Migreeniperjantai

Voi kyllä. Enkä ole käyttänyt tietääkseni kofeiinia laisinkaan. Mutta jotain muuta oleellista on tapahtunut, mikä asiaan mitä ilmeisemmin vaikutti. Aloitetaan kuitenkin aamusta. Kaikki alkoi aivan normaalisti. Eiliset hartiajumit olivat edelleen olemassa, joskin hieman lievempänä. Muuten puhkuin aika pitkälti innostunutta energiaa ja tahdoin hoitaa päivän jalkatreenin ajoissa. Rullasin taas huolellisesti ja lämmittelin ja ei muuta kuin treeniä!

SJMV. Paitsi ei laisinkaan suorilla jaloilla.

Kulki aivan tajuttoman hyvin. Ihan hämmästelin siinä kehitystäni ja iloitsin asiasta suuresti. Tälläkin kertaa sai lisäillä painoja, kun tuntui viimekertaiset painot niin kevyeltä! Kroppa toimii ja treenit sujuu. Parhautta! Lisäksi hartiakipu ei sattunut niin kovin kuin meinasin sen sattuvan, vaikka tanko juuri sen kohdan päälle asettuikin. Pehmuste myös auttoi.

Leg curl on ballin vaihdoin tällä kertaa SJMV -liikkeeseen, jotta saisin toistoja alemmas (3×50 on vaan paljon leg curlia..) ja niskalle mukavamman asennon. Varovasti otin kuitenkin, sillä painon roikottaminen tuohon tyyliin on kuitenkin mun hartioilleni raskas. Mutta yllättäen se ei tuntunut hartioissa juuri ollenkaan. Olin myös huomaavinani, että koko kipeä kohta pitkälti laukesi kesken treenin.

Hartioita ajatellen vaihdoin myös vatsaliikkeistä voimapyörän penkillä tehtäviin jalkojennostoihin (3×30). Tai rutistuksia nuo taitaa pikemmin olla. Superikaverina russian twist (20kg 3×40) tälläkin kertaa. Noiden jälkeen oli vielä jäljellä kylkitaivutukset. Tein toisen puolen. Ja sitten iski sahalaitakuvio näkökenttään. Hetken aikaa siinä oli, että voi p*rkele. Mutta sitten tajusin, että täytyy toinen puoli vielä tehdä. :D Puolisokeana toisellekin puolelle taivutukset ja treeni oli siinä. Suosiolla jätin kuitenkin yhteen sarjaan. :)

Sitten lämpimästi päälle, vettä paljon ja peiton alle. En ehtinyt edes palkkaria juoda. Ootin sängyssä sen aikaa, että näkö palaili (noin 20min) ja menin äkkiä tekemään palkkarin ja heitin huiviini. Meni jonkin aikaa ja iski oksettava olo. Ootin, että tuleeko lisäoireita. No vatsa meni sekaisin. Ja jossain kohtaa nukahdin. Taisin nukkua tunnin. Olin ihan pihalla kun heräsin. Miehen kanssa vaihdeltiin pari sähköpostia, mutta en vain ymmärtänyt lukemaani. Pää ei toiminut. Ja pääkipu oli kova. Mitään särkylääkettä en ottanut tälläkään kertaa, kun niistä luovuin jo edellisten migreenien aikana. Mutta olisi kyllä voinut tulla tällä kertaa tarpeeseen.

Nälkä oli siinä vaiheessa jo kova, mutta samaan aikaan oli oksettava olo. Pakko oli jotain syödä ja sain haettua ja syötyä päärynän. Ei mennyt kauaa, kun iski toinen migreeni! Noin pari tuntia siitä ensimmäisestä. Hemmetti. Ei muuta kuin taas oottelemaan, että mitä tapahtuu. Omituista oli, että tämä toinen oli samalla puolella kuin ensimmäinen.. Näin ei pitäisi olla. Vatsa oli vähän väliä sekaisin ja vessassa sai juosta. Oksettikin sen verran, että kakosin vähän, mutta en kuitenkaan oksentanut. Ja taas oli nälkä samaan aikaan. Oli jälleen pakko jotain koittaa saada alas. Hain banaanin ja vaikka yhtään ei tehnyt sitä mieli, sain syötyä sen melkein kokonaan. Siellä oottelin peiton alla (kirjoitin ensin sängyn alla :DD) ja torkuin. Nousin sängystä kun oli jo ihan pimeää. Päähän sattui vielä, mutta pahin terä kivusta oli poistunut. Olo oli kyllä todella heikko, kun en ollut saanut syötyä. Sängyssä vietin lopulta noin viisi tuntia. Kumarassa istuessa sain syötyä pari riisikakkua ja myöhemmin vielä rahka-annoksen. Mutta lievästi oksetti silti koko ajan. Mitään ruokaahan ei tänään tullut tehtyä ja väliin jäi myös suihkussa käyminenkin. Olkoon.

