Tukkavuosi 2013

Tämä postaus on ollut mulla to do -listalla jo aika kauan – sellaiset kohta yhdeksän kuukautta. :D Nyt sain vihdoin katseltua viime vuoden kuvat läpi tämän aiheen tiimoilta ja saan kirjoitettua tämän tänne! Tämähän on täysin aiheen vierestä, kuten vuoden 2012 tukkalistauskin oli. Mutta koska tein sen silloin, teen tämän nyt! Viime vuonna tuli meinaan kokeiltua jos jonkinlaista tyyliä. Se, missä edellisen sain tehtyä kuvalla per kuukausi ja lauseella per kuva, nyt tulee vähän enemmän. :D Sitä se teettää, kun vaihtaa tukkaa monta kertaa kuukaudessa.. Käykää katsomassa tuo 2012 -postaus, niin tiedätte lähtökohdat tälle kaikelle! Ja tälläkin kertaa, kaikki tukat on mun omin kätösin toteutettuja. :’)

Tammikuu:
Tammikuussa oli vielä punainen Elumen -väri päässä. Huom, se ainoa punainen mikä pysyy! ;)
Helmikuu:
Ja vielä helmikuussakin. Väri oli mielestäni edelleen itselleni kiva, mutta tukassa oli muuten jotain vialla, ja sain taistella sen kanssa vaikka kuinka paljon joka päivä. Luulen, että se oli vähän liian lyhyt. Silloin en sitä tiennyt, en vain saanut sitä koskaan hyvin. Loppukuusta leikkasin vinon otsiksen (ja kuvassa ehkä hieman turvonneet silmät o.O).
Maaliskuu:
Kokeilin erilaista otsiksen mittaa, pidin sitä eri tavoin, muttei mikään ollut oikeasti hyvä. Taistelu jatkui! Kunnes..
(edelleen maaliskuu)
Värjäsin punaisen piiloon. En tahtonut olla enää punapää, en tahtonut olla niin näkyvä, että ihmiset kaupoissa huutelivat I love your hair! En enää tuntenut olevani niin räiskyvä. Punapäähän on ensisijaisesti sisäinen tunne, minusta. Siispä tumma väri päälle. Elumenin punaista ei niin vain peitetä ja se kyllä puski piiiiitkään sieltä alta läpi. Sitähän ei saa myöskään pois värinpoistolla. Elumenin omalla voi koittaa poistaa, mutta sekin on todennäköisesti hyödytöntä. Päädyin värjäämään päälle, kaupan värillä. Elumen ei oikein itse peitä Elumenia.
Koska tukka oli ongelmainen, enkä saanut sitä mitenkään, pidin ensin clipsuja päässä (eka kuva), jotta sain pitkän tukan. Ja tunsin muuten ensimmäistä kertaa kuukausiin itseni nätiksi. :’) Clipsien jatkuva laitto ja poisto kuitenkin ärsytti, joten laitoin itselleni teipit (kaksi muuta kuvaa). Mulla on noita teippejä jos jonkinlaista vuosien varrelta. :D Tukka oli uutta, mutta tiesin, että se on vähän huonompilaatuista, eli että sen elinikä on aika lyhyt.
Huhtikuu:
Huhtikuussa taas tapahtui. Päähän pääsi tehosteraitaa kuparina ja loppupeleissä pätkäsin tukan huomattavasti lyhyemmäksi. En jaksanut enää sitä takkuuntumista, mitä tämä huonolaatuinen tukka jatkuvasti kehitti. Totesin kuitenkin, ettei tuo mitta tee mulle mitään ja otin lopulta pidennykset kokonaan pois. Aika hämmästynyt ilme kuvassa. :D Näkee myös hyvin miten paljon punainen puskee läpi.
Toukokuu:
Toukokuussa tukka oli aika kiva, mutta edelleen sain sen kanssa taistella vähän väliä. Pitkälti joka päivä. Näistä kuvista sitä ei näe, mutta joistain toisista näki, että jokin siinä vain oli pielessä. Veikkaan edelleen, että se oli mun kasvoilleni inasen liian lyhyt.
Kesäkuu:
