Lauantaisyöminkejä

Tällainen vegetaristien setti iskettiin kätöseen. Edessä lautasella salaattia, maustettu/öljytetty(/voideltu?) leipä, puolikas iso uuniperuna. Takana hampurilaissämpylä, välissä kasvispihvi, vieressä vartaassa kesäkurpitsaa, punasipulia, paprikaa ja herkkusieniä, sen vieressä mozzarellapötkö.

Kuka arvaa mitä näistä söin? :D

Takana olevasta setistä en valinnut mitään itse, vaan se kiikutettiin käteen. Edessä olevat valitsin niiden vaihtoehtojen joukosta, mitä tarjolla oli. Paljoa ei ollut vaihtoehtoa siellä ribsien ja pihvien keskellä. :D Haukkasin ensin palan leivästä, se kun tuoksui valkosipulille, mmhhh… Rasva suorastaan tirskahteli pitkin poskia, se oli aivan vetinen rasvan määrästä johtuen, ja kaiken lisäksi aivan mauton. Ehkä pieni valkosipulinen vivahde tuntui. En syönyt enempää, iyh. Vartaasta otin kaikki irti lautaselle ja laitoin haarukalla tökkien. Aika mautonta, joskin kasvisten oma maku oli tarpeeksi vahva ja mieleinen, että tykkäsin. Näitä ei myöskään oltu uitettu missään, kevyesti sipaistu öljyä pintaan. Söin ne kaikki. Ja salaatin söin. Oli ihan perussalaattia. Kuvassa se kiiltelee, koska on pestyä, ei siis mitään öljyä ole seassa. Uuniperunanpuolikas oli suorastaan makoisaa, nimenomaan kuorensa ansiosta. Hampurilaiseen en koskenut, enkä myöskään mozzarellapötköön. Mies maistoi hampparin pihvistä palan ja maistui kuulemma mauttomalle (voiko mauttomalle maistua?). Samanlainen maku kuin kalapuikoissa, eli jauhoissa pyöräytetty. Sisällä oli kasvissilppua, mm. maissia. Mozzarellapötkö oli myös mauton, siitäkin mies maistoi palan.

Sellainen grillitarjoilu näissä pirskeissä. Ei voi sanoa, että ihan nälkä lähti. :’) Ihan siis hämmästyttävän mautonta ruokaa. Kun näissä ei nyt ollut edes suolaa. Eikö sitä laiteta aina ja joka paikkaan?! :D Autoon kun päästiin, mies söi nälkäisenä välittömästi Questin protskupatukan. Itse odotin eniten kahvia, joka kotona odotti keittäjäänsä, kun tuolla ei tarjolla moista ollut. Ainakaan siihen aikaan kun itse oltiin paikalla. Onneksi ennen tuonne menoa söin kyllä sopivan annoksen omia herkkuja (rahka erinäisillä lisukkeilla). Se oli hyvää. :D

No mutta, ilmaista sapuskaahan tuo oli. Kyllä olisin rahat vaatinut takaisin, jos tästä olisin joutunut maksamaan. ;)

Brittiläinen ruoka 0 – 100000 intialainen ruoka. Raati on puhunut. Ugh.

Ja huomenna teen kyllä itse ruokaa, niin ei tule pettymyksiä! ;)

p.s. Mielelläni olisin laittanut kuvan siitä mitä oli päällä tuolla, mutta valitettavasti onnistuin pilaamaan ne kuvat lahjakkaasti näyttämällä kaikkea muuta kuin julkaisukelpoiselta.

4 vastausta artikkeliin ”Lauantaisyöminkejä”

 • Ei yhtään yllätä varmasti että brittien suosituin ruoka on intialainen tai kiinalainen nouto-sellainen :D

 • Salaatti ja perunat näyttää hyvältä :P Oon tässä viime aikoina opetelluki tekemään uuniperunoita/lohkoperunoita vähärasvasemmalla menetelmällä aika hyvin tuloksin jopa! PItäis niistäki joskus keretä postaamaan.

  Onneks kasvisten oma maku maistu kuitenki, mäki pyrin aina tekemään kasvisruoan sellaseks että siinä nimen omaan maistuu se pääraaka-aine dominoivana eikä mikään yrtti/chili/valkosipuli/pippuri. Työkaverit ei ihan aina oo samoilla linjoilla mun kans ja haluaa sitte aina lisätä kermaa/juustoa/em. mausteita.

  Tuli nälkä!

  • Se keskimmäinen on se rasvaa tirskuva leipä. :D Mutta hyvällehän se näyttää ja menee kuvan puolesta perunasta!
   Kasviksissa on tosiaan kyllä hyvää makua jo ihan itsessään, eikä paljoa loppupeleissä tarvitse mausteilla leikkiä. Itse en koskaan sitä suolaakaan lisäile, sen verran hyvin meillä murkinat maistuu. :)

Kommentointi on suljettu.