Treeniviikko 36

Täällä ollaan niin pirteänä, etten tiedä mitä ihmettä on tapahtunut! Aamulla sentään kissa heräsi ensimmäisenä, kello ei tosin ollut vielä seitsemääkään. Ylös vaan ja aamupalalle ja sain kuulla aika pian huudahduksen tyyliin ”Eih, sä oot taas noin pirteä..” :D On vähän semmonen olo, että tämä saattaa olla elämää ilman kahvia. Aamulla on heti pirteä kun silmät avaa, kun ei tarvitse mitään ulkopuolista piristystä siihen. Aika mahtavaa! Ei myöskään tule sellaista laskua pirteystasoon missään kohtaa päivää, mitä kahvia juodessa tulee. Silloin sitä ottaa normaalisti aina kupin kahvia lisää. Nyt ei tartte. Olen pirteä ja iloinen. Ja äänekäs ja riehakas. :D Ja ei, ei ole tehnyt tippaakaan mieli missään kohtaa. En noteeraa koko asiaa. Voisin mennä jopa niin pitkälle, että suosittelen kahvitonta elämää ihan jokaiselle ja aivan koko sydämestäni! ;)

Mutta sitä treeniviikkoa! Lievästi parempi kuin viime viikko (kaksi treeniä ja seitsemän migreeniä..), kun kaikki treenit tuli hoidettua ja migreeneitä nolla!

Maanantai: selkä, vatsa + kyljet. Kesto: 1:05.
+ 40min crossailua, 13.33km.

Tiistai: jalat. Kesto: 1:12.

Keskiviikko: hauikset, ojentajat, olkapäät. Kesto: 1:01.
+ 60min crossailua, 20.22km.

Torstai: selkä, vatsa + kyljet. Kesto: 1:14.

Perjantai: lepo.

Lauantai: jalat. Kesto: 1:09.

Sunnuntai: hauikset, ojentajat, olkapäät. Kesto: 1:11.
+ 40min crossailua, 13.75km.

Tää tukka! Siistein ikinä.

Joskos ensi viikolla saisi jo kävelyitäkin mukaan taas! Vähän on niitä ikävä.

Tänään tosiaan rakenneltiin taas spagettikätösiä ja kyllä lähti! Pitkästä aikaa tein hauiksia mutkatangon sijaan perustangolla. Sillä irtoaa vaan kyllä niin paljon paremmin. En taida olla ainoa, jonka mielestä mutkatangolla on paljon hankalampi tehdä? Sillä mä oon koko ajan tehnyt. Mutta normitangolla saa useampia toistoja samalla painolla, ei tajua. Mutkatanko on ehkä vähän saatanasta. :D

Hammeria ja curlia.

Nostelin taas vähän painoja tähän treeniin. Vaatimattomasti pari kiloa lisää kickbackiin, kun ei ole aina mennyt ihan perille. No nyt jo ensimmäinen toisto meinasi laittaa koko ojentajan kramppiin! Asento ei pysynyt ihan yhtä vaakana, eli perinteisen nättiä se touhu ei ollut, mutta menipähän ainakin oikeaan paikkaan. :) Olkapäitä kanssa treenailin, isoa painoa ja muutamia toistoja, sekä pienenpää painoa ja useampia toistoja. Perille meni sekin.

Treenin jälkeen vielä crossailua perinteisessä The Big Bang Theoryn seurassa. Yksinäni hihittelin siellä ja hiki sen kun lensi, eli sunnuntaiparhautta :D

Ruoaksi myskikurpitsamuussia ihan tilkalla soijajogurttia ja runsailla yrteillä + ihan vähillä mausteilla. Eikä sauvasekoittimella sekaisin, vaan ihan lusikalla sotkotin. Näin se on kaikista parasta. Rinnalle paistelin herkkusieniä ja parsakaalia. Aivan valtaisan makoisa setti!

Ensi viikko onkin jännä viikko, kun starttaa taas maidollinen. Otan mukaan vain rahkat, sekä raejuuston, mutta en sitäkään enää jokaiselle aterialle. Esimerkiksi tänään sitä ei kaivannut lautaselle ollenkaan, toisinaan taas ruoka oikein huutaa sitä. Maitoa itseään en enää aio juoda, palkkarin vetelen riisimaidon kanssa, se tuli jäädäkseen. Aamupalalle ja välipaloille tulee puolikkaita rahkoja ja iltapalalle kokonainen. Pari varmaan yhteensä päivässä. Ja Questin patukoita sitten satunnaisesti harvoin, kun on semmonen tarve. Eli paljon hillitympää maito(pohjaisten)tuotteiden käyttö tulee olemaan, jotain selkeetä hyötyä siis tästäkin reilun viikon kokeilusta oli, vaikka se vatsan pistikin aivan kamalaksi.

