Sunnuntaifiiliksiä ja treeniviikko

Aamulla kun heräsin (kuudelta), suorastaan puhkuin energiaa. Olisin heti halunnut lähteä vähintään valloittamaan vuoria! Vähintään kaksikymmentä kilometriä vaellusta kiitos! Energiaa tosiaan olisi riittänyt vaikka mihin. Miehellä oli kuitenkin edessä puolimaratonin verran juoksua (huviksensa), joten nuo suunnitelmat haudattiin alkuunsa. Katseltiin tulevan viikon säätiloja ja Oberstdorfiin on luvassa torstaiksi yli kaksikymmentä astetta ja aurinkoa, joten silloin sinne, mikäli mitään ihmettä ei tapahdu. Jiihaa! Tuollainen vaellusreissu on jo pidemmän aikaa pitänyt tehdä, mutta aina on ollut jotain silloin kun ilmat olisivat suosineet. Jos nyt sitten. Mielelläni jätän torstain punttitreenin väliin sen vuoksi. Oih. Kameran kanssa tallustelemaan upeissa maisemissa. <3 Katsokaa vaikka täältä! Joo olen ihan varma, että kun nyt hehkutan, niin ei siitä reissusta mitään tule.

Tuota energiaa piisasi aina sinne asti, kunnes aloitin jalkatreenini. Jo pian tuli selväksi, että niska on tosi huonona. 60 kiloa harteilla tuntui ihan helv***n pahalta. Veri ei kiertänyt. Välillä tuli sen vuoksi oikein paha olo. Fiilikseen ei auttanut se, että eilen taas koneessa pyöräytetty sykemittarin vyö ei toiminutkaan ja totaalisesti hermoni sitten menetin. Heitin sen roskiin, keskiöineen päivineen. Roskahan se on, joten roskikseen se sai vihdoin mennä. Tästä eteenpäin ei siis tietoa mistään kulutuksista tai sykkeistä enää. Kelloa vaan sitten katsellaan.

Vatsalihasliikkeissäkin tuli paha olo tänään. Tätä tehdessä luonnollisesti hartiat on jännityksessä koko liikkeen ajan. Piti vähän hengitellä välillä ja nieleskellä. Oli lähellä, etten jättänyt koko touhua kesken. Ja se on muuten sitten superharvinaista. Viimeksi taisin jättää treenin kesken 2008. :D Eli huono oli olla. Paha olo meni kuitenkin aina ohi hetken päästä ja kun tiesi, että se on vain niskasta lähtöisin, niin ei ollut mitään hälyttävää kuitenkaan. Vein siis treenin läpi, vähän leppoisammalla tahdilla vain. Eli pidemmillä lepotauoilla. Mutta ei se ollut kovin hauskaa. Silloin kun niskani on todella huono, on koko kehossa sellainen jatkuva heikotustärinä, sellainen mikä myös kuuluu, kun hengittää suun kautta. Sellainen oli tänään treenin ajan. Hyi.

Joten jos nyt sitten jätän ainakin ne leuanvedot tekemättä hetkeksi. :D Ainakin ennen torstain mahdollista vaellusta, ettei siellä olisi niin huono olla, jos nuo leukailut kuitenkin epäedullisesti vaikuttaa niskaani. Pitää taas raahata kaksi ja puoli kiloa kameraakin mukana, ja se on jo yksinäänkin hartoita kuormittavaa. Jos sitten antaudun vaikka näille taas hetkeksi:

Pidemmittä puheitta (:’D) viikon treenikatsaukseen!

Maanantai:
Lepo (vieraita)

Tiistai:
Selkä, hauikset, vatsa

Kesto: 1:26
Keskisyke: 120
Maksimisyke: 169
Kulutus: 432kcal

Keskiviikko:
Jalat, vatsa

Kesto: 1:33
Keskisyke: 131
Maksimisyke: 169
Kulutus: 552kcal

Torstai:
Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet

Kesto: 1:18
Keskisyke: 113
Maksimisyke: 158
Kulutus: 347kcal

+ 40 min crossarilla. Sykemittari ei toiminut.

