Kysy täällä!

Kommenttikenttä on avoin kysymyksille. Aihepiiriä ei ole rajoitettu. Vastaan toki vain asiallisiin kysymyksiin, eli jos joku edelleen niitä rivouksia tahtoo kysellä, niin turhaan kyselet, senkin possu! :’)

Vastaan suoraan kommenttikenttään ja kokonaisia postauksia saatan tehdä aiheista, joihin en pysty lyhyesti vastailemaan ja jos aiheesta on helppo ammentaa postauksen mittainen tarina. Olkaa siis hyvät!

133 vastausta artikkeliin ”Kysy täällä!”

  • Heippa hei! Pääasiassa tilanne on sama kuin täällä: http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/06/suuri-rakkauteni-vatsalihastreeni.html

   Erot sieltä löytyviin liikkeisiin:

   Hooverin (eli lankun) ennätykseni on nyt seitsemän minuuttia. Vähintään pysyn ensimmäisellä sen viisi minuuttia.

   Toisen liikkeen toistot ovat nousseet parhaimmillaan lukemiin 32-24.

   Kolmannen liikkeen toistot ovat parhaimmillaan 50-40.

   Seuraavat kolme liikettä meneekin aika lailla edelleen noin, kun en ole nyt hakenut niissä nousujohteisuutta. Viimeisessä (kylkiliikkeessä) menee tällä hetkellä tuolla 20kg yli kolmekymmentä toistoa per kylki kertaa kolme, ja odotankin saapuvaksi vielä vetoremmejä niin saan lisäpainoa pidettyä kädessä! Pian tiedetään siis nekin todelliset painot ja toistot. :)

 • Eikös sulla ole se vanhakin kysymyspostaus jonka kysymyksiin et oo vielä vastannut?

 • Moikka :) Miten pitäis yhdistellä salia ja ryhmäliikuntaa? Kaveri sanoo et teen väärin kun esim. käyn eka Sh’bam/Zumba tunnilla ja sit meen salille tekee lihaskuntoo.

  • Moi! :) En hirvittävästi ryhmäliikunnasta tiedä (en ole koskaan käynyt), mutta ymmärtääkseni se on ehkä enemmän kuitenkin kestävyyspuolen liikuntaa kuin lihasten kasvatusta. Miten nuo kaksi yhdistää on oikeastaan ihan vain kiinni siitä, kumpaan tahdot panostaa. :) Jos tahdot kasvattaa lihaksia, tee lihaskunto ensin. Väliin mielellään vielä välipala ja sitten vasta ryhmäliikuntaa. Jos taas tahdot siihen ryhmäliikuntaan panostaa ja saada enemmän kestävyyttä, niin voit hyvin jatkaa noin kuin tähänkin asti. Ei näissä vääriä tapoja ole, kaikki on kiinni siitä mitä tykkää tehdä ja mihin tahtoo eniten panostaa! :)

 • Paljonko syöt päivässa (annoskokot) ja paljonko treenat viikossa ja mitä?
  Ne sun protsku patukat saaks ne suomesta myös tai jotain vastava?
  Mikä on sinun paras vinkki ylläpitää itsekuri?
  Kiitos!

  • Syön päivässä pääasiassa kuusi kertaa, joskus seitsemän. Annoskoot eivät ole kovin suuria, koska niitä on noin monta, lukuunottamatta aamupalaa, mitä miehenikin kokeili tuossa hiljattain ja tuli siitä aivan ähkyksi. :D

   Treenaan viikossa kuusi kertaa punttia, kolmijakoisella (itse tehdyllä) ohjelmalla. Eli kroppa on jaettu kolmeen osaan ja nuo kolme teen kaksi kertaa viikkoon. Tuon lisäksi teen pääasiassa kolmesti jotain aerobista, yleensä crosstrainerilla katsoen lempparisarjoja dvd:ltä. Tai käyn pitkillä kävelyillä, tai vaikka pyörälenkillä. Viikossa liikuntatunteja tulee (viikon menoista riippuen) pääsääntöisesti 8-12.

   En ole kuullut, että niitä protskupatukoita saisi Suomesta. :/ Vastaavista en tiedä, kun vielä Suomessa asuessani en syönyt protskupatukoita, kun olivat sisällöltään niin köyhiä (eli melkein sama, kuin söisi suklaapatukkaa). Uskoisin, että jotain parempia on sinnekin jo markkinoille tullut.

   Itsekurin ylläpitäminen on minulle hirvittävän yksinkertaista. Minä teen vain päätöksen ja yksinkertaisesti pidän sen. :’) Mutta yksi hyvä vinkki voisi olla, että kun meinaa repsahtaa, pysähtyy hetkeksi miettimään, tulisiko sitä syötyä siksi, että KEHO tarvitsee sitä, vai siksi että MIELI tarvitsee sitä. Sillä mieli voi olla ilmankin! Ruoki kehoa, älä mieltä. Tässä asiassa mun on tosiaan vähän vaikea neuvoa, kun en ole itse koskaan paininut näiden asioiden kanssa. Kun jotain tosissani päätän, pidän päätökseni.

