Suomesta, päivää!

Tämän blogin historian ensimmäinen Suomesta kirjoitettu postaus! Täällä tosiaan ollaan ja toista blogiani seuranneet ovatkin perillä siitä, mitä kaikkea tässä välissä on tapahtunut. Mitään suurempaa tämän blogin aihepiiriin sopivaa ei ole tapahtunut, vaikka tietysti ruokapuolelta olisi jos jonkinlaista kirjoitettavaa ja painostakin olisi mainittavaa. Ei ehkä kokonaisen postauksen verran, joten laitetaan niitä nyt, kun on treeneistäkin höpötettävää! Tästä tuleekin varmaan aika pitkä postaus nyt, kun aiheita on useita ja niistä on aika paljon sanottavaa. Lukekoon ken jaksaa tai ken on kiinnostunut. :)

Totaalilepoviikon jälkeen tänään pääsi vihdoin palaamaan treenien pariin. Alkuun mennään vähän rauhallisemmin, johtuen ihan vain siitä, että mulla on täällä kotona vasta tasan käsipainosetti, jossa maksimipaino yhdelle puntille on 17kg. Ja löytyy myös jumppamatto, sekä vetoremmit. Ja jumppapallo. Mutta siihen ei ole pumppua ja tyhjänä se on vähän hyödytön. :D Pumppu on tulossa paketissa, jonka piti olla täällä ennen meitä, mutta onkin jälkikäteen. Siellä on myös mun lenkkarit ja kaikki ulkoiluvaatteet, kuminauha, voimapyörä ja muuta tarpeellista, joten esim. kävelyille ei ennen sen saapumista mennä. Bootsit jalassa oisi aika nihkeetä rämpiä pitkin metsiä.. Ei sillä etten olisi koskaan niin tehnyt, vaan että ei se ole ehkä jaloille ihan paras juttu kuitenkaan.

Tänään kuitenkin pääsi tekemään hauiksia, selkää ja takaolkapäitä. Sen, mitä näillä välineillä sai tehtyä. Hauiksen sai hyvin treenattua käsipainoilla (peruskääntö, hammerit ja keskitetty), mutta selälle en keksinyt muuta kuin kulmasoudun. Takaolkapäille on se yksi ja sama liike, mikä tapahtuu noilla punttien vinyylilevyllä, joten se meni täysin normaalisti. Vatsalle tuli tehtyä hooveria (ensimmäinen kuva), mutta ilman painoa selän päällä. Vähän se tuntui tyhmältä törröttää siinä pari minuuttia, jolloin hartiat käski lopettaa, eikä suinkaan vatsa. Tuota tulee normaalisti siis tehtyä 20kg selällä ja silloin törrötän siinä minuutin. Toisina vatsaliikkeinä olisi ollut pallon päällä rutistukset ja voimapyörä, mutta nyt kumpikaan ei ollut mahdollinen, joten tein rutistuksia maton päällä jalat ilmassa ja sivuvatsoja selälläni maaten, heittelemällä jalkoja puolelta toiselle. Ei nämäkään hyödyttömiltä tuntuneet!

Yllättävän hyvä fiilis treenistä jäi, vaikka ajattelin sen olevan enemmän sellainen no tehdään nyt jotain -treeni. Tunnin kulutin aikaa. Uusi treenihuone on nyt siis korkattu! Tällä viikolla sinne saapuu onneksi kaikki normaalit vermeetkin. ;)

Kaikki muuttopäivät meni ihan totaalisessa treeni ei edes juolahda mieleeni -mielentilassa, mutta kun täällä perillä on tätä viikkoa vietetty vielä sen pari päivää, niin eilinen tuntui kyllä jo vähän hankalalta. Tulee sellainen levoton olo, kun ei ole mitään tekemistä (vielä, ennen kuin tavarat saapuu) ja edellisestä treenistä on aikaa ja mieli kyllä tekisi kroppaa kiusata. Tiesin kuitenkin, että hyvää tämä tauko vain tekee ja reissu oli ihan varmasti kropalle todella kuluttava, joten voimia piti vielä kerätä. Tänään voimia olikin yllättävän paljon. Luulin, että puntti ei nouse edelliseen tapaan heti alkuun, mutta hyvinhän se nousi ja oisi mahdollisesti saanut laittaa lisäkilojakin parissa liikkeessä. En vielä laittanut, etten sentään heti lähde ennätyksiä hakemaan. ;)

Kissa tekee porrastreeniä.