Perjantai:
Selkä, hauikset, vatsa

Kesto: 1:35
Keskisyke: 119
Maksimisyke: 174
Kulutus: 450kcal

+ 40 min crossarilla:

Keskisyke: 128
Maksimisyke: 141
Kulutus: 241kcal

Lauantai:
Lepo

Sunnuntai:
Jalat, vatsa

Kesto: 1:41

Ja sykemittari lensi roskiin.

Keskitettyä habaa tunteella.

Ylläolevasta kuvasta. Keskitettyä habaa teen siis jakkaran päällä, missä saa käden hyvin tuettua ja mittasuhteet on kaikki kohdillaan niin, että pystyn olemaan siinä todella hyvin. Sellaisen olen vain huomannut, että tuo liike lähtee vähän niin kuin alaviistosta, eli käden ollessa suorassa ja punttia siinä roikottaessa ei olla kyllä linjassa. Olkapää on paaaljon edempänä kuin puntti. Kai se on sitten lisävastusta, kun lähtee sieltä alaviistosta asti? :D

Muuta tästä viikosta:

Tänään tajusin, että kun olen mainostanut käyttäväni kilomäärää 31kg tietyissä liikkeissä, siinä on oikeasti noin 36 kiloa. Että unohtakaa mainostamani aikaisempi kilomäärä. :D Eihän se heittänyt kuin viidellä kilolla! Tuo on siis side bendissä ja pohkeissa (yksitellen).

Yhden jalan SJMV alkaa sujua jo paremmin ja alaselkä ei niin hirveästi ole siitä suuttunut (mennyt kramppiin). Välillä pitää mennä makaamaan lattialle, ei enää joka kerta liikkeen jälkeen. :D Edistystä! Olen varoen lisännyt painoa, tänään nostin 25kg -> 35kg, ja se meinasi olla liikaa alaselälle. Vähän rajoilla mennään. Vähän surku, kun muuten tuossa voisi käyttää paljonkin suurempaa painoa. Tasapaino alkaa löytyä liikkeeseen jo, eikä montaa kertaa tarvitse kesken kaiken ottaa äkillisiä sivuaskeleita. Pakaroissa tuo liike tuntuu seuraavana päivänä ihan satavarmasti. Parasta!

Tällä viikolla kroppa on ollut nesteinen. Reilut puoli kiloa hyppäsi nahan alle pehmeyttä. Itse näen sen ainakin tuosta ylläolevasta kuvasta hyyyyyvin selkeästi. Pehmeä vatsa. En tiedä syyttääkkö hormoneita, stressiä vai mitä. Syömisissä kun ei ole ainakaan tapahtunut mitään poikkeavaa. Toki viime viikolla kun oli vieraita ja reissailtiin, niin välillä ruoka korvautui mukaan otetuilla eväillä (protskupatukoilla, hedelmillä jne.), mutta eipä tuo ennen ole tällaista aiheuttanut. Siksi en syytä sitä. Hormonit tai stressi. Molempi mahdollinen. Menisi nyt kuitenkin jo pois vaan. En tykkää yhtään.

Treenataan sinne pehmeyden alle silti niitä abseja. Tuosta seitsemäntoista kilon puntti rinnalle ja menoksi. Siellä se pääkallo jo kurkkii, että joko mennään.

Semmonen viikko. Aika paljon siitä sitten oli sanottavaa. :’)

12 vastausta artikkeliin ”Sunnuntaifiiliksiä ja treeniviikko”

 • Muistelisin että jossain mainitsit ettet syö mitään suolashittiä. Hieno homma, useat tuotteet ovat ylisuolattuja. Mutta tuosta turvotuksesta tuli mieleen että syötkö edes tarvittavan määrän suolaa? Harva tulisi ajatelleeksi, mutta liian vähäinenkin suolansaanti kerää nestettä elimistöön.

