Nyt starttaa maidoton

Aamulla meni tunti aamupalasta kun iski migreeni. Tää oli ennätysaikainen ja tuntui, että oisi ollut ihan suora reaktio jostain. Lisäksi migreeni oli viides putkeen! Tulee öisin ja päivisin. Ja koska maitotuotteet on yksi yleisimpiä (mm. allergiankin vuoksi) triggereitä, otan ne nyt yksinkertaisesti vaan pois. Kaikki pois vaan! Täällä blogissa olenkin paljon aiheesta puhunut ennenkin, että miten kovin tahtoisin (mm. eettiset syyt), mutta miten en kykene, koska niin suuri osa ruokavaliostani koostuu maitotuotteista. Lisäksi olen epäillyt erinäisistä syistä jo Saksassa asuessani maitoproteiiniallergiaa/-yliherkkyyttä. Pyysin silloin lääkäriltä testiä ja sain laktoositestin.. Tuolloin vasta lääkärille selvisi, että nämä on kaksi eri asiaa.

No enivei, maidoton on ollut ylitsepääsemättömän vaikea kokeilla, mutta koska tässä on viime ajat joutunut jatkuvasti rukkaamaan ruokavaliota jos johonkin suuntaan ja luopumaan vähintään joka toisesta lempparista, voin nyt luopua kokeeksi myös maidosta. Ja olen aivan innoissani!! Jollain nuo pitää korvata (myös kalorit, jää meinaan paljon alhaisemmiksi nyt) ja soija on helpoin vaihtoehto. Moni myös tietää, että en tahdo soijaa päivittäin käyttää (sen mahdollisten vaikutusten vuoksi hormonitoimintaan), joten tilalle tulee nyt vähän sitä sun tätä. Jogurttina soijajogurttia, mitä muutenkin välillä käytän ja maidon tilalle kahviin riisimaitoa. Lisäksi tilattiin perusriisiproteiinia mulle, koska en saa millään edes protskuja tarpeeksi ylös enää muuten, vetämättä kaikkea kaksin käsin vatsa piukeena, niistä mitä edes voisin vetää kaksin käsin vatsa piukeena. Tuo pänikkä saapuu ensi viikolla. Vuohenmaitotuotteilla ei voi muuten korvata maitoproteiinista aiheutuvaa allergiaa/herkkyyttä, niissä on sama tekijä mukana, josta tuo allergia/herkkyys yleisimmin johtuu.

Pois jäi siis rahkat (noin kolme päivässä), raejuusto (vähintään 200g joka päivä) ja jogurtit (jonkin verran pitkin päivää joka päivä) ja kahvimaito + tietty Questin patukatkin, ne kun on maitoproteiinipohjaisia. Tällä mennään ja mielenkiinnolla odotan miten käy. Kyllä alkaa ottaa päähän tämä migreenimäärä. Kaksikymmentä nyt ollut, reilussa kuudessa viikossa. Sanomattakin selvää, että koko elämä on koko ajan holdilla.

Koska aamulla migreeni muutti suunnitelmani treenin suhteen, teen sen nyt tässä seuraavaksi. Vatsatreeni olisi, mutta koska vatsan treenaaminen illalla ei houkuttele (koska se on niin täynnä), niin vaihdan tilalle käsitreenin. Kello täällä on onneksi vasta päälle seitsemän, niin ei mene niin myöhäiseen kun voisi kuvitella. ;) Illaksi on tosin vielä ohjelmaa, mm. banaanipannarin paistoa aamuksi EN KESTÄÄÄÄHHH :’) Oih.

Tukan suhteen ei mennytkään ihan niin kuin piti, sillä parturoimani siili ei täyttänytkään laatuvaatimuksiani. :D Siispä koko pää clipsukat vaan kehiin, jotta kehtasi pihalle mennä. Laitoin oikein vaaleanpunaisen kukkapinninkin päähän, aatelkaa! Oli kyllä astetta ladympi olo. Ei tuo omalta tuntunut, vähän hassulta, ja kotiin päästyä pinni pois ja tukkaa vähän sekaisin, niin oli paljon parempi. ;) Mennään siis tällaisella normaalilla pitkällä tukalla nyt ainakin jonkin aikaa, kunnes keksin jotain muuta/kunnes siili alkaa täyttää vaatimukseni. :D Tää on kyllä hyvä. Paljon parempi kuin mitä se oma oli ennen kuin parturoin. Se ei ollut hyvä ollenkaan. Ja pitkäksi tässä on seuraavaksi ollut tarkoitus kasvattaa joka tapauksessa. Nyt siis julkisesti pitkätukka, kotona sitten kaikkea muuta. :’)

Nyt treenaamaan, mukavat lauantain jatkot! :) Kattellaan jos huomenna sais olla migreenittä. Ei kai nyt kuutta päivää putkeen.. Ei kai..

