Treeniviikko (oli pulkassa jo perjantaina)

Treeniviikkoa sävytti jälleen sykemittarin toimimattomuus. Kunnes pesin sen pesukoneessa ja toimi heti paljon paremmin. Täytyy siis säännöllisesti alkaa pestä. Ei kai voi vaatia toimivuutta, jos ei tee niin kuin ohjeet sanovat. Kohta saa siis ihan luvalla suuttua. :D

Maanantai:
Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet

Kesto: 1:14
Muut lukemat: ?

+ 40min crosstrainerilla
Lukemat: ?

Tiistai:
Selkä, hauikset, vatsa

Kesto: 1:29
Muut lukemat: ?

Keskiviikko:
Jalat, vatsa

Kesto: 1:46
Keskisyke: 126
Maksimisyke: 174
Kulutus: 592kcal

Torstai:
Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet

Kesto: 1:24
Keskisyke: 113
Maksimisyke: 163
Kulutus: 370kcal

+ 40min crosstrainerilla

Keskisyke: 123
Maksimisyke: ?
Kulutus: 228kcal

Perjantai:
Selkä, hauikset, vatsa

Kesto: 1:28
Keskisyke: 121
Maksimisyke: 166
Kulutus: 455kcal

Aika huikea (vaikka vajaa) treeniviikko. Tykkäsin. Paljon kivoja juttuja. Keskiviikon jalkatreenistä postasinkin aiemmin täällä, mikä oli from hell, mutta tosiaan tuli vedettyä siinä itsensä ihan piippuun ja se on aina vaan näissä asioissa positiivinen juttu. :D Takareidet ovat vieläkin arat! Että se yhden jalan SJMV on sitten tosiaan tehokas tuonne takaliston seutuun. Hauistreenistä postasin eilen. Parhautta. Tänään tuntuu vähän arkuutta.

Ojentaja-/olkapäätreenit ovat olleet kanssa aika huippuja viime aikoina. Vaihdoin pystypunnerruksen käsipainosta tankoon (viimeksi 24,4kg 10-8-8), jolloin kroppa pysyy suorana, eikä tule väänneltyä sitä kahdentoista kilon painoa ihmeellisissä asennoissa ylös. Joo, siis aatelkaa, mä tein epäpuhtaasti. :D Lisäksi lisäsin painoa tekemääni viparit suorin käsin sivuille + eteen -liikettä neljästä kilosta viiteen. Teen sen nyt levypainolla, mikä oli yllättävän hyvä käteen. Kuudesta kilosta löytyykin sitten taas puntti.

Ojentajaliikkeistä olin totaalisen kyllästynyt kickbackiin (vihlaisee vähän olkapäähän ja estää puhtaan suorituksen) ja päätin korvata sen jollain liikkeellä. Otin käyttöön tämän. Nyt ensimmäisellä kerralla tein kuuden kilon käsipainoilla 12-10-12 (jostain käsittämättömästä syystä keskimmäisellä sai kaksi vähemmän kuin viimeisellä..). Tuo liike oli kiva. Se on hassu tunne, kun voimat vain katoavat loppua kohden etkä vain yksinkertaisesti saa kättä enää suoraksi ylös. Ilman, että selkeästi mikään sitä estää, mihinkään suuremmin polttelematta. Jälkikäteen oli ojentajat ihan rikkipoikki ja treenin jälkeen ei jaksanut käsien avulla kroppaa edes jakkaralla liikauttaa. :’)

Lisäksi pitää mainita nostoremmien hyödyllisyydestä! Olen saanut parhaimmillaan liikkeisiin lisäkiloja yli kymmenen kiloa. Sormet ei tosiaan jaksaisi kantaa ilman noita. Joten ehdottomasti loistohankinta. Ja maksoi alle viisi euroa. Kulmasoudun käsipainon kilot kasvoivat kahdella kilolla (joihin olin juuri nostanut määrää 17kg -> 20,4kg, nyt 22,6kg). Kylkitaivuksien kilomäärä nousi 20kg -> 31kg. Sama pohkeisiin, eli tähän liikkeeseen. Kyllä nyt tuntuu hei ihan eri tavalla. :)

Mukavaa sunnuntaita! Meillä on ohjelmassa tänään mahdollisesti museoita. Päivän suunnitelmat menivät uusiksi, kun piti mennä katsomaan Kotkanpesää, mutta sinne on luvattu aivan totaalista kaatosadetta, joten museot kuulostavat vähän paremmalle! ;) Eilinen jalkapallokokemus Münchenissä oli muuten huikea. Sitä lisää, kiitos! Sunnuntaita kaikille!

