Migreenitriggeriehdokas osa miljoona

Unohtakaa mun sipuli(mauste)oivallus migreenin aiheuttajana. Maanantain ja tiistain välisenä yönä oli ollut migreeni, keskiviikkona iski migreeni (kesken ruoanlaiton taas p*rkele) ja eilen iski migreeni. Keskiviikon kohtauksen jälkeen päätin, että aivan sama, juon kahvia ja syön banaaneita ja teen ihan mitä haluan, koska ilman niitä kaikkia oleminen ei ole ainakaan migreeneitä estänyt. Siispä normaalit syömiset ja juomiset kehiin taas, turhaan niitä panttailen! Keskiviikkona tämä tilanne aiheutti aikamoista turhautumista. Tuntuu, että en vain voi voittaa tässä. Aina kun luulen, että olen sen aiheuttajan keksinyt, migreeni nauraa päin naamaa, että OLIT VÄÄRÄSSÄ BIAAATTCCHHH. No mä koitan nauraa takaisin. :D Välillä se masentaa ja sitten taas jostain löytyy uutta potkua ja sitä perkele -asennetta. Eilen iskenyt migreeni jätti hirveän pahoinvoinnin useaksi tunniksi, koska unohdin juoda vettä kohtauksen alkaessa ja sen aikana. Oksentaminen oli tosi lähellä. Tarkoitus oli tehdä jalkatreeni, mutta jäi tekemättä. Sen sijaan täällä pohdittiin paljon ja tuntikausia mahdollista aiheuttajaa. Tällä kertaa palaillaan asian lähteille ja tämän pariin:

Pieniä oivalluksia eilen tapahtui. Ensinnäkin on jo todettu, että ensimmäiset migreenit iskivät samaan aikaan kun keho kertoi, että olen ottanut reiluja yliannostuksia magnesiumia. Enhän sitä silloin vielä edes tajunnut. Kesti reilun viikon kunnes ymmärsin tuon yhteyden ja ymmärsin, että magnesiumia voi ylipäätään ottaa yliannostuksen. Tuolloin en löytänyt netistä mitään tietoa siitä, että tuollainen voisi aiheuttaa migreenejä. Mutta kun koskaan ei voi tietää, että miten kenenkin keho toimii ja millä tavoin keho menee sekaisin minkäkin aineiden osilta, jos jotain tankkaa hirveät määrät. Silloin jotain toista on aina vähemmän, koska jonkin se sieltä syrjäyttää. No, en kuitenkaan osannut tätä silti epäillä. Viikon tauon jälkeen otin magnesiumin taas takaisin. Huomattavasti pienemmällä annostuksella, tietysti. Heti seuraavana päivänä on iskenyt migreeni, tosin niin tuli tauon aikanakin kolme. Mutta ei kai se ihme ole, jos kehoa on niin kovin järkytetty. Kaikkihan siellä on pidemmän aikaa sekaisin.

Oikeastaan se, mitä eilen tajuttiin, oli se, että migreenit on tulleet aina samoihin aikoihin. Ensimmäiset kolme tulivat peräkkäisinä päivinä 10-11 aikaan aamupäivällä. Noina päivinä herättiin viideltä. Sitten jouduin sairaalaan ja seuraavana päivänä ei tullut migreeniä (en silloin myöskään ottanut magnesiumia tietysti). Kun kotiin oli päästy niin illalla taas otin. Ja seuraavana iltana iski migreeni. Ja se on ainoa, mikä on tullut illalla. Kaikki muut on tulleet päivällä/iltapäivällä TAI YÖLLÄ. Niin tosiaan, olen saanut ainakin viidesti migreenin myös yöllä. Otan magnesiumin sekä illalla että aamulla. Tutkin eilen noita ainesosia, mitä tässä magnesiumissa on, josko siellä jotain olisi. On näissä yksi E-koodikin (E 464), vaikkei sitä siellä lue E-koodina. Tuo voi ainakin aiheuttaa vatsavaivoja, on mm. ihan perusturvottaja. Tämä oli jo riittävä syy luopua tästä, sillä aamupäivän aikana mun vatsani turpoaa enkä ymmärrä miksi. Ehkä nyt ymmärrän. Lisäksi olen kokenut aamupäivisin ja iltaisin pahoinvointia, mikä saattanee myös johtua tästä. Miehen googletus -avulla sain myös selville, että kyllä itseasiassa jotkut voivat saada migreenin magnesiumista. Ei todellakaan ole yleistä, sillä magnesiumia suositellaan nimenomaan migreenin hoitoon, mutta mulle olisi riittänyt yksikin poikkeava tapaus. Tämän linkin takaa löytyy juttua viidestäkymmenestäkahdeksasta tapauksesta. Ehkä mä olen tällainen harvinaisuus. En tiedä, mutta koska migreenit ajoittuvat samoihin aikoihin päivää ja ainoastaan yksi poikkeus on ollut tätä aikajuttua miettiessä, niin se tuntuu todella mahdolliselta. Ja varsinkin, kun miettii miten nämä migreenit alkoivat. Eilen ja edellispäivänä herättiin seitsemältä ja molempina päivinä sain migreenin yhden-kahden välillä iltapäivällä. Olen ottanut aamumagnesiumit samoihin aikoihin aamulla samaan aikaan heräämisen vuoksi. Jos tämä olisi nyt triggerini, olisi siitä kohtauksen alkuun useimmiten mennyt pääasiassa 5-6 tuntia.

