Päivän treeni kuvina

Tänään oli vuorossa selkä/hauis/takaolkapäät. Oli tarkoitus tehdä tälläkin kertaa kaikkia 12 toistoa, mutta se meni jo toisessa liikkeessä uusiksi, kun ensimmäisellä nousikin 18 kertaa. Ehkä se oli kehitystä tai sitten jotain muuta, mutta nousi joka tapauksessa. :D Tällä setillä mentiin:

 Selälle kulmasoutua 90° kulmassa mutkatangolla sekä käsipainolla.
Rear delt inverted row takaolkapäille hieman haasteellisempana liikkeenä,
jalat punttipenkillä.
Hauiksille kääntöjä tangolla..
..sekä preacher curlia mutkatangolla ja kääntöjä istuen käsipainolla.
Kunnon preacher -asennossa. :’D Viimeisiä toistoja siis viedään!
Hahaa! Kuvakulma HIEMAN kasvatti mun habaani entisestään!
Älä siis usko ihan kaikkea mitä näet. :D
Takaolkapääliikevinkkejä otetaan muuten vastaan! Vipareita en pysty tekemään taakse seisten tai penkillä maaten tai mitenkään. Mun kädet ei yksinkertaisesti mene tarvittavassa kulmassa sivuille. Ei edes ilman painoa. Tuota rear delt inverted row’ta olen tehnyt ainoana, enkä ole ihan satavarma että menee juuri oikeaan paikkaan. Hirveesti tahtoisin kokeilla jotain muutakin. Mitä nyt voisi kotona tehdä. Kuminauhalla?

15 vastausta artikkeliin ”Päivän treeni kuvina”

 • Hahaa! :D Sulla on kanssa tänään kuvakulman kasvattama haba! ;) Mullakin siis. Mutta sulla kyllä tota habaa oikeastikin löytyy niin maan perkeleesti! :D

  Ja voi herrasiunaa miten vaikeelta näyttää toi Rear delt inverted row! You crazy mother fucker! <3

  • Sitä on selkeesti liikkeellä tänään :D Tossa on hauska kattoa kun toinen käsi on siellä ihan tikkuohut ja toinen on ihan jättimäinen. Joo ei tosiaan oo oikeesti ihan noin! :D Eikä ees ihan niin maan perkeleesti, sinne on vielä matkaa! ;)

   Vähän oli kyllä normia rankempi tämmönen versio tuosta liikkeestä (millä on ylipitkä englanninkielinen nimi :D)! Ensin mulla oli penkki toisinperin ja sehän meinasi kaatua nurin joka vetäsyllä, ei meinannut tulla yhtään mitään. :’)

  • Voin kokeilla! Täytyy vaan toivoa, että tuo mun nauha ei oo liian vahva, että siinä on sitä joustoa tarpeeksi tuota liikettä varten. Taitaa olla siinä ja siinä! Mutta aina niitä paikkoja kotoa tosiaan löytää kun etsii vaan, sitä on maattu pitkin ruokapöytää tekemässä pakarapotkuja tai justiinsa käytetty häpeilemättä hyväksi lomamökin nojatuolia habaillessa. :D

  • Kokeilen! Toivottavasti ei kovin rasita harteita, mulla heti sattui jo pelkkä ajatus kun noita katsoin. :D Mutta sittenhän sen näkee. Kiitos! Perämoottorit pörisemään. :D

 • Moro! Se että et saa kättäsi oikeaan asentoon, jotta voisit tehä liikettä, kuulostaapa aika tutulta. Onko sulla olkapää(t) kipeenä? Mulla oli varmaan vuoden verran olkapää tosi kipeä, ennen kuin tajusin kuinka sitä tulee treenata ja venyttää jotta se paranee. Kaiken lisäksi tuo kipu oli niin erikoisen tuntuista että sitä ei edes tuntenut pelkästään olkapäässä, vaan säteilykipuna myös muualla yläkropassa.

  Takaolkapäätä on juuri mainio treenata kuminauhalla. Oli hieman tiukassa löytää malli kuinka tehdä niitä, mutta tuossa videossa on sama liike kohdassa 3:45 http://www.youtube.com/watch?v=xzTFYXUcPPc

  Eli ota suora kuminauha, laita toinen pää lattialle jalkasi alle ja toinen pää saman puoleiseen käteen. Tee sitten kuten videossa, eli käsi kyynärvarresta 90 kulmaan sivulle (kämmenselkä on kattoa kohti), laske kättä (nyrkkiä) niin alas kuin saat ja nosta sieltä hitaaasti ylös. Mikäli teet liikkeen oikein, kyynärpää pysyy kokoajan samassa kohtaa.

