Rehellisiä ajatuksia nyt plussien jälkeen

Vaaka näytti aamulla aivan totaalista yllätyslukemaa. Ollaan sitten jopa alhaisemmassa painossa kuin mistä lähdettiin plussille viime vuonna. No sittenhän mun pitäisi olla aivan hurjan kireässä kunnossa? P*skanmarjat! Aivan kaikkea muuta. Seuraa rehellinen ja osittain hyvin pinnallinen (eikö niitä lihaksia kasvateltukin pinnallisista syistä? kyllä!) tilitys siitä, oliko plussat ehkä virhe kohdallani. Oli. En ylläty, vaikka joku närkästyisi. Yleensä joku aina närkästyy :D tai jopa useampi. Valitan silti. Olenhan nainen (:D). Ja elänhän itse tässä kehossa. klik klik klik lukijat vähenee mä kuulen jo. :D Oli miten oli, tässä vuodatusta.

Alhainen vaa’an lukema oli suuri yllätys koska:
– keho on pitkälti TODELLA nesteinen (eli lisäpainoa siitä)
– vatsa ei ole toiminut kolmeen päivään perinteisesti, eli sekin on lisäpainoa tähän punnistukseen

No mistä se paino on sitten lähtenyt? Lihaksista. En tiedä onko konkreettisesti lihasmassasta, mutta tällä hetkellä lihakset on silminnähden aivan tyhjät. En saa edes treenillä pumpattua niihin kokoa. Ne pysyy löysänä. Ja tosiaan kehossa on ollut kunnon nestekerros jo usean päivän ajan. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä makrojen kanssa – olen testaillut jo yhtä ja toista. Enemmän tai vähemmän hiilaria/rasvaa/proteiinia, jopa vettä. Ei eroa. Aamun kunto on aina samannäköinen. Saman tuntuinen. Ei ole kiinteää osaa tässä kropassa tällä hetkellä. Paitsi pää? :D Pyh!

Vatsalihakset ei juuri näy jännittämättä. Jännittämättä vatsa on myös kunnon raskausvatsa tällä hetkellä, kiitos varmaan vatsan toimimattomuuden ja nestettä luulisi olevan sisäpuolella samalla tavalla kuin nahan allakin. Kuinka paljon voi kuva valehdellakaan!

Kuva on tältä päivältä treenin jälkeen. Omaan silmään näyttää aika kiinteältä. Mutta kun se on kaukana siitä! Tuossa kuvassa vedetään vatsaa sisään ja jännitetään hetki sitten treenatut vatsalihakset. Ja siinä on vatsalihasten päällä ihan kiva kerros pehmeää nestettä. (Btw, tuo kuva ei juuri ulkonäöllisesti nappaa muutenkaan, vaikka oisikin nesteetön.)

Yllä olevassakin kuvassa vedän vatsaa sisään, pakko, koska muuten se olisi pallona siinä ja pointti jäisi näkymättä. Tuommoista nestettä siinä on pinnassa. Aivan hirmuisen pehmeää, eli tosiaan taitaa olla nestettä, eikä rasvaa. On mulla aina ollut (lähinnä ala)vatsalla löysyyttä, johtuen siitä että joskus olin kymmenen kiloa painavampi, mutta ei se ole ollut tällaista. Eikä varsinkaan näin alhaisessa painossa. Tiedän, että moni nyt katsoo näitä kuvia, että onpa hirveää. On, koska se ei ole normaalia, eikä kyse ole vain vatsasta.

Pakaralihakset ja jalat on myös aivan tyhjät, niin kuin kaikki muukin. Ja nestekerros tuosta keskivartalosta alavartaloa kohti aina suurempi. En todellakaan näytä kuvia! Ei siedä edes itte kattella, saati ottaa kuvia. En siis suinkaan ole saanut kiinteää takapuoltani takaisin, vaikka ’kaikki ylimääräinen paino on vaa’an mukaan pudotettu and then some’. Tänään söin aamulla oikein ekstra-annokset hiilaria jalkatreeniä varten ja kulkihan se treeni, tuntuma oli hyvä ja puhtia riitti. Mutta lihaksiin ei tullut minkäänlaista painetta. Ei pumppia. Löysäksi jäi. Ihme touhua.

