Mussutusta ja sitten vähemmän mussutusta

Viimeiset mussutukset (aiheesta, ja sitten vähän ruokapuolestakin). Normaalisti käyn perjantaisin vaa’alla tarkistamassa viikon saldon. Nyt kävin tänään ja nousussahan se edelleen on. Tunsinkin sen, ja näen sen. Olo ei ole hyvä. Olo on löysä, pehmeä, ei timmi. Niin, tässä hoikka ihminen tosiaan kertoo nyt, että rasvaa ja nestettä on liikaa. Deal with it. :D

Eli koska ei ollut tarkoituskaan painoa nostaa vaan tasata nälkäpäiviä pienellä lisäenergialla (200-300kcal) ja paino jatkaa nousua, niin nyt siis syödään liikaa. Tässä varressa reilut puoli kiloa pariin viikkoon meinaan tuntuu ja näkyy (ja rakkaat mussukat, se ei vieläkään ole lihaskasvua). Ei sillä, että teille itseäni selittelisin, vaan rehellisesti kerron, kun kerroin tästä lisäkaloreiden ottamisestakin. Minulle tärkeintä on tehdä niin kuin keho haluaa. Kuunnella mitä se pyytää. Toteuttaa kehon toiveet. Kuunnella, mitä se ei halua. Nyt se ei halua enempää tätä. Siispä nipistän. En aamupalan viidestä weetabixistä, kun sen makuun jo pääsi :D, mutta alkuun nyt banaanista ja lisäpähkinöistä. Mennään sillä, josko sitten olisi optimi kasassa edellisen ja tämän viimeisen ruokasuunnitelman välissä.
Iloinen olen tästä kokeilusta myös siksi, että kun niitä ihmisiä aina löytyy, jotka huutelevat, että en millään syö tarpeeksi, ettei ole varmasti tarpeeksi energiaa päivissäni, että liikuntamääräni ovat liikaa syötyyn energiamäärään nähden jne. Nyt olen syönyt 1800-2000kcal päivässä ja tiiättekös se on vaan liikaa. :) Jos vain jatkaisin ja jatkaisin, lopultahan olisin siellä missä olin kuusi vuotta sitten. En mä sinne aatellut palata. Aattelin pysyä nyt ihan tässä. En näe muissakaan asioissa järkeä mennä kohti mennyttä, kun voin nauttia nykyisyydestäkin.
Aatelkaa jos söisin päivässä niin paljon kun yleiset laskurit käskevät. Söisin siinä 2300-2500kcal päivässä. Paljonkos sillä tulisi lisäkiloja kuukauteen, jos tällä tuoreimmallakin tulee jo +300g viikkoon? Itseasiassa tiedänkin tähän vastauksen, sillä noin söin tarkoituksenmukaisesti vuodenvaihteen aikoihin. Lihoin parissa kuukaudessa kolme ja puoli kiloa. Ehkä puoli kiloa oli lihasta. Tuli kokeiltua siis bulkkiakin. Ei ollut mun juttu. :’)
Osoittaa taas, että yleiskäyrät, käppyrät, mittarit ja laskurit ovat juurikin niitä yleisarvioita, jotka pätevät ehkä joka toiseen. Itseäni ne harvoin ovat koskeneet. Tärkeintä on löytää ne omat mittarit. Ne harvoin on netissä kaiken kansan testattavina.
Kutsu mua normaaliks! Eiku. Älä. Huh. En oo! Tällä mennään!

16 vastausta artikkeliin ”Mussutusta ja sitten vähemmän mussutusta”

 • Samaistuin! Täälläkin huutelee hoikka tyttö, ja sama ilmiö tullut havaittua! =D

 • Niinhän se on, laskurit on vaan laskureita, ja parempi kokeilla itse, miten oma keho toimii (ja pääasia, että itselle toimii). Tippuiko sun paino muuten sillä aikaisemmalla kalorimäärällä? Nälkäänhän auttaa varmaan myös syödyn ruuan määrä (ei välttämättä kalorit), eli kaipa sitä voisi aamiaisella syödä vaikka puoli kiloa parsakaalia, jossa ei ole juurikaan energiaa, mutta täyttää mahaa sitäkin enemmän :D

  Tosin mää kyllä luulen, että muutokset syömismääriin (etenkin jos on _oikeasti_ pitkään syönyt ns. liian vähän, joka myös tarkoittaisi sitä, että tuskin jaksaisi treenata kovasti tai ainakaan kehittyä) ottavat aikansa tasaantua, muutama viikko olisi sellaisessa tapauksessa vielä aika nopea kokeilu.