Aamupainon otin ennen reissua, jotta näkisin, mistä reissulle lähdetään. Aamupainoahan en ole ottanut sitten viime kesän lopun, joten sinänsäkin iso juttu oli. Aavistelin sen olevan jotain siellä 53kg:n tietämillä ja niinhän se näyttikin 52.9kg. Kyllä oma silmä on vaan taitava. :D Kaikki reissupäivät ja muuttofirman saapumispäiväkin meni pitkälti tai osittain aivan kokonaan eväslinjalla, eli suuhun meni ainoastaan kaikkea sellaista, mikä ei välttämättä tarvitse kylmää.

Kehoa huollettiin matkallakin. Tässä ollaan hotellissa.

Ensimmäisenä matkapäivänä mukana oli kylmälaukussa tavaraa, mutta toisena ei enää, eikä sitten myöskään kolmantena. Neljäntenä oltiinkin jo Suomessa. Siinä välissä tuli syötyä pääasiassa riisikakkuja sellaisenaan, banaaneita, mandariineja, pähkinöitä ja maustamatonta riisiprotskujauhetta veden seassa. Voin sanoa, että isosti alkoi tökkiä noista jokainen siinä muutaman päivän aikana. :D Olin varmuuden vuoksi varannut neljä Questin protskupatukkaa hätävaraksi, ja niistä jouduinkin syömään kolme ja puoli. En tahtonut syödä, sillä vatsa ei niistä tykkää, mutta jossain kohtaa uhkasi tulla niin monta tuntia edellisestä proteiininlähteestä, että näin sen pitkälti pakolliseksi. Ja loppumatkasta alkoi riisiprotskujauhe tökkiä aivan hirveästi. En saa sitä vieläkään alas normaaliin tapaan. :( Kyllä ne patukatkin tökki. Ei ollut järin hyvä olo vatsassa muutenkaan sen kaiken evästelyn lomassa. Lisäksi olin merellä hieman merisairas, mikä sekin aiheutti ällötyksiä ihan kaikkea ruokia kohtaan.

Koko ajan pidin kuitenkin mahdollisimman hyvin huolen siitä, että niitä eväitä meni kurkusta alas. Suomen puolella kaikki helpottui, sillä päästiin varsinaiseen taivaaseen kun astuttiin matkalla ensimmäiseen kauppaan ja nähtiin raejuusto- ja rahkahylly. Niin monia laatuja! Autosta taisi kuulua aika onnellinen OMNOMNOMNOMNOMNOM kun sinne päästiin löytöjemme kanssa. :D Meillähän on puolitoista vuotta syöty raejuustoa, mikä maistuu pelkästään happamalle kumille, eikä millekään muulle.

Koko loppupäivän syömisissä oli raejuustoa mukana vähintään jonkin verran ja sitä meni vielä iltapalaksikin ja seuraavana päivänä aamulla. Kesosta tuli mun suosikki ja tuo Valio on kanssa maistunut. Vetelin vain vissiin vähän liikaa sitä Kesoa heti alkuun, koska nyt se ei enää uppoa niin hyvin. :D On sen verran voimakkaamman makuinen, että Valion miedompi iskee nyt tällä hetkellä mukavammin. Molempia on ja tulee olemaan kuitenkin jääkaapissa ja niiden välillä vaihdellaan mielitekojen mukaan. Muitakin laatuja saattaa sinne eksyä. :)