   Ole hyvä! :)

 • Erästä täällä kiinnostaisi tietää paljonko nostat penkistä? ;)
  itse n.75-80 kg..

 • Hei. Minkälaista kuntoilusi oli silloin kun aloitit? Painot/toistot ja varsinkin kesto? Tai mitä suosittelisit? Entä ruokavaliosi? Kerroit yhdessä postauksessasi että muutit ruokavaliosi kerralla. Poikkesiko ruokasi ”normi”ruuasta muuten kuin rasvattomuudellaan ym? Missä vaiheessa sinun mielestäsi kannattaa alkaa miettimään palkkareita sun muita?

  Näin itseni tarinassasi ennen kuntoilun aloittamista. Olen hoikka mutta painoa on ruvennut kertymään tupakoinnin lopettamisen jälkeen enkä todellakaan enää viihdy kropassani ja haluan eroon ylimääräisestä rasvasta (ja toivon mukaan saisin joskus kauniit lihaksetkin). Nykyinen peilikuvani yököttää minua. Sinun tarinasi on innoittanut minut rankempaan ja säännöllisempään treenaamiseen. Pelkona on vain että teen jotain niin väärin ettei tuloksia ala näkymään useammassakaan kuukaudessa.

  • Tämä alkutaival ja elämänmuutoksen kuntoilut ja ravinnot askarruttaa sen verran montaa, että teen asiasta oikein kunnon postauksen.

   Palkkarikysymykseen vastaus: toki milloin vain, eikä välttämättä koskaan (pääasiassa riittää kun syö edes jotain treenin jälkeen). Ihanteellinenhan palkkari on siksi, että se on jauhemuodossa. Siinä muodossa proteiini imeytyy kaikista parhaiten, joten lihaksille on näin heti tarjolla rakennusaineita. Sen käyttö on silti aika lailla mielipidekysymys. Itse suosin sitä tavoitteellisessa puntteilussa ja juon palkkarin joka lihaskuntotreenin jälkeen.

   Jos ruokavalio on kohdillaan ja säännöllisesti liikkuu, niin varmasti näkyy tuloksia. Noilla ohjeilla ei voi väärin tehdä! Paljon tsemppiä! :)

   Palailen tosiaan noihin ruokavaliomuutoksiin ja alun kuntoiluihin omassa postauksessaan.

 • Hei! Kertoisitko mitä valitset esimerkiksi ravintolassa, kun ruokavaliosi on niin tiukka? Lisäksi kiinnostaisi millaisia eväitä otat esimerkiksi töihin mukaan? Erityisesti kiinnostaisi sellainen eväs, joka ei vaadi lämmitystä, sillä meillä täällä työpaikalla käytännössä ainoat vaihtoehdot ovat leipälounas (pullamössösämpylä nihkeillä täytteillä) ja omien eväiden mukaanottoa olen harkinnut, mutta kokenut vaikeaksi, koska ei ole mikroa tai jääkaappia, jossa säilyttää eväitään päivän. Salaatti säilyisi varmaan yhden päivän laukussakin, mutta mitä siihen sitten laittaisi, että sillä olisi ruokaisaakin vaikutusta?

  Lisäksi kiinnostaa, millaisia laitteita kotonasi on? Millaisia laitteita hankkisit, jot asuntosi olisi pieni ja tilaa olisi käytännössä vain parille laitteelle?

  Myös edellisen anonyymin kysymys kuntoilustasi silloin kun aloitit koko homman kiinnostaa.

  Kiitos!

  • Heippa!

   Hyvä kysymys! Ravintolassakäynti ei ole ehkä maailman yksinkertaisin, kun joka paikkaan tungetaan voita, kermaa, ylenmäärin suolaa.. Täällä Saksassa ei olla vielä käyty ravintolassa muuta kuin salaattiannoksia syömässä, ja täällä tosiaan vasta onkin kaikki uppopaistettua ja ei niin terveellistä. Ruokaisia salaatteja kyllä löytyy ja aina voi kysellä, että miten mikäkin on valmistettu ja aina voi myös pyytää ilman kastiketta tai öljyssä paistettua voin sijaan tai kasviksia ranskalaisten tilalle jne.

