Treeniviikko 45 ja vatsatreeniongelma

Treenien(kin) osalta tämä viikko oli nappiviikko. Yksityiskohtaisemmin naputeltuna näyttää seuraavanlaiselta:

Maanantai: selkä, hauikset. Kesto: 1:05.
+ 40min crossailua, 14.50km.

Tiistai: jalat, vatsa. Kesto: 1:16.

Keskiviikko: ojentajat, olkapäät, vatsa. Kesto: 1:20.

Torstai: selkä, hauikset. Kesto: 1:09.
+ 40min crossailua, 14.80km.

Perjantai: jalat, vatsa. Kesto: 1:18.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: ojentajat, olkapäät, vatsa. Kesto: 1:11.
+ 40min crossailua, 14.35km.

Ainoa, mitä viikko (tai mun pääni) kaipaa, olisi kävelylenkki! Kelit on sopivina päivinä olleet järkyttävät tai sitten on ollut ihan ajanpuutetta. Ja tietysti niinä päivinä, kun keli ja aika olisi ollut mun puolella, niin niinä päivinä ei sitten taas muuten sovi. Esimerkiksi jalkapäivänä ei tulisi mieleenkään lähteä tallustelemaan kilometreittäin teitä ja vältän aerobista myös jalkapäivää seuraavana päivänä. Tänään harkitsin jo vakavasti lenkkiä, mutta nopsa crossailu voitti, kun aika oli taas loppua kesken. Ensi viikolle saa kuitenkin sopia edes yksi lenkki ja sillä hyvä. :)

Tänään tein treenissä itselleni aivan uutta vatsalihasliikettä. Liike on nimeltään Hollow Rock (ja sen voi käydä katsomassa YouTubesta tästä). Veikkaisin, että on todella tehokas liike. Mulla taas ongelmana, että niska väsähtää ennen vatsaa, vaikka siinä jo neljäkymmentä heijausta ehdin tehdä. Siinä kohtaa alkaa vatsassa vasta vähän tuntua, mutta niska on jo ihan kuollut ja on pakko lopettaa. Mulla on kyllä välillä suuriakin ongelmia näiden vatsalihasliikkeiden kanssa, kun jokin muu väsähtää aina ennen vatsaa. Menee vaikeaksi vatsan treenaaminen. :) Hooverissa pitää lopettaa siinä kohtaa, kun hartiat alkaa särkeä. Russian twistissä voimat lähtee ensin käsistä. Koska hartiat. Sama voimapyörässä; toistoja saa vatsan puolesta vaikka kolmekymmentä, mutta siinä kohtaa on hartiat ihan tuhannen juntturassa jo. Siksi monesti tulee tehtyä vain kaksikymmentä. Oisi kiva, kun pystyisi tekemään jotain liikkeitä ihan kunnon painoilla, jolloin toistoja ei tulisi niin monia, että joku toinen paikka pettää ennen vatsaa. Toisaalta tämä on ns. positiivinen ongelma ja kertoo vain siitä, että vatsalihakset on hyvässä kunnossa. Mutta tahtoisin silti voida rääkätä niitä oikein kunnolla! Se vaan on pitkälti mahdotonta, ainakin mitä olen keksinyt kotioloissa tehtäväksi. Olenko minä oikeasti ainoa jännitysniskalainen tämän blogin parissa?

Ruokakuvaa eiliseltä.

Sellaista tähän viikkoon. Ensi viikolle sitä ulkoilua, mutta muuten samanlaiset pöhinät kiitos. :)

12 vastausta artikkeliin ”Treeniviikko 45 ja vatsatreeniongelma”

 • Mul on sama homma vatsalihasliikkeiden kaa, et moni liike ei sovi sen takii koska hartiat/niska kipeytyy enne ku vatsassa tuntuu (vaikkei mulla oo vahvat vatsalihakset, vaa ilmeisesti hyvin heikot hartiat ja niska). Esim hooverien tekemisen lopetin ku hartiat vaa joka kerta huusi hoosiannaa jo suht lyhyen ajan jälkeen. Ja kaikissa rutistusliikkeis on pakko laittaa kädet niskan tueks…Mut mun hartia-niskajumit kyl vaikuttaa monessa muussakin jutussa ku vaa vatsalihasliikkeissä. Ne on olleet vuosikaudet nii juntturassa etten varmaa osais olla ”normitilassa” :D