Samoin kun eilen valittelin sitä, miten oikea hauis väreilee kun sitä yrittää jännittää, niin se on tosiaan aivan minimaalisen kokoinen (paineeton) ja ohkaset säikeet väreilee haban pinnalla tänäänkin. Piti ihan mies kutsua eilen illalla katsomaan tätä tapahtumaa. :D En ole itse kokenut tai nähnyt moista. Enkä myöskään tällaista lihasten paineettomuutta yleensäkään koskaan tätä ennen. Jokin on nyt huonosti.

Nämä siis ulkonäköseikkoja. Ainakin päältä katsottuna. Jokin on jossain muualla huonosti ja vaikutus näkyy juurikin näissä ulkonäköasioissa. Muita seurauksia keholleni plussista (tai miinuksista lähinnä) kävin jo aiemmin läpi tässä postauksessa. Nyt on seuraukset vaan entistä selkeämmät kun tämä tuorein tilanne pääsi mukaan listalle. Mutta ei tämä tosiaan ole rajoittunut ainoastaan tähän asiaan, vaan:

– hormonit on sekaisin, monella tapaa
– vatsa ei ole toiminut sitten plussa-aikojen normaalisti ja se ketuttaa aivan järjettömästi
– ruokahalu katosi nyt viime aikoina (kuudesta YHDEKSÄÄN tuntiin ennen kuin aamupalan jälkeen tulee nälkä)
– toisaalta myös aivan hillittömiä ruokahimoja, mitkä eivät liity nälkään eikä varmasti myöskään kropan todelliseen tarpeeseen (esim. makroja ajatellen)
– henkinen vointi on välillä kaikkea muuta kuin hyvä
– mulla ei ole enää pääpiirteittäin mitään tietoa, miten mun kroppani toimii, miten se reagoi mihinkin, mitä se tahtoo ja mitä ei tahdo (ennen taas tiesin temppelini elämästä aivan kaiken)
– ja sitten se kaikki muu, mitä en voi täällä edes jakaa, syystä tai toisesta

Voihan se toki olla, että kaikki tämä johtuu vain yhdestä ja ainoasta syystä (hormonit). Ehkä mä tosiaan rikotin mun kilpirauhaseni johtuen erilaisista stressitekijöistä miinustelun aikana. Oli mikä hyvänsä, moni asia on aivan päin pyllyä (löysää, höttöpyllyä :'( ). Tästä tuleekin mielenkiintoinen matka nyt saada kroppa kuntoon ja toimimaan normaalisti. En mä kyllä tiedä miten ihmeessä mä sen teen. Jos vaikka lääkärissä kävisi mittailemassa arvoja. Tarvitsee vaan selvittää tämä koko terveydenhuoltotouhu täällä ja lääkärijärjestelmä ja mahdolliset kokeet jne.

Sen mitä tänään päätin aamun punnituksen jälkeen tehdä, on että ainakin syön säännöllisesti, vaikka ei oisi nälkä. Aivan sama, vaikka turpoaisin sen vuoksi miten suureksi. Viimeiseen asti myös koitan välttää sitä, että joutuu vatsan vuoksi käyttämään jotain muuta kuin luonnon keinoja, mutta pahasti se vaan näyttää sille, että pakko on silloin tällöin turvautua apteekin tarjontaan. Pakkohan vatsan on toimia! Sekin on hormonitoiminnan kannalta kaikkea muuta kuin hyvä, jos vatsa ei toimi niin kuin pitää. Tänään aloitin aamun yön yli liotetulla pellavansiemenrouheella, jonka huitasin kitusiini veden kera. P*rkele, että oli pahaa!! Mieluummin liottelen sitten kuivattuja luumuja ja juon sen veden ja natustan onnellisena lionneet luumut rahkan kanssa. Vaikka näistä drinksuista ei mitään hyötyä olekaan ollut. Pitää kokeilla, jos joskus olisi. Olo on vähän väliä kyllä niin mahdottoman tukkoinen, ettei mitään rajaa.