   Työni on kotirouva, joten minulla ei tätä työeväsongelmaa ole.. :D Mutta toki tuohon ongelmaan törmää silloin tällöin, esimerkiksi kun tehdään reissuja autolla ympäriinsä, niin jotain lämpimässä säilyvää pitää ottaa mukaan. Omat eväät silloin koostuvat pääasiassa niistä proteiinipatukoista jotka esittelin ruokapostauksessa, banaaneista, omenoista ja tummasta leivästä (joka myös löytyy ruokapostauksesta), jota tykkään nakertaa ihan sellaisenaankin! Jos salaatin tekisin, siitä saisi helposti ruokaisan esimerkiksi laittamalla kikherneitä, kidneypapuja, linssejä.. tms. Tällaiset tuli ensimmäisenä mieleen. :)

   Laitteita on esitelty mm. täällä: http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/06/treenihuone.html
   ja kuvia lisää täällä: http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/07/plussia-ja-miinuksia.html

   Jos olisi vain pieni tila, valitsisin ehdottomasti kattavan käsipainosetin. Sen lisäksi kuminauhan ja jumppapallon.

   Palailen tuohon alkutaipaleeseeni myöhemmin postauksessa! ;)

 • Kysyisin sellaista, että silloin kun ensimmäisen kerran laihdutit sen 10 kg (??) (siis ennen kuin aloit kasvattamaan lihasta), treenasitko monta kertaa viikossa ja mitä teit (esim. lenkkeilyä, juoksua – monta min/h ja miten monena päivänä viikossa)? Entä silloinen kalorimäärä, jonka söit (rehellisesti ;) ) Herkuttelitko suklaalla tai jätskillä tai millään muulla vai pysyitkö niin tiukkana, ettet herkutellut ollenkaan?

  Mitkä olisivat sinun neuvot sellaiselle ihmiselle, jolla luonnostaan rasva kertyy lantioon ja reisiin ja joskus salilla käyneenä on tullut ns. lihaksikkaat reidet ja päällä vielä rasvaa eli ns. ratsastushousut. Nyt haluaisin sellaiset suorat hoikat reidet, mutta pelkään treenata jalkoja, koska reidet paisuvat entisestään. Mutta sinun reitesi ovat aivan ihanan malliset, haluan samanlaiset!! Osaisitko auttaa liikunnan suhteen,että miten saisin hoikat reidet? ;)

  Kiitos etukäteen vastauksistasi. Inspiroit meitä kaikkia syömään terveellisesti ja treenaamaan!<3

  • Palailen noihin alun treeni- ja ravintokuvioihin myöhemmin, kun tuntuu olevan kiinnostava aihe, ansaitsee ehdottomasti oman postauksensa! ;)

   Jos jalkalihasten kokoa ei tahdo kasvattaa mutta tahtoo silti treenata ja saada muotoa tai kiinteyttä, niin tekisin useita toistoja, painoilla joilla saa tehtyä esimerkiksi jotain välillä 15-20. Suuret painot ja niiden myötä vähäisemmät toistot ovat pääasiassa niitä, mitkä kasvattaa kokoa. Rasvan reisistä saa luonnollisesti sitten taas pienentämällä energiansaantia, tosin ei ole myöskään täysin mahdotonta saada muokattua reisiä kiinteämmiksi ja rasvaa vähäisemmäksi ihan pelkällä treenillä. Näin minulle on käynyt. :D (terveisin entinen löllöreisi :D)

   Ole hyvä ja kiitos sinulle! :) <3

 • Moi. Haluaisin tietää minkälaiset treenivehkeet sulla on kotona että oot päässyt tuohon kuntoon?

  Löysin blogisi vasta nyt, niin kuin näköjään moni muukin ja inspiroit mua todella!

  • Heips!

   Tuonne ylemmäs jo linkkailinkin pari linkkiä, jossa esitellään vähän noita kuntoiluvehkeitä. Käy kurkkimassa! ;)

   Ja on ilo inspiroida! :)

 • Koska olet ilmeisen pieni, mielenkiinnosta siis kysyn: mitkä ovat mittasi? Vyötäränympärys? Reisi? Hauis? Jne. :)

 • Heijsan! Rakastan blogiasi!Olen vasta todella nuori! mutta todella motivoitunut kuntoilustasi ja kuvistasi mitä olet saavuttanut kun olet reenailut niin ahkerasti! (aivan ihanat lihakset<3) olen vasta 13v mutta haluan niin kovasti kuntoilla siitä tulee niin hyvä olo!ja sen jälkeisenä aamuna kun herää fiilis on mitä parhain..Niin mietin vain että onko se turvallista minunkin jo aloittaa niin kova reenailu ja tarkat ruokailut kun siitä niin kovasti pidän?? Ja iloa ja semppiä kuntoiluun!;D

  • Heippa! Kiva kuulla! :’) On iloinen asia, että oot löytänyt liikunnan ilon jo tuossa iässä. :)