Nyt sitten tosiaan jännätään, että tuleeko migreeniä. Vai oliko se vain se kahvi. Tällä kertaa karsin samaan aikaan vain kolme asiaa; kahvin, maitotuotteet ja saksanpähkinät (mahdollinen home). Saksanpähkinöitä en ota takaisin ainakaan tästä setistä mikä on kesken, ja se on kesken vielä hyvin pitkään. Ehkä sitten joskus. Kahvihan ei palaa enää ikinä, eli maitotuotteet nyt sitten ainoana takaisin. Jos ne aiheuttavat migreeniä niin se tullaan viikon sisään varmasti huomaamaan. Harmi, että se Q10 ei sitten erinäisistä syistä ehtinyt saapua, oisi saanut kaikki sellaiset kuntoon, ettei sieltä puutteesta löydy ainakaan enää syytä jos migreeni iskee. Eli hirveästi tosiaan jännää ensi viikolla!

Tänään otin myös treenin jälkeen oikein järkkärin käteen ja ajattelin ottaa oikein laadukkaan kuvan blogiin. No, ainoa jossa oli kaikki kohdillaan niin kuin tahdoin oli semmoinen, missä oli juuri aurinko mennyt ulkona pilveen ja valotuksen puolesta se oli sitten melkein musta. Vaalensin jälkikäteen sen mitä pystyin, mutta laatuhan siinä meni sitten ja käkätti mennessään. No, ainakin yritin. :D

Ja loppukevennyskissakuva. Miten voikin näyttää noin typerälle? :D
Parhausviikkoa jokaiselle! Sallin, jos tahdotte pitää mulle peukkuja migreenittömälle viikolle!
p.s. Bloggerissa on ollut ihan kivasti häikkää. Sen lisäksi, että postauksien ilmestyminen saattaa tulla bloggeriin useamman tunnin viiveellä (kuten mun eilinen), kuvien näkyminen postauksissa on ollut vähän kortilla. Jos kuvan tilalla näkyy vain kysymysmerkki, niin sitä klikkaamalla ainakin itse sain kuvan näkyviin. Sitten en tiiä jos ei mitään näy. :/ Toivottavasti kaikki näkyy nyt kuitenkin ongelmitta!

21 vastausta artikkeliin ”Treeniviikko 36”

 • mää en oo koskaan kahvia opetellu juomaan, ja en voi kyllä kun sääliä niitä luokkakavereita tms. joiden täytyy tunnin välein kaataa kupponen kitaansa että pysyvät edes hereillä. :-D

  • Tiiäkkö mä en ole koskaan ajatellut että väsymys JOHTUU KAHVISTA, vaan on ajatellut, että sitä on väsynyt. Ja sitten siihen auttaa vaan kahvi. :D No nyt olen valaistunut!

  • Miulla onneks kahvi ei aiheuta tuota! Juon ainoostaan aamulla kahvia kun se on vähän tapa itelle, mutta muuten päivän aikaan miulle ei tuu sitä ”PAKKO saada kahvia” oloa. Onneksi.

 • Peukkuja että migreenit pysyisi poissa! :-) En osaisi kuvitella kyllä eläväni ilman aamukahvia, kävelen sängystä suoraan keittimen luo :-D Mut pieni vähennys ei varmasti oisi huono juttu, sen verran tulee päivän aikana sitä hörpittyä..

  • Kiitos!
   Ja samalla tavalla mäkin ennen menin suoraan sängystä keittimelle ja heräsin vasta joskus kun kahvi alkoi potkia mua hereille. ;) Enää ei, nyt herää justiinsa sinä hetkenä kun avaa silmät eikä tartte mitään ylimääräistä potkua! Jee! :)

 • Hei tuo siun uus tukka on vaan niin killeri! Sopii siulle ihan älyttömän hyvin! <3

  Hienoa kun oot päässyt kahvista eroon :) Itekin oon joskus miettinyt, että pitäiskö yrittää, siirtyis vaikka teehen. En oo sit vaan ottanu sitä repäisyä. Mie oon kans niitä, joille se aamukahvi on yleensä päivän ainoa kahvi, en mie sen useammin välttämättä tarvitse. Joskus päiväkahvitkin juon, yleensä jos on joku jonka kanssa juoda ;)

  Ihana loppukevennyskissakuva! <3 Mukavaa jännäviikkoa siulle! Ja todella toivotaan, että selviit ilman migreeniä… Fingers crossed.