Samalla tukalla taisteltiin kesäkuussa. Näihin aikoihin taisin alkaa haaveilla sivusiilistä. :’)
Heinäkuu:
Heinäkuussa tukka oli tummentunut tuhkansävyiseksi, jolloin punaisuus saatiin taas hetkeksi piiloon. Elumenin tuhkaa käytin tässäkin. Heinäkuu meni suurimmaksi osaksi migreeneissä (kuten moni varmaan muistaa) ja osittain myös sairaalassa sen vuoksi, joten eipä tullut sen enempää tukkaa mietittyä. Painan muuten kuvassa jotain 46kg. Nykyään aika monta kiloa enempi. :) Olihan tuolloin lihaserottuvuus jotain ihan muuta kuin nyt.
Elokuu:
Elokuussa, kun alkoi migreeneistä päästä yli ja toipua, iski taas tukkakriisi, tietty. :D Sivusiili houkutteli, mutta en uskaltanut vielä. Siispä taas kokeiltiin clipsuja päähän aina välillä. Ja kukkapinniä!
Syyskuu:
Ja syyskuussa se sitten tapahtui! Miehen parranajovehkeet käteen ja surina päälle! Se oli jännä hetki. En ehkä ikinä unohda miltä se tuntui. Enkä sitä miltä tuo sänki tuntui kun sitä silitti. :D Kotioloissa tuo oli siistein tukka ikinä, mutta en osannut sitä laittaa niin, että olisin voinut mennä sen kanssa pihalle. Lisäksi Skotlannissa oli aina kylmä ja mulla oli pää ihan umpijäässä koko ajan. :D Ulos mennessä tulikin laitettua clipsut taas vaan päähän, kun en muuta osannut.
Kunnes taas kyllästyin jatkuvaan laittamiseen ja pois ottamiseen, ja laitoin teipit päähän. Samoja kuin viimeksi ja näistä jo näkee, että laatu oli huono. Mutta minusta oli siistiä, että sivulta pilkahteli melkein kalju! Sitten tilasin parempaa tukkaa:
Ensin se oli superpitkä, mutta taas totesin, ettei sekään mitta sovi kun kasvoilleni. Otin pituudesta aika paljon pois ja lopulta myös kerrostin sitä edestä.
Ja nämä kaikki siis syyskuulta, oli aika tapahtumarikas kuukausi tukka-asioissa. :D
Lokakuu:
Sama tyyli jatkui lokakuussa ja kukkapinni vieraili aina välillä. Etutukka oli löytänyt tiensä taas eteen.
Marraskuu:
Elämä takana, etutukka edessä. Eiku.. Sama tyyli siis edelleen. Tästä vaan näkee tuon pidennyksen värieron omaan tukkaan nähden. Myöhemmin värjäsin pidennyksenkin tummemmaksi.
Joulukuu:
Ja samalla tyylillä vielä joulukuussa. Siinä viihdyin muistaakseni aika hyvin, eikä tarvinnut taistella.
En äkkiseltään muista kuinka pitkään mentiin tuolla pitkällä, mutta jossain kohtaa se lyheni. Ensin polkaksi noin olkapäille ja sitten vielä lisää. Nykyään on aika lyhyt, mutta sen inasen pidempi kuin niillä ajoilla, kun se oli inasen liian lyhyt. ;) Tällä hetkellä olen todella tyytyväinen tukkani mittaan ja muutenkin. Edelleen vaan on jokunen teippi päässä, sillä niitä sivusiilejä saa kasvatella pois tässä vieläkin. :D Paljoa ei enää puutu, että sieltä saa tasaisen lopputuloksen aikaiseksi ihan omallakin tukalla. Siihen asti, mennään tällä.

8 vastausta artikkeliin ”Tukkavuosi 2013”

 • On kyllä melkonen määrä erilaisia tyylejä! Mä oon ihan vähän kade, kun en ite enää uskalla tehdä oikein mitään radikaalia. Tai ainakin pysyn siinä yhdessä ja samassa sitten useamman kuukauden :D Minäkin haaveilin joskus sivusiilistä, mut en oo vielä uskaltanut. Samoin oon haaveillu pidennyksistä, mutta niitäkään en oo jaksanu ostaa. Varsinaisen laiska pelkuri :D