Eniten tässä surettaa se, että ennen kuin siirryin plussille, mun toimi kroppa hienosti, näytti hyvälle, olin onnellinen kehossani. Kunnes tahdoin kokeilla, joskos lihakset siitä kasvaisivat vieläkin helpommin ja enemmän. No kyllä sitä massaa tuli sinne tänne (esim. olkapäät), vaikka juuri nyt onkin kaikkea muuta kuin lihaksikas typy, mutta justiinsa tällä hetkellä fiilikset on, että oisin mä saanut tässä ajassa muutenkin samanlaiset olkapäät. Ja se kaikki, mitä menetin (ainakin toistaiseksi) olisi ollut tärkeämpää saada pitää, kuin saavuttaa ne p*rkeleen olkapäät. :D Että kyllä mä vähän kadun, että plussille tuli siirryttyä, kun näin rehellisiä ollaan. Kehityin kuitenkin ennenkin, ilman kikkailuja.

En sitä kuitenkaan sano, että tässä oisi välttämättä mitään vaarallista tai peruuttamatonta tai muutenkaan välttämättä kovin ihmeellistä tapahtunut. Liikaa vain tuli kerralla (erinäiset stressit) ja keho meni aivan sekaisin. Nyt tarvitsee vaan tutustua tähän temppeliin (öh.. risumajaan..) uudelleen ja opetella mistä se nykyään tykkää ja mistä ei. Meikän risumaja on kyllä selkeästi nainen, kun on niin hankala. :’D

Ei enää plussia/miinuksia mulle. Sitten kun joskus sen optimin löydän uudelleen, mikä oli jo pidemmän aikaa olemassa, sitten siinä pysytään. Jätän kikkailut niille, joiden kropat toimii paremmin kun itselläni. Mulla on niin hemmetin herkkä keho. Ehkä se rankaisee siitä, miten sitä kaikella mahdollisella sonnalla kohtelin parikymmentä vuotta. Siinä tapauksessa aivan ansaittua nyt vähän kärsiä. ;)

Mutta en kuitenkaan tämän anna vaikuttaa yleiseen elämään ja esimerkiksi treeni-into on ihan samalla tasolla kuin ennenkin. Sitä on! Kunhan avauduin tämän päivän fiiliksistä ja ehkä myös pienenä varoituksen sanana erityisen herkkäkroppaisille. Loppuun kuva jalkatreenin jälkeisestä ajanviettotavasta aamupäivällä.

Olisin mennyt näin upeassa säässä kävelylle, mutta pelkään mun tyhjien lihasten puolesta nyt aivan liikaa. Lähtee pian loputkin. Hillitsin. Ja istuin vaan sen sijaan.

Kaikesta huolimatta, mukavaa perjantaita ja viikonloppua kaikille. :) Mulla on huomenna lepopäivä ja mennään paikallisille (suurille..) ruokamessuille katsastamaan tämän seudun tarjonta. Oli siellä jotain julkkiskokkeja ynnä muita paikalla kanssa, mutta eniten olen kiinnostunut mitä marjoja sieltä saa ostaa ja mihin hintaan.. :’)

Saa myös kertoa, miksi mun lihakset on tyhjät. Joku kuitenkin tietää, mä uskon teihin! :D Ei ole kysymys hiilareiden puutteesta. Ei ole kysymys miinuskaloreista. Ei ole kysymys siitä, etten olisi treenannut. Miksi ne tyhjenivät? Miksi keho on muuten kerännyt nestettä, mutta lihakset ovat sitä hylkineet? Miksi, oi miksi?

38 vastausta artikkeliin ”Rehellisiä ajatuksia nyt plussien jälkeen”

 • Voih ;( I feel 4 U todella. Tiiän miten paskamaista on ku nestettä on kroppa täynnä ja ulkonäkö ei todellakaan ole sitä mitä toivoisi.