Ensimmäinen Subwayn patonkikin (puolikas) varmaan pariin vuoteen tuli nautiskeltua perjantaina ruoaksi, kun saavuttiin kotiin. Siinä olikin lämpimän ruoan saanut viimeksi kuusi päivää sitten, joten voin sanoa, että parhaimpia Subin patonkeja ikinä! Molemmilla oli tuo kasvispihviversio, muissa täytteissä vaan eroa. Mitään kastikkeita meillä ei koskaan noihin oteta. Normaalisti ei myöskään juustoa, mutta tällä kertaa sai olla. Kaikki vaatteet repsotti jo päällä, joten juustoa oisi saanut olla vaikka kymmenkertaisesti, jos multa oltaisiin kysytty. :D

Aamupainon tarkistus olisi pitänyt ottaa ennen näitä perjantaisyömisiä, kun tuossa tuli tosiaan saatua vatsaan paljonkin tavaraa painoksi. Lauantaina aamulla edellisestä lukemasta oli vain 300g pois, mutta se ei missään nimessä kerro siitä, että painoa olisi pudonnut vain se 300g. Vaatteet tosiaan repsotti (repsottaa), ei istuneet enää loppumatkasta samat farkut, jotka alkumatkasta päälleni valitsin. Takapuolen ja koipien kohdalle mahtuisi vähän lisää tavaraa taas, että farkut saisi täytettyä, ja vyötäröltäkin taisi lähteä pari kolme senttiä. Yläkroppaa ei enää kiristänyt takki päällä, vaikka se on ollut hieman tukalakin ajoittain ennen tätä matkaa. Kyllä tässä saa taas syödä ja treenata itseensä täytettä. Takapuoli on jotenkin surullisen näköinen ja tuntuinen nyt. :D Reppana!

Täällä kotonakin ruokapuoli on vielä aika köyhää. Meiltä ei löydy muita kokkausvälineitä kuin yksi pannu ja siihen pari lastaa. Uuni onneksi on, joten sitä on käytetty. Mutta itse ei saa tehtyä ruokia, kun puuttuu kaikki kuorimaveitset ja puukot ja muut. Pakastepussukat on olleet kovia sanoja. Ja etenkin se perunapuoli sieltä.

Tää oli joku kasvissekoitus, jossa oli joukossa myös perunaa.
Pelkkää perunaa.
Alla iso kasa pannulla paisteltuja kasviksia ja päällä uunista lohkoperunaa.

Näissä perunoissahan ei ole mitään muuta kuin perunaa ja öljyä. Öljyä lisään myös niihin vielä itse (sitä valkosipulista) ja päälle ripottelen suolaa. En siis pidä näitä potturuokia pahana laisinkaan, kun niissä ei ylimääräisyyksiä ole. Tulee olemaan jatkossakin meillä pakkasessa. Syötiin samanlaisia myös Skotlannissa. Ja jos joku kaipaa perunavinkkiä pakasteosastolta, niin suuntaappa Citymarkettiin. Siellä on myynnissä Oolannin kuorellisia jumbo-lohkoperunoita (kuvassa alimpana). Paketissa lukee TULI KUUMA. Ne on meidän suuhun ainakin tosi hyviä ja ehkäpä juuri ne tulee meidän pakkasessa vakioasukkeina elelemään. Sisältää pelkästään perunaa ja rypsiöljyä. Ja on tosiaan yksinoikeudella Citymarketissa vain, ainakin paketti niin sanoo.

Kasvissekoituspuolelta ollaan nyt maistettu kahta erilaista settiä, eikä ne nyt tuoretta ruokaa millään voita. Ne on semmoisia ihan kivoja, ei kovin erikoisia. Lisäksi molempien kertojen jälkeen mulla on mennyt vatsa sekaisin. :( Molemmissa on ollut sipulia, mistä mun vatsani ei tykkää, joten ehkä se on se. Ei se ennen ole sipulista ihan sekaisin asti mennyt, mutta ehkä tässä on niin poikkeukselliset meiningit nyt muutenkin, että se menee. Toisessa sekoituksessa oli myös maissia ja vihreitä papuja, mutta ne sai noukittua helposti pois. Niistä ei siis vatsa tykkää myöskään. Harmillisesti noita sipuleita tuntuu olevan joka sekoituksessa, vaikka muuten settiä löytyy jos jonkinmoista! Vaikka jokaisessa niissä on jotain muutakin, mitä en voi syödä vatsani takia, mutta niitä muita on niin paljon helpompi noukkia pois. Onneksi tätä ei jatku montaa päivää, vaan viimeistään torstaina pitäisi tilanteen muuttua. Pääsee normaaleihin syömisiin kiinni. Porkkanat oottaa jo täällä kuorijaa ja raastajaa! Subista ei muuten mennyt vatsa sekaisin laisinkaan. Vatsa pysyi hipihiljaa. En kyllä odottanutkaan sen suuttuvan, kun ei se ole ennenkään noista yksittäisistä viljapäivistä suuttunut.