  Et pyytänyt neuvoa ja tiedän ettet silloin halua kuulla mutta toivottavasti et vedä niitä herneitä nenään poikittain ja palkoineen.

  • En tosiaan lisää suolaa mihinkään. Saan kuitenkin tarvittavat. Protskupatukoissa, joita syön päivittäin, on merisuolaa. Raejuustossa, jota vetelen kiitettävät määrät päivässä :D on suolaa. Kesällä laskin ja suositus sekä päälle tulee mm. näistä täyteen.

  • Hyvä! Sitten siitä ei ole kyse. Ja muutenkin jos suolatasapainot olisi niin pershiillään että se jotakin vaarallista aiheuttaisi niin todennäköisesti sitä turvotusta olisi raajoissakin siinä määrin että sukista jäisi kivat kelkkailu-urat nilkkoihin. Ehkä se syy sitten on tosiaan meidän kaikkien (?) enimmäkseen vihaama Estrogeeni (ja kyseisestä hormonista mulla ei ole juuri hyviä asioita sanottavana joten parempi että suljen sanaisen arkkuni tältä erää nyt).

  • Mä vähän fiilistelen tuota stressiä ykkösaiheuttajaksi, mutta eipä tuo hormonipuolikaan olisi kovin kaukaa haettu juuri nyt.

 • I feel you, tossa niska-asiassa. Se on kamalaa kun tekee oikein huonoa niiden kireys :/

 • Kärsin kanssa kroonisesta niskajumista ja oon oppinut elämään sen kanssa. En oo koskaan tullut ajatelleeksi, että kuumageeliä voisi laittaa myös sinne niska-hartiaseudulle! Mikä valaistuminen :D Käytän tuota nimittäin takareisiin ennen treeniä, jotta välttyisin suuremmilta vammoilta ja jotta lihakset lämpiää kunnolla spagaatteihin ym. Huomenna kyllä kokeilen niskaankin! :)

  • Jep, täälläkin eletään jo monennetta vuotta. Joskus sitten käy näin, että hieronnat jää välistä muutamaksi päiväksi ja seuraukset on heti aika kovat. Onneksi ei kuitenkaan enää niin kovat kuin jokunen vuosi sitten, jolloin ei tajunnut hieroa ja silloin oltiinkin sairaslomalla ja sängynpohjalla aina viikon-kaksi kun oltiin huonona.

   Mutta joo. Töhnää niskaan vaan! :D

 • O’joi, toi yhden jalan maastaveto on kyllä aivan huippuliike!
  Ensimmäistä kertaa sitä testatessani kävin ihan samalla tavalla kuin sulle: järjetön kipu ja polte alaselässä, eikä se tasapainokaan oikein tuntunut pysyvän. Turhauduin. Annoin kuitenkin toisen mahdollisuuden.
  Perjantaina sitten kokeilin uudestaa, hieman pienemmillä painoilla ja aijai kun tuli niin hirvittävän ihana polte pakaraan! Tasapaino pysyi jo huomattavasti paremmin, eikä alaselkäkään kipuillut niin pahasti. Tänään on edelleen pakarat ja takareidet hellänä ja portaiden ylöskiipeäminen on nannaa :D
  Tämä liike jää kyllä saliohjelmaan :)

  -A

  • Ihan samat fiilikset! Se on sellainen ihanan kamala liike, sattuu ja pitää vähän kärsiä, ja jälkeenpäin sattuu ja pitää vähän kärsiä, mutta mikäs sen mukavampaa! :D

  • Nyt tuli kyllä sellainen kysymys, että jos ottaa silmän käteen ja tarkkailee tätä blogia edes vähän, niin löydät sen painon hyyyyvin helposti itsekin. :D Eli en kerro, on niin helposti löydettävissä. :D

   Pituutta on 165cm. Sekin käy blogista ilmi, muttei ehkä niin helposti. Sen voin siis vastata tähän. :P

Kommentointi on suljettu.