   Itse en sinuna lähtisi vielä treenaamaan mitenkään hirvittävän kovaa tai välttämättä laittamaan ruokavaliotakaan ihan kovin tiukaksi – kunhan liikut ja syöt yleisterveellisesti, niin se riittää. Niin kauan kuin pituuskasvu ja kehitys on kesken, on ymmärtääkseni esimerkiksi kyykkääminen pieni riski. Voisin kuvitella, että myös jokin tiukka ruokavalio saattaisi olla haitallinen, jos ei yhtäkkiä saakaan ravinnosta tarpeeksi kaikkea mitä pitää, niin kehitys saattaa kärsiä. En tiedä varmaksi, mutta voisin kuvitella näin. Sen olen ymmärtänyt, että esimerkiksi kyykkääminen saattaisi olla pieni riski pituuskasvua ajatellen. Peruskotiruoka on nuorelle ehkä kaikista parasta. :)

   Mutta pidä ihmeessä liikkumista yllä! Jatka samaan malliin! :)

  • Olen ymmärtänyt että kasvuiässä on turvallista treenata oman kehon vastuksella, lisä painot voivat haitata kasvukehitystä. Oletko kiinnostunut liittymään johonkin urheilu seuraan? Niissä nimittäin kyllä valmentajat opastavat treenaamaan hyvinkin kovaa ja itsestä on mahdollista ottaa kaikki irti turvallisesti.

 • Miksi käytät aina samoja kuvia? Tuntuisi kuin lukisi samaa postausta uudelleen ja uudelleen. Toinen kysymys. Paljonko kotisaliin on mennyt rahaa?

  • Samoja kuvia on ehkä neljää tai viittä käytetty koko blogihistorian ajalla (tai jotain siihen suuntaan). Valitettavasti en pysty toiseksi muuttumaan tässä kesken kaiken tai muun näköiseksi, joten kyllä ne tosiaan samalta saattaa näyttää.. :)

   Kotisaliin on tähän mennessä mennyt kyllä jo vuosien varrella paljonkin rahaa. Pikkuhiljaa on kerääntynyt kaikenlaista. Lisäksi mieheni jakaa tämän harrastuksen kanssani ja jo ajalta ennen kuin olimme yhdessä, joten hänenkin alkuperäisiä härveleitä siellä on. En siis osaa sanoa paljonko on mennyt. Kerralla sinne ei kuitenkaan ole noita kaikkia hankittu. :) Osa on myös lahjoituksena tullut, kuten kuntopyörä ja crosstrainer. Kaikki rauta taitaa ainakin olla itse ostettua.

 • Olen ymmärtänyt että ”hifistelet” (käytän omia sanojasi) kaloreiden suhteen. Miten lasket kalorit niin tarkasti? Etkö koskaan löysää ja syö vapaammin, esim. lomamatkoilla?

  Ihailen itsekuriasi, mutta liika jyrkkyys vie ilon elämästä.

  • Hifistelin. Pohja oli jo ok ja koitin, josko lisäkalorit auttaisivat tasaamaan vatsaoireilua (nälkä-/turvotuskausia). Meni pakkosyömisen puolelle -> paino nousi nesteiden vuoksi -> tiputin vähän pois. Nyt tuntuisi olevan optimi, eli se, missä minun on hyvä olla, ja se on se millä on minulle väliä.

   Jos löysäämisellä tarkoitat jotain epäterveellistä tai suuria ruokamääriä, niin en, en koskaan ota löysemmin. En syö itseäni ähkyyn koska siitä ei tule kuin huono olo. En syö epäterveellisiä ruokia, koska siitä ei tule kuin huono olo. Harva käsittää, että ruokavalioni on minulle jotain suuren suurta herkkua ja nautin jokaisesta suupalasta. Sanoisin, että suurin osa siitä kaikesta mitä syön, on taivaallista. Eli jos tahdon löysätä, löysään niin että syön esimerkiksi ylimääräisen protskupatukan tai nautin jälkkäriksi hapankorpun saksanpähkinöillä (ette tiedäkään miten hyvälle se voikaan maistua valkosipulipitoisen ruoan jälkeen – taivas!! <3). Tai ehkä lisään iltapalarahkaan vähän enemmän mandelmusia kuin normaalisti. ;)

   Näinhän se on, että moni kuvittelee niin, että terveellinen ja säännöllinen syöminen on kidutusta (ja vie ilon elämästä). Siksi moni epäonnistuu tässä. Minä kun aidosti nautin ja rakastan kaikkea mitä syön. Ja saan syödä aivan tarpeeksi, herkuttelen ihan joka päivä, aamusta iltaan. <3

  • Okei. Ymmärrän. Mutta vielä se toinen kysymys, miten pystyt laskemaan kalorisi noin tarkasti? Esim. jos menet miehesi kanssa illalliselle tai matkustelette, miten on mahdollista arvioida ruokien kalorimäärät ”poikkeusoloissa”?

   itsekään en muuten _ikinä_ syö itseäni ähkyyn. Haluan kuitenkin kokeilla eri makuja. Jokainen tyylillään kuten sanoit. :)

  • En siis missään tapauksessa laske kaloreita päivittäin. Olen vain laskenut sen, mikä toimii arjessa itselleni parhaiten. Yksi tai kaksi poikkeuspäivää sinne tänne ei tunnu eikä näy missään. Ja kalorit olen peruspäiväksi laskenut siksi, että tiedän saavani tarpeeksi, koska tästä ruokavaliosta ei hirveitä määriä energiaa helposti saa ellei syö ihan hirvittäviä annoksia.