Aamupalat on olleet tämmöstä luksusgourmeta.. Ei mutta, banaani + raejuusto = oikeasti NAM. Kyllä mää silti söisin mieluummin
banaanipannaria.

Niin ja mitään lautasia meillä ei ole, siksi muovikipot. Tai olisi meillä edes sellaiset pienet lautaset, jos se paketti olisi saapunut ajoissa..

Rahkapuoli onkin ollut sitten erityisen suuri rakkaus! Jääkaapissa on ollut ainakin viittä tai kuutta eri sorttia ja kaikkia kokeillaan, mitkä vain tuntuu ja näyttää kivoilta. On varsin ihanaa, että enää ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi rahkasta, kun vaihtoehtoja on niin monia ja niistä tuntuu ne kaikista edullisimmat olevan kaikista parhaita! Skotlannissa kaikki rahkat oli valtavan happamia ja niissä ei ollut sitä rahkan ominaismakua ollenkaan. Täällä on melkein kaikki ihanan pehmeitä, maistuvat RAHKALLE eivätkä happamalle. Skotlannin rahkaa ei olisi ikinä pystynyt syömään pelkiltään – näitä taas voisi syödä miten vain! Näiden ominaismakua ei tarvitse peittää hirveällä määrällä lisukkeita. Nyt niillä lisukkeilla saa aikaan varsinaisia herkkuja! Ja mikä parasta, ei ainakaan lopu rahka kesken kaupasta. Jos jotain ei ole niin jotain toista ihan satavarmasti on. Tänään oli Prismassa yksi hylly tyhjänä, se missä oli Rainbow’n perusrahkaa. Sitä oltiin ensisijaisesti hakemaan menossa. Mutta ei haittaa tyhjä hylly, kun vieressä on joku kymmenen erilaista laatua vaihtoehtoja. <3

Näitä Bonnen soseita ole himoinnut jo ties kuinka kauan. Jo vuoden? Nyt vihdoin pääsin apajille ja banaanirakastajalle tietysti piti ostaa banaanisosetta. :D Mies valitsi mangoa. Vielä en osaa sen enempää kehua tai haukkua, mutta yhden rahkan ehdin tänään maustaa tällä banaaniversiolla. Laitoin vain vähän ja kyllä silläkin sai siihen jo sellaisen kokonaisvaltaisen banaanin maun. Nams, banaanirakastaja kiittää! Lähinnä hillon asemasta ajattelin tätä koittaa käyttää. Nämä säilyy avattuna kuitenkin viikon ja siinä ajassa tulee kulutettua. Hilloa (St. Dalfour – ei lisättyä sokeria eikä muutakaan sontaa, löytyy ainakin meidän Citymarketista ja Prismasta) meillä sitten taas menee vähän liian nopsaan tahtiin, joten ihan kustannussyistäkin tämä sose olisi parempi vaihtoehto. Sitä mustikkaa tai vadelmaa tekisi eniten mieli, mutta niiden hintaero näihin hedelmäisiin oli sen verran paljon suurempi (euron luokkaa?), että kauppaan jäi. Välillä olen pihi. :)

Ja koska tämä kirjoitus ei ole vielä tarpeeksi pitkä, niin laitetaas loppuun vielä linkkiä tuonne Rahkamuijan blogitekstiin, jonne minäkin pääsin osalliseksi. Että olenkin siitä kuulkaas ylpeä! Tämä kuva kiteytti kaiken oleellisen, enkä tiennyt miten päin oisin ollut, kun se oli niin osuva! Aivan mahtavaa, kiitosta Rahkamuijalle, että on selkeästi pitänyt silmät auki tätä blogia kattellessa, siinä ne kaikki oleelliset on löytyneet yhteen kuvaan! Täällä tikahduttiin kestämättömyyden tunteen kanssa tätä kattellessa, eikä se kyllä ole helpottanut vieläkään. Vieläkään en kestä! Loistojuttu!