  Mulla siis b-vitamiinilisä poisti jonku verran nestettä ihon alta, tehostin vielä kuivahieronnalla, mutta ei sekään niitä nesteitä lihaksiin kyllä saa :( Ja pellavansiemeneni otan kokonaisina, ruokalusikalla paketista suuhun ja vettä päälle. Yäkkiä seki on, mutta en vois kuvitellakaan liottavani niitä :/

  Ootko saanu tarpeeks kivennäisaineita? En nyt muista söitkö jotain sen sortin lisäravinteita…? Magnesium esimerkiks vaikuttaa tosi moneen prosessiin kehossa, kato vaikka ;) http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288363995956.html
  Jos tää on sulle jo ihan tuttua kauraa niin anna anteeks, tää on vaan itelle mieleinen ja mielenkiintonen aihe! Niin ja magnesiumia monet käyttää myös korjaamaan ruoansulatusongelmia….

  Toivottavasti saat risumajan kohta taas kuntoon ilman suurempia ongelmia. Ja kyllä! Saa olla pinnallinen! Me likes!

  • Kiitti sympatiasta! Mä luulen, että loppupeleissä jokainen nainen tuntee juuri näin edes joskus. Tää on vaan nyt ihan liian pitkällä.. :D

   Normaalisti mä vetelen rahkan seassa nuo pellavansiemenrouheeni, mutta aattelin kokeilla nyt näin (nettivinkki ;)). En kokeile uudestaan. :D Hyvä ettei ylös tullut, öäägghh. Rahkan seassa ne sitten taas on oikein nannaa! <3

   Mulla on käytössä tällä hetkellä monivitamiini (missä on magnesiumia) ja rautalisä, ei muuta. Monivitaminia ostetaan todennäköisesti huomenna uutta, ja nimenomaan tulee katseltua magnesium -arvot niistä. Tai sitten ostan purkit erikseen, jos arvot ei omaa silmää miellytä. Olettaen tietysti, että vegeversio edes täältä jostain löytyy. Jos ei, niin sitten tilataan. Tämä on tosiaan jo työn alla! :) Vitamiinit kun menee tässä kuussa (:D) vanhaksi, joten olen ootellut tätä päivää, että pääsee ostamaan uutta. Ja magnesiumia olen tosiaan myös himoitellut jo pidemmän aikaa! :’)

   Jep, jos joku väittää, että treenaa täysin ilman ulkonäkösyitä, niin en kyllä usko. :D

  • Nii ja sitä piti vielä sanomani että se missä muodossa ottaa (kapseli, puriste, pore) niin sehän vaikuttaa sitten liukenemisnopeuteen ja siihen että kerkeekö ne aineet edes imeytyä jos on kovinki nopee aineenvaihdunta… ja sit tietysti erilaiset imeytymishäriöt (keliakia, laktoosi-intoleranssi, suolistotulehdukset) vaikuttaa ravinnon imeytymiseen ihan kokoneisuudessaan. Ja sitten se vesi, sitähän suositellaan jos vatsa ei toimi… siis nautittavaksi suositellaan… suun kautta nautittavaksi siis ;)

  • Hihi, mä justiinsa googlettelen, että missäs muodossa tuota täällä myydään ja missäkin. ;) Se on myös selkeää, että jos vatsa ei toimi niin ei siellä mikään optimaalisesti imeydy. Toivottavasti se magnesium auttaisi kuitenkin vatsankin toimintaan. Ja vettähän menee. Suun kautta. :D

 • Nää avautumiset ja analyysit on sun blogissa just parasta. Ei mua oikeestaan sun treenit kiinnosta vaan just tää kaikki muu. Eli lisää näitä. :)

 • Jossain blogissa just marmatettiin, että jengi käy punaista voidakseen pullistelee. Ja kovasti paheksuttiin tätä virheellistä käsitystä. Ajattelin itsekseni että mä ainakin käyn :D. Nojoo, toki on muitakin, tärkeitä syitä.

  Ennen kuin näin tuon edellisen kommentin, tuli myös mieleen magnesium. Se vaikuttaa nestetasapainoon, vatsan toimintaan ja lihasten & hermoston toimintaan. Se on siitä hyvä, että vaikutus on ainakin omalla kohdallani nopea. Yhden tabun kun otan (350 mg), niin oireet häviävät. Kannattaa kokeilla!