   Terveellinen illallinen on aina ok (vaikka täällä Saksassa ei erinäisistä syistä vielä ollakaan kertaakaan käyty moisella). Lomamatkoista en tiedä yhtään mitään, kun tässä tavallaan ollaan ensimmäisellä sellaisella koko ajan ja oltu pian vuosi. :’) Päiväreissuille otan aina omat eväät mukaan. Niin kuin miehenikin, samalla tavalla kun syödään.

 • Kuinka kauan sinulla kesti saada kroppa siitä 56kg esim. 53kg? Olen nyt juurikin samaa kokoa (pituus&paino) kuin sinä silloin, tosin varmastikin isoluisempana, eli uskoisin, että olet sirorakenteisempi. Haluaisin vaan jouluksi parempaa kroppaa ja mietin realistisia odotuksia tuloksilta, kun nyt olen treenauksen aloittanut….

  • Kovin tarkasti en aikataulua muista, kuin että nopeasti tipahti. Ihan sanoisin, että neljässä kuukaudessa tipahti tuosta koko kymmenestä melkein kaikki. Ero entisen ja sen elämän välillä oli niin huima, kun ennen en liikkunut yhtään ja söin ainoastaan kaikkea epäterveellistä ja nyt liikuin ja söin kaikkea terveellistä. Kilot tipahtivat ennen kuin ehdin edes tajuta että menivät! Kyllä sulla on mielestäni mahdollista jokunen kilo tipauttaa jouluksi. Alussa (jos ruokavaliokin on kunnossa) lähtee kuitenkin kaikista nopeimmin. Tsemppiä! :)

 • Tuossa piti lukea 51kg*, en tiedä miten sain siihen 3.

 • En ole varma onko näitä jo siinä kysymyspostauksessa kysytty tai oletko joskus aiemmin näistä kirjoitellut, joten anteeksi jos tulee toistoa, olen melko uusi lukija :)

  Miten vanhempasi ja ylipäätään muut ihmiset suhtautuivat aikoinaan tähän elämäntapamuutokseesi? Kauhisteltiinko että miksi ihmeessä normaalipainoinen ihminen ryhtyy tuollaiseen? Itsestä tuntuu ettei normipainoisena saisi olla yhtään mitään tavoitteita kropan suhteen kun heti ollaan huutelemassa jotain syömishäiriöstä (porukka ei sitten ollenkaan osaa erottaa sh:ta ja normaalia vähän keskivertoa terveellisempää elämää..).

  Miten kauan olette olleet miehesi kanssa yhdessä, seurustelitteko jo ennen kuin aloitit treenaamaan ja muuttamaan ruokavaliotasi terveempään suuntaan?

  Syötkö koskaan ikinä milloinkaan vain siksi, että tekee mieli? Tekeekö sinulla koskaan mieli jotain ruoka-ainetta vain maun vuoksi, vai syötkö aina pelkkään ”oikeaan” nälkään?

  • Eipä hätiä, saa kysyä! :)

   En koskaan kohdannut mistään mitään vastarintaa, kun aloin elää terveellisemmin. Ehkä, koska en aloittanut laihdutusta, vaan aloitin terveellisen elämän, kuntoilun. Kuntoilua tuettiin ainakin. Asiaan saattoi auttaa myös se, etten tosiaan nähnyt itseäni mitenkään ylipainoisena, koska se vaakahan sanoi, että olen normaali.. Siksi toitotinkin ympäriinsä tahtovani vain vähän kiinteytyä enkä missään nimessä laihtua. No, kiinteytyminenhän luonnollisesti on sitä, että rasvaprosentti pienenee ja lihakset saavat vähän muotoa -> paino putoaa. Sitten sitä saikin kuulla kovaan ääneen huutelua, että HYI KUN OLET LAIHA HERRANJESTAS SENTÄÄN, YÖK. Sillä mentiin.