  • Haha, no mää kyllä ymmärrän! On se tukka kuitenkin periaatteessa tosi iso juttu. Mun on aina huono olla, jos tukka on huonosti, ja sitä kautta ymmärrän, jos ei uskalla muuttaa asiaa, mikä on kuitenkin hyväksi havaittu. Mää sain ulkomaille muuttaessani hirmuisen rohkeuspiikin ja uskalsin kokeilla yhtä sun toista! Mikään muu ei kyllä näistä muutoksista jännittänyt, muuta kuin tuo sivusiilien teko. Se oli jo niin radikaalia, että sellaista ei pahimmillaan peitetäkään millään, jos ei miellytäkään. :D

 • Polkka sopii sulle ihan törkeen hyvin pienet kapeat kauniit kasvot kun satut onnekkaana omaamaan. Meikäläinen tiskiposki tykkäis poikatukasta, mutta ku sillo ne läskiposket ois vieläkin selkeemmin esillä. :D Lyhyellä perusmallillani siis mennään. niin ja pitkät oli viimeeks 15 vuotta sitten. Vauvahiuksi ei kasva enään tän pidemmäksi ja ei se pitkänä hyvältä näyttäskään. Itsensä morkkauspäivä näköjään täälläpäin meneillään. ;)

  • Tissiposki! :D Haa! Ei mutta mä olen mielestäni kanssa kyllä aikamoinen tissiposki, ellen sitten paina tuota jotain neljääkuutta kiloa. Silloin mulla on poskissa klommot, mutta heti kun syö enempi (ja painaa enempi), tulee poskista pyöreät. Satun vaan nykyään tykkäämään enempi näistä pyöreistä poskistani kuin niistä klommoisista. :’) Tukkahan mulla on juurikin tuollaista samanlaista kuin sulla, ohutta, hentoista, vauvahiusta, eikä mullakaan tule oma tukka näyttämään koskaan hyvältä pitkänä, jos se edes kasvaisi. Onneksi on sitten noita apuvälineitä, jos sellaisia suuria tarpeita tulee! ;) Mutta hei, ei mitään morkkauspäiviä! :D

 • Vau mitä hiustyylejä! Omaa silmää eniten miellyttää Joulukuun kuva :)
  Mistä oot muuten hankkinut tota punaista elumen- väriä?

  • Joulukuun kuva on mullakin ollut suosikki jo pitkään, niin pitkään, että sillä samalla on menty sosiaalisessa mediassa jo siitä asti. :D Normaalisti tuli vaihdettua kuvaa kerran kuukauteen..
   Elumenia ostin Saksassa asuessani Amazonista ja Skotlannissa asuessani jostain UK:n nettiputiikista. :D Siellä niitä sai helposti – ja halvalla!

 • siis toi paino on jännä juttu joku näyttäs 46kg anorektikolta mutta sulla on tos kuvassa uskomattomat lihakset:D paljon oot muuten pitkä? jos joku yhtä lihaksikas tyyppi sanois painavansa 46kg olettaisin että hän olisi alle 155cm pitkä:D koska muuten noi sun mittas ois alipainonpuolella. Mut ilmeisesti luusto vaikuttaa aika paljon ja bmi ei yllätys pidäkkään aina paikkaansa.

  • Hehee, kiitos! :D Pituutta on se 165cm ja kyllä mä olen tuossa painossa alipainon puolella. Ennen muinoin se oli mulle silti se biologinen normaalipaino, kunnes sitten ei enää ollutkaan. Mun keho voi todella huonosti ja esimerkiksi peppua mulla ei ollut ollenkaan. Tuosta (tai sen jälkeisestä ajasta) kirjoittelin täällä enemmän: http://eioorakettitiedetta.blogspot.fi/2013/11/mita-keholleni-nykyaan-kuuluu.html
   Mun on paljon parempi olla nyt kuin silloin. Ja vaikka kuvassa näyttääkin kivalta, niin olin kyllä oikeasti ihan tosi pieni! Sillä pieni olen edelleen, monta kiloa painavampana. :D
   Samaa mieltä olen silti siitä, että BMI ei kerro mitään ja että luusto todellakin vaikuttaa! Mä olen pieneksi tehty, enkä tiedä muuttuuko se siitä koskaan mihinkään. Ja sekin on kaikki ok, me ollaan erilaisia. :)

Kommentointi on suljettu.