  • Mä hetken aikaa tavasin tuota lausetta ja ajattelin sen lopulta autocorrect -virheeksi. :D Joo, siis tottakai tätä tekee MYÖS ulkonäkösyistä. Lihakset on kauniita omaan silmään ja lihaksikas kroppa on semmonen, jonka tahdon. UlkonäkösyistäKIN. ;)

   Mä niin käännän koko Skotlannin huomenna ja etsin semmosen purnukan magnesiumia, minkä kelpuutan. Kyllä vaan! Kiitosta suosituksesta sulle kanssa. Kaikki apu otetaan vastaan!

  • Joo, tsemppiä. Tukkoinen vatsa jo yksistään riittää saamaan mielen matalaksi. Saati sitten kaikki tuo muu kuvailemasi siihen lisäksi.

   Ja vaikka olosi on aargh, niin mä ainakin tykkään, kun blogissa ollaan avoimia ja suorapuheisia.

  • Kiitosta. Ja se on totta, että pelkkä vatsaoireilukin riittäisi. Kun vatsa ei toimi niin kuin pitäisi toimia, eipä sitä toimi kyllä oikein mikään muukaan.

   Mä kanssa arvostan sitä kun puhutaan asioista just niin kuin ne ovat eikä hissutella ja vähätellä. Omaan makuun semmonen suorapuheisuus istuu kun (sievä) nenä päähän.

 • Mä sain tollasen vatsan rahkoista ja raejuustoista,mut lähti ehkä vähä lapasesta. Lopetin niitte vetämisen nii helpotti:) Eli mun suolistolle ne ei käyny ja olo oli ihan hirvee:(

  • Höh. :( Kurjaa ettei sulle sovi, tosin hyvä olo on varmasti parempi kuin yksikään purkki rahkaa! Mulla tuntuu jopa rahka yleensä rauhoittavan vatsaa ja tasoittavan turvotusta. Mutta tohon nesteeseen ei sekään pysty. :(

  • Koitin kerran Go Fat Go:ta ja 1,5 viikon kohdalla veti vatsa ihan tukkoon. Ei auttanut mikään mikä normisti auttaa saamaan vatsan liikkeelle. Se oli kokeilu onneks vaan ja kun alkoi se toinen ruokavalio – mikä oli pohjimmiltaan sama mutta enemmän rasvaa – niin johan alkoi vatsakin toimia.

  • Ufff. Osoittaa tosiaan, että jokaiselle on se oma optimaalinen ruokavalio!
   Mulla taas ei ole muuttunut juuri mikään tässä matkalla. Enkä uskokaan, että tämä on ravinnosta kiinni vaan jostain muusta.

  • Mä tiedän tunteen, se on sitten vissiin sama jos mä söisin joka päivä noita questin protskupatukoita pari-kolme päivässä. Tukkopallo! Se meikäläisestä tulee! :’)

 • Mul johtu varmaan liiasta proden saannista..nykysin vähempi on parempi ja ei maitotalous asioita:D luistaa taas xD ootko muuten koittanu mitään muita kasvi prode jauhoja ku hamppua?

  • Ilo kuulla, että luistaa :’D Ehkä mullakin vielä jonain päivänä. :’)
   Ei olla osteltu mitään sen hampun jälkeen, ja sitähän en tosiaan oo käyttänyt vissiin kolmea kertaa enempää silloin :D joten ilman jauhoja ollaan menty jo.. ööh.. no tosi kauan! :D

  • Koostuuks sulla protsku pelkästään maidosta? Ja tietty pähkinöist yms…mä oon kauhee jauhe testailija:D nyt käytös riisiprode seuraavaks herne(nenään)..tai se mis on sekasi kaikkee mahollista kasvikunnan tuotosta xD

  • Uuu, kuulostaa jänskälle. :D :D
   Joo pääasiassa rahkasta, raejuustosta ja sitten pähkinät ja siemenet + satunnaisesti soijatuotteet ja linssit/pavut. Niistä on meikän protskut tehty!