   Mieheni kanssa ollaan oltu yhdessä reilut pari vuotta (tunnettu tosin useampi vuosi). Eli tämän muutokseni olen tehnyt jo jokunen vuosi ennen meitä. Mieheni taas sai viimeisen kipinän terveelliseen ruokavalioon ja liikunnalliseen elämään meidän alkutaipaleella ja olenkin saanut seurata tuota läheltä. Hieno matka on ollut ja tosiaan ensimmäinen maraton tuli hänellä juostua sunnuntaina. <3

   Tämä viimeinen oli vaikea kysymys! Kun jos mulla on joskus jotain himoja, niin ne ovat sellaisia himoja, että odotan jo seuraavan päivän aamupalaa tai vaikka iltapalarahkaani. <3 :’D Jos on jostain syystä kova nälkä niin syön, lähinnä sitä mitä siinä kohtaa on sitten fiksuin syödä. Kaikki syömäni on minulle suurta herkkua, joten voin käytännössä valita niiden sisältä sen kaikista parhaimman siihen kohtaan (vaikuttavia tekijöitä voi olla mm. kohta alkava treeni, eli välipala ei saa närästää, tai jos ruoka-aika on pian edessä niin ei mitään kovin täyttävää kannata syödä tms.). Mutta harvemmin tulee suurempia himoja, koska syön minulle sopivasti, monipuolisesti ja tasaisin väliajoin. Suureksi osaksi minulle mieliteot ovat oikeaa nälkää tai sitten innostusta tulevasta sapuskasta. :’) KUN NE ON NIIN HYVIÄ KAIKKI. :’D

 • Hei,

  kiitos blogistasi. Ensin olin sitä mieltä että sinulla menee ehkä hieman yli, mutta nyt kun olen tutustunut tarkemmin blogiisi, olen saanut myös itse motivaatiota syödä järkevämmin. Liikun itse työkseni ja siten treenistä ei ole puutetta, päinvastoin sitä tulee usein liikaakin. Ravinnon kanssa tuntuu usein olevan sellainen olo, että saa joko liikaa jotain tai liian vähän.

  Näitä kysymyksiä on etenkin laittanut pohdiskelemaan flunssien lisääntyminen viime vuosina. Taas flunssassa ollaan! En huomannut sinulta aiheeseen liittyvää postausta, joten taidat todella treenata, syödä ja levätä fiksusti. Eli ylikuntoa et ilmeisesti ole potenut? Tai sairastellut liiemmin?

  Toinen kysymys koskee mainitsemaasi keuhkokuumetta, miten sait sen ja miten aloit treenata sen jälkeen? Miten käytit treenaamisesta jäävän ajan? Turhauduitko?

  Kolmas kysymys koskee hemoglobiinia. Lasketko että saat tämän hetkisestä ravinnosta tarpeeksi rautaa? Käytätkö paljon vitamiinilisiä?

  Kiitos! Hyvää syksyä!

  • Heippa hei!

   Kiva että vaivauduit lukemaan vähän enemmänkin, etkä luottanut siihen ihan ensimmäiseen fiilikseen, niin kuin moni muu tuolla netin syövereissä on tehnyt. ;)

   Flunssa- ja kauhkokuumeasioista kyseltiin tuolla kysymyspostauksessa ja vatsailen niihin sitten kun teen sen postauksen, ettei kenellekään tule paha mieli. :) Ylikuntoon voin toki kommentoida, että siihen viittaavia piirteitä ei ole ilmennyt. Tunnen kehoni oikeasti todella hyvin ja osaan itseäni kuunnella, lisäksi tietoa kaikesta tähän elämäntapaan liittyvästä on kerätty vaikka kuinka, joten uskoisin, ettei ylikunto pääsisi koskaan mitenkään salakalavasti edes iskemään. Silloin levätään kun keho tahtoo levätä ja kun se jotenkin poikkeavasti ilmoittelee itsestään, kuulen sen ja teen sille jotain. Tähän liittyy myös tuo, kun olen etsinyt itselleni parhaimman tavan syödä.

   Hemoglobiinia en ole mitannut, joten täysin varma en voi olla. Uskoisin saavani tarpeeksi rautaa, en esimerkiksi kärsi väsymyksestä (ellei jännitysniskani ole huonona). Mieheni tuon arvonsa kävikin mittauttamassa jossain kohtaa, kun häntä se juoksijana askarrutti, ja tällä samalla ruokavaliolla se oli kunnossa. Pääasialliset raudanlähteeni on täysjyvävilja ja palkokasvit, joita käytän jossain muodossa päivittäin. Vitamiinilisiä en käytä laisinkaan.

   Kiitos kysymyksestä ja hyvää syksyä sinullekin! :)

 • Moi

  Löysin blogisi iltapäivälehden jutusta. ;-) Ihailtavaa sitkeyttä ja hienoja tuloksia olet saanut aikaiseksi, onnea!