  • Mulla siis on nuo jo vuosia enemmän tai vähemmän vaivanneet trigger -molluskat kiusana:

   http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk/2012/07/vaivapostaus-iii.html

   Aina välillä suuttuvat enemmän ja välillä ovat paremmat. On ne nyt yleisesti paremmat kuin vaikka vuosi sitten, kun on löydetty se syy ja tietää mitä tehdä niille. Mutta se, että en saa käsiä tiettyyn asentoon, ei johdu kivuista. Taitaa olla ihan lihaskireysjuttuja niska-hartiaseudulla, eli jännitysniskan piikkiin laitetaan se. Tai sitten vain liikkuvuusjuttuja muista syistä.

   Kiitos videosta! Voi olla että kyseinen kiertävä liike nappaa juuri triggereihin, enkä pysty sitä tekemään, mutta kokeilen sitäkin! Videon katsominen ainakin jo vihloi. :D

 • Ompas ikäviä molluskoja. Ootko lääkärille näyttäny noita? Olin lukevinani että rintalihas liikkeitä tehdessä ärsyyntyi juuri nuokin. Ootko kokeillu hierotuttaa myös rintalihaksia? Nehän sattuu olemaan myös lähes vastakkeisella puolella mihin tuon rastin oot piirtänyt.

  Sen takaolkaliikkeen voi tehä myös siten, että sun alotusasento ei olekaan kämmenselkä kattoa kohti, vaan lasket kyynärpään kiinni kylkeesi jolloin kämmenselkä on seinää kohti ja peukalo on kattoa kohti.
  Tässä et voi seisoa kuminauhan päällä vaan joudut pitää sitä vastakkaisella kädellä kiinni tai sitoa johonkin kiinni sen.

  • Se rintaliikkeen aiheuttama trigger -ärsytys ei johdu itse rintaliikkeestä, vaan lähinnä siitä, että (etenkin suuremmilla painoilla tehtävät) työntävät liikkeet yleensäkin niitä ärsyttävät. Ja onhan tätä mun mun koko yläkroppaa sisuksia myöten lääkärit tutkineet. :D Rintalihaksia mulla ei juuri ole kun en niitä treenaa, mutta hierotaan kyllä niitäkin vähäisiä jos sille tuntuu. Välillä tuntuu.

   Toinen vakkariärsyyntyjätriggeri on täällä:

   http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk/2012/08/lisaa-trigger-pointseja.html

   Fiilistelen takaolkaliikkeitä perjantaina näiden vinkkien mukaan. Kiitos! :)

  • Tuo trigger-juttu on varmasti iso muuttuja sisänsä.

   Kipujen takiako et treenaa rintalihaksia?
   Mun mielestä sullaki vois olla siten liian treenattu yläselkä vs. heikosti treenattu rintalihaksisto.

   Mulla oli yläselkäkipuja vaikka treenasin yläselkää. Rintalihaksia en oikeestaan treenannu. Lisäsin sitte rintalihastreeniä ja hierontaa rintalihaksille ja vähensin hieman yläselkätreeniä, yläselkäkipu katosi. Sama juttu oli tavallaan tuo olkapään takaosa, se oli liian heikko verrattuna etuosaan. Kun sain takaosaa vahvemmaks se oli tasapainoisempi kokonaisuus ja kivut loppuivat. Noita parejahan löytyy helposti lisää.. alaselkä vs vatsalihakset. Etureisi vs takareisi.

   Koitahan perjantaina kokeilla, toivottavasti toimii. :)

  • Kivut ovat suurin syy miksi en treenaa. Koska tuo kipu on yksinkertaisesti ihan helvetillistä.

   Ja ihan varmasti on lihasepätasapainoa rinnan ja selän välillä. Asia, minkä olen tiedostanut jo aikoinaan, kun piti jättää rinta treenaamatta. Selän kanssa olenkin tästä syystä hieman vähentänyt treeniä, että edes hidastuisi hieman sen kasvutahti. :D

   Toivotaan että edes jokin näistä takaolkapääliikkeistä olisi sellainen, jota voisi tehdä! Siitä sitten varmaankin lisää silloin perjantaina. :)

 • Ite oon tehny tuon rear delt inverted row-liikkeen samalla lailla mutta jalat penkillä on suorana. Ja myös selkä on suorana :D Ei keikkaa nii helposti. Nyt tuli kuitenkin hommattua tuommonen kattoon laitettava ’keinu’ tms joku vekotin, missä voi säädellä tuota tangon korkeutta.

  -Ee

  • Mäkin voisin laittaa tuon tangon alemmalle tasolle, mutta sitten ottaa vastaan selän puolelta tuo telineen alhaalla oleva poikkipuu. Ennen tätä olen tehnyt ihan normaalisti jalat lattialla suorina. Nyt kaipasin hieman haastetta ja vähempiä toistoja. ;) Tulihan siinä sitten haastetta ja vähempi toistoja. :D

Kommentointi on suljettu.