 • …ja kun mie oon tässä vähän suunnitellut, että aloittaisin syksyllä plussailun. Sainpahan taas ajattelemisen aihetta :) Mutta toisaalta, yksilöitä myös meidän kropat ovat, mutta ehkä silti pohdin tilannettani vielä vähän tarkemmin. Terveisin taas tää kävelevä ihmiskoe ;)

  • Hihih. Joo en mä usko, että yleisesti on mitään hätää – tai että edes mulla oisi ollut, jos ei nyt olisi sattunut noita kaikkia muita asioita samaan syssyyn. Jos olisi tasaisessa elämäntilanteessa saanut tämän kaiken tehdä niin olisi voinut olla tilanne aivan eri! Mutta niitä ei vaan koskaan voi ennustaa. No nyt kävi näin. :D Jospa se tästä, kun saa magnesiumia kitusiin! :’)

 • Kyllä mä ainakin uskon vahvasti siihen, että hyvin toimiva, hormonaalisesti tasapainossa oleva kroppa rakentaa lihasta pysyen omalle keholle optimaalisessa rasvaprosentissa kun syö vaan tarpeeksi ja kehoa kuunnellen oikein koostettua safkaa (niin ettei tule nälkää tai ylensyönyttä, tukkoista oloa). :-) Ehkä tuloksia tulee joillekin varsinkin tosi pitkään punttia nostaneille nopeammin syklittelyllä, mutta en oikein jaksa uskoa, että se optimaalisen hyvinvoinnin näkökulmasta on se fiksuin vaihtoehto pidemmän päälle. Mikä voisi olla keholle luontaisempi tila kuin syödä sen verran kuin se tarvitsee? :-)

  Ja musta tää postaus ei ollut hiukkaakaan ärsyttävä, vaikka itse yritänkin aktiivisesti siirtää ulkonäköjuttuja punttiharrastuksessa jonnekkin taustalle häilymään. Muutokset kropassa ja kehonkoostumuksessa kuitenkin voivat kertoa niin paljon kropan yleisestä hyvinvoinnista, kuten jossain taisit mainitakin, ja niitä on musta syytä pysähtyä vähemmänkin ulkonäkopuolesta kiinnostuneen ajoissa miettimään. Ja muutenkin tykkään suoruudestasi ja siitä, että osaat nähdä ja ilmaista asiat just niin kun ne on – se on kuitenkin avain mahdollisiin muutoksiin ja uusiin ratkaisuihin! Itse jossain vaiheessa piilouduin yltiöpositiivisuuden taakse ja alitajuntaisesti kieltäydyin näkemästä kropan huonontunutta tilaa, mikä turhaan viivästytti uutta nousua aallonpohjasta.

  • Allekirjoitan ensimmäisen kappaleen aivan täysin. Kyllä mä olen samaa mieltä. Ja mä olin jo siinä tilanteessa! :’) Mutta sitten tahdoin enemmän! Ei ois pitänyt tahtoa. No nyt tiiän, ettei ois pitänyt. Muuten en ois tiennyt. :D

   Ja se tosiaan on totta, että vaikka ulkonäkö on se, missä se ero on, se kertoo jostain muusta, kuin mikä silmälle näkyy. Pittää kuunnella ja ihmetellä, eihän siitä muuten pääse perille millään! :’)

   Kiva kuulla, että tyyli puree. Kaikkiin ei pure, mutta ei täällä tosiaan ollakaan muita miellyttämässä. ;) En tiedä millaisessa aallonpohjassa olet käynyt, mutta on ilo kuulla, että sieltä on jo noustu/nousussa. Tsempit!

 • Mitenkäs suola? Itse nimittäin huomasin kärsiväni sen puutteesta, joka ilmeni muun muassa tietyntyyppisenä velttoutena, nyt kun ilmat alkoivat lämpenemään.

  Paleoruokavaliolla kun ei tule saatua suolaa salakavalasti mistään eineksistä yhtään, niin oma suolansaantini oli puhtaasti sen varassa, mitä itse laitan ruuan sekaan. Ja se oli aika minimaalinen määrä.

  Nyt olen sitten alkanut laittamaan ruokaan enemmän suolaa ja tässä tietokoneen vieressä on purkki, josta syön sitä sellaisenaan välillä. Olen koittanut opetella kuuntelemaan kehoani: jos suola maistuu hyvältä, syön sitä niin kauan kunnes se alkaa ällöttämään.

