Tahmaa, nyrkkiä ja plättyä

Voi tahmainen treeni! Yhyy! Mulla on nyt jokin asenteellinen juttu tätä kyseistä hauis-/selkätreeniä kohtaan ja se johtuu hyvin pitkälti siitä, että on ollut tuntuma kateissa noissa hauisliikkeissä viime aikoina. Mulla ei ole ikinä ollut hauiksen kanssa tuntumaongelmaa! Ei tehnyt yhtään mieli treenata tätä treeniä tänään, kun viimeksi jäi huono maku. Onnistuneesti venytin ja venytin ja venytin sitä treenin alkua.. Kunnes oli sitten jo pakko mennä riehumaan. Ja samalla tavalla tahmasi tänäänkin. Yhyy!

Yhyy.

Koitin ennaltaehkäistä tahmoja valitsemalla treeniin omia lemppariliikkeitä ja tekemällä liikkeet muutenkin niin, että normaalisti kyllä tuntuu justiinsa eikä melkein siellä missä pitääkin. Aloittelin Arskalla neljä sarjaa, mutta se tuntui jo vähän puolituiselta. Ei missään liikkeessä tunnu nyt sitä suurta hapotusta mihin olen tottunut. Voimat loppuu muuten vain, eli ei tarvitse lopettaa hapotuksen vuoksi. Ei ainakaan sen kohdelihaksen hapotuksen vuoksi..

Hauiskäännöissä koitin pitää työtä tekevää kättä mahdollisimman paikoillaan tunkemalla toisen käden nyrkkiä sinne käden ja kyljen väliin ja koitin myös pyyhemyttyä. Nyrkki oli parempi, kun pyyhemytty alkoi hajota mytystänsä. Muistelen, että Arska itte kehitteli sellaisen oikein kehikon tai vyön tai vastaavan tuohon keskivartalolle, mikä piti kädet aloillaan. Ja jos en väärin muista, niin esimerkiksi Jaanaba pitää juomapulloa siinä? Mulla ei ole juomapulloja kotona, oisi varmasti kätevä. Tai oisi mulla, mutta ne on pakkasessa täynnä jäätä, voisi tulla vähän vikkelämmin suoritetut käännöt niiden kanssa. :D

Pallovatsat onneksi toimii aina <3

Vaihtelin lennostakin liikkeitä ja tein ylimääräistä sarjaa ja vaikka mitä, mutta eipä juuri tuntunut missään. Ei, vaikka tein vähän pienemmällä painolla kuin normaalisti ja useampaa toistoa. Ihan kun oisi hermotus jossain ihan kateissa! Täytynee ottaa ehdottomasti työn alle aina joka sunnuntaina kunnon hieronta, eikä skipata sitä, kuten eilen. Siinä on kuitenkin sunnuntaina tehty olkapäiden treeniä, joten hartiat on salettiin jumissa. Sitä en satavarmaksi muista oliko edellissunnuntaina sama juttu. Todennäköisesti oli.

Mutta kyllä se mieli siitä ilostui, kun pääsi taas omien porisevien patojen äärelle! :D Tänään nimittäin oli jääkaapissa porkkanaa ja sain tehtyä niistä plättyjä, kun viimeksi olivat porkkanat mystisesti kadonneet (eli niistä oli tehty ruokaa edeltävänä päivänä). Tein samalla ohjeella kuin pinaattiplättyjäkin, korvasin vain pinaatin noin 200 grammalla porkkanaa, jonka raastoin (käsin!!) hienoksi raasteeksi. Ja arvatkaas mitä? Valtavan hyviä oli, oikein arvasitte!

Paistelin tällä kertaa isolla pannulla pienemmän pannun sijaan, ja sain tuosta määrästä neljä isoa lettua. Täytteeksi rullasin eilisen riisiporkkanalinssipadan jämät. Kaveriksi vielä raejuustoa ja voi pojat.. <3 Kyllä mun nyt kelpaa kun olen löytänyt itselleni (eli vatsalleni) sopivaa jauhoa kaupasta. Kun sen ostin, niin mietin, että ehtiiköhän sen edes käyttää kokonaan ennen kuin menee vanhaksi, mutta se on kuulkaas niin, että saan mennä ostamaan jo toisen jauhopussukan! :’)

Ja koska hyvä ruoka oli parempaa kuin mitä huono treeni oli huonoa, niin hyvähän tämä päivä loppujen lopuksi onkin. Jihuu!