16 vastausta artikkeliin ”Treeniviikko (oli pulkassa jo perjantaina)”

 • Mullakin alkanut kickback tökkiä, kun vasen olkapää joskus vihlaisee. Voisin siis kanssa vinkistäsi vaihtaa tuohon liikkeeseen tai vaihtoehtoisesti kontiltaan ojentaa kättä taaksepäin niin ei muut paikat kärsi. Kivaa museoreissua :)

 • Pyytäisin että postailisit hyvistä ruuista mitä syöt taas vaihteeksi!
  Olen kanssa kasvissyöjä (paitsi maitotuotteet). :))

  • Ooo, näitä tulee heti kun kokkailen jotain jännää! :D Nyt on jääkaappi täynnä vaan kasvissoppaa ja pakastevihannespapupataa :D Ettei tarvitse kokkailla kun on vieraita! ;)

 • sulla nuo treenit on kunnollisia vaikka niitä olis vähemmän, musta tuntuu että ite ku yritän kotona treenaa ni ne varsinaista räpellystä. eikä oikeen tiedä tekeekö oikein vai väärin ne liikkeet.
  mullakin jäi vähiin, yhteen työmatkapyöräilyyn ja yhteen kuntonyrkkeilyyn. työt haittaa harrastamista ja itsensä saamista kuntoon

  • Kyllä mä täysillä teen sen kaiken mitä teen. Ei tarvitse harmitella jälkeenpäin, että olisi pitänyt antaa kaikkensa. Annan aina kaikkeni! Minusta on tylsää tuhlata aikaa, eli tehdä mitään turhaan. Siksi 100% panos joka asiaan!

   Tsemppiä!

 • Hmm. Jäin koukkuun sivustollesi, kun kerran iltalehdestä tänne eksyin! Hieno itsekuri sullla! Yksi kysymys olisi, että miten treenaat jalkoja?

  • Kiva koukuttaa! ;)

   Jalkoja treenaan split squatilla, leg curl on ball -liikkeellä, pohkeita (calf raise), yhden jalan sjmv:llä (viimeksi ensimmäistä kertaa, jolloin pois jäi kyykky), loitontajia kuminauhalla. Katso vielä linkki tuosta alemmasta kommentista, joskin siinä on jo muutoksia niihin tullut, mutta se on viimeinen laajempi päivitys! ;)

 • Hei! Ja kiitos innostavasta blogistasi (jäin koukkuun). Kysymyksiä tulee näin aloittelijalla mieleen. :) Kun jaat päivien treenit eri lihasryhmille, niin miten saat treenin kestämään usein miltei kaksi tuntia? :) Ymmärrän kyllä, että pitkään treenannut taitaa ison määrän variaatioita, mutta silti. Ehkä löydän vastauksen jostain täältä blogisi uumenista. :) Tykkään tosi paljon tuosta, millä asenteella olet aloittanut aktiiviliikkumisen. Olen itse alkutaipaleella lihaskuntoharjoittelussa, ja puolessa tunnissa kotona käyn läpi muutamia perusliikkeitä käsipainoilla (joihin voi lisätä tarvittaessa lisää painoa). Kuntosalille en missään tapauksessa halua, nautin yksinäisyydestä, juoksua ja joogaa harrastan myös itsekseni. Olen vasta viime vuoden aikana herännyt siihen, että tarvitsen lihaskuntoa kohottavaa liikuntaa. En ole ylipainoinen, mutta ns. laiha läski. Tuosta sanasta en kyllä tykkää, mutta kaipa se on kuvaava! :) Tottapa haluan lihaksikkaan kropan, mutta pääasiassa energisen loppu elämän; olotilan, että olen vahva, terve, jaksan. Enkä pelkästään halua vaan aion saada. :)

  • Kiitos linkistä! Tunnistan hiukan itseäni minäkin, kun noita muitakin blogejasi olen lueskellut. Sie oot jotenkin umpirehellinen tyyppi, sen nyt vaan tuntee tekstien kautta. :)

Kommentointi on suljettu.