Treenivuosi 2013

Vaellus Ben Nevisillä, juttu täällä.

Aika katsella vähän tämän vuoden treenikuulumisia pääasiassa tilastojen muodossa. Mitä sitä on oikein tullut tehtyä? Vertaillaan vähän myös viime vuoteen, kun koko vuodelta on olemassa HeiaHeian kertomaa.

Viime vuonna liikuin 322 eri kertaa, yhteensä 444 tuntia. Tänä vuonna liikuin 404 eri kertaa, yhteensä 497 tuntia. Viime vuonna meni alkuvuosi vielä yksijakoisella, joten tunteja tuli luonnollisesti silloin vähemmän, vaikka elämäntilanne oli muutoin samanlainen. Näitä tunteja ei oikein voi suhteuttaa perus työssäkäyvään ihmiseen. Minä siis liikun, koska mulla on sitä aikaa. Tämä ei ole ikuinen tilanne, ja jossain kohtaa määrät tulee tipahtamaan. Ensi vuoden yhteenvedossa ei tulla näkemään tällaisia lukuja enää.

Yllä kuvassa 2012 treenit, alla 2013. Yllä näkyvät sairaspäivät ovat flunssia. Yhden päivän sairaspäivät (2kpl) on menkkakipujen vuoksi sivuutetut treenit. Tänä vuonna ei ole ollut ainuttakaan flunssaa (aiheesta kirjoitin täällä). Heinäkuun sairaspäivät ovat niiden migreenien vuoksi sängynpohjalla (ja sairaalassa..) vietettyjä päiviä. Lokakuussa tuli pari rastipäivää ruokamyrkytyksen vuoksi.

2012 salikertoja tuli 225, yhteensä 319 tuntia. Tältä vuodelta samat on 260 kertaa ja 325 tuntia. Kerrat siis lisääntyivät, mutta tunnit eivät juurikaan. Positiivinen kehitys tässä, sillä 2012 tykkäsin heilua vaikka kaksi tuntia siellä punttien parissa.. Ei tarttis.

Crossailukertoja tuli kymmenen enemmän, tunneissa kolme tuntia enemmän (42h -> 45h).

Tänä vuonna en ole kertaakaan polkenut pyörää. Täällä ei ole pyöräteitä ja näillä autoteillä ei tule todellakaan ajeltua. Normaaleja kävelyreittejäni voisin ehkä polkea, vaikka autoja sielläkin tulee vastaan, mutta niihin ei pääse pyörällä mitenkään helposti. Lisäksi en omista kypärää ja sellaisen kyllä tahtoisin. En ehkä uskaltaisi enää ajella ilman sitä.

Hölkällä ja juoksulla on käyty tänäkin vuonna, vaikka yhtään sellaista en merkinnytkään HeiaHeiaan. Ne kirjattiin kävelynä, sillä silloin mentiin kävelylle, jonka ohessa otettiin niitä hölkkä-/juoksuaskelia sen verran, kun mieli teki. Joskus pitkiäkin pätkiä.

Kävelykilometrit lisääntyivät aika kivasti. :D Viime vuonna 256km, tänä vuonna 615.2km. Loppuvuotta kohti rauhotuin noiden kävelyiden suhteen. Keväällä ne oli kova sana, enkä olisi ilman pärjännyt. Onneksi olivat olemassa, vaikka osittain sen vuoksi joutuikin kehon kanssa vähän vaikeuksiin (kilpirauhanen). Kävelykertoja tuli viime vuonna 22kpl ja tunteja 59h. Tänä vuonna kertoja oli 68kpl ja tunteja 113h.

Kakkulat. Sensuurikakkulat.

Kerran tuli käytyä luistelemassa. Ihanat siniset vuokraluistimet eivät olleet tarpeeksi ihanat, että olisi tullut mentyä toiste. Omat luistimet olisi pitänyt saada teroitettua, ja sitä ei tullut tehtyä, kun kyseiset paikat on kaukana meiltä ja niihin olisi pitänyt jättää luistimet vuorokaudeksi (eli kaksi reissua, liikaa vaivaa). Luistelukokemus oli kuitenkin oikein hauska, vaikka luistimet olivatkin lievästi hankalat. :’)

Yhdesti käytiin myös sulkapalloa pelailemassa. Se oli aivan tajuttoman hauskaa ja rakastan tuota lajia! Harmikseni niskani oli eri mieltä, eli meni aivan überjuntturaan, josta kärsin pitkään jälkikäteen. Siksi ei ole menty uudelleen. Suren..

Vaeltelua tuli kolmesti. Niistä yhdestä löytyy tarina tämän postauksen ensimmäisestä kuvasta, toisista kahdesta pienemmästä reissusta viereisille kukkuloille löytyy tästä: 1 ja 2. Vaelluskilometrejä tuli 33.1km ja tunteja 11h.

