Treenihanskavinkki

Nyt on tarjolla tarkan markan (euron?) vartijoille treenihanskavinkkiä! Tai vaikka niille, jotka on muutenkin kovin vaativia. Itse olen. Olen kaikkiaan ostanut yhdet ainoat (plus yhdet edelleen käyttämättömät) treenihanskat, vaikka puntteja olen heilutellut useamman vuoden. Hanskani eivät suinkaan ole kestäneet näitä vuosia nätisti, vaan reiät ovat senkun kasvaneet ja rispaantuneita narunpätkiä olen kiskonut irti minkä ehdin. Aina ei ole ollut varmuutta mistä hanskan reiästä sormensa ulos työntää.

Olen uhonnut ostavani uudet hanskat jo melkein kolme vuotta. Nämä ostin joskus aloittelijana Prismasta, ja ostin ne koska paketti oli nätti ja siinä mainostettiin näiden olevan ekologiset. Kotona revin paketin innoissani auki ja järkytyin sitä jälkikäteen lukiessani, kun tajusin näissä olevan possuparan nahkaa. :( Ekologista joo, mutta en tahdo eläintä hanskaani. Tämä on siis ollut yksi kriteeri uusia hanskoja ostaessa, että ei ole nahkaa.

Näiden jo rispaantuessa tilattiin netistä Saksassa asuessa hanskat, joissa oli rannetuet ja kaikkea. Mutta ei niitä voinutkaan käyttää, sillä niissä oli niin paksu pehmuste kämmenessä, etten melkein saanut punttia kädessä pidettyä. Siitä siis toinen kriteeri, pehmustetta ei mielellään ollenkaan. Yksiä hanskoja harmittelin vielä vuodenkin päästä, kun jostain syystä jätin kriteerit täyttävät hanskat kauppaan, joissa hintakin oli kohdillaan. Kun ei sieltä kaupasta oisi ostettu mitään muutakaan, niin ei kai nyt pelkkiä hanskoja.. Koitettiin myöhemmin metsästää niitä samaisia, mutta ei kumpikaan muistanut mikä kauppa se oli ollut! Jäi siis hanskat ostamatta.

Sitten muutettiin Skotlantiin ja uhosin jo ennen muuttoa ostavani vihdoin sieltä itselleni hanskat. No, en ostanut. :D En yksinkertaisesti löytänyt mieluisia. Jos kriteerit täyttyivät, niin hintaa oli liikaa. Siis mulle liikaa. Olen joissain asioissa todella pihi ja on huomattu, että tässä hanska-asiassa se todellakin käy ilmi. En suostu maksamaan edes kahtakymppiä treenihanskoista. En, oikein ajatuskin puistattaa! :D Mutta sitten..

Eräänä päivänä tässä hiljattain käytiin Prisman sillä osastolla, missä on maalit ja työkalut ja muut vastaavat härpäkkeet. Voidaan kutsua sitä vaikka remonttireiska -osastoksi! No, siellä ohimennen huomasin vaikka kuinka paljon erilaisia ja monen kokoisia hanskoja. Sillä kertaa loin niille vain uteliaan katseen, mutta myöhemmin päätin, että mennäänpäs sovittelemaan. Näin tehtiin ja kotiin lähdin kaupasta uudet hanskat mukana!

Kotona leikkasin sormenpäät hanskoista pois, jättäen niille kuitenkin vielä reilusti suojaa. Resorin voi taittaa tai olla taittamatta. Itse taitan, sillä olin vuosia töissä, jossa pidettiin koko ajan vastaavia hanskoja ja opin siellä jo taittamaan. Hanska istuu tiiviimmin käteen resori taitettuna.

