Terveyskauppavisiitti

Ensinnäkin, kiitoksia eiliseen postaukseen tulleista kommenteista ja etenkin magnesium -vinkeistä! Nyt on käyty aivan ihanaisessa, terveellisestä elämästä kiinnostuneen ihmisen parhauskaupassa. <3 Kaikenlaista tarttui mukaan, joita ei ihan joka kaupasta täällä saa. Tämmöstä tällä kertaa, niiden joukosta mistä oli mahdollista valita:

No nyt on huono kuva. Höh.

Pääasiat, joita mentiin hakemaan, oli nuo magnesiumit ja monivitamiinit, sekä D3 -vitamiini. Magnesiumia on kahta laatua, toinen on sitraattia. Tarkoitus olisi ottaa molempia samanaikaisesti. Kaisa Jaakkolakin kertoo täällä, että pitkäaikaisessa magnesiumvajeessa on hyvä käyttää eri magnesiumlaatuja samanaikaisesti. Milligrammathan noissa ei yli mene, jos näitä kahta otan. Kokeillaan niillä. Tuon Jaakkolan listan pohjalta otin tuon D3 -vitamiinin myös. Nuo on tippoja, joita voi töpötellä sinne tänne syöminkien sekaan, minne sitten tahtookaan. Vegaanisia multivitamiineja ostettiin pari purkkia.

Ekstrana löytyi kuivasoijatuotteet. Noita palluroisia on ollut ikävä, niistä saa loistavan ’kanasalaatin’ marinoimalla pallurat (kuten tein täällä). <3 Tummaa soijarouhetta ei ole kaupoissa täällä ollut, vaaleaa kyllä, joten ostin nyt tummaakin, kun kerran tuolla oli tarjolla. Sitten kuvassa näkyy kananmunaton kananmunatuote. :D Eli korvikkeeksi kananmunalle. Ohjeet oli simppelit ja aivan loistavat, joten tätä pitää kokeilla! Korvikkeena olen pidemmän aikaa yrittänyt käyttää soijajauhoa, mutta menestys on ollut aina vähän huono.. :D Tässä paketissa kerrotaan selvästi, kuinka paljon jauhetta JA nestettä korvaa yhden kananmunan. Tai vaikka kolme valkuaista. Kuudenkymmenenkuuden munan korvaamiseen riittää, joten joskos se hetken aikaa jopa kestäisi. :’D

Kuvassa näkyy myös muutama pikkuinen rasia. Toiset niistä ovat pastilleja ja toiset purkkaa. Ensimmäiset tällaiset, joita voi syödä, eli joissa ei ole sokeria, liivatetta, tai keinotekoisia makeutusaineita. Hirveän hintaisia olivat (kaksi puntaa rasia OMG), mutta nuo kyllä kestää pitkään. Käytössä siis tyyliin kaksi kertaa viikossa, kun menee asioimaan kaupoille tms. Esimerkiksi rahkan jälkeen mulla maistuu suussa aina kakka. :’D On kivampi mennä ihmisten ilmoille, kun on vähän saanut suuta raikkaaksi. Ei niitä hampaitakaan jaksa jynssätä miljoonaa kertaa päivässä. Iloinen löytö!

Rautavalmiste (vegaaninen) onkin jatkuvassa käytössä jo, joten sitä ei ollut näissä ostoksissa mukana. Koko satsille tuli hintaa noin £46. Euroissa tietty enempi. Katsotaan, joskos näillä lähtee kroppa taas normalisoitumaan! Tuo on kyllä kiva kauppa. Siellä on hyllyt pullollaan kaikkea mahdollista ravinnetta, sporttiosastoineen päivineen ja pähkinät/siemenet löytyy kanssa, kaikenlaista gluteenitonta, orgaanista, mitä vaan. Tosi lämminhenkinen. Hirveän ahdas vaan, sinne kun menee niin saa hokea ’Sorry, sorry, sorry’ koko ajan, ja sitä samaa hoetaan sulle koko ajan. :D Mutta ei se mitään. Se on osa viehätystä. :’)

Ja kun aihetta ollaan jo sivuttu useammin ja ennenkin olen kropan/lihasten mallini vertailuksi heittänyt Isomäen Mimosan, niin jos yhtään kiinnostaa tämä ’toisilla on pitkänmalliset lihakset ja siro kroppa, eikä siitä voi koskaan saada isoa’ -aihe, niin käykääpäs lukemassa typsyn uusin postaus täältä. Oisinpa minäkin totaalisesti tajunnut jo vuosia sitten, että ei musta tule isoa vaikka kuinka tahdon. :) Olen niin iloinen, että maailmassa on joku toinenkin, jolla on sama tilanne! :’) Jee mä en olekaan yksin.

