Lomamökkitreenit 2

Taas on viikko pulkassa! Käsittämätöntä! Ensi viikko onkin todennäköisesti viimeinen viikko täällä mökissä, ja sitten pääseekin taas oikein kunnolla tangonkin kanssa riehumaan omaan kotiin. Ja crosstrainerille! <3 En ehkä kestä odottaa. Näistä asuntokuvioista voi lukea täältä. Peukut siis pystyssä!

Mutta tähän viikkoon. Perinteisesti on menty, joskin selkeästi nousujohteisesti. Sekös miellyttää! Ajattelin kirjata nämä ylös vähän yksinkertaisemmin ja vähemmän tilaa vieden tästä eteenpäin. Todennäköisesti nämä kirjaukset toimii lähinnä muistipaikkana itselleni treenivihon lisäksi eikä näistä juuri kukaan mitään irti saa. Eikö vaan? Tässä tulloo:

Maanantai: Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:36, keskisyke: 107, max: 152, 230kcal.

Tiistai: Selkä, hauikset. Kesto: 1:35, keskisyke: 106, max: 145, 223kcal.

Keskiviikko: Jalat, vatsa. Kesto: 1:47, keskisyke: 116, max: 160, 306kcal.

Torstai: Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:38, keskisyke: 109, max: 151, 246kcal.

Perjantai: Selkä, hauikset. Kesto: 1:38, keskisyke: 110, max: 155, 239kcal.

Lauantai: Lepo.

Sunnuntai: Jalat, vatsa. Kesto: 1:40, keskisyke: 120, max: 164, 297kcal.

Nonih! Meni paljon pienempään tilaan kun laittoi vaan. Helpompi muidenkin sivuuttaa kiltisti. :D

Mussutan (jo toista) protskupatukkaa ennen treeniä tänään(kin).

Mitähän tästä viikosta on käteen jäänyt? No hyvät fiilikset ainakin. Huippuhyvä olo plussakaloreista. Puuron myötä lähti myös nestepöhö ja olen ihan ihmeissäni, että edelleen vatsa on vielä suhteellisen litteä, vaikka omaan peruspainoon on kaksi kiloa lisää. Koivet on kasvaneet kokoa, mutta ihmeissäni olen siitäkin, sillä ne ovat oikeasti kovat. Niitä on täällä mieskin joutunut kokeilemaan. KOKEILE MUN KOIPIA, KOKEILE!! Ja sitten kokeillaan, kovat ne on. :’D Farkut vaan repeää kohta liitoksistaan. Täytyy oikeasti jo pian (mielellään heti, mutku..) hylätä ne mun lempparifarkut. Ei oo hei enää kaunista. :’)

Normaalisti mulla on rasva kerääntynyt ensimmäisenä vatsaan, siis ihan ensimmäisenä kasvaa vatsakumpu, hirveät jenkkikset ja sitten leviää reidet. Nyt vatsa on vielä suht ok, jenkkikset on suht ok ja koivet on suht ok. Ihmettelen tätä kovin, koska jossain se kaksi kiloa on. Ainoastaan pepun tienoille on kerääntynyt häiritsevämpi kerros, lähinnä siihen pepun ja takareiden seutuun. Ylätakareisi? Se perus naisten ongelmapaikka. :) Mutta en stressaa siitä nyt, kun se lähtee siitä sitten kun laitan sen lähtemään ja vielä en tahdo! ;) Tuleepahan treenattua peppua ja takareisiä jotenkin ihan uudella puhdilla taas, ei sillä että niitä oisi laiskasti ennenkään treenaillut, mutta kuitenkin. Ihan erilainen kiilto silmissä. :D

Nää pöksyt on ihan justiinsa (nyt) liian pienet.

Pepputreeniin liittyen, olen tällä viikolla onnistunut kehittämään itselleni tekniikan, jolla saan tehtyä lantionnostoja sillä miehen 40,8 kilon puntilla. Saan sen nostettua sittenkin itse paikalleen. Sitä onkin hauska nostella paikoilleen ja pois jokaisen sarjan jälkeen. Viisi kertaa. Mutta onnistuu se! Oikeastaan ilman suurimpia kikkailuja.

Tänään tehdessäni leg curl on ball -liikettä mietin sitä poltetta, mikä takareisissä tuntui. Minusta se on miellyttävä polte. Aloin miettiä, että mikä on vähiten miellyttävä polte ja missä yleensäkin tuntuu se pumppi parhaalta. Kyllä mä rankkaan takareisipumpin parhaaksi fiilikseksi. Hauis on seuraava, mutta takareisissä se tunne on jotain ihan toista tasoa. Inhottavimmalta polte tuntuu mielestäni etureisissä. Siinä ei ole mitään miellyttävää! Se on sellaista maitohappohapotusta, etten tykkää yhtään. Tätä miettiessäni mietin, että mitenköhän erilaisia ollaan, ja mitkä teillä on nämä lihasryhmät missä tuntuu parhaalta vääntää niitä viimeisiä toistoja ja missä kamalimmalta?