  Suolan saanti on tärkeää elimistön lämmönsäätelylle. Joten jos olet aurinkoa ottanut ja muutenkin hengaillut lämpimässä, niin yksi mahdollisuus kehon nesteen keräämiselle ja lihasten tyhjentymiselle voisi ehkä olla suolan puute. Osta jotain laadukasta raffinoimatonta merisuolaa ja pistä sitä silloin tällöin hyppysellinen kielen päälle ja anna sulaa suuhun. Jos se maistuu hyvälle, elimistö luultavasti kaipaa sitä lisää.

  • Suolan saanti ei ole ongelma, sitä tulee enemmän kuin tarpeeksi esimerkiksi jo raejuustosta. Lämmintä täällä ei onneksi ole edes kesällä :D (eilen oli ensimmäinen päivä kun uskalsi ulos hetkeksi vähemmissä vaatteissa, vaikka hiki ei tule edes +27°C, kiitos ainaisen kylmän viiman).

   Tätä suola-asiaa mä joskus laskeskelinkin jo vuosi sitten kun luulin, että on hätä. No hätä ei ollut lähelläkään :D, eikä oo kyllä vieläkään. Taitaa tulla nykyisellään enemmänkin kuin vuosi sitten. Eikä tarvitse tosiaan lisäillä ruokaan tai muutenkaan, kun sitä saa useammastakin lähteestä. Mm. meidän protskupatukatkin sisältää merisuolaa. Ja mantelitahna.

 • Ite oon nyt tässä alkanut miettimään et viitiskö sitä alkaa sittenkään syksyllä plussakaloreilemaan :’D Ite oon aina syönyt vähän fiiliksen mukaan ja on alkanut ahistaa ajatus et pitäis oikeasti miettä sitä syömistä kunnolla. Siis totta kai tällä ”kasvisruokavaliolla” pitää vähän miettiä et mistä sen proteiinin saa ja ettei vaan sitä pelkkää soijaa puputa (no on kyl aika helppoa olla puputtamatta ;D). Mut itelle esim. tähän ruokavalioon siirtyminen oli niin itsestäänselvää ja ku tuo plussailu taas vähän ahistaa ja ei tunnu niin helpolle ni ehkei kannattaistaan? Kun nyt on hyvä oli ja reenit kulkee.

  Totta kai se lisä muskula ois kivaa mut en halua mennä huonolla tavalla epämukavuusalueelle sen takia. Ja tää sun postaus vähän lisäsi mun fiilistä et jos nyt on hyvä olla niin miksi muuttamaan?

  Ite oon nyt syönyt varmaan pari kuukautta pellavansiemeniä joko puuron tai rahkan joukossa ja masu kyl toimii tosi hyvin :D Ei kyl mulla oo sillain oo ollut mitenkään ongelmia, mut ei oo masu tukossakaan viikonloppujen jälkeen (heh ehkäisee herkkujen negatiivista vaikutusta ;D).

  • Jos ajatus ahistaa niin sitten tuskin tosiaan kannattaa, jos tilanne on tällä hetkellä kropassa hyvä ja olet sinänsä tyytyväinen. :) Kyllä sitä lihasta on mahdollisuus saada normaalilla syömisellä, jossa ollaan ihan vaan sen verran ns. plussilla, että kehittyminen on mahdollista, mutta että ei ole missään kohtaa tarvetta miinustella. Eli syö sen, mitä kroppa tarvitsee ja mitä se huutaa. :) Se on justiinsakin se fiiliksen mukaan syöminen! Sillä tavalla mä olen parhaiten kehittynyt. :)

   Mä olen iloinen, että sun vatsa toimii hyvin. :D No oikeesti olen. Sitäpä ei osaa varmaan arvostaa ennen kuin se ei sitten toimikaan enää niin hyvin. Kohtalainen vatsan toiminta ei oo tarpeeksi! Mää tiedän. :D No jos mullakin sitten vielä joskus. ;)

