Olkapäärääkkiä

Sama treenimeininki jatkuu täällä. Ylimääräistä ylimääräisen perään! Tänään otin työn alle olkapäät (ja ojentajat). Olkapääthän mulla on vähän jäljessä muita, kun en ole niitä niiden triggereiden vuoksi pystynyt treenaamaan monipuolisesti. Nyt olen kuitenkin onnistunut ujuttamaan pikkuhiljaa treeniini useamman olkapääliikkeen, aloittaen pienistä painoista ja nyt pystyy treenaamaan ihan kunnolla. Välillä kirpaisee, mutta useammin ei. Ja mikä parasta, triggerit ei suutu jälkikäteen tuosta, eli leposärkyhän on ollut se kamalin asia noiden kanssa. Sama se jos vihlaisee kesken treenin, mutta kun vihloo pitkin päivää ja öisin ei pysty säryltä nukkumaan, se on sitä mikä ottaa päähän. Nyt kun hieroo noita joka päivä niin eivät innostu liiemmin juilimaan. Päiväkin väliä, niin taas alkaa. Mutta pääasia, että treeniä saa nyt tehtyä!

Tänään olkapäille tuli liikkeitä seuraavalla tavalla:

Viparit sivuille kädet suorina 4,5kg: 10-12-14
Viparit sivuille kädet koukussa, rystyset eteenpäin 4,5kg: 3 x 15
Viparit eteen vasaraote 6kg: 8 (tää juili edellisten jälkeen, painoa alas) 4,5kg: 3 x 10
Pystypunnerrus tangolla 29,4kg: 6-5-4 (viimeksi 7-6-5, edelliset viparit verottivat yhdet toistot)
Pystypunnerrus tangolla 20kg: 10-8-10

Noihin viimeisiin levensin lopulta otetta ja tuntuma muuttui paljon paremmaksi. Myöskin viparit sivuille, kädet koukussa & rystyset eteenpäin, sai aikaan tuntuman suoraan olkapäähän. En ole kyllä ennen saanut yhtä hyvin liikettä menemään juuri oikeaan paikkaan! Olen vain kateellisena lukenut kun ihmiset kertovat, miten olkapäissä tuntuu treeni ja mulla ei koskaan tunnu. :( No nyt tuntuu :D Aikana ja näin jälkeenpäin.

BUHAHA. Harras hetki ennen pystypunnerruksia.

Mulla on vasemman ojentajan kanssa suuri tuntumaongelma. Se on myös pienempi kuin oikea. Jostain syystä en saa treenissä siihen juuri mitään tunnetta, tänään koitin oikein hakemalla hakea fiilistä, mutta ei juuri löytynyt. Ainoastaan kickbackissä lopulta onnistuin. Hetkeksi. Päivän ojentajasetti oli seuraavanlainen:

Kickback 6,8kg + 4kg*: 12+20 6kg + 4kg: 2 x 12+16
Triceps extension mutkatangolla 15kg: 12-10
Triceps extension käsipainolla 6,8kg: 5 6kg: 8 + extrana 4kg vasemmalle puolelle: 12
Pushdown (kuminauhalla): 25-20-18

*suurella painolla ja suorituksen jälkeen pieni paino käteen ja veivataan uupumukseen

Kickbakissä tuo tuntuma varmaan tuleekin suureksi osaksi tuon pienellä painolla veivaamisen vuoksi. Mutkatangolla tehtävässä triceps extensionissa ei kerta kaikkiaan tunnu vasemmalla puolella, vaikka tasaisesti tanko nousisi. Oikea huutaa hoosiannaa, vasen on hiljaa. Se vain väsyy koko käsi, ei ojentaja. Siksi vaihdoinkin lopulta käsipainoon, jolla ei meinannut pystyä tekemään vasemmalla juuri mitään. Siksi vielä extrana veivasin pikkupainolla pelkästään vasemmalle. Se tuntui vähän.

Pienesti taipuu keho, kun kädet ei taivu. Mun on melkein mahdoton saada kyynerpäätä osoittamaan kattoa kohti!
Selästä ottaa joku vastaan, ei taivu ei.

Ehkä vasenta häiritsee jokin jumi jossain. Liikeratakin siinä tuntuu olevan paljon niukempi, saati sitten, että voimaa paljon vähemmän. Nyyh.

Näiden lisäksi tuli tehtyä vatsoja ja kylkiä. Koko treeni kesti 1:57min. Pitkä siis! Joskos ne olkapäät siitä ottaisi kasvua, pumpissa alkaa jo näkyä huomattavasti enempi muotoa kuin ennen.

Tahdoin tehdä tänään aerobisen. Mutta tälläkin kertaa se vaihtuu kämpän kuuraukseen, kun onkin taas näyttö illalla. Aerobisen virkaa toimittaa siis imurointi, lattioiden pesu, kylpyhuoneen ja keittiön kuuraus sekä petivaatteiden vaihto (Saksassa ei juuri pidetä päiväpeitettä). Mun olkapäät on ihan loppu, mutta ei auta itku. Kodinsiivousaerobinen kehiin vaan!