  • Aikaisemmalla kalorimäärällä pysyttiin tosiaan ihan sadan gramman tarkkuudella samassa painossa viikosta toiseen. Ja silti kehittyi. Ja energian puutetta ei oo ollut, vaan pirteänä pompittu aamusta iltaan ja treenattu perkuleesti. Ainoana ongelmana on ollut tuo kausittain hyökkivä nälkä, mikä ei helpota silloin millään, ja sitten taas sitä seuraava kausi, kun ei oo nälkä ollenkaan ja kaikki määrä on liikaa. Tätä mä tahtoisin koittaa tasoittaa. Koitan nyt etsiä sitä optimia tässä. Vähän enemmän söisi kuin ennen, mutta vähän vähemmän kun nyt. Jotenkin niin naurettavaa, että sitten puhutaan jostain sadasta kalorista. No katotaan sillä sadalla kalorilla, jos se onkin justiinsa se mitä mun kroppa tässä on kaivannut. Huudellut, että perkele nainen, anna nyt ne sata kaloria hei kiitti.

   Puoli kiloa parsakaalia.. :’) Kai sillä vatsansa täyteen saisi tosiaan. :D Mä vaan luulen, ettei ehkä hirveen pitkäaikaisesti pitäisi nälkää poissa. Tämän nykyisenkin tuhdin aamupalan (jollaisen mieheni vetäisi tänään aamulla kanssa, ekaa kertaa, ja oli ihan ähky eikä ymmärtänyt, miten voin sellaisen syödä) jälkeen tulee nälkä kolmen tunnin jälkeen. Epäilen, että parsakaalilla tulisi tunnin-kahden jälkeen. :D

 • Hyvä että kuuntelet kroppaas, koska ei ne laskurit ym ole kuin viitearvoja antavia. Itellä olo tällä hetkellä todella rasvainen sika-possu ja yritän päästä takaisin vähän timmimpään kuntoon, vaikkakin kaikkien normien mielestä olen oikein normaali. Ei sovi mulle.

  Rasva pitää nälkää hyvin. Entäs jos kokeilisit johonkin ruokaan jonkun ainesosan korvaamista lorauksella oliivi- tai rypsiöljyä?

  • Eipä se tosiaan auta vaikka kuka sanoisi ja väittäisi, että on normaali ja näyttää kivalle jne. jos itse ei omassa kropassa viihdy. Mä valitsen mieluummin viihtyä omassa itsessäni kuin olla mittareiden mielestä sopiva.

   Rasva närästää ja tällä hetkellä saan sitä suositusten mukaisesti. Lisäksi se on energiasisällöltään sen verran suurta, että joutuisin luopumaan jostain aika suuresta. Ja kun tällä hetkellä perusruokavalioni on minulle pelkkää herkkua, en tosiaan tahdo ottaa siitä mitään pois. :’) Oliiviöljyä on ruoassani kyllä aina ja samoin rasvoja tulee mm. rahkan kera iltaisin saksanpähkinöistä ja mandelmusista.

 • Kyllähän tuo tarpeet ja kulutukset on melko yksillöllisiä ja eivät selviä kuin kokeilemalla.
  Itsell esimerkiksi yksi treeni voi polttaa yli 1000kaloria, joten siinä saakin jo vähän tankata. Kuinka paljon juot tai nautit ihan nesteitä?

  Lisäkysymyksenä vielä että millainen on sun `peruspäivän` rytmi?
  Eli miten käyt töissä, asioilla ja missä välissä aina tykkäät treenata?

