Pyllynrakennusbileet

..eli perstalkoot oli taas tänään! Näistä jalkatreeneistä kyllä niin kovin tykkään ja näitä menee sinne treenihuoneeseen puurtamaan oikein innosta pihisten. Suurin onni näissä on se, että hetkellisesti takapuoli nousee oikeaan paikkaansa (eli ylös) ja on myös kiinteä (eikä löysä). Vaikka suht lyhyt se onni onkin, mutta on se sen arvoinen!

Huolellisen lämmittelyn jälkeen aloittelin takakyykyllä, mitä innostuinkin tekemään viisi sarjaa ja kannikoilla puristaen jokaikinen toisto. Uuuh! Siitä jatkettiin split squatilla, toistomäärät nousivat edellisestä kerrasta ja hapotus myös, kuten ilmekin saattanee kertoa.. ;) Näitä tehtiin kolme sarjaa. Tuossa saan aina vähän hakea asentoa, että milloin tuntuu parhaiten takapuolessa. Nyt luulen sen löytäneeni, eli laaja askel, reilu etunoja (selkä suorana tietysti) ja itsellä auttaa myös, että katson alas, enkä eteenpäin. Ja sen sijaan, että tekisin liikkeen sillä, että veisin takimmaisen jalan polvea lattiaa kohti, vien etummaisen jalan kannikkaa alaspäin ja taas ylös. Täytyy keskittyä siihen lihakseen mitä on työstämässä, heti tulee lisää tehoja! Takimmainen jalka on kuitenkin vain tukijalka ja sille on turhaa uhrata ajatuksia tässä.

Split squatin jälkeen leg curl on ballia kolme sarjaa, suurella toistomäärällä (3×40) ja hapotus oli valtaisa. Jalat menivät kauttaaltaan semmoiseen tönkköön, että en tiennyt miten päin olisi ollut. Mutta treenivihko sen kertoi, että seuraavaksi ollaan niin päin, että istutaan pallon päällä ja tehdään loitontajia/pakaroita kuminauhan avulla. Tällä kertaa vaihdoin kuminauhan paikkaa polvien yläpuolelta polvien alapuolelle ja tämähän olikin hyvä veto, sillä tuntui huomattavasti raskaammalta. Vielä kun sen sarjan viimeisen koittaa pitää staattisena mahdollisimman kauan, niin alkaa rouvaa irvistyttää..

Moni pitää tätä loitontaja -liikettä hyödyttömänä, kiitos niiden kuntosalien pinkkipainotypyjen, jotka käyvät istumaan loitontaja-/lähentäjähärveliin juoruamaan ja lukemaan lehtiä. Olen siis kuullut juttua, että tämmöstä tapahtuu. :D Mutta kokeileppa joskus, laita kunnolla painoa ja tee loppuun asti. Tai sitten ihan kotosalla kuminauhan kanssa. Tuosta saa ihan tajuttoman poltteen takapuoleen nojaamalla hieman eteenpäin ja keskittymällä niihin kannikoihin. Mulla menee aina viimeisissä kankut kramppiin ja staattinen sinne perään on aivan tuskaa. Nam! Ja hei, jopa The Glute Guy on tätä kuminauhaversiota vilautellut blogissaan! Ja hän on sentään The Kankkumies! :D

Tuohon päälle tein vielä kaksi sarjaa pohkeita (yksitellen) ja treeni oli suoritettu ajassa 1:03. Sanoisin, että kaikkien liikkeiden osalta tänään meni nappiin, toisin kuin viimeksi oli pari sellaista, kun vähän tökki. Kuten syväkyykky, jonka jätinkin siksi tänään pois. Takakyykky riittää mulle, useimmiten.

Ruokaa sain kokata ihan vain omalle lautaselleni, kun miehellä on omat syömiset muutaman päivän ajan. Hiilaria siis hänelle koneeseen, koska sunnuntaina on luvassa jotain pientä kilpailua vaatimattomissa maisemissa. Itselleni paahtelin siis tietysti parsakaalia uunissa ja kaveriksi paketillinen sieniä, tuoreen pinaatin, persiljan ja basilikan kera paisteltuna. Täytyy sanoa, että sienistä tuli ehkä parhaita ikinä. Onneksi sain syödä koko rasiallisen yksinäni tällä kertaa. ;)

Huomenna onkin viikon viimeinen treenipäivä, johtuen tuosta juoksutapahtumasta. Lauantaina ajellaan paikalle hakemaan juoksunumeroa ja tuohon meneekin tovi, kun ei ihan tuossa naapurissa ole. Sunnuntaina saakin taas heräillä joskus aikaisin aamuyöstä, että ehtii paikalle. Luonnollisesti siihen sunnuntaihin tulee itselleni aika paljon tepastelua ympäriinsä, kun kulutan aikaa siellä jossain. Kameran kera tietysti, sikäli mikäli sää vain sallii. Mutta joka tapauksessa huomenna kuitenkin vielä treenataan!

6 vastausta artikkeliin ”Pyllynrakennusbileet”

  • Pinkkipainotyypit :D hymyilin myös ”suht lyhyen onnen” määritelmälle. Peppuprojektin edistymiselle peukkuja!

  • Ite teen aina lähentäjiä ja loitontajia taljassa :D Niihin laitteisiin en yleensä eksy ku tyhmästi aattelen et muut luulee mun olevan sellanen vitkuttelija…

    • No niin just, eli ne vitkuttelijat on pilanneet koko laitteen maineen. :D Mutta onneksi noita voi veivata muissakin härveleissä. :)

  • Oh, I feel you <3 Noi split squatin ilmeet muistuttaa kovin niitä, mitä ite näin tänään peilistä. Jalkatreeni on parhautta <3

    • Jalkatreenissä on kyllä niin valtavasti parhautta! <3 Ehkä siinä eniten tuntee ja tietää tekevänsä jotain, kun niin isot lihakset kuitenkin työn alla.

Kommentointi on suljettu.