  • Mäkään en enää ikinä plussaile. Sain jo kerran vyötäröä kapoisemmaksi (ja kuinka paljon sen kanssa on taisteltu) ja sit lykättiin käteen ruokavalio jossa kunnon plussat. No rasva tuli takaisin enkä meinaa sitä millään saada enää pois :( Okei, sillon treenin alussa tuloksia tuli niin nopsaan kun se oli keholle uudenlaista liikuntaärsytystä (en ollut koskaan treenannut niin rankasti) ja nyt kun se on tavallaan tottunut siihen (kyllä, vaihdan ohjelmaa ja ”tekniikoita” välillä) niin se pitää siitä rasvasta kiinni minkä kerkee. Ja jep, mä en ole koskaan tajunnut miten tämä kroppa toimii, kai mullakin sitten on hormonit tai jotku sekaisin vaikka ei pitäis olla jos lukee Kaisa Jaakkolan kirjaa.

  • Löytyy meitä sitten tähänkin junaan useampi. Mulle kanssa riitti tämä homma nyt näiden syklittelyiden kanssa. :D Ei niitä oikeasti välttämättä tarvitse. Toisten kropalle varmasti sopii ja on jopa eduksi, mutta mulle ei kyllä sovi – ainakaan jos päälle pukkaa samaan aikaan muitakin ulkopuolisia stressitekijöitä. Tiedä sitten miten kireässä kunnossa olisi jos noita stressejä ei olisi ollut.
   Mulle Jaakkolan kirja on oikein kunnolla opettanut avaamaan silmät näiden hormonien suhteen. On kivaa, että asioille on oikeasti selityksiä, eikä kaikki ole vain asioita, mitkä ’nyt vain on niin’. Jostain kaikki kehon poikkeava käytös johtuu.

 • Mä en edes jaksa lukea kaikkia kommentteja, eli pahoittelen jos tätä on jo kysytty :(. Muttakun niitä on liikaa…:)

  Mutta tuohon lihaksen/massan kasvatukseen ja lihaskadon epäilyyn. Teetkö kuitenkin sitten liikaa aerobista lihaksen kasvatusmielessä? Ehkä maltilliset plussat ja aerobisen minimointi antas uutta ärsykettä patin kasvatukseen?

  -anna-

  • Tästä ei ole kyse, enkä tosiaan ole edes lihaksia kasvattamassa tällä hetkellä (vaan pitämässä yllä, kunnes kroppa tulee kuntoon). Vaan jos ne lihakset viikossa tyhjenee + kaikki muut asiat (sekä tietty se, että en ole miinuksilla), niin kyllä se kertoo jostain ihan muusta. En ole siirtymässä minkäänlaisille lasketuille plussille ikinä enää, vaan pyrin takaisin siihen tilaan missä olin ennen plussille siirtymistä viime vuonna. Söin nälkääni ja se oli tarpeeksi ja mikään ei reistaillut ja kroppa miellytti silmää. Nyt reistailee ihan kaikki, vaikka kaiken pitäisi olla kunnossa. Lisäksi aerobisia en missään tapauksessa minimoi, koska niitä teen ihan silkasta mielihyvästä, en suinkaan pudottaakseni yhtään mitään ’ylimääräistä’. Näinhän mä olen tehnyt aina, ja tällä on myös tuloksia tullut.

   Onhan tästä ollut paljonkin täällä puhetta. :)

  • Mä olen ollut siinä ymmärryksessä koko ajan, että sun (alkuperäinen) tavoite on ollut nimenomaan saada lisää lihasta ja siksi olet sitten plussille siirtynyt. Olen vissiin sitten ymmärtänyt aivan väärin.

   -Anna-

  • Alkuperäinen kyllä, mutta ei tämänhetkinen. Enkä tule enää ikinä lasketuille plussille siirtymään. Saa sitä lihasta – niin paljon kuin tämän kropan mallilla on mahdollista saada – samalla tavalla kuin ennenkin. Isoa musta ei koskaan tule ja se olkoon niin. Mä suosittelen lukemaan tuoreimmat postaukset. :) Ja tämän postauksen kommentit. ;)

Kommentointi on suljettu.