Nyt vaatetta päälle ja kauppaan. Ihmeellinen fiilis ja täysin sunnuntaista poikkeavaa tällainen! Eilinen oli ehkä toinen totaalilepolauantai ikinä! Se on ollut aina kauppapäivä. Nyt ei ollut. Nyt mennään tänään! Huikeeta! Rutiinit menee rikki niin että rutajaa. :D

21 vastausta artikkeliin ”Lomamökkitreenit 2”

 • kyllä ne on ne etureidet missä tuntuu pahimmalta! Niin pahalta että meinää itku tulla :D Eli tosi hyvältä siis! Hauikset on toinen. Takareisiin saa itkupoltteen kun tekee oikein pitkiä sarjoja tosi lyhyillä palautuksilla. Hyi yäk!

  • Mä en saa siitä etureisipoltteesta hyvää fiilistä millään, mulla se on vaan puhtaasti ihan hirveän epämiellyttävää. :D Mutta takareisissä vastaava on jo nautintoa!

 • Mun mielestä takareisissä just viimeiset toistot on kovinta tuskaa! :D Etureisis ehkä tuntuu parhaalta.

 • Etureisipolte on sitä kamalinta mahdollista poltetta. Ai hitto ja hyi :D

  Paras polte on kun treeni menee just sinne kohti pakaraa, kun haluaa.

  Toinen lemppari on vatsa. Ärsyttää, jos ei saa vatsoja tehdessä, kunnon poltetta.
  Vielä, jos poltteen saa alavatsoihin, niin aijai! Kamalan ihanata :)

  -A

 • Reisipolte, ihan sama missä puolen, on ihan hirveintä.. Reisien treenaus on muutenkin niin annelista ett huhhuh… Mutta ei voi mitään, pakko saada pois näitä senttejä reisistä ku on oikeesti hirveet tukkijalat :’D

  Vatsoihin ja pohkeisin sitte pitääkin aina vetää oikein kunnon polte :D Muuten jää paska fiilis :D

 • sie aina sanot ettei paino ja bmi kerro sinänsä ihmisen kehosta niinkään paljon, niin miksi sä itseäsi punnitset kuitenkin nui tarkkaa? ei millää pahal mutta pisti miettii toi.. oot nimittäi tositosi timmi

  • Koska tarkoitus on nostaa painoa (eli rakentaa lihaksia)? Lisäksi sen olisi noustava tietty määrä viikossa, jolloin se ei nouse liikaa per viikko, jolloin siitä on mahdollisimman vähän läskiä?

   Kyllä moinen painonnousu kertoo minun kehostani paljonkin. En ole kiinnostunut VERTAAMAAN painoani kenenkään painoon, mutta olen toki kiinnostunut siitä mitä minä painan, varsinkin kun tarkoitus on sitä nostaa. Ja kyllä, sitä BMI:tä mä ihan vaan vihaan.

 • Miun pitäis myös päästä eroon BMI:n tuijottamisesta. Eihän se oikeesti oo mikään absoluuttinen totuus, ei lähellekään. Ei kerro mitään ihmisen rakenteesta ja kehonkoostumuksesta. Jotenkin siihen on vaan juuttunut…

  Sulle on muuten tunnustus miun blogissa! <3

  • Kiitos paljon tunnustuksesta! <3

   Kyllähän BMI pätee perusihmiseen. Mutta sitten kun poikkeat jollain lailla siitä perusihmisestä, olet sitten pieniluinen tai isoluinen, tai vaikka lihaksikkaampi kuin perusihminen, niin silloin ei voi tuijottaa pelkkiä lukemia vaan silloin pitää ottaa se silmä käteen ja katsoa sitä, mistä se ihminen oikein on tehty. Kun kaikki ollaan niin erilaisia, niin yksi yleismittari ei vaan voi päteä meihin kaikkiin.

   Terveisin,
   Ei Koskaan Mihinkään Yleiskäyrille Yltänyt – edes lapsena

  • Mie muistan ikuisesti, kun jo ala-asteella terkkari ääneen kauhisteli, että miten voit olla noin painava! Vaikka silloin en ollut edes mikään kunnon pullukka (vrt. kun katsoo esim lihavia lapsia nykyisin). Joo, monet ylipainoiset selittää, että ”ku mulla on niin painavat luut!” Mulla ne on sitä oikeesti, esim. nilkka on paksu vaikkei siinä läskiä olekaan. Kadehdin sellaisia sironilkkaisia… Nytkin moni luulee, että painan vähemmän kuin mitä oikeasti painan. No, silloin lihavimpina aikoina ei paljon luustolla selitelty, sen kertoi jo peilikin (ja ne eiliset kuvat). Äh, mitähän mie nyt aloin selittää… Pointti oli siis, että mullakaan kokonaisuutta kerro pelkkä pituuden ja painon suhde. Onneksi nykyään terveydenhuollon ammattilaisetkin kyseenalaistavat ajattelutavan, että BMI ois yksin ainoa oikea tapa päättää onko joku ali-, yli tai normaalipainoinen.