17 vastausta artikkeliin ”Nyt starttaa maidoton”

 • Nonii, taas tuli uutta tietoa: että vuohenmaidossa on sama proteiini joka on myös lehmänmaidossa! No eipä ihmekään kun samat fiilikset on aina vuohenmaitojuttujen syömisen jälkeen ku maidonkin jälkeen. Jännä ku tuntuu et monet ketkä ei käytä lehmänmaitoa kuitenki käyttää vuohenmaitotuotteita. O.o

  Ja aivan uskomatonta että lääkärille on epäselvää ero laktoosin ja maitoproteiinin välillä. Argh!!!

  Pakko nyt kans vinkata hyvä vegaaninen proteiini – tai no, mulla oli tätä jokunen vuos sitten ja muistelen että maku ja koostumus oli yllättävän hyvät kasviproteiiniksi. Lisäks tässä proteiini tulee idätetyistä asioista (no siis riisi ym), joten käsittääkseni ravintoaineiden määrä on suurempi (ja ehkä sulaaki paremmin??). Kalliin puoleistahan tuo on ja joutuu tilaamaan iHerbistä… mikä itelle ainakin on aina vähän kynnys hankkia asioita. :P Mut siis niin, jos kiinnostaa: http://www.iherb.com/Garden-of-Life-RAW-Protein-Beyond-Organic-Protein-Formula-22-oz-622-g/22343

  • Tää vuohenmaitojuttu selvisi mullekin vasta tänään. Mää olin jo sitä hankkimassa :D Mut ei. Onneksi on tietty muitakin vaihtoehtoja olemassa.

   Toi proteiini jonka vinkkasit on myös soijapohjanen, joten en mää sitä tahdo. :) Hinnalla on kanssa merkitystä ja tosiaan sillä, että mitä se sisältää. Tää mitä tilattiin täytti kriteerit. Kunhan saa protskua niin hyvä on. :)

  • Mitvit. O.O Tossahan lukee et ”no soy alergens”, enkä mä nyt saa osumaan silmiini et missä tossa tuoteselosteessa lukis soija. O.O Siis todellakin voin olla sokea, enkä vaan huomaa jotain kissan kokosia kirjaimia purkin kyljessä… mut olin ihan varma et tässä ei olis soijaa – koska en sitä itekään haluis mitenkään hirveesti mättää. :)

   Ja jooo, kallis on ja ainaki Suomeen toi iHerbistä tilaaminen on vähän haastavaa, joten jäi siihen yhteen kertaan tän tuotteen osalta mullaki. :P

  • ”Other Ingredients
   Brewer’s yeast (saccharomyces cerevisiae), lactobacillus bulgaricus, natto. Contains (fermented) soy.”

   Tommosen mää bongasin.

 • Ohoh, ihan maidottomaksi meinasit vetää! Paleo-tyypithän syö heraprotskua ja ovat sitä mieltä että maidon kaseiini on se ongelmien alku ja juuri. Mitä itse tuumit tällaisesta?

  Mä uskon siihen, että kasvissyöjäurheilijalle optimaalisen proteiinikoostumuksen voi saada myös aika minimaalisella soijan kulutuksella, mutta oon tähän asti ollut laiska. Syyskuun tavoitteeksi oonkin asettanut monipuolistaa proteiininlähteitäni. Pähkinät ovat jonkinlainen startti..

  • Ny on pakko! Tulee sellainen olo, että pitää nyt kokeilla kaikki itse ja pian, koska jos siellä onkin taustalla jotain muuta (esim. vaikka etenevää sairautta), niin en tiedä sitä koskaan, jos vaan vetelen kaikkea tämmösiä selkeitä mitkä saattaa aiheuttaa noita ja samalla se mahdollinen sairaus senkun etenee. Tiiän sitten mennä lääkäriin sanomaan, että oon nyt kokeillut kaiken, että se on joku muu.

   Näinhän ne meinaa, että jos on maitoproteiiniherkkyyttä/-allergiaa, niin se on yleensä jompi kumpi, kaseiini tai hera. Useimmin vissiin kaseiini. Tää täytyy joskus testata sitten jos sinne asti päästään, että tästä syy löytyy.

