Lihaa kasvissyöjille!

Jos se näyttää lihalle, tuntuu lihalle, maistuu lihalle, mitä se on? No seitania! (wiki)

Tein tänään ensimmäistä kertaa seitanista itse ruokaa. En valmistanut sentään taikinaa tuohon itse, vaan ostin valmiina Bio-kaupasta. Mahtaakohan olla ensimmäinen ruoka-aine yli vuoteen ainakin, jonka ostin ja jota söin, ilman että tiedän tarkemmin ravintoarvoja (mm. suolan määrää)? Ilman, että edes selvitin, mitä näistä jokainen sanakin tarkoittaa? Sanoisin, että superharvinainen tapahtuma siis tapahtui tänään.

Aikaisemmin ollaan syöty seitania salaatissa, joka on haettu vegetaristiravintolasta. Se on hurjan hyvää ja tahdottiin kokeilla tuota kotonakin. Tavallisissa kaupoissa ei tuota myydä, joten onneksi täällä on Bio-kauppoja. En oikein tiennyt mitä sille pitää tehdä, arvelin, että se on kypsää ainakin. Siispä vaan kuutioin ja paistelin oliiviöljyssä. Jätin maustamatta, sillä ainakin tosiaan sen verran ymmärsin lukemaani tuosta, että sisälsi mm. sitä suolaa.

Kaveriksi kesäkurpitsasuikaleita, sipulia ja valkosipulia tietysti. :)

Alkuvaiheessa.
Kypsyttyä ja maustettua ainekset sekaisin.
Ja lautaselle. Kaveriksi tietysti raejuustoa ja vielä ananasrengas, kun niitä pyörii tuolla jääkaapissa. Tai siis kipossa on, eikä ne siellä pyöri. Kunhan ovat. Ylimääräisiä. Pitää syödä pois.

Maistui. On se jännää tavaraa. Tulee ihan syntinen olo ja kuin olisi periaatteistaan luopunut, sillä niin vahvasti siitä tulee liha mieleen. Oli myös positiivista, että suolan määrää tietämättä ei ollut suolaista. Kyllä se ravintolan seitansalaatin tavara on paljonkin suolaisempaa. Tätä tulee ostettua toistekin.

6 vastausta artikkeliin ”Lihaa kasvissyöjille!”

  • Paleotyypin näkökulmasta seitan on varmaan yksi epäterveellisimmistä ruoista. Otetaan eniten ongelmia aiheuttava vilja, eli vehnä, ja otetaan siitä eniten ongelmia aiheuttava ainesosa, eli gluteeni, ja tehdään siitä ruokaa. Jokainen saa toki syödä mitä huvittaa, mutta itse pysyttelen kaukana tuommoisista.

    • Näin mä itseasiassa muistelinkin, että kun tässä on kyseessä tosiaan vehnän gluteeni, niin ei varmasti sulle maistuisi. :) Itse en tuosta saa ainakaan mitään suoria oireita ja kun kehoa kuuntelemalla noudatan tätä omaa ruokavaliotani, niin tämä tosiaan sopii mulle.

Kommentointi on suljettu.