20 vastausta artikkeliin ”Olkapäärääkkiä”

 • Ihanan pitkä treeni! <3 Mullakin tänään hartiapäivä! Ihanaa rääkkiä tiedossa siis! ;)
  Kivaa kodinsiivousaerobista sulle! <3 ;D

  • Mä oon kyllä nyt niin tykästynyt näihin pitkiin treeneihin! <3 Mikäs siinä on jatkaessa, kun kerran puhtia riittää! Toivottavasti sullakin oli hyvä treeni! :)
   Hih, kiitti, taisin hyvin kuurata kun näytti vähän sille että kämppä kelpasi ja löysi uudet asukkaat! ;)

 • Tiiätkö kun oon niin kade noista käsivarsista! ;D Kelpais mullekin!

  Mullakin on muuten vaikeuksia vasemman käden (ja hartian ja sen puolen yläselän) kanssa, siihen on vaikeampi saada tuntumaa ja se on selkeästi heikompi. Mulla saattaa taustalal olla vasemman lavan alapuolella oleva jumi, joka on ollu siellä jo monta vuotta. Mulla onkin vihdoin aika varattuna fysioterapeutille parin viikon päähän, josko sille vois jotain tehdä.

  Siivous, hyötyliikuntaa! :)

  • Voi kiitos! :) Kelpais kyllä mullekin. :D Tuossa kun on se pumppi päällä, oikeesti ovat vielä ihan rimpulaiset. Mutta suunta on oikea! :)

   Mulla on kanssa tuolla vasemmalla puolella lavan seudulla jokin juttu mikä ei hieronnassa tunnu, mutta esimerkiksi jos yritän jännittää selkää niin vasen lapa ’irtoaa’ selästä, on ihan oikeasti todella haastavaa saada jännitettyä selkä ilman että se sieltä törröttää. On käynyt mielessä jotkin hermotushäikät jonkinsortin jumista johtuen.

   Hyötyliikuntaa tosiaan sai ja meinaan, että ihan aerobisesta se kyllä kävi! ;)

  • Tai siis oikeammin ois pitänyt sanoa, että: ”Dippaa, nainen!” :D Heheh, oli pakko korjata!

  • HAHAAA :D:D En kestä! :’D Onhan siinä pienoinen ero onko siinä pilkkua sanojen välissä vai ei. :D

   Mmmmhh.. dipit! Joskus niitä teinkin. Piti lopettaa, kun otti liikaa harteille ja rintaan, veti ihan juntturaan aina. Kyllä mä meinaan, että voisi kokeilla taas, kun on noi hieronnatkin jokapäiväisessä ohjelmassa mukana toisin kuin aikoinaan. Jee, kiitti vinkistä! Tää dippaa naista!

 • Voi terve, mitkä käsivarret!! :O Joo…ei mul muuta. Wow.

  Tai no sen verran vielä, että et muuten ole ainoa, jolle on lähes mahdottomuus saada kyynärpäät kohti kattoa taivuttamatta selkää taakse päin.
  Mulla meni hermot, kun kävin kokeilemassa crossfitiä ja harjoiteltiin kuivaharjoitteluna tempausta. Ei tullu niin yhtään mitään. Ei mun kädet vaan taivu tarvittavalla tavalla. Rintaranka selkeesti ihan lukossa ja olkanivelien liikkuminenkin on todella rajallista…pitäsköhän sitä venyttelyä sittenkin harrastaa…hmm…mahtaskohan auttaa…

  -A

  • Heh, kiitti! ;) Oispa ne joskus tommoiset ihan oikeastikin. :D

   Mä tuolla ylempänä justiinsa selittelinkin mistä saattaisi nää omat jutut johtua. Asia vaatii selkeästi lisäpohdintaa!

 • Ihan tyhmä kysymys varmaan, mutta ootko sä laskenu tangolla tehtäviin siis tangon painon mukaan? Koska jossain kohti tuntuu jotenkin pieneltä toi paino verrattuna siihen mitä itte teen ja minkälaisia painoja sitten muuten käytät. Että ajattelin, että josko oot vaan laskenu levyjä? Näin ei varmastikaan ole, mutta hetken häivähdyksen tällainen ajatus kävi mielessä…. (eihän tyhmiä kysymyksiä ole olemassa….)

  Mulla hajoo tällä hetkellä olkapää, ja se on aika viheläistä kun se estää aika monen käsillä tehtävän liikkeen. Jomotus ja pistävä kipu tuntuu myös harjoittelun ulkopuolella, enkä vielä ole päässyt selville onko kyse lihaksesta vai nivelestä vai mistä. Tuntuu tyhmältä mennä lääkäriin ja näyttää sormella olkapäätä, että tähän sattuu mutten tiedä mihin. Käden ojennus eteen ja taakse, ja käden nosto olkapään yläpuolelle on tappavan tuntuista. Keskityn siis jalkareeneihin :) Mutta esimerkiksi kyykyissä tangon nosto olkapäille jo sattuu, että vähissä on kyykkääminenkin..