Samaan syssyyn heivasin kaikki muutkin purnukkaravinteet ja vitamiinit. Aloitin kaikki magnesiumin kanssa kesäkuun ensimmäinen päivä. Puolitoista kuukautta myöhemmin alkoivat migreenit (ja siinä kohti magnesium -annostus oli hiljattain hinattu tosi korkeaksi). Ehkä keho koitti kertoa, että nyt riitti, mutta olen silti vain jatkanut. Ennen tuota kesäkuun alkuahan en ole koskaan ottanut purnukasta mitään ja missään arvoissani tai olossani ei ole ollut mitään havaittua vikaa. D3 -vitamiini muuten on aika monelle selkeä migreenitriggeri. Multivitaaminipillereissä on mukana myös erästä vitamiinia, josta testasin pelottavan korkean arvon taannoin verikokeissa, joten pois vaan. Lisäksi tuo kyseinen vitamiini on myös sellainen, mikä aiheuttaa monelle migreenin. Ehkä se määrä kehossani aiheuttaa mulle migreeneitä? En tiedä, mutta tuskin sitä lisää tarvitsee tankata, kun sen ei kuuluisi kehoon kerääntyä edes, ja silti sitä on mulle kerääntynyt. Paljon.

Alkuun söin muuten toista merkkiä magnesiumia (kahta eri sorttia) ja kun ne loppuivat, siirryttiin tähän Solgariin. Siitä ei ole tietoa, milloin merkin vaihto astui kuvioihin. Verrattuna aiempaan sitraattiin tässä Solgarissa on kahta eri ainesta, joista toinen on juurikin se E 464. Mutta aivan sama, mää lopetan nyt kaikki purnukat, kun en ennenkään niitä tarvinnut. Ennen pärjäsin paljon paremmin, kun ei ainakaan ollut migreenejä. :) Ja miten terve olin Saksassa koko ajan.. Huoh. Kaiholla muistelen. Siellä en ottanut purnukasta yhtään mitään. Paitsi loppuvaiheessa rautaa kun karsin viljan pois ja sen myötä sen raudanlähteen. Rauta tekeekin poikkeuksen täälläkin, sillä se on sellainen, mitä tiedän ihan oikeasti tarvitsevani. Olisi typerää karsia se pois. Lisäksi tuossa versiossa ei ainakaan sitä E -koodia ole, jos se nyt sattuukin olemaan syypää.

Katotaan tällä liikkeellä nyt, että loppuuko nämä joskus. Siitä olen hyvin pitkälti varma, että syömisistä se ei ole kiinni. Jos joskus kuukauden päästäkään ei ole vielä migreenit loppuneet tästä uusimmasta karsimisesta huolimatta, niin sitten olen valmis jo kokeilemaan esim. maitotuotteiden poistoa. Sillä välin syön mitä tahdon ja juon kahvia. Huomenna kaupasta banskuja ja aamupalalle pääsee banaanipannari. En ole banaaneita syönyt yli kuukauteen ja olen mielestäni saanut tässä parisen migreeniä siitä huolimatta.. ;) Migreenisaldo on nyt 18 kuuden viikon aikana. Ne mistä olen tietoinen. Pakosti teen jotain väärin TAI sitten tämä kämppä sairastuttaa mut. Toisen voi testata hieman halvemmalla (jopa säästää siinä ohessa) kuin toisen, joten on selvää mitä kokeillaan.

p.s. Eilen aamulla luin Anun postauksen tukkamuutoksesta. Siitä tuli aivan järjettömän hieno ja on juuri sitä mitä olen tahtonut, joten inspiroiduin. Tuolta kommenttikentästä voikin käydä kurkkimassa, että mitä mun päälleni on tapahtunut. :D Ei mitään tietoa vielä, että voinko koskaan olla julkisesti mihinkään. ;) Vaiheessa tämä on vielä enkä ole kertaakaan vielä kokeillut, että saanko sen jotenkin laitettua vai en. Mutta se on vain tukkaa. Ja koska yksi pidempiaikainen päällä ollut oire on tukan lähteminen tuppoina juurineen irti, eipä mulla ole vaihtoehtojakaan ollut. Hyvä jos ei tartte kaikkea saksia pois. Tämän jälkeen aattelin mahdollisesti alkaa oikein kasvattaa tukkaa, joten tämä oli vaan pakko tehdä tässä vaiheessa. Nyt tai ei koskaan! Eikä se edes tuntunut loppujen lopuksi kovin ihmeelliselle. Katotaan millainen siitä lopulta tulee.

p.p.s. Jalkatreeniä toivottavasti tänään. Vielä saa kolme treeniä viikkoon, vaikka lepoa tulikin yksi päivä enemmän kuin piti. Mutta kevyt viikko. Kommentteihin vastailen myöhemmin!