  P.S. joo, kuvahäikkää on ollut ja näköjään jatkuu edelleen…

  • Iihh, kiitos Freya! :) <3

   Mä olin pitkään kanssa tommonen kahvinjuoja kun sinäkin, tosin siitä syystä kun oireilin siitä yhdestäkin kupista jo niin kovin.. Mutta sitten mä tapasin mieheni ja musta tuli aiiiiivan toisenlainen kahvinkittaaja. :D Mutta kyllä nyt on paljon parempi olla. :)

   Meillä on tosiaan harvinaisen kuvauksellinen elukka.. :D Joskus mua melkein hävettää, että tää otus on mun! :D Ja kiitos, että pidät fingers crossed mulle! ;) <3

   Ja ah, sieltä se haaste tuli, jännityksellä oottelinkin jo.. :’) Kun tästä mun pitää kieltäytyä, kun ei mulla oikeasti ole treenivaatteita! :D

 • Toivottavasti mä en ikinä joudu lopettamaan kahvin juontia! Itse en huomaa kahvilla piristävää enkä väsyttävääkään vaikutusta, ilmeisesti en ole kovin kofeiiniherkkä. Mutta rakstan kahvin makua ja siitä on tullut tärkeä tapa. Aamulla kaksi kuppia, iltapäivällä yksi. Ja hei: http://yle.fi/uutiset/kahvitauko_tekee_hyvaa_-_nain_kahvi_vaikuttaa_terveyteesi/6817447

  Toivotaan kuitenkin että kahvi oli se sun triggeri eikä migreeneistä tarvitse enää kärsiä!

  • Toivottavasti et joudu tosiaan. Kahvi-/kofeiiniallergia on siitä pirullinen, kun se voi iskeä ihan kenelle tahansa, ihan missä vaiheessa tahansa. Onneksi ei ole ilmeisestikään kovin yleinen.

   Ittellä meni normipäivänä neljä kuppia aamulla ja neljä iltapäivällä, eli kaksi jättikupillista. :) Tykkäsin kahvin mausta kanssa kovin. Nähtävästi vaan kaikesta on mahdollista luopua, eikä edes harmita yhtään. :D Uutta kohti vaan, maailmaan mahtuu kaikenlaisia hyviä makua vaikka kuinka! :)

 • Mä juon nykyisin yhden kupin kahvia aamulla. Olin jossain vaiheessa puolisen vuotta kahvittomana ja silloin huomasin eron. Tosiaan ei koskaan väsytä kun ei juo kahvia ja on pirteä kuin mikä. Olin mielestäni kahviakin juodessa pirteä, mutta eihän sitä eroa välttämättä (tietty) huomaa ennen kuin on vertailumatskua. Tänä vuonna aikaisemmin kahvinjuonti karkasi käsistä eli join kolme kuppia päivässä -aamulla, toka kuppi töissä aamupäivällä ja sit kolmas iltapäivällä. En osaa ihan sanoin kuvailla olotilaa, mut tiesin et mun pitää vähentää kahvia. Nyt olo on paljon parempi kun vaan yks kuppi. Hyväähän se olis, mut olotila on tärkeämpi.

  Ei tässä vuosien saatossa mitään dramaattista ole sattunut, olen vaan oppinut kuuntelemaan kehoani. Ennen sitä vaan veteli menemään kahvia vaikka se ei ehkä olisi sopinut. Muistan n. 15 v sitten pysyin tosiaan hereillä kahvin voimalla ja niitä isoja notkahduksia tuli töissä. Se oli muuten kamalaa, istumatyö ja nukuttaa niin että pää kopahtaa melkein pöytään.

  Sitten jossain vaiheessa opin, ettei pelkkä uni riitä (olen siis aina nukkunut riittävästi) vaan mun vireystasoon vaikuttaa ruoka ja se kahvi. Ei silloin 15-20 vuotta sitten puhuttu tällaisista terveysasioista kuten nyt!!! Siis miten ruoka voi vaikuttaa vähän mihin vaan…no onneks on tietoa nyt ja nämä asiat pinnalla.

  • Mä luulen, että kukaan kahvinjuoja ei voikaan tosiaan sanoa täysin varmaksi, ettei heillä kahvi tee sitä tai tätä. Ei sitä oikeasti tiedä ennen kuin sen jättää pois. :) Näitä juttujahan riittää kahvinlopettajilta, että miten paljon pirteämpi sitä onkaan nykyään ja aamulla silmät saa auki tuosta vain eikä siihen tarvita mitään ylimääräisyyksiä. Olen iloinen että kuulun moiseen joukkoon nykyään. :) Varsinkin, kun tuo teki mulle selkästi enemmän hallaa kuin hyvää.

  • Mä itseasiassa aattelinkin, että tää saattais miellyttää sua. ;) Saatoin jopa käydä sun blogissa kattelemassa, että mites tuo tukka oikein ajellaan. :D

 • Tuosta pelin kautta otetusta kuvasta kosahti meikäläisen inspiskuva. (: Treenihimo iskee, tuossa kuvassa on asennetta.

  • Älä innostu liikaa, tää tukka on jo entinen. :DD Mä olen nopea liikkeissäni! Haukka taitaa olla edelleen samanlainen, joten kiitos. :’)

Kommentointi on suljettu.