  -Jana.

  • On siinä koko paino mukana :D Mutkatangosta kymppi ja perustangosta sen kaksikymppiä. Tosiaan, mulla tulee olkapäät pahasti jäljessä kun en oo niitä päässyt juuri treenailemaan koskaan. Ojentajissa taas tuo tuntumaongelma, kun vasen on überheikko.

   Täältä voit käydä lukemassa miten mun triggerini oireilee ja mistä ne löytyy:

   http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/07/vaivapostaus-iii.html

   Mulla oli kivut ennen tuon kohdan löytymistä ihan s**tanalliset. Ei toimineet enää kädet juuri yhtään ja nimenomaan leposärkyä oli. Nyt säännöllisellä hieronnalla toimii ja on suurimmaksi osaksi kivuttomat olat! Se on hassua miten olkapääkipu, vaikkakin aivan hirveä ja repivä, voi olla lähtöisin ihan jostain muualta kuin olkapäästä. Tsemppiä kipujen kanssa, toivottavasti syy selviää ja pääset siitä eroon!

  • No joo, tuo selittääkin painojen määrän. Itselläkin on niitä ”heikkoja” lihaksia, joilla reenaaminen ei mene samassa linjassa muiden kanssa. Mulla ne sattuu muuten olemaan vatsalihakset :) Rauta nousee ilmaan, mutta vatsalihasliikkeet tappaa!

   Täytyy vielä lukea uudelleen tuo linkkisi ajatuksella. Joskus tuli se kyllä luettua, mutta kun ahmi parilla kerralla sun koko blogin, niin ei ihan kaikki asiat jääny mieleen. :) Täytynee alkaa itsekin selvittämään mikä vaivaa.

   -Jana.

  • -Jana: Minusta tuo olkapäävaivasi kuulostaa kiertäjäkalvosimen vammalta (googlaa kiertäjäkalvosimen tulehdus tai repeämä). Ensiapuna tuohon on tulehduskipulääkekuuri ja kylmähoito useita kertoja päivässä. Ja lääkärissä kannattaa ehdottomasti käydä! Olkapäävaivoilla on paha tapa pitkittyä jos hoitoa ei aloiteta ajoissa. Itselläni on olkapäässä vaivannut kiertäjäkalvosin ja hermopinne jo viime maaliskuusta lähtien…

   Vaivasi voi tietysti olla jotain ihan muutakin, mutta ajattelin että pakko kirjoittaa kun oireesi kuulostavat niin tutuilta.

   -Anna

  • Mä epäilin kanssa aikoinaan kyseistä vaivaa, kun se ns. paperilla kuulosti juuti sille, ja vaikka mitä muutakin perusolkapäävaivaa. Mutta aina jokin mättäsi eikä oireet ihan täysin osuneet oikeaan, jokin pieni juttu oli aina toisella tavalla. Vietin monen monta tuntia koneella asiaa tutkien ja täällä me yhdessä kokeiltiin liikeratoja ja tutkittiin kipuja :D Kunnes tajusin, että olkapäävaiva voi johtua muualtakin kuin olkapäästä. Onneksi kävi niin omalla kohdalla ja syy oli jokin muu kuin konkreettinen tulehdus, repeämä tai muukaan sellainen vaiva.

   Ikäviä nuo olkapääkivut. Tsemppiä molemmille!

  • Mulla toi lapaluun nousu oli just kiertäjäkalvosimesta johtuvaa. Netistä tuntuu tuosta asiasta löytyvän jotenkin kamalan vähän treeniohjeita, mulle omat teki fyssari. Eihän ne kaikki oireet aina välttämättä sovi, mutta kiertäjäkalvosimen treeni on niin pieni vaiva että voishan sitä kannattaa kokeilla :)

 • Kiitos. :) Olkapäävaivat on tosiaan siitä inhottavia että voi olla hirveän vaikea määritellä mistä se kipu tulee. Ja yleensäkin sen kivun selittäminen lääkärille, tai kenelle tahansa ulkopuoliselle ihmiselle, on ainakin omalla kohdallani ollut tosi vaikeaa. Hyvä että sinun(kin) vaivallesi löytyi syy. :)

  • On tosiaan haastavaa kertoa missä se kipu oikein tuntuu! Piti niin silloin fiilistellä ja testailla ja koittaa oikein sormella osoittaa, missä se kipu tuntuu; edessä, sivussa vai takaa.. No en kyllä osaa edelleenkään tarkkaan sanoa. Jossain siellä ja vähän tuolla. :’)

Kommentointi on suljettu.