Ei muuta kun tukkikääntöä hanskalle ja mies (taas) huomennakin aamulla pitkälle lenkille! Miau!

26 vastausta artikkeliin ”Suomesta, päivää!”

 • Ahahah, hauiskääntöä tukilla! :’) maassa maan tavalla… Pitemmittä puheitta, tervetuloa Suomeen ja savvoon :)
  p.s osaan kuvitella millainen rahkaraejuustotaivas tämä onkaan! Ja bonnesoseet on nameja, varsinkin mango! Marjaisat on ehkä turhan vetisiä :)

  • Se on se tukki otettava, jos se on siihen tarkoitukseen sopivin väline, kyllä Heidi keinot keksii! :’) Ja kiitos, täällä ollaan! Sä varmaan pyörit jossain näillä hoodeilla kanssa. :D
   Ooh, helpotti mun Bonnen marjasosetuskaa, että jospa ne ei olekaan niin hyviä kun kuvittelin! ;)

  • Joo no noista marjaisista ainakin se vadelma oli kova pettymys. Ihan lirua ja toooodella hapanta! Juu minä tosiaan pyörin savon maalla, mukavata seutua :)
   Ja niinkuin vissiin olit huomannutkin, niin kyllähän täältä ihan Prismasta saa myskikurpitsaa. Namia mutta hintavaa. Tai no enpä tiedä eroaako hirveästi esim. bataatin hinnasta :) Potut on halpoja!

  • Voi ei, en mä hapanta tahdo! No kestän sitten ainakin olla ilman niitä, jääköön kauppaan! :’) Savon seutu on tällä hetkellä mun lemppariseutua. ;)
   Halvat potut huutaa mun nimeäni jo, ootas vaan kun saan käteeni kuorimaveitsen ja muut ruoantekovälineet! ;)

 • Kannattaa muuten kokeilla siellä Cittarista kysellä sitä myskikurpitsaa. Otat vaikka yhteyttä suoraan kauppiaaseen. Suomessa kun on kovaa kilpailua asiakkaista, niin yleensä nuo K-ketjun kauppiaat ovat aika höveleitä asiakkaiden toiveille :) Ja jos ei ison marketin kauppias vielä lämpene, niin kannattaa kokeilla yhden ”Koon” pienempää markettia. T. Ent. kaupantäti

  • Itseasiassa eilen näkyi täällä Prismassa olevan myskikurpitsaa. Hyllyssä oli yksi! Hinta vaan oli totuttuun verrattuna vähän päätä huimaava, että sinne jäi. :D Mutta hyvä tietää, että niitä saa ehkä kinumalla kauppoihin, jos ei heti löydy! :)

  • Mä oon aina saanut meidän Cittariin tuotteita, joita olen pyytänyt. Ovat tosin olleet ihan kohtuuden rajoissa, ettei mitään kauhean ekstreemeä :) Vastaavatkin pian. Prismaan sen sijaan kun laittaa toiveita niin ei edes vastausta saa.

  • Mä en oo vielä huomannut mitään mitä kaipaisin, mitä en olisi löytänyt. Citymarketissa ei tosin ollut kaikkea, mutta Prismasta löysin kaiken haluamani. Mutta pidetään mielessä, jos jotain puuttuu, niin ehkä sitä kannattaa tiedustella Cittarista ensimmäisenä. ;)

 • Tervetuloa<3
  Mutta voihan ruokahullutus ;D Toi Keson raejuusto on ihan taivaallisen ihanaa, ja meillä syödään Ehrmannin sitä pehmeää rahkaa :) Mums mums!