7 vastausta artikkeliin ”Migreenitriggeriehdokas osa miljoona”

 • Niin kiinnostavaa kuin tää sun salapoliisityön seuraaminen onkin, niin kyllä sille jo toivois loppua. On noi migreenit vaan niin perseestä (anteeksi kielenkäyttöni). Taas pidän peukkuja, että se oikea triggeri löytyi, eikä enää tarvii arvailla <3

  Ps. Pian kuvia uudesta lookista! <3

  • On tässä tosiaan se oma jännyytensä ja mielenkiintonsa selvitellä asiaa, mutta kyllä se ois kaikista kivointa, että sen saisi myös joskus selvitettyä. :D Tietäisi olevansa vähän parempi salapoliisi! Perseestä ne migreenit on, täällä päässä on tullut paljon pahempiakin sanoja sanottua. :/ Kiitoksia peukuista! <3

   p.s. Tavallaan tuli jo! ;)

 • Ehkä sun migreeni johtuu yliannostuksesta Skotlantia. :D Noi on kyl siis ihan mahdottomia joskus keksiä et mistä se migreeni aiheutuu, jos ei oo ihan sellanen ”perus” aiheuttaja. Ja sit vielä sekin et niitä joskus pitää olla monta eri aiheuttajaa yhtä aikaa… Toivon niin, että selviäisi!&&€@##^$

  • Sitäkin oon miettinyt, että jos se on vaan tää maa :D Nooo, onneksi maailmaan mahtuu hirveesti muitakin maita! :D Ja kyllä tää on aikamoista tää selvittely ja miettiminen. Välillä kun keksii jonkun uuden niin siinä menee jokunen tunti helposti asiasta tietoa etsiessä ja aikajanaa rakentaessa ja kaikkea sellaista. Ois nyt joku selkeä. Ois nyt tää magnesium (tai vitamiinit) eikä mikään muu! Mulla on potentiaalinen triggerilista jo aika pitkä..

 • Syön samaa Solgarin magnesiumia, mutta vain 1 tbl iltaisin, sillä jos olen kaksikin iltaa ilman niin heti alkaa varpaiden suonenvedot ja sen jälkeen pohjekrampit. Jos ottaisin aamuisin niin varmaan nukahtaisin pystyyn, sen verran tehokasta kamaa tuo kohdallani on. LIFE-kaupan myyjä kertoi magnesiumin imeytyvän paremmin illalla ja se pitäisi ottaa vasta juuri ennen nukkumaanmenoa. Tällä olen mennyt. Mitenkään tämä ei nyt liittynyt bloggaukseesi ja magnesiumin yhteyteen migreenissä, mutta magnesium on niin kiehtova asia, kun olen sillä itsessäni niin monta asiaa korjannut, että oli pakko jakaa :D

  Omalla kohdallani olen todennut, että saan kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet ravinnosta, että en syö kuin D3-vitamiinia purkista. Ja purkista tulee se magnesium ja se saa riittää. Ruokakuvistasi päätellen voisin kuvitella, että ainakin tuo multivitamiini on kohdallasi turha. Niin monipuolisesti syöt, että luulisi sen riittävän (sanoo siis täysi maallikko, ei mikään ruokatieteilijä).

  • Mutta olipa taas niin hyvä postaus, että sait minut pohtimaan kaikennäköistä moneksi minuutiksi :)

  • Heh, ja mää vetelin magnesiumia päälle tonnin pidemmän aikaa tuossa taannoin.. :D Joo, olihan se sitten lopulta liikaa. Nyt toivotaan, ettei ollenkaan ole liian vähän! :’) Kyllä mäkin tunsin magnesiumin vaikutuksen välittömästi kun sen aloitin ja hehkutin sitä tosi kovin. Hyvää tavaraa se on, niille joille sopii, eikä tuu esimerkiksi vaikka migreeneitä. :D Edelleen suosittelen sitä ihan kaikille.

   Uskon kanssa itsekin, että saan kyllä ruokavaliostani hyvin pitkälti, ellen ihan kokonaan, kaiken tuon vitamiinipuolen, eikä tosiaan ole ennenkään tarvinnut purkista niitä ottaa. Palataan siis vaan siihen tilaan takaisin. :)

   Ja kiva aiheuttaa mietintöjä! :)

Kommentointi on suljettu.