Terveisiä sängynpohjalta

Ja se siitä selkä-/hauistreenistä. On se päivä taas. En voi sanoa, että se päivä kuukaudesta, kun ilmeisesti vanhempien vierailun itselleni aiheuttamalla stressillä onnistuin lykkäämään tätä päivää kaksi viikkoa normaalia pidemmälle. Minulle olisi sopinut loistavasti, että olisi tullut ajallaan niin olisi osunut muutenkin kevyelle viikolle. Mutta ei.. Ja tällä kertaa päädyin taas sängynpohjalle. Kun kipu pääsee läpi, sitä on melkein mahdoton enää saada pois. Pitäisi osata ehkäistä ennalta, vaan kun se on hankalaa silloin, kuin tulevat kaksi viikkoa myöhässä. Tähän asti ollut päivän tarkkaa.

Jostain syystä myös Aspirin on menettänyt nyt totaalisesti tehonsa – yleensä jos kipu pääsee läpi ja otan särkypillerit, kipu helpottaa jos onnistuu edes hetkeksi torkahtamaan. Näin ei käynyt tänään. Otin heti kaksi. Tunnin päästä yhden lisää. Torkahdin monta kertaa ja kipu senkun yltyi. Oli pakko vaihtaa lennossa merkkiä (mitä ei varmasti suositella!) ja siirryin Panadol Novumiin. Niitä yksi ja vihdoin alkaa nyt helpottaa sen verran, että pääsin sikiöasennosta pois. Sain ennen aamuyhdeksää syödä siis neljä pilleriä. Ensimmäiset taisin ottaa puoli seitsemän aikaan. Vasta neljännestä oli hyötyä. Kipu oli taas jotain niin hirveää, että vatsa meni sekaisin, olin oksentaa, enkä voinut olla ylhäällä paria minuuttia kauempaa, koska taju oli lähteä. Sama meininki on ollut yläasteelta lähtien.

Lohduttaja kipusi viereen. <3

Nyt on olo sen mukainen, että on syönyt ne neljä pilleriä. Aspirin saa jo muutenkin päässä suhisemaan, saati sitten kolme + yksi muu. Pilleripöhnä, siinä mennään tämä päivä. Nyt väsyttää aivan hirveästi ja tiedän kokemuksesta, että sama jatkuu koko päivän. Ja eihän nuo neljä myöskään vielä riittänyt. Viimeistään parin tunnin päästä täytynee ottaa jälleen seuraava. Taidan ottaa pienet torkut tässä välissä, ennen suihkussa käyntiä ja valmistautumista iltapäivän ruokakauppareissulle. Ja ei, en tosiaan edes harkitse treeniä.

Oman ilonsa soppaan tekee myös sää; eilen oltiin taas yli +30 asteen ja ei se oikein laskenut yölläkään. On ilo nukkua, kun makkarissa on +29°C.. -.- Tänään samanlaista keliä luvassa.

Pahoitteluni mieslukijoille tästä. :’)

11 vastausta artikkeliin ”Terveisiä sängynpohjalta”

 • Hei! Ymmarsinko oikein, etta karsit kuukautiskivuista? Jos niin olisitko kiinnostunut kuulemaan sellaisesta luonnontuotekaupasta ostettavasta ’ruoasta’ joka voisi sinullekkin tepsia :)

  • Hei sinnekin! Kyllähän sinä ihan oikein ymmärsit. :) Nyt täytyy vaan todeta, että jos ei nämä kivut kerran lähde edes kolmella lääkepillerillä niin en niitä kyllä lähde millään ei-lääkkeelläkään hoitamaan. Mutta koska olen utelias luonne, niin saa ehdottomasti kertoa lisää. Mikä ja mihin sen toiminta perustuu? Tiedä vaikka, jos joku toinen lukija olisikin kiinnostunut. :)

 • Hei vain, kovissa kivuissa on just parasta, että ottaa useampaa särkylääkettä sekaisin :) Ne luo yleensä paremman combon ja tehoaa. Mä kun kärsin kesällä ilmeisesti jonkun bakteerin aiheuttamista kivuista töissä niin söin sellasta lääkettä kun litalgin (työpaikan lääkehuoneesta) ja se auttoi melkein välittömästi. Se rentouttaa jotenkin lihakset ettei kramppaa niin kovasti, mutta en tiedä saako sitä ilman reseptiä apteekista. Toinen asia sitten, jos kärsit aina sietämättömistä kivuista niin kannattaa selvittää voisiko kyseessä olla endometrioosi? Eli monirakkulatauti. Se aiheuttaa kovia kuukautiskipuja ja se suljetaan pois alakautta tehtävällä aukiolotutkimuksella jossa suihkutetaan suolaliuosta munajohtimiin ja ultrataan eteneekö se eteenpäin. Helppo tapa selvittää ja saisit apua vaivaan, mikäli se on toistuvaa. :)

  • Kyllähän tuo kahden eri lääkkeen combo tuntui auttavan paljon enemmän kuin yhtä lääkettä kolme pilleriä. Ja siitä olen todella iloinen! Nyt olen jo melkein elävien kirjoissa.. :’) Olo on kuin korkeassa kuumeessa ja näytänkin samalle, mutta elossa! o/ :D Litalginia mulla on joskus ollutkin reseptillä. En muista miten tehosi, muistan vain että pillerit olivat kohtuuttoman suuria. :D Samoin Miranax on ollut käytössä. Ibuprofeenia en ole käyttänyt suonilöydösten jälkeen. E-pillerit mulla oli yli kymmenen vuotta tätä vaivaa hillitsemässä, mutta ne luonnollisesti jätin pois sinä samaisena päivänä, kun suonilöydökset tehtiin.

