Tammikuuta pakettiin ja torstain tohinoita

Mihin tämä kuukausi meni?! Ihme touhua! Ajattelin parilla kuvalla vilauttaa kuukauden saldoa:

Ei hassumpaa, 27 päivänä puntteilua, kun päiviä on mennyt 31. Eli yksi lepopäivä viikkoon. Täytyykin alkaa fiilistellä kevyttä viikkoa joko ensi viikolle tai sitä seuraavalle. Voisi toteuttaa sen oikein lepäilemällä! Mmmhh.. Ajatus siitä, että makaisi vaikka kolme päivää sohvalla.. Mmmmhhh.. Hah, no enpä tiedä! :D

Tänään oli taas kiva torstai. Taitaa olla nykyinen viikon suosikkipäivä, torstaissa on vain jotain taikaa. Treeni menee aina kivasti ja kun on se aerobisen mahdollisuus, sen taidan aika poikkeuksetta käyttää joka torstai. Ja se on aina jotenkin ihan huippukiva. Tänään lähdin kävelylle.

Lippis päässä, lumi suli ja on lämpöasteita. Tosi pitkä ponnari törössä.

Päätin, että kävelen, en juokse. Yhdessä kohtaa taas otin automaattisesti muutaman juoksuaskeleen, mutta sain käskettyä itseni lopettamaan melkein heti paikalla. :D Nyt ei juosta, nyt kävellään! Ensin mietin, että jos nyt edes viisi kilometriä kävelisi. Sitten meinasin, että jos menisin kuusi, niin että kolme kilometriä suuntaansa ja sitten ympäri. Pian se muuttui siihen, että kävelen vaan eteenpäin, vaikka olisi sitten kymmenen kilometriä mittarissa kun vihdoin oon takaisin kotona. Siellä peltojen keskellä oli taas vaan niin hyvä olla. Hiljaista, avaraa. Siellä on onnea niin paljon. Tunnistin tuttuja tuoksuja, jotkin niistä vei Suomeen, jotkin Saksaan. Pää pyöri kuin väkkärä ja nenä nuuhki ilmaa. Ja hymyilin kuin mielipuoli.

Loppujen lopuksi kävelin tien loppuun asti ja käännyin siellä ympäri. Kilometrejä tuli yhteensä 9.3km, aikaa meni 1:41, keskisykkeellä 120 (maksimit 148) painelin. Oli todella kiva reissu. Jotenkin Saksassa löysin rauhan tuolta keskeltä ei mitään ja olen iloinen, että täälläkin pääsee hyvin nopeasti samanlaisiin maisemiin, keskelle ei mitään. Oi onnea ja rauhaa. <3

Kotona hotkaisin omenan nassuun ja suihkun kautta kokkailemaan ruokaa. Tänään oli paistettua marrow -kurpitsaa ja tomaattista portobello -sienihöystöä (seassa tuoreyrttejä, tuorepinaattia, sipulia ja valkosipulia). Oli hyvää. Parempaa, kuin mille näyttää. :D

Portobellot taitaa kuulua herkkusieniin, mutta ovat huomattavasti suurempia. Siksi niissä on enemmän makuakin, kun kasvavat pidempään ja suuremmiksi. Ovat hieman kalliimpia kuin perinteiset herkkusienet, mutta silloin tällöin nappaan näitä mukaan kaupasta. Lakki on niin suuri, että niitä voi täyttää jollain ja laittaa uunissa. Viimeksi täytin kasvissosekeiton jämillä! :’)

Ja loppuun kuva innokkaasta kokkailijasta, joka jossain kohtaa paljon myöhemmin huomasi, että on tilliä tukassa.. Onneksi kukaan ei tuossa välissä soitellut ovikelloa. :’)

10 vastausta artikkeliin ”Tammikuuta pakettiin ja torstain tohinoita”

 • Minä jo katoin tuota sun ruokalautasta et EI VOI olla totta! pihviä ja luu paistaa tuolta (kuvassa oikealla alhaalla) ne on vissiin niitä portobelloja? Näyttää hyvältä vois maistua lihansyöjällekkin…

  • Heh, mies huusi kotiin saapuessaan ja ruokaa vilkaistaessaan, että AHVENPIHVEJÄ! :D Tuo ’luu’ on sekin sitä marrowta, vaan vaaleammaksi jäänyt kohta. Noiden ns. pihvien viereinen kasa on sitä portobello -höystöä. :)

 • Mun blogissa on sulle haaste :) Ja seuraavaksi perehdynkin tuohon tulospostaukseen!

 • woi wiude ku pääsis itekin joskus reippailemaan tonne ulkoilmaan.. kyllä sellasia sopivia rakoja aikataulussa olisi, mutta perhana kun en ole ulkoilmaihminen sitten yhtään :D jospa ottais (tässäkin) susta oppia ;)

  • Ei se raitis ilma taida olla ihan jokasen juttu.. :D Mun juttu se on ollut ihan pikkukakarasta lähtien. Mua ei oo paljon kotona näkynyt kun oon viilettänyt pitkin luontoa. :)

 • Voi että miten kauniita maiseia taas! <3
  Mäkin oon miettinyt, että pitäis tollanen kevyempi viikko ottaa kohta johonkin väliin.. Mutta jotenkin ei houkuta se sohvalla makoilu, pitäis melkein olla kipee että jaksais maata vaan! :D

  • Maalaismaisema vaan on.. <3 Vaiks ois kuinka harmaata!
   Kyllä mulla alkaa oikein tuntumaan sille, että sohvalla makoilu oisi ihan mahtavaa. On niin täysrankkoja nää mun treeniviikot, että vähän keho tuntuu huutavan lepoa. Oon jo päättänyt, että mitä dvd:itä aion katsoa :D ja Torey Haydenin uusin kirjakin odottaa lukemista!

Kommentointi on suljettu.