunnolla saa. Hyhhyi. Toivomme huomiseksi jo normaalimpaa oloa, kun tänään ei ole enää tarvinnut patukoita kaksin käsin syödä.

Mutta tukkopallo tai ei, treenit sentään kulkee. Habatreeni oli taas loisto ja samalla setillä mentiin kuin viimeiset kolme kertaakin. Ulos ei päässyt, kun keli oli taas jotain ihan kamalaa. Crossailua ei vieläkään tehnyt mieli. Sitä on päässyt kokeilemaan viime aikoina niin paljon kivoja urheilulajeja, ettei enää perus crosstrainer maistu niin hyvälle kuin ennen. :D

Ja rahka ei sitten tarttisi loppua kaupasta enää ikinä. IKINÄ. Tai mä muutan takaisin Suomeen. :D Hah, no melkein!

12 vastausta artikkeliin ”Tukkopallo”

 • Laitan viestiä Tescolle, että nyt loppu rahkanmyynti niin saadaan Heidi Suomeen! ;) No ei, onneksi on tämä nykyaika blogeineen ja someineen niin voidaan syödä kaikki rahkamme siellä missä tykätään :) Sen oman tyynyn luona vaikka sitten ;)

  Miusta on aina niin ihana lukea, kun siekin ymmärrät kanelin ja kardemumman liiton salaisuuden <3

  • Hihih, älä nyt kuitenkaan pliiiisss :D Oman tyynyn luona tahdon rahkani syödä! :’)

   Kardemumma + kaneli (+ pikkuripaus piparkakkumaustetta) on vakioliitto jo vuosien takaa! ;) Noista kolmesta peräti kanelia saa ulkomailta, joskin ceylonia täällä vaan netistä, muut pitää saada Suomesta. :D Vielä elellään niillä kardemumma -purnukoilla mitä Suomesta vietiin Saksaan + pyydettiin ensimmäiseksi joululahjaksi sinne! ;)

 • Voi ristus teillä menee kyllä tota rahkaa viikossa! :D
  Mutta kyllä sitä tässäkin taloudessa toisaalta aika monta purkkia menee.. ;)
  Toivottavasti pian on tukkopallo olo pois ja rahkaa jääkaappi täynnä.
  <3

  • Joo se on aika kamala kun sen laittaa tuolleen yhteismääräksi viikon ajalta, huhhei. :D Ollaan Tescossa (ja toimittajalla) oltu ihmeissään, että mitä H*LVETTIÄ mahtoi yhtäkkiä tapahtua. :D :D Mieti, jos niillä on vaikka kymmenen vuotta mennyt aina se sama määrä, vaikka kymmenen purkkia viikossa, ja sitten tuli suomalaiset ja menekki pikkasen nousi muutamalla kymmenellä viikossa. :’D

   Tälleen toivotaan, kyllä, kiitos! <3 Tukkopallohuspois!

 • Pitänee opetella itsekin tota rahkan käyttöä, mutta oon vaan niin nirppanokka kaiken suhteen. Makeutatko millään, vai riittääkö ihan vaan hedelmien tuoma makeus? Mua jotenkin arveluttaa, mutta ainahan mulla on tietysti stevia <3

  • Mulle on riittänyt loistavasti makeutukseen ihan nuo hedelmät (tai marjat). Etenkin tuo luumurahka on jotain niin ihanaa.. <3 Teen sen siis niin, että soseutan muutaman kuivatun luumun sekaan sauvasekoittimella ja kyllä siitä koko rahkasta tulee silloin makeaa. Tietty kaikki muut lisukkeet kanssa, mitä keksiikin heittää, niin soseeksi vaan. NAM. Yksi mitä myös käytän välipalarahkoja makeuttamaan (ja tuomaan hiilaria muutenkin) on Innocent -smoothiet. NAM, taas. :D Mutta steviastahan sitä lisämakeutta tosiaan varmasti helpolla saa, jos sitä kaipaa. :)

 • Itellä kuluu kans tosi paljon maitorahkaa ja raejuustoa, mutta omaatuntoa kalvaa se mahdoton muovijätteen määrä. :/ Siksi usein mietin onko proteiinijauheet sittenkin parempi vaihtoehto noiden ainaisten purkkimerien sijaan.

  • Mä uskon siihen, että jokainen tekee sen minkä voi ja se on tarpeeksi. Jotkut kierrättää, jotkut ei syö lihaa, jotkut ei käytä maitotuotteita ollenkaan jne. Pääasia, että tekee jotain. Itse olen siinä tilanteessa ruokavalioni kanssa, että vaikka eettisesti ajateltuna koko maitotuotteiden käyttö on minusta ikävä juttu, niin en voi millään karsia enää ruokavaliotani enempää, tää on mulle hyvä. :) Oman osuuteni teen nimenomaan kierrättämällä (sen, mitä täällä kierrätetään), en syö mitään eläimiä ja mahdollisuuksien mukaan teen eettisiä valintoja kaupassa. Sitäpaitsi rahkan vaihtaminen proteiinijauheeseen ei kyllä auttaisi mulla nälän hallinnassa laisinkaan. :D Siitä rahka on loistava, että nälkä ei iske kovin äkkiä. Se on tuhti!

 • Heh, kiitos synninpäästöstä :) Puhut ihan asiaa!
  Mäkin yritän muuten kaikin puolin elää ekologisesta, mutta just toi maitotuotteiden poisjättö on ehkä ”liikaa”.
  Ehkä mäkin teen oman osuuteni muilla tavoilla sitten ^^

  Löysin sun blogin tällä viikolla ja tää on todella insipiroiva ja mielenkiintoinen.
  Keep up the good work! :)

  • Onneksi niitä tapoja on tosiaan vaikka kuinka paljon erilaisia, kukin kykynsä mukaan! :) Pääasia kuitenkin on, että tekee jotain eikä ajattele, että turhaa jokin pieni asia on tai ettei yksi ihminen pystyisi kuitenkaan mihinkään vaikuttamaan.. Niistä pienistä puroista ne suuret joet syntyy! ;)

   Kiva että tykkäät blogista! :) Kiitos! :)

 • Hei! Oli muuten täällä kaupoissa sama tilanne päällä, valio oli pulassa ku ei saanu rahkaa kauppoihin samas tahtia ku ihmiset meni js rupes kevättä kohti diettaa! Kävin eile hakees valintatalosta 20 purkkia ja tänään valion rahka oli jälleen loppu!?!! Wtf!

  • Heipä hei! En kestä, että tämä on jokin globaali ilmiö! Apua! Mihin tämä maailma oikein on menossa, kun rahkatkin loppuu kaupasta?!

Kommentointi on suljettu.