10 vastausta artikkeliin ”Tahmaa, nyrkkiä ja plättyä”

 • Joo. Oikein muistat. =) Mutta arvaa mitä, alkoi tehdä mieli porkkanalättyjä. Siis ihan hirveesti. Mutta en silti tee semmosia ainakaan tänään sillä oon syömiseni syönyt.

  • Mulla on mieleen jäänyt kuva semmosesta, kun sulla on se pullo siinä ja teet hauista. :) Mää toivon, että joku päivä teet porkkanaplättyjä. Meillä ne oli iso hitti ainaskin.
   Ja arvaas, joka kerta kun laitan tuplahuutomerkin tai -kysymysmerkin niin muistan, että sulla oli joku juttu niiden kanssa. :D Joskus jätän laittamatta ja joskus taas laitan kuitenkin, kuten tänään. Mutta kaikkea sitä mieleen vaan jää.

 • Etköhän sä keksi ratkaisun tuohon hauis-tuntuma -ongelmaan. Oon varma, että kohta sulta tulee joku hauiksen hermotus-vinkit -postaus, joka vetää vertoja Voimariinin pakarahermotus-vinkkipostaukseen. Jään odottamaan! Mulla on aina ollut ongelma hauiksen tuntuman kanssa, ja joskus kans mietin sitä Arskan kehikkoa, että semmoisen kun sais (ja kehtais mennä salille sen kanssa :D), niin pysyis asento kurissa ja tuntuma siellä missä pitää.

  • :D Mä en tiedä mitä sanoa. Paitsi että toivottavasti! Tosin, tässä ihmettelen kovasti sitä, että hauikset on ihan TODELLA kipeät tänään. Normaalisti ne voi olla treenin jälkeisenä päivänä arat, mutta eivät kunnolla kipeät. Nyt sitten on. Tietysti, kun tuntuma oli kateissa. Ei kun siis..?
   Semmonen kehikko oisi kiva ja hyödyllinen. Kotona treenatessa kehtaisi jopa pitää. :D

 • ”Koitin ennaltaehkäistä tahmoja” :DD
  No mutta tosiaan, hauiksen epätuntumaisuus on pyllystä! Itselläni oli sama homma vuosia, mutta nyt olen viimein löytänyt hauistreenin ihanuuden <3 etköhän sinäkin pääse takaisin iloiseen hauistreeniin, sähän nyt olet kuitenkin tuollainen hauisjumalatar :D

  • Tahmojen ennaltaehkäisyviikot! :D
   Mikään ei ole niin raivostuttavaa treenatessa kuin tuntuman puute. :/ Toivottavasti tämäkin hauisjumalatar (:DDD) tästä vielä sen tuntuman löytää!

 • Voi että, täällä on ollut nyt pari viikkoa ihan samat ongelmat hauistreenin kanssa! Ja juuri ne on tuntuneet aina kaikista eniten. Huoh miten ärsyttävää..vielä kun keksisi itsekin miten saisi ongelman ratkaistua, hieronnassakin olen käynyt eikä auttanut :( Ajattelin kokeilla johonkin väliin kevyttä viikkoa, kun niitä harvemmin pidän, mutta katsellaan kuinka käy. Toivottavasti saat tuntuman pian takaisin ja pääset taas hyvällä fiiliksellä pumppaamaan hauiksia :)

  • Voi eih, tämä on siis jokin globaali ilmiö! :/ Kevyt viikko voi olla hyvinkin paikallaan jos sellaista ei ole hetkeen pitänyt. Mullahan tietty alkoi nämä ongelmat heti kevyen viikon jälkeen.. :D
   Toivotaan pikaista tuntuman palaamista molemmille!

 • Miksi itselleni ei ole koskaan tullut mieleen tehdä porkkanalettuja.. Iski himo! :)

Kommentointi on suljettu.