  • Kuulostaa niin tutulta! :’) Mä en tiedä miten mä sain reilut vuosi sitten tehtyä sen 10 minuutin hoover -ennätykseni. :O Silloin taisi olla erityisen hyvä hartiapäivä. Ei oo näkynyt sen koommin ihan niin hyviä hartiapäiviä. :D Ja juu, en kanssa tiedä miltä tuntuisi olla normitilassa näiden hartioiden kanssa.. Tää on se normaali mulle. :’)

 • Ite en tiiä et onko mulla jännitysniskaa, mutta kyllä alkaa niskassa helposti tuntua vatsalihasliikkeitä tehdessä :P En pysty tekee alavatsalihaksia sellasessa vatsa”penkissä”, jossa roikutaan, koska hartioihin alkaa koskemaan ihan liikaa :(

  • Ihan on tyhmää, ettei saa treenattua vatsaa niin kuin tahtoo tämän vuoksi! :( Toki nuo siellä täällä muissakin liikkeissä haittaa, mutta erityisen ongelmallinen on nimenomaan vatsatreeni. Hmph!

 • Aaargh, kirjotin kommentin, sit tapahtu jotain ja sinne meni se kommentti. Prkle. Mutta niin siis, jooo, hehee vaan taas niin, mutta täällä kans yks jännitysniskalainen ilmoittautuu!

  Pitäs tehdä säännöllisesti kehonhuoltoa ja treeniäkin että hartiajumit pysys poissa (epäkkäät on mun jumein kohta). Kova hartia-/selkäosaston treeni (tai vatsatreeni) ei oikein onnistu koska jumittaa sit entisestään. Viimesimmäks fysioterapeutti käski jumppaamaan selkää ja lapojen seutua ja venyttelemään sit taas rinnan puolelta. Josta tuliki mieleeni, että hei, foam roller vois olla jees tohon venyttelyhommaan. En vaan oikein tiiä mitä sillä sit tekis… ja koska sä rullailet ilmeisesti aika säännöllisesti, niin ois kiintoisaa nähä et mitä sä sillä teet! :) Tai jos et nyt haluu kokonaista blogipostausta aiheesta tehä, niin onko sulla jotain vinkkejä, et mistä löytäs niitä liikkeitä/mitkä on hyviä liikkeitä tms?

  • Äää ei saa kadotella kommentteja apua! Mutta ylläri, että susta löytyi taas tässäkin asiassa kohtalotoveri. :D

   Mä en kanssa treenaa selkää mitenkään suurilla painoilla, enkä ole noin vuoteen mennyt kyseisessä treenissä myöskään eteenpäin, sillä teen lähinnä ylläpitävää. Onneksi selkä on mulle ok tuollaisena kuin on, eikä sen tarvitse siitä kasvaa. Kun heti kyllä tuntuu, jos on tehnyt suuremmilla painoilla, ja se jumitus on jotain ihan hirveetä. Mulla pahiten kuitenkin jumittaa kaulan puolen lihakset (päännyökkääjälihakset) ja toisiksi pahimmassa kunnossa on epäkkäiden yläosat. Foam roller ei oikein tuohon kaulaan auta, mutta olen huomannut rinnan rullaamisen auttavan noihinkin. Vähemmän kiristää. Pieniä nylpytyskuvia (:D) aiheesta löytyy täältä:

   http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk/2013/08/kuivattu-lutikka.html

   Lisäksi rinnalle ihanainen venytys on tässä postauksessa se ensimmäinen venytysliike, jossa ollaan selällään penkillä puntit kädessä:

   http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk/2013/05/ryhtiliike.html

   Kyllä foam rollerillakin pystyy hyvin venyttämään rintaakin, kun vaan makaa sen päällä ja antaa ittensä taipua. Vaihtaa vähän aina kohtaa siellä yläselän alueella ja taas venyy vähän eri paikasta. Se on ihana härveli. <3 Mm. näitä rullauksia ja venytyksiä teen joka päivä, osan kahdesti päivässä (ennen ja jälkeen treenin). On auttanut!

