Päivän vatsalihastreeni

Niinhän se oli, että jalat (pohkeet) on edelleen tänään kipuiset, joten jalkatreenistä olisi tullut semmoinen puolitehoinen. Enkä tykkää semmosesta yhtään! Eli palautellaan vielä tämä päivä ja huomenna saa jo tehtyä täysillä. Jotain piti tilalle keksiä ja päädyin tunnin verran tekemään ihan vain vatsaa! Vähän on sellainen tunne, että huomenna sattuu, koska jo nyt tuntuu. :D

Tällaisella setillä mentiin tänään:

Vatsalihaspenkillä, levypaino suorilla käsillä ja vatsalla nostetaan itseä ylös ja lasketaan hallitusti alas. Tarkoitus olisi tähdätä suoraan kattoon, mutta mun raukkahartiani eivät jaksaneet pitää käsiä alusta loppuun suoraan kattoa kohti. Tänään 15kg 20-16-16.

Russian Twistiä vatsalihaspenkillä. Levypaino kouraan (vaihtoehtoisesti joko suorille käsille, rinnalle haliin tai näin). Vartaloa kierretään puolelta toiselle ja tuntuma koko ajan vatsassa. Kulmaa voi säädellä. Itse yleensä aloitan paljon alempaa ja nousen sieltä loppua kohti ylös. Tää on kyllä taas tappava mun harteille näissä määrissä, mutta mentiin silti. Tänään 15kg 3×50.

Perinteisiä sit-upseja vatsalihaspenkillä. Lisäpainoa rinnalla halissa ja vatsalla yllättäen tässäkin nostetaan itsensä ylös ja hallitusti laskeudutaan alas. Itse jätän laskun hieman vajaaksi, jotta jännitys pysyy vatsassa koko ajan. Tänään 17kg rinnalla, toistot 20-16-16.

Penkillä maaten jalkojennostoja takamus taivaisiin asti. :D Liike lähtee aika pitkälti kantapäät maassa ja vatsalla nostetaan jalat yyyyylös ja jarrutellaan vatsalla se mikä voidaan, kun jalkoja lasketaan taas alas. Tänään meni tässä kohtaa 3×20.

Loppuun vielä rullauttelin ab wheeliä, eli voimapyörää, 3×15. Ei ollut enää paljoa puhtia jäljellä täydelliseen suoritukseen (normaalisti toistot n. 3×25-30), joten tämä oli semmoinen sinetti tälle treenille ja tunti tuli sopivasti täyteen. :) Kaikki liikkeet tein itsenäisinä, eli supereita ei tänään ollut. En myöskään pitänyt hirveää kiirettä, jotta vatsa ehti palautua tarpeeksi aina seuraavaan. Välillä on kyllä kiva tehdä vaan jotain tiettyä lihasryhmää. Yleensä on kuitenkin vähintään kaksi niputettu samaan.

Huomenna sitten niitä jalkoja oikein kunnolla! Jiihaa!

14 vastausta artikkeliin ”Päivän vatsalihastreeni”

 • Ihania vinkkejä huomiseen vatsatreeniin! Kiitos sixpack-girl! ;)
  Meinaan aina juntata samoilla tutuilla liikkeillä, pitäs vaihella pikkusen useemmin…

 • Eipä oo ihme, et sulla on tommoset absit, kun kiskot välillä tollasia himosettejä masulle! <3

  • Hihih, olihan tämä vuoteen toinen tämmönen treeni. :’) En kyllä muista oonko sitäkään ennen koskaan tehnyt pelkkää vatsaa.. Mutta muuten tietty tehnyt vähän joskus. :D

 • Siulla ei oo pelkästään hyvännäköiset, vaan myös ihan äärettömän vahvat vatsalihakset kun tuollaisilla painoilla väännät :) Ei voi taas muuta kuin nostaa hattua!

 • Mun maha ois varmaan ihan kuollut tollasen jälkeen :D Siis ei voi olla totta, et mun vatsalihakset on vieläkin kipeät perjantain vatsaliikkeistä, joissa en kummassakaan käyttänyt kuin kehon omaa painoa :’D Otti masu kyl uudet ärsykkeet kunnolla vastaan!

  • Joo kyllä mullakin nyt tuntuu ja taitaa tuntua parikin päivää.. :’D Vatsaa voi onneksi treenata vaikka miten ja omakin paino pitkälti riittää tietyissä liikkeissä ja muutenkin, jos se oma paino yksinkertaisesti on tarpeeksi suuri vastus. Sitten kun ei enää ole, niin lisäpainoa kehiin! :)

 • Ristus!! Mä katoin jo päivällä facesta, että huh oot tehny tunnin vatsatreenin! Ja nyt kun nään nää liikkeet, ni sanon uudetaan huh! Mäkin haluun tehä huomenna tällasen treenin!
  Mwah <3

Kommentointi on suljettu.