  Itse tykkäisin myös tehdä ainakin osan treeneistä kotona, vaikka salilla pari kertaa viikossa käynkin. Luin juttusi tuosta kuminauhojen katkeamisesta ja mietin millaisia liikkeitä nauhalla teet? Itselläni on kans kuminauha, mutta en oikein ole keksinyt kaikkia hyviä liikkeitä, mitä sillä voisi tehdä. Oletko täällä blogissasi niistä kertonut, en äkkiseltään löytänyt? Jos et vielä ole, niin voitko kertoa miten treenaat kuminauhan kanssa? Toinen mikä kiinnostaa myös, on jumppapallolla tehtävät liikkeet.

  Tsemppiä syksyyn!

  • Heips! Ja kiitos! ;)

   Kuminauhaa käytän liikkeisiin, joihin mulla ei ole laitetta, jolla tehdä vastaava. Jalkatreenissä käytän sitä reisien loitontajille. Kuvailisin sen näin:

   Istun jakkaralla, kierrän kuminauhan polvien yläpuolelta, en kuitenkaan liian kireäksi, jotta saan liikkeen laajaksi. Siitä ulkoreisien (ja pakaroiden) avulla teen niin monta toistoa kuin pystyn availemalla jalkoja. Toistot pyörii siellä 3×30 paikkeilla, eli korkeissa määrissä mennään, kun vastusta ei oikein pysty säätämään.

   Selälle teen kanssa tuolla, vähän kuin alataljaa. Tähän tyyliin: http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/CBSeatedRow.html
   Kierrän nauhan meidän kyykkytelineen jalan ympäri ja teen noin. Toistot on korkeat tässäkin, eli mennään luvuissa 3×40 jo. Ottaisin lisävastusta, mutta kuminauhassa ei tommoisia säätöjä ole. :D

   Muita liikkeitä en rehellisesti sanoen tiedä, koska käytän sitä tosiaan vaan niissä, missä en voi muulla tavoin tehdä.

   Jumppapallolla teen vain tuota leg curl on ball -liikettä, jonka esittelin täällä: http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/09/oodi-leg-curl-on-ball-liikkeelle.html
   Lue myös tuon kommenttikenttä, siellä tämän hetken alimmaisena kerron pari muuta vinkkiä. Muista en valitettavasti niin tiedä, mutta olen varma, että niitä on netti pullollaan! :)

   Tsempit sinnekin! :)

 • hei!
  aivan aluksi: sulla on kyllä ihailtava itsekuri!ja toiseksi: olen pitkä ja aika hoikka tyttö. en siis halua laihduttaa/pudottaa painoa, vaan haluan saada itselleni vähän lihasta. nyt sitä ei nimittäin ole yhtään.. en halua olla tämmönen ”laiha” niinkö monet sanoo.. en halua välttämättä mitenkään kovin näkyviä lihaksia, mutta ei sillä olis väliä vaikka ne vähän näkyis :D
  pakarat/takareidet mulla on tosi jotenki löysät, ja muutenki haluaisin ne paremmiksi. millasia liikkeitä olis hyhä tehdä/miten usein?
  mulla on todella huonot käsilihakset. varmaan pitäis jollain tavoin kehittää hauista, miten?
  ja sitten vielä vatsa- ja selkälihakset. niihin kyllä löydän varmaan itsekin esim netistä oikeanlaiset tavat treenata.
  eli siis, miten kannattaisi treenata näitä/kuinka usein/ montako toistoa jne. mitä luulet, miten nopeasti saisin ellen näkyviä, niin ainakin tuntuvia, tuloksia?
  anteeksi et kysyn sinulta, mutta luulen että sinun neuvot motivoi minua harjoittelemaan, kun olet itsekin niin tehnyt ja saanut tuloksia aikaan!
  kiitos jos jaksat vastata!
  ps kerro sun sikspäkin salaisuus :D

  • Heippa! Ja kiitos! ;)

   Ihan ensiksi: Jos sinulla on edelleen pituuskasvu kesken tai kehitys muutenkin, en lähtisi kovin kovilla painoilla ja liian rankasti treenaamaan. En ole aivan varma minkä ikäinen olet kun sanot olevasi lukioikäinen. Jos kehitys on edelleen kesken, juttelisin ensin vaikka terveydenhoitajan tai miksei liikunnanopettajankin kanssa, miten turvallista on aloittaa tavoitteellinen punttitreeni.

   Jos taas olet jo täysi-ikäinen ja keho täysin kehittynyt (varmistaisin kyllä ehkä silti ensin joltakin..), tekisin näin:

   Sanoisin, että aika helppo sun on tuosta saada näkyviäkin lihaksia, varsinkin aloittelijalle se alku tapahtuu nopeasti. Siitä sitten kasvattaminen onkin haastavampaa, eli et sinä hirvittäviä lihaksia vahingossa tule saamaan (eikä kukaan muukaan, se ei tapahdu vahingossa :D).