  • Hei kiitos nylpytyskuvien linkkaamisesta! Oonhan mä varmaan tonkin postauksen lukenu, mutta koska ei ollu sillon ajankohtainen tuo foam roller omissa ajatuksissa, niin enpä sitten ollu kiinnittäny niihin mitään huomioo! :) Wäääh, harmi ku mulla ei oo mahkuja venyttää itteeni penkillä, ku en moista omista, enkä käy salilla. :P Noh, onhan noita vaihtoehtoja tuon alueen venytyksiin. :)

   Huomasin myös et toi sun rolleri on aika lyhyt. Yks tuttu suositteli mahdollisimman pitkää ja kovaa (jotenkin semisti härskiltä kalskahtaa nyt..). Joten olen siis ihan confused – kun en ole sitä omaa vielä siis hankkinut. :D Ajatuksia jaettavaksi?

  • Ooppa hyvä! Ilo jakaa nylpytyskuvia! :D Eipä noihin huomiota liiemmin kiinnitä, jos ei ole ajankohtaisia itselle. Penkin voi korvata millä tahansa minkä päällä voi maata, missä kädet saa taivutettua edes vähän yli selkälinjan.

   Mulla on tosiaan lyhyt rolleri. Pitkä ja kova kuulostaa tietysti hyvälle (:D), mutta en ole kuitenkaan itse kaivannut lisäpituutta tähän. En oikein keksi, että mitä sillä lisämitalla tekisin. Suht kova tämä on, ei anna periksi. Eli kova on ainakin hyvä! ;)

 • Kyllä meitä on muitakin! Mä kokeilin joskus 8-minute-abseja, enkä päässyt edes puoleenväliin. Vatsalihaksissa ei tuntunut yhtään, mutta pään kannattelu alkoi koskea niin paljon niskaan, ettei hommasta tullut mitään. Tosi rasittavaa. Jalannostot on varmaan ainoot, joissa saan oikeasti kunnon tuntuman sinne, mihin kuuluukin. Ja hyvänä päivänä russian twistit tuntuu muuallakin kuin käsissä.

  • Mä olen tavallaan ihan hirveän iloinen, etten olekaan yksin tämän vaivan kanssa! Ihan oikeasti luulin olevani, ja nyt onkin selvinnyt, että moni kunnolla tuttu kärsii samalla tapaa. Se ei vaan ole sitten millään lailla mukavaa se. :/ Oikeasti todella haittaava vaiva treenissä, muusta elämästä sitten puhumattakaan. Voi sitä oireiden määrää, mitä niskasta vaan voi lähteä. Mut se on invalidisoinut pitkille saikuillekin aikoinaan.

   Mä olen kanssa tullut siihen lopputulokseen, että erilaiset jalkojennostot on ainoat, joissa saa vedettyä vatsan piippuun. Russian twist on juurikin erittäin vaihteleva ja valitettavan usein siinä väsähtää kädet hartioista lähtien ennen vatsaa. :/

 • Et todellakaan oo! Valitettavasti joudun todeta et kuulun ite tohon joukkoon :D Esim voimapyörää en vaan voi tehä koska siin mulla on tosi hyvät tsäänssit saada lukko niskaan jännityksen takia. Kerran kokeillu eikä toista kertaa tee mieli. Se piti käydä naksauttamas auki et kipu alko mennä ees poispäin.

  Yks tosi tehokas liike vatsalle on ollu ojentaa jalkoi suoraks ja samalla käsii suoraks painon kans mut ei sitä viimeistä ”rutistusta” ylhäällä niinku linkkaris tulis. Sitä ku vääntää 20 kilon levypainon kans ni kyllähän tuntuu :D En ny tiiä saiks tästä selityksestä mitää selvää mut mut.. ;)

  • Jee! Tavallaan. :’) Mutta hyi, miltä kuulostaa tuollainen niskajumi! Ymmärrän hyvin, että ei paljoa huvita voimapyöräillä enää..

   Mä melkein näin mielessäni tuon liikkeen, mutta en ole ihan varma. :D Sen verran se silti onnistui houkuttamaan, että saatanpa kokeilla! ;)

Kommentointi on suljettu.