   Minut on ultrattu kerran jos toisenkin, muista syistä, mutta tuollaista kyseistä toimenpidettä ei ole tehty. Ei ole kuitenkaan koskaan epäilty olevan endometrioosia. Ultra on näyttänyt useampia rakkuloita, muttei tautiin sopivia. Ymmärtääkseni olivat eri näköisiä, mallisia. Hoikkuuden piikkiin laittoi lääkäri silloin nuo rakkulat. Mitä sitten ikinä meinaakaan. :)

  • Tuo kuulostaa kyllä just endolta sitten jos alkoi heti pillerien jälkeen kipu. E-pillereitä nimittäin käytetään hillitsemään endoa..Ja noita rakkuloita ei kyllä tosiaan voi nähdä kun sillä aukiolotutkimuksella, ne ei näy normaalissa ultrassa. Toinen on sitten ihan leikkauksella tehty tutkimus jossa nähdään paremmin onko niitä rakkuloita ja ne voidaan leikatakin pois, mutta suosittelisin aluksi käymään tuossa tutkimuksessa, nimellä SSG kulkee myös :) Itse oon käynyt siinä kanssa ja oli ihan kivuton toimenpide ainakin mulla, vaikka mulla ei tosin mitään löydetty, että ei pitäiskään tuntua :)

  • En muista alkoiko heti pillereiden jälkeen. Mutta ainakin ennen niitä kärsin jo melkein ensimmäisistä menkoista lähtien, siksi suositeltiinkin ottaa pillerit käyttöön. Näin kovat kivut on aina, kun en ehdi ottaa sitä särkypilleriä ennen säryn alkua. Tällä kertaa epäonnistuin, kun en saanut mitään varoitusmerkkejä alkamisesta. :/ Normaalisti ei siis ihan näin paljoa joudu kärsimään tai popsimaan pillereitä. Joskus pystyy jopa toimimaan normaalisti, eikä tarvitse sängyssä kippurassa olla. :) Mutta lääkkeillähän nuo kivut käytännössä peittyy, eikä poista todellisuutta. Ultrassa tosiaan näkyi useampia rakkuloita, eli varmaankin juuri siksi eivät sopineet taudinkuvaan, jos kerran näitä taudinomaisia rakkuloita ei ultrassa voi nähdä.

   Mutta kiitos vinkistä, voisihan tuon käydä tutkituttamassa joku kerta. Täällä kun vielä saa hakeutua samalla tavalla hoitoon kun Suomessa yksityisellä, kun maksetaan siitä koko ajan vakuutuksen muodossa. Eli periaatteessa kaikki on sen vuoksi ilmaista (jo maksettua) ja valta valita on minulla. :)

 • Väsäsin tässä aamupäivällä pikaisesti postauksen blogiini tuosta tuotteesta, sen voit käydä lukemassa täältä:

  http://muutoslahteeminusta.blogspot.com/2012/08/eroon-runsaasta-vuodosta.html

  Toivottavasti kuitenkin innostuisit kokeilemaan, eihän sitä koskaan tiedä :) Et ainakaan menetä mitään, vaikka ymmärrän kyllä, että ei välttämättä usko riitä tämän toimimiseen. Ei minullakaan aluksi, uskoin vasta, kun näin ja ennenkaikkea tunsin tulokset :)

  • Kiitos, kävin lukemassa, mielenkiintoinen! Hienoa että olet saanut apua. Minulla se tosin jo töksähtää siihen, että kyseessä on sokerituote. En käytä sokeria. Ainoastaan hedelmissä & marjoissa kylkiäisenä se on minulle ok. Myös makeus itsessään on minulle (nykyään) sellainen maku, että moni asia saattaa tökkiä sen takia – myös liian makeat omenat! Mitään karkkiahan tai suklaata tai vastaavaa en syö laisinkaan ja sokeria välttelen muutenkin. Mutta onneksi olet itse löytänyt apua! Ikäviä kipujahan nämä on, ja niin rampauttavia. :/

  • Jos tietäisi tarkemmin, että mikä tuossa tuotteessa on oikein se helpottava ainesosa, niin voisihan sitä yrittää etsiä nämä jostain muusta mahdollisesti luonnollisesta tuotteesta :) Mutta siitä en valitettavasti ole saanut selvyyttä!
   Oli mukava kuitenkin yrittää auttaa :) Ja itselle kun joku asia on toiminut sitä haluaisi kuuluttaa kaikille!

 • Löysin juuri blogisi ja tämä kertomus oli kuin omasta elämästäni! En yleensä kommentoi blogeja, mutta nyt oli pakko :) Itsellänikin kivut alkoivat myös ensimmäisten vuotojen kanssa, eikä loppua ole näkynyt. Pilleriruljanssi kesti 10 vuotta, kunnes jätin ne pois. Nykyään selviän Miranaxilla, mutta vain jos sen ehtii/huomaa/voi ottaa hyvissä ajoin ennen kuin kipu iskee täysillä. Tuota Elin suosittelemaa melassia ehkä voisikin kokeilla..

  • Kiva kun kommentoit! :) Aika samalla lailla menee tosiaan sitten kuin minullakin, lisäksi tuo että kymmenen vuotta söin minäkin pillereitä. Kaikkihan on nykyään hyvin, jos vaan ehtii ottaa sen ensimmäisen särkylääkkeen ajoissa! Mutta nuo pirulaiset tuppaa alkamaan itselläni monesti aamuyön aikana, heräät sitten siihen kipuun ja otat pillerin ja sitten onkin jo myöhäistä. :/ Jos päädyt kokeilemaan melassia niin ilmoittele ihmeessä täällä oliko siitä apua! On sen verran mielenkiintoinen keino.

Kommentointi on suljettu.