  • Täällä samoja muistoja, mutta sieltä toisesta suunnasta. :’) Tämmösiä me ollaan, erilaisia kaikki. Yleiskaava on yleiskaava, mutta harva ihminen on keskenään niin samanlainen, että yksi yleiskaava voisi meitä kaikkia mitata. Osviittaa se voi antaa, jos peili ei väitä toista. Sehän siinä onkin, kun tuntuu, ettei sitä peiliä suostuta mittarina pitämään, vaikka sen pitäisi olla se yksi ja ainoa mittari. Jos nyt puhutaan mieleltään terveistä ihmisistä, ei esimerkiksi syömishäiriöistä. Mutta on hyvä, että terveydenhuollonkin piirissä osataan jo ajatella vähän toisin!

 • Olet todella vaarallisella tiellä ja vaarallinen esikuva. Nuoret joilla ei ole hajuakaan harjoittelusta saavat vääränlaisen viestin. On sääli jos elämäässä ole mitään muuta kuin oma keho ja sen ihailu. Miten on itsetunnon laita? Kannattaa miettiä!!!!!!!! Itse olen alan superammattilainen, joten komentti on ammattilaiselta ja ehdottomasti oikeutettu.

 • Negatiivisiakin kommentteja blogin lukijoilta tulee, mutta miksi ohitat ne aina naurulla ja otat hauskana vitsinä vastaan tai käännät ne itsellesi kehuksi ?
  Etkö osaa ottaa negatiivista palautetta vastaan, etkä siten kykene vastaamaan/kommentoimaan/puolustautumaan?
  Niinkö huono itsetunto, ettet pysty käsittelemään ollenkaan vaikeita asioita?
  Anonyymikin yllä kertoi asiallisesti mielipidettään sinusta, ohitit sen kaiken sinua koskevan naurulla ja tarrauduit yhteen sanaan, joka ei enää koskenut sinua.

  • Koska minua ei kiinnosta mitä ihminen, jolla ei ole nimeä, kasvoja, mitään merkitystä minulle, on minusta mieltä? Ei kosketa elämääni pätkääkään. Miksi puolustaudun, jos en koe tulleeni hyökätyksi? Miksi minun pitäisi selitellä itseäni yhtään kenellekään, jolle en ole selitysvelvollinen? Lisäksi useasti nämä kommentit on ratkiriemukkaita. Niin kuin tämä oli. Superammattilaisesta on jo tullut aikamoinen nettihitti!

   Tiedän tasan tarkkaan kuka olen, miksi olen sellainen kuin olen, missä tahdon olla, millainen tahdon olla, mitkä asiat tekevät minusta sen kuka olen. Ja tuntemattomien ihmisten mielipiteellä ei ole asiaan minkäänlaista vaikutusta. ”Anonyymikin yllä kertoi asiallisesti mielipidettään sinusta..” Ok? Miksi se minua kiinnostaa, mitä kyseinen anonyymi on minusta mieltä? Minä en tunne häntä, hän ei tunne minua, hän ei ole minulle tärkeä. Miksi hänen mielipiteensä olisi siis minulle tärkeä?

   Ja jos joku kehuu olevansa ALANSA SUPERAMMATTILAINEN niin kyllä, ihan satavarmasti ohitan kaiken muun kyseisessä kommentissa. :D Ei sillä että siinä kommentissa olisi yhtään mitään muutenkaan, mihin jaksaisin vastata. Huomaa, ettei kyseinen henkilö ole vaivautunut lukemaan blogia yhtä tekstiä enempää (ja tuskin sitäkään oikeasti). Alansa superammattilainen ei ainakaan ole liikunta-alan superammattilainen. Miksi selittää mitään korville, jotka eivät tahdo kuunnella?

   Ajan tuhlaaminen on myös jotain, mistä en pidä (ja sitä tämäkin taas on). Joten siirryn tästä sille vaaralliselle tielle taas kohta ja menen ihailemaan kehoani ja kuvaamaan sitä useista eri kulmista.

  • Olin väärässä. Vastasit ainakin minulle, vaikka olen anis, ja hyvin perustellusti vastasitkin. Kiitos. Tykkään ja jatkan sun hyvää blogia :)

Kommentointi on suljettu.