Mitä tässä on sitten ollut eri tavalla kuin aikoihin? No Q10 -valmiste loppui. En nyt millään muista otinko eilen vai edellispäivänä viimeisen pillerin. Ehkä edellispäivänä. Niitä on tullut syötyä nyt migreenin estoon 60 päivää putkeen. Ja ilmeisesti (ja toivottavasti) ne tosiaan estää migreenit! Mies onnistui löytämään jostain erikoiskaupasta lisää kyseisiä pillereitä ja toi niitä töistä tullestaan kotiin.

Kalliita pillereitä. Vegetaristiversioita.

Näitä olen syönyt tosiaan yhden pillerin joka päivä. Otin yhden heti kun mies tuli kotiin. Olin edelleen kippurassa ja pääkivussa ja huonossa olossa silloin. Jonkin ajan päästä kuitenkin tuli huomattavasti parempi olo. Poskiin tuli punaa, silmät kirkastuivat ja mieli tuli skarpimmaksi. Piristyin. Päänsärky lieveni ainakin puolella. Onko nämä tosiaan näin ihmepillereitä?! Jos nämä nyt tosiaan migreenit pitää loitolla, niin saa maksaa sitten mitä maksaa. Vielä en tietysti uskalla iloita asiasta. Katsotaan, mitä tulevat päivät tuo tullessaan. Mm. Q10:stä, riboflaviinista (B2-vitamiini) ja magnesiumista migreenin estossa voi lukea Käypä Hoito -suosituksesta täällä. Itse syön tätä Q10:ä siis 200mg päivässä, 100mg B2:sta ja 400mg magnesumia. Ilmeisesti on toimivia juttuja sitten mullekin.

Vaikka kofeiinia en nyt tosiaan mistään ole saanut, niin tämä oli ilmeisen selkeä juttu kuitenkin. En usko, että olen syönyt mitään, mikä olisi aiheuttanut migreenit. Ehkä tämä Q10 -puutos yhdistettynä siihen hartiajumiin TAI sen laukeamiseen aiheutti tämän päivän migreenit. Se sopii mulle, kunhan ei tulisi enempää. Ja uskon edelleen, että kahvi/kofeiini on se suurin triggeri mulla ja migreeni tulisi kaikista näistä pillereistä huolimatta, jos moista menisin juomaan. Sillä kofeiinin käytön lopettamiseen ne migreenitkin aikaisemmin loppuivat. Q10 taas pääsi käyttöön vasta noin parisen viikkoa migreeneiden loppumisen jälkeen.

Noin yksitoista viikkoa mentiin ilman ainuttakaan migreenikohtausta. Mä niin toivon, että tämä oli tässä, eikä tästä starttaa samanlaiset kohtausputket kuin aiemmin. Kaksikymmentäyksi kohtausta kuuteen viikkoon ja yksi yö sairaalassa. Ei kiitos.

Migreenitöntä viikonloppua!

4 vastausta artikkeliin ”Migreeniperjantai”

  • Migreeni on kyllä ai että i feel u!!:/ Näkyykö sahalaitoja? Miulla joskus kun migreeni sai alkunsa miussa (voiko noin sanoo??) Enivei sillon näky, nykyään ei:p.

    • Migreeni on p*rseestä!! :/ Sahalaidalla aina alkaa ja vielä kesällä tuli muitakin oireita, kuten puutumisia. Puhe kanssa puuroutuu, eikä sanoja saa muodostettua. Ihan tyhmistä tyhmin vaiva! Jännästi ne saattaa kyllä muuttaa muotoa vuosien varrella, niin kuin sullakin on käynyt! Mun mielestä voisi kyllä hiipua ihan kokonaan pois. ;)

  • Voi ei! Kyllä sais mun mielestä tuo migreeninpaholainen jo jättää sut rauhaan :( Toivottavasti pysyy poissa ainakin toiset 11 viikkoa nyt taas.

    • No ihan samaa mieltä! :/ Nyt muistaa vaan pitää Q10 -purnukan kaapissa loppuelämän, niin toivottavasti säästyy näiltä kokonaan!

Kommentointi on suljettu.