  • Kiitos! <3
   Joo ruokahullutusta on nyt pahemman kerran ilmassa. :D Eilen meni Ehrmannia, se on ensimmäinen rahka mitä olen aikuisiällä alkanut aikoinaan syödä. :’) Namskis!

  • Kiitos! Meillä oli kyllä ihan valtava ikävä näitä raejuustoja ja rahkoja. Saksassa niitä oli tarpeeksi ja tosi maistuvia, esim. maailman paras raejuusto on siellä. Meidän Suomen lempparirahkat näkyy olevan myös Saksasta peräisin, mitä näitä purkkeja täällä tutkin. ;) UK:ssa sitten taas ei ollut käytännössä mitään tällä saralla, joten taivaissa tässä nyt ollaan kaikkien näiden vaihtoehtojen kanssa! :’)

  • Mä en syö enää rahkaa/raejuustoa kun ei sovi (kerää limaa ja sit turvottaa varsinkin turvotus tuli siinä vaiheessa kun rahkaa lisättiin ruokavalioon) mut Lidlistä joskus ostan pojalle raejuustoa (tai siis OSTIN) mut ei tykkää. Tosin en tiedä onko se Suomessa valmistettua? Ihan eri koostumus kyllä kun suomalaisissa yleensä.

 • Mää en voi jotenkin ollenkaan uskokaan, että muutitte Suomeen. :D Mulla on aina ollu sellanen olo, että tän blogin tapahtumat sijottuu johonkin muuhun ulottuvuuteen, koska et oo asunu Suomessa. Sillon ku muutitte Saksasta Britteihin, kelasin vaan, että ”joo, nyt se vaan vaihto toisesta ulottuvuudesta kolmanteen”. Kuulostaa tosi häiriintyneeltä varmaan. :D Mutta nyt et ehkä ole enää niin taruolento kun asut Suomessa niinku muutkin bloggaajat!

  • Oikein taruolento! :D Joo kyllä se nyt on vaan uskottava, että ihan normaali pulliainen täällä on! Ainakin siihen asti, että seuraavaksi lähdetään. :D Sitten taas kohti taruolentoisuutta (on se sana)! Vai saako sitä enää takaisin, kun sen on kerran menettänyt? :/

 • Tervetuloa Itä-Suomeen :) Kannattaa kokeilla myös Valion pehmeää raejuustoa, se on parhautta!

 • Mulla on ihan sama kuin Rahkiksella, että vaikea jotenkin sopeutua ajatukseen, että ootte nyt Suomessa. Ja jään innolla odottamaan sun ”uussuomalaisin” silmin tehtyjä havaintoja asioista, joille on ehkä itse jo sokeutunut.. :).

  • En tiedä onko sitä itsekään vielä ihan täysin sisäistänyt. Tavallaan tuntuu, että hyvä kun muistaa koskaan lähteneensäkään ja tavallaan taas kaikki tuntuu ihanan jännältä ja uudelta vielä. :) Tuorein silmin kuitenkin kaikkea katsellaan ja kaikenlaista sitä silmään sattuukin! :)

 • Jeeee tervetuloa takaisiiin!! PS toi kissakuva sulatti mun sydämen… <3 nawww.

 • Oi, Bonnen mango- ja omenasoseet :P Banskua en ookaan vielä maistanut, kenties se pääsee seuraavaksi testiin. En tiedä ootko ehtinyt jo ihan kaikkia raejuustolaatuja Suomessa testata, mutta ite suosittelisin myös X-traa. :) Se on vähän erilaista, kun mukana jogurttia, mutta hyvä koostumus ja yllättävän hyvä maku! Vaihtelua ”rakeisempiin” raejuustoihin. :P Nyt alkoi tehdä mieli raejuustoa, kauheeta.

  • X-traa ei olla vielä kokeiltu. Ja on niitä muitakin vielä kokeilematta, niitä on niin monta! :D Jokunen rahkamerkkikin on vielä testaamatta. Ihana olla maassa, jossa on niin paljon merkkejä näissä lemppareissa, että ei meinaa ehtiä testata niitä kaikkia. :’)

Kommentointi on suljettu.