8 vastausta artikkeliin ”Terveyskauppavisiitti”

 • Just eilen töissä purin kuormasta muun muassa just noita samoja ”kananmunattomia kananmunatuotteita” ;) Whuuuu, olitko vain joku kommando ja kävit sie sittenkin meillä ostoksilla?! ;)

 • No melkoiset ostokset onkin tehty!

  Olen joskus lukenut, että magnesiumsitraattia suositeltaisiin enemmän paremman imeytyvyytensä puolesta. Olen silti itse syönyt magnesiumoksidia, kun löysin hyvänmakuisen valmisteen ja se tuntui toimivan paremmin kuin kokeilemani sitraattivalmiste. Tuo oli uutta, että ottaisi molempia samanaikaisesti. Etenkin kesäisin mulla tuppaa tulemaan vajetta, tai ainakin aiempina kesinä, kun juoksin paljon ja hikoilin sen myötä paljon. Vuosia sitten, kun en tajunnut mankan yhteyttä mihinkään, itkeä tihrustin äidilleni yhtenä kesänä, kun oli tukala olo ja vatsa ei toiminut. Äitini (sairaanhoitaja) antoi minulle purkin, jossa oli magnesium+D-vitamiini+B6-vitamiini ja tukala olo katosi aika liukkaasti :D.

  Meillä on myös tuota Orgranin No Eggiä, mutta en ole tullut kokeilleeksi sitä vielä mihinkään. Kerrohan käyttökokemuksia, kun pääset testailemaan!

  • Joo eiköhän näillä hetki pärjää. :)

   Jaakkola käy aika yksityiskohtaisesti läpi erilaiset magnesiumit tehoineen ja kaikkineen läpi tuossa Hormonitasapaino -kirjassa. Tosi mielenkiintoista. Toisen vatsalle myös sopii paremmin toiset laadut. Lisäksi eri versiot menee hieman eri kudoksiin. Jänskää. Saas nyt nähdä mitä mun kehoni meinaa. Pääasia nyt alkuun, että vatsa heräisi eloon. Vaikka sitten liukkaasti. :’D

   Minä kerron kun pääsen kokkailemaan. Ensimmäisenä tuli mieleen letut. Ja munakas. :O Ja tortillat! Ja..jajaja..

  • Mä tein lettuja no eggin kanssa. Tuli hyviä lettuja! Ennenku kokeilin sitä niin en ollut ees tiennyt et kaipaan kananmunanakorviketta.

   t. yks satunnainen vierailija

  • Wiiihii! Mä olen jo miettinyt yhtä sun toista kokkailtavaa tuolla, mitä ei oo ennen päässyt tekemään! Mukava kuulla, että ainakin letut sillä onnistuu! :)

 • Magnesiumiahan on vielä enemmänkin kuin -oksidi ja -sitraatti. Luin minäkin joskus taannoin, että hyviä laatuja kannattaa kaikkia ottaa vähän kuin sekaisin paitsi oksidin voi hyvin jättää kokonaan pois (ja tiedän monelle menee siitä vatsa vain sekaisin pienestäkin määrästä). Minulla on joskus magnesiumia, missä on kolmea eri magnesiumia, voi olla että oli neljääkin, en voi tarkistaa kun nyt pelkkä magnesiumsitraatti menossa.

  • Jeps, tuossa yllä jo kerkesinkin aiheeseen kommentoida. Ja jos ei muuta, niin oksidi tosiaan toimii hyvänä laksatiivina, ja näin alkuun sekin kuule passaa enemmän kuin hyvin. :D

Kommentointi on suljettu.