Lihaskasvatuksen suhteen on menty pidemmän takapakin jälkeen vihdoin vähän eteenpäin. Mutta koska sitä takapakkia/paikallaan junnaamista tuli useamman kuukauden aikana, en ala edes etsiä mitään kehityskuvia, että mitä vuoden aikana on kasvanut ja missä. Se jo tiedetään, että takamus on kasvanut ja se on se pääasia, eikö? :D

Tämä vuosi on ollut jotenkin raskas ja mieleen tulee valitettavasti jäämään päälimmäisenä ne vastoinkäymiset, joista täälläkin on puhuttu, ja sitten ne muut, joista täällä ei ole puhuttu. Heti alkukeväästä oli se stressijakso, mikä jatkui vaikka kuinka pitkään, kunnes huipentui siihen yhteen viikkoon. Sen vaikutuksia saikin keräillä ihan syksyyn asti. Siinä välissä tuli tietysti ne järjettömät migreenikohtaukset, joiden vuoksi kesä ja kaikki sille suunnitellut reissut ynnä muut menivät aivan ohi. Vasta hiljattain on ollut ilmassa kaikenlaista positiivisempaa, vaikka se peruselämä onkin ollut onnellista koko ajan, ja kaikennäköistä kivaa on tapahtunut. Vuosi 2012 taas oli elämäni hienoin, onnellisin ja varmaan tulee pysymäänkin sellaisena monen monta vuotta.

Seuraavalle vuodelle on paljon odotuksia, sillä meidän elämä tulee tuossa keväällä muuttumaan taas oikein kunnolla ja sitä myötä myös treenikuviot määritellään uudelleen, kun sen aika on. Näistä lisää sitten keväämmällä, sen verran kun täällä blogissa ylipäätään asiaa tulee läpi käytyä. :)

Siispä toivottelen entistä parempaa vuotta 2014 kaikille! Tulkoon teidän(kin) unelmista silloin totta! ;)

8 vastausta artikkeliin ”Treenivuosi 2013”

 • Jotenkin virkistävää lukea vähän erilainen tapa katsoa mennyttä vuotta. Tuntuu, että niin monilla on sitä ”jee, tämä oli elämäni vuosi, parasta ikinä!!”-hehkutusta, että tuntuu jotenkin rehellisemmältä tuollainen ”edellinen vuosi 2012 oli paljon parempi” :D. Mutta oletpa ainakin kerännyt tukun kokemuksia tälle vuodelle ja vahvistunut huomattavasti kaikin puolin, näin blogin lukijan silmin analysoituna.

  Mielenkiintoista kuulla, mitä muutoksia elämäänne tulee, mutta ymmärrän kyllä, jos et kaikesta halua täällä avautua.

  • Oon kanssa katsellut, että taisi 2013 olla monelle hieno vuosi. Mulla oli jo mm. vähän liian monta lääkärireissua, jotta jäätäisiin positiivisen puolelle vuodesta. Mutta näin se on, että kehitystä ja kasvua on tullut niiden kaikkien kokemusten myötä. Se mitä pään sisällä on tapahtunut tämän vuoden aikana, on sitten taas aika huikeaa. Sen suhteen tämä vuosi on ollut yhtä oivallusta! Niin treenien kuin muunkin elämän saralla. Siksi olenkin onnellisempi nyt kuin vielä vuosi sitten. Koska olen tietoisempi. Olen päästänyt irti sellaisista asioista, joille en mitään voi. Vihdoin.

   Muutoksia tosiaan tulee, isoja sellaisia, mutta niistä tämän blogin puolella sen verran kuin tänne aiheeseen kuuluu. Ei ne keneltäkään tule jäämään huomaamatta, mutta syvempää analyysia asioista ei tänne tule. Onneksi on noita muitakin blogeja, joissa vaahdota asioista enempi. :D

 • Jotenkin ihan kiva huomata et joku muukin ajattelee, et ne treenimäärät ei välttämättä tule aina olemaan niin suuria, et elämäntilanteen mukaan mennään :) Ku tuntuu et moni aattelee et se on vaan tekosyy jos ei ehdi liikkua. En siis tarkota et oot lopettamassa liikkumista, vaan et kiva et osaat ottaa järkevästi liikunnnan mukaan elämäntilanteen kanssa :)

  • Joo ei näin paljoa kuulu kenenkään töissä käyvän tai täysaikaisen opiskelijan kyetä liikkumaan. Mä lähinnä vain täytän päiväni asialla, jota tykkään tehdä, kun elämäntilanne on tämä kun on. Jos kävisin töissä/opiskelemassa, pyrkisin todennäköisesti neljään treenikertaan viikossa näiden kuuden sijaan (aivan kuten vielä Suomessa asuessa ja töissä käydessä), eikä silloin myöskään varmaan käydä tallustelemassa kävelylenkkejä ihan kuuttasataa kilsaa vuodessa. :D Tää on vähän tallaista, että nyt otetaan hyöty irti siitä, kun sitä aikaa vielä on, kun ikuista se ei tosiaan ole. :)

 • Ihanaa kun sulla on aikaa liikkua noin :) mulla tulee kanssa liikuntamäärät tippumaan reilusti tänä vuonna elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Pitänee alkaa panostaa laatuun vähän eri tavalla. Oikein mielekästä ja innostavaa uutta, parempaa vuotta sulle! :)

  • Näinhän se on, että elämäntilanteen mukaan ne liikunnat sijoitetaan ja sen mukaan niitä tehdään. Nyt on näin ja nautin kyllä! Vaikkakin, jos valita saisin/voisin, tekisin jotain muutakin ja näitä sitten vähemmän. Mutta myöhemmin sitten sellaista elämää. :) Aivan parhaudellista uutta vuotta sinulle May! :)

Kommentointi on suljettu.