Ja nämä ovat osoittautuneet aivan loistaviksi treenihanskoiksi! Niiden pinta on ehkä parasta tässä kaikessa, sillä tuo on tuollainen tahmeahko, luistamaton. Ei lipsahda ote, vaan puntti pysyy tosi napakasti kädessä, ilman, että täytyy sen kummemmin keskittyä puristamiseen. Vetoremmitkään eivät nostellessa löysty, kun nämä hanskat on kädessä. Ja väitänpä, että nämä olivat syynä siihen, että sain sen ennätyksen tehtyä ranskalaisessa (maaten), jolloin lisäsin tankoon yhtäkkiä kaksi ja puoli kiloa (jolla mennään edelleen), sillä ote on vain jotenkin niin napakka, että painotkin pienenee! Ihan parhaat hanskat! :D

Pehmustetta ei tosiaan ole laisinkaan ja tykkään siitä, että tunnen painot kädessä. Ei nämä kyllä välttämättä miltään rakoilta ja kovettumilta suojaa, mutta eikö ne nyt olekin hardcore -treenarin merkki? :D Kestosta en myöskään vielä osaa sanoa, sillä vasta parisen viikkoa olen hanskoja käyttänyt. Toistaiseksi ovat ehjät. Eikä niin haittaa, vaikka näitä saisi vaihtaa vaikka muutaman kuukauden välein. Sillä se hinta, mitä näistä maksoi, kelpaa tällaisellekin pihille maksettavaksi useamman kerran. Paljonko se sitten oli? No kaksi ja puoli euroa.

Hyväksyn.

Ei muuta kuin remonttireiska -osastolle treenihanskaa hakemaan!

8 vastausta artikkeliin ”Treenihanskavinkki”

  • Mulla oli tällaiset melkein identtiset sillon joskus Noksulla työhanskoina kanssa, monta vuotta. Ei sitä osannut enää puhelimiin pitkiin aikoihin koskea sen jälkeen ilman hanskoja. :D

 • Eikä! Ihan paras vinkki! Mä oon meinaa samanlainen, että haluan tuntea painot ja tangon hanskojen läpi. Liian paksut pehmusteet hanskoissa on inhottavat. Hanskojen pitää olla vähän kuin ”toinen iho”. :D Lisäksi oon vähän pihi – no näin opiskeluaikana ihan pakostakin. Ja tarviin nyt just uudet hanskat, koska ne varastetut, jotka sain sitten takaisin, on aivan venähtäneet. :D

  Tää vinkki on ihan hupsu, mutta varmasti oikeasti todella toimiva! <3 Remonttireiskojen osastolle siis!

  • Jee kiva jos oli hyödyllinen vinkki! Mä en kyllä melkein kestä sitä sun hanskavarkausjuttua. :’DD Se oli jotenkin niin käsittämätön. :’)

   Remonttireiska -osastolla voi tehdä vaikka mitä löytöjä!

 • Muuten varmaan hyvät, kun vielä saisi kiristettyä ranteista. Pitäis kyllä varmaan silti kokeilla miten pelittää. Mietin että mahtaako lipsua pois tassuista esim. ylätaljassa, siksi rannekiristys olisi hyvä.
  Olen kans töissä aikoinaan käyttänyt ja paljon paremmat kuin ne vanhanaikaiset kankaiset näppylähanskat jotka vaan venu ja vanu.
  Mä olen noita Ecobodyn hanskoja käyttäny iät ja ajat. Toivottavasti Ecobodyn siannahkamateriaalin takana on ollut ajatus käyttää eläin kokonaan. Kauheempaa olisi ajatella että eläimestä käytettäisiin vain kankut ja muut hyvä syötävä ja loput heitettäsiin kaatopaikalle.

  • Mulle nää on kyllä ainakin ihan tosi napakat. Ei näitä meinaa saada treenin jälkeen käsistä edes pois. :D
   Näppylähanskat ei oo kivat, ne on justiinsa sellaiset mitkä pyörii ja hyörii käsissä. Mies meillä treenaa sellaset kädessä. Kyllä nää on ainakin sen sata kertaa paremmat. ;)
   Varmasti juuri tuo on se ekologinen ajatus tuon possuparan nahan käyttämisen takana. En silti tahdo tukea kyseistä teollisuutta millään lailla.

Kommentointi on suljettu.