   Onhan niitä lähteitä onneksi muitakin, mutta ei läheskään niin helppoa päästä samoihin lukemiin (eli yhtä helposti) kuin maitotuotteita käyttämällä. Pähkinöitä ja monia muita mulla menee jo paljon pitkin päivää ja ei sekään riitä. Siksi on helpompi ottaa jauhetta rinnalle, ettei tartte tosiaan olla kaksinkäsin vetelemässä ihan kaikkea, vaikka ruoasta tykkäänkin niin semmosesta pakkomättämisestä en niinkään. :) Eilen muuten ostin kaupasta myös kurpitsansiemeniä. Hyviä ja aika hirveät määrät protskua, kun on jo yli 30g/100g. Ja kaivattua lisäenergiaa saan helposti niistäkin.

   Tajusin juuri, että mää on nyt vegaani sitten. Katotaan onko pysyvä olotila. :) Ei kyllä haittais ollenkaan, kun on maidosta tahtonutkin luopua ja ihan samoista syistä kun lihastakin aikoinaan.

 • Helou! Jännää että säkin vaihdat nyt maidottomaan :D hankalaa se tulee varmasti olemaan, mutta kekseliäisyydellä pääsee pitkälle! Saat sentään kahvia ja banskupannaria aamulla <3

  Jännä juttu tuo vuohenmaito! Itselleni se siis sopii pieninä määrinä, samoin kuin lampaanmaito, vaikka tavallinen lehmänmaito ei sovikkaan :)

  itse olen samaa mieltä tuosta soijasta. Miten olisi vaikka herneproteiini? Riisiprodekin vaikuttaa kyllä hyvältä. Entäs ihan pavut proteiinin lähteenä? :)

  ~Hilla

  • Joo mää kanssa! :) Vähän kun oisi haaveesta tullut totta. :D Ei sitä tarvittu kun ihan semmonen pakottava syy. Mitään suurempia vatsavaivoja mulla ei koskaan ole tullut maidosta, mutta jos jonkinnäköstä muuta siihen on voinut yhdistää. Eli hankaluuden yli kyllä nousee se tunne, että tämä on oikein ja sitä on puhtaasti iloinen vaan, eikä surkuttele. :) Ja juuri nautittu banskupannari oli namia.. <3

   Näin mä ymmärsin kanssa, että toisinaan tuo vuohenmaito sopii. Yleisimmin vaan on se tietty sama ainesosa kun aiheuttaa herkkyydet ja allergiat, mutta ei aina. Mä en tässä kohtaa viitsi testata. :)

   Mulla on hamppuproteiiniakin kotona mutta se on niin kamalaa kuraa etten kykene. :D Riisiproteiini oli ainoa vaihtoehto tässä kohtaa. Pavut, linssit, herneet.. onhan noita. Mutta en mä niitä aamusta iltaan kaksin käsin tuu syömään :D Siksi rinnalle helpompi keino, eli jauhe. :)

  • Juu. Siksi mä tuolla mainitsinkin nuo soijan mahdolliset vaikutukset hormonitoimintaan. En tykkää käyttää päivittäin.

   Kiitos! Mää niiiiiiin toivon kanssa.

 • Toi riisimaito on masentava korvike xD herne protskua sai muute kans aika edullisesti:) mulle sopi paremmin ku riisiprode:). Tosin nyt mul on sellane mis on siemenii ja kaikkee mahollista plus sitä puhasta heraa sekasi ja hyvin on menny tuokin:)! Toivottavast meet parempaa etkä huonompaa suuntaa tuolla ruokien karsimisella! Pidä ittestäs huolta:)!

  • Mää tykkäsin riisimaidosta! :D Kahvi meni hyvin sen kanssa. :) Makeeta maitoa ainakin tää merkki on. Ja mää en tahdo herneprotskua kun mää tahdon riisiprotskua. :D
   Kyllä tässä kohta ollaan entistä ehommassa kunnossa ja sillä sipuli. Ei mulla oo enää vaihtoehtoja, hemmetti. :D

  • Hihah, mulle on tällä hetkellä kaikki mahdollinen (myös noi soijatuotteet) pallomahajuttuja, kun en saa syödä mitä tahdon, ei tunnu enää missään.. :DD Mut joo, kunhan saan nyt proteiinia tarpeeksi ja saan testattua tämän maidottoman kunnolla, niin sitten sen jälkeen voi alkaa ihmetellä, että mistä kaikesta vatsa tykkää tai ei tykkää, jos tätä aletaan oikein pitää normaalina ruokavaliona.

 • En tiedä tuliko tämä jo jossain esille, mutta ootkos kokeillu mantelimaitoa? :) Sitä voi itsekkin tehdä… jos haluaa luonnollisempaa :)

  • Manteli (pähkinä) on yksi yleisimpiä migreenitriggereitä, eli siksi poissa vaihtoehdoista. :/ Tää riisimaito kelpaa mulle hyvin, tosin en tiedä mihin sitä enää edes käytän, kun kahvia en enää juo.

Kommentointi on suljettu.