Treeniviikko 41

Hyvä viikko oli! Kattokaa vaikka!

Maanantai: selkä, hauikset. Kesto: 1:11.
+ 40min crossailua, 13.95km. Keskisyke: 127, max: 141.

Tiistai: jalat. Kesto: 1:01. Keskisyke: 119, max: 158.

Keskiviikko: ojentajat, olkapäät, vatsa. Kesto: 1:28.

Torstai: selkä, hauikset. Kesto: 1:13.
+ 40min crossailua, 14.10km.

Perjantai: jalat, vatsa + kyljet. Kesto: 1:16.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: ojentajat, olkapäät, vatsa. Kesto: 1:07.
+ 40min crossailua, 14.40km.

Kokeessa oli sykemittari parissa treenissä, kuten näkyy. En kyllä saanut aikaiseksi vertailtua noita sykkeitä edellisiin sykkeisiin. Ensituntuma on, että crossatessa tosi perinteiset sykkeet ja jalkatreenissä suht alhainen maksimi, mutta normaali keskisyke. En nyt tästä menisi vetelemään mitään johtopäätöksiä kuitenkaan, vaikka maksimi jää alas. Olen ehkä oppinut hengittämään paremmin treenissä ja siksi ei sykkeet pääse nousemaan enää niihin korkeuksiin kuin ennen. Aerobisessa nuo sykkeet tuntuvat ainakin olevan normaalit, sekä ihan leposykekin on noussut normaaliksi.

Se mikä on ollut tällä viikolla myös kiva huomata, on ollut palautumisen nopeutuminen. Enää ei ole niitä kahta päivää viikossa, kun koko kroppa on käyty kerran läpi ja jokaikiseen lihakseen sattuu. Nyt on enää kestänyt päivän, maksimissaan kaksi, kun lihaskipuja on treenin jälkeen. Ei suinkaan kolmen päivän päästä tunnu enää jyrän alle jääneeltä. Pikkuhiljaa tämä tästä normalisoituu.

Mitään migreeneitä ei ole tälläkään viikolla näkynyt. Mitä niistä nyt on, jo kuusi viikkoa? Tällä viikolla tosiaan otin appelsiininmakuisen D3 -vitamiinin takaisin. Lisäksi viikolla tuli syötyä muitakin juttuja, joista olisi halutessaan voinut saada migreenin aikaiseksi, kuten tofu, valkosipuli ja sipuli + tietty intialainen ruoka eilen. Mutta tässä ollaan migreenittä edelleen! Koska olen pysynyt kaukana kofeiinista. ;) Tulevalle viikolle en mitään erityistä otakaan migreeniä silmällä pitäen, mutta paketti Suomesta kiikutti mulle ruoansulatusentsyymeitä, joita otan tarvittaessa. Olkoon se viikon migreenitesti. Voi olla, että tiistaina kaupasta tuon sitten jotain syömistä oikein, jota en ole voinut syödä migreenin pelossa aikoihin. Kattellaan keksinkö jotain.

Morjens vaan sullekin!

Viime yönä tuli muuten nukuttua käsittämättömät noin kymmenen tuntia! Ei sillä, että kissa oisi taaskaan tahtonut antaa nukkua. Jälleen viiden jälkeen kävi herättelemässä ja laakista mulla kasvoi sellainen uloke otsaan, että pomppasin pystyyn, kävin hakemassa makkarin vessasta kissan vessakopin, nakkasin sen oven ulkopuolelle ja laitoin oven kiinni. Hetken aikaa elukka protestoi oven takana ja sitten hiljeni. Heräsin kattomaan kelloa seuraavaksi kun se tuli jo yhdeksän. :) VOI POJAT, että teki höplää. Olin aamulla todella iloinen, enkä kiukkuinen, jee! :D Koko viikko on saanut herätä viiden jälkeen ja muka-nukkua kuuteen asti, kun toinen käy jatkuvasti kurnuttamassa hereille. Noin kuuden tunnin unilla ollaan siksi menty. Meidän muuttuneet päivärutiinit tällä hetkellä vaatii valvomista sen verran pitkään, ettei illalla voi mennä aikaisemmin nukkumaan, joten sieltä päästä sitä lisäunta ei saa. Onneksi keinoja nyt sitten on. En kyllä ymmärrä, miten tuo on niin kajahtanut, että pitää viiden aikoihin aina herätellä. Kai se on niin kissan sisuksiin kaiverrettu, että silloin on herätys, kun parisen vuotta ollaan sillä menty. Jospa se siitä joskus vaihtuu tuo rytmi elukallekin.

Uutta viikkoa kohti! Olkoon se maukas ja energinen! Sekä tietysti hyväuninen, kyllä!

4 vastausta artikkeliin ”Treeniviikko 41”

 • Mullakin oli hirveen hyvä viime yö! Nukuin ennätyksellisesti melkein kahdeksaan ja kaikkiaan unta tuli melkein 12 tuntia. :’D En oo pitkään aikaan nukkunut niin makeasti, enkä varmaan vuosiin noin pitkään, hehe. Tänään oonkin ollut ihan hyperiloinen, en malttanut melkein istua blogeja selaamaan, vaan hytkyin puolikumarassa pöydän ääressä.

  On niin ihana kuulla, ettei migreeneitä enää ole ollut. <3 Tyhmä kahvi. Ei kahvi oikeesti mun mielestä edes ole niin hirveen hyvää (paitsi äidin keittämä tänään). Juomisesta on vaan tullut tapa. Santtu ei suostu edes säännöllisesti juomaan, koska ei halua olla riippuvainen mistään, kuten kofeiinista. :D

  Jee, samanlaista (energistä, maukasta ja hyväunista) viikkoa toivon Heidille!<3

  • Eikä mäkin tahdon nukkua kaksitoista tuntia! :D Nooo jossain toisessa elämässä sitten.. :D Mutta se on ihana tunne se, kun on nukkunut oikein hyvin ja makoisasti, sitä on koko päivän aina ihan hyväntuulinen höperö. :)

   Mä alan uskoa enempi ja enempi, ettei niitä migreeneitä enää tosiaan tule ollenkaan, kun en vaan koske kofeiiniin. Tähän asti se pelko on ollut koko ajan vielä olemassa, mutta nyt alkaa helpottaa! Mä kyllä tykkäsin kahvista tosi kovin. Mutta niin mä tykkäsin lihastakin, ja karkeista. ;) Santtu on kyllä erityisen fiksu, kun ei tahdo itseään kahviin koukuttaa! :)

   Parhaudellista viikkoa Elinalle! <3

 • Ei mulla muuta kuin että loistavaa! Niin se kroppa vaan toipuu, kun sitä malttaa kuunnella, eikä väkisin väännä vastaan. (Sitä odotellessa. :>) Kivaa viikkoa myös sinne!

  • Mä olen ihan häkeltynyt, että se tosiaan tuntuu toipuvan nyt! Paljon tsemppiä sulle, kyllä se siitä, ihan oikeasti. :) Kiitos ja samoin! :)

Kommentointi on suljettu.