  • Meillä miehellä kanssa menee hirveitä määriä juoksuharrastuksen myötä ja saa tosiaan syödä aika hirveitä määriä, kun tällaisella samanlaisella ruokavaliolla pääpiirteittäin ollaan, josta ei tosiaan niin hirveästi energiaa irtoa. :’)

   Nesteitä mulla menee vetenä 1,5 -2 litraa päivässä, maitona melkein litra ja kahvina noin viisi kuppia (eli kaksi jättikuppia).

   Työni on olla kotirouva. :’) Eli perusrytmi: viideltä ylös, treeniä 9-10 alkaen, n. kahdestatoista eteenpäin yleishääräystä (kokkausta, siivousta, ym.). Asioilla käydään pääasiassa kahdesti viikossa ja aina miehen saavuttua kotiin, auton ja kielitaidon myötä. :D Eli yksin en käy esim. kaupassa. Matka on liian pitkä.

   Eli aamupäivät + päivät on mulle ehdottomasti aktiivisinta aikaa. Siksi olen myös sijoittanut hiilarit pääasiassa sinne. Mitä enempi mennään iltaa kohti, sitä proteiinipainotteisemmaksi muuttuu.

 • Oikeiden kalorimäärien hakeminen tuntuu välillä kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Oma peruskulutus on siinä 1400kcal:n kieppeillä viimeisten mittausten mukaan ja tässä tovissa pupellan n.1600kcal kaiken lenkkeilyn ja hyötyliikunnan ohessa – ja paino on laskussa, on varaa pikkaisen laskeakin. Varsinaiset treenailuthan pystyn aloittamaan jälleen ensi kuun alusta, jolloin luonnollisesti tarvian lisää tankattavaa, saa nähdä, kuinka paljon.:P Oma keho kun kiukuttelee vielä hyvinkin paljon ruuan suhteen, mutta jospa tuo hiljattain tottuisi. Ei ole vaihtoehtoja.:D

  On muuten ollut jännä huomata, että ollaan suurinpiirtein yhtä pitkiä ja painan nyt saman verran kuin sinä lähtökohdissasi – ja kuinka loppupeleissä ollaan hyvinkin eri muotoisia. Itsessäni on rasvaa, mutta se on asettunut suhteellisen fiksusti (arseeseen!). Ovelaa. Kaikenmaailman yleispätevät käyrät voipi kyllä painaa villasella ja luottaa reilusti omaan tuntumaan.:P

  • Jep, kyllä saa miettiä ja kokeilla ja hifistellä vaikka mitä! Ja se kyllä on jännää miten eri ihmisillä menee tuo tavara ihan eri paikkoihin. Mä katsoinkin sun kuvia ja mittoja tuossa aiemmin ja mietin ihan samaa mielessäni! :)

 • hurja mimmi! tsemppiä! :) Luin viikon laihduttajan IL niin oli pakko tulla laittaan kommenttia :)

 • Oho – En pariin päivään ole ehtinyt blogimaailman juttuja lukemaan ja miten voikin olla että painitaan aivan saman ongelman parissa tällä hetkellä. Ei ole aina helppoa ei, mutta onneksi osaa kuunnella kroppaa ;)

  Ja tuosta iltalehden jutusta – höpöhöpö itsekriittisyydellesi! Hyvältä kuulosti ja vielä paremmalta näytti :D

  • Heh, joo! Liikaa nestettä! Mä sitä onnistuin ihan itse tahallani hankkimaan. Tiesin toki, että lisäkalorit sitä tuo ja suunnitelman mukaisesti koitin syödä vähän enemmän. Neste senkun vaan lisääntyy joten pitää ottaa pieni takapakki. Eihän mulla ollut edellisissä syömisissä mitään muuta vikaa kuin välillä hillitön nälkä. :D Paino ei kuitenkaan pudonnut missään kohtaa. Kokeillaan nyt vähän ottaa taaksepäin, kuitenkin edelleen syöden enempi kuin aikaisemmin. Ihmiskokeita.. :D

   Ja hyvä, että toisten silmiin juttu ja kuvat kelpasivat. :D Mä en oikeasti koskaan kuvitellut, että julkaisisivat, jo pelkästään kun painohan on normaalista pudotettu alemmas.. Nopsaan se sitten tapahtui. :’)

Kommentointi on suljettu.