   Koko alakropalle kaikista parhaita liikkeitä on varmasti erilaiset kyykyt. Lisäksi takareisille suosittelisin tuota leg curl on ball -liikettä, josta kirjoitinkin aiemmin (katso esim. kommenttini yllä).

   Käsille tekisin hauiksen lisäksi olkapäitä ja ojentajaa + rintaa, sillä voima itsessään lähtee ehkä enemmän sieltä rinnan puolelta. Jokaiselle kun tekisi edes alkuun yhtä liikettä, niin pääsisi jo pitkälle! :) Tässä kohtaa suosittelen ehdottomasti tätä sivustoa ja tätä kehokarttaa:

   http://www.exrx.net/Lists/WtFemale.html

   Sieltä klikkaat mitä lihasta tahdot harjoittaa ja saat listan eri liikkeistä, joita klikkaamalla saat kuvaa miten liike suoritetaan plus sanallisesti saman plus kaikkea muuta (esim. yleisimpiä virheitä liikettä tehdessä). Sillä eri lihaksille on hirvittävät määrät eri tapoja treenata ja se onkin melkein sitten mieltymyskysymys mistä tykkää. Ainoastaan osaan liputtaa kyykkyjen puolesta jalka-/pakaratreenissä (kuten myös leg curlin puolesta).

   Mutta jos minun pitäisi valita itselleni yksi liike per lihasryhmä noista muista, ottaisin varmaan perinteisen hauiskäännön, olkapäille pystypunnerruksen, ojentajille triceps extensionin, selälle kulmasoudun käsipainolla ja vatsalle.. no vatsalle ottaisin kyllä kaiken mahdollisen silti. :D Mun vatsalihastreenistä olikin jo heti tämän postauksen ensimmäinen kysymys, vilkaise siitä. ;)

   Treenaisin kolmisen kertaa viikossa (välissä lepopäivät) koko kropan läpi, sellaisilla painoilla joilla saisit kolme kertaa tehtyä 8-12 toistoa.

   Liikunnan iloa! ;) Ja sikspäkin salaisuus on pääasiassa ravinnossa! ;)

 • niin, ja lukioikäinen olen, jos sillä on merkitystä..

 • Heippa BJ! Tosi paljon olet ”paljastanut” itsestäsi ja tekemisestäsi ja ajatuksistasi näin blogin välityksellä. Moni ei siihen pystyisi, mutta kuten täällä jo monesti aiemmin on sanottu, motivoit ja inspiroit muita aivan kauheasti, kiitos siitä! Viimeisen vuoden aikana omat ruokatottumukset ja osin treenikin on mennyt uusiksi ja on siis aivan mahtavaa, kun aivan huomaamatta ja sen suuremmin yrittämättä alkaa tuloksiakin näkyä! Siitä ei tosiaan tulis mitään, jos väkisin yrittäis jotain ”muodonmuutosta” ja sitä peilin edessä odottaisi. Kyllä se sieltä tulee, jopa vähän yllättäen ja huomaamatta, näin ainakin kävi itselleni ja oon tosi tyytyväinen. Olet aivan oikeassa, että mistään kuureista ei ole mihinkään, elämäntapa tää on ja tykkään siitä <3 Ps. Mistä tulee sun nimimerkkisi? =)

  • Heippa Jenny! Ja kiitos! :) :)

   Kovin äkkiä itsellenikin muutos tapahtui, en muista vahdanneeni esimerkiksi noita vatsalihaksia, yhtäkkiä ne vain olivat siinä kun peilistä katsoi. Voi että, muistan sen hetken varmaan ikuisesti! :’D Elämäntapana ei oo kyllä parempaa kuin tämä. <3

   Nimimerkki tulee kappaleesta Bobby Jean, esittäjänä Bruce Springsteen. ;)

 • Hei!

  Tykästyin todella paljon käsi-ja selkälihaksiisi. Olen miettinyt miten itse saisin selkääni ja käsiini enemmän lihasta. Olen hieroja, joten niitä tarvitaan.
  Onko jotain vinkkejä esim. joita itse käytät? :)

  Entä millaisia vatsalihastreenejä teet?

  • Heippa! Kiitos :)

   Itse olen selkälihakseni rakentanut oikeastaan pelkästään käsipainolla tehtävällä kulmasoudulla. Lähti hiljattain kovemmin kasvuun, kun nostin reippaasti painoa. Niin paljon, ettei sormet jaksa kannatella sitä punttia kuin juuri ja juuri ;)

   Vilkaise noita käsilihastreenijuttuja tuosta vastauksestani anonyymille yllä, jonka kirjoitin eilen. Niille on tosiaan useita hyviä liikkeitä! Ja rintalihastreeni on mielestäni aika välttämätön, sillä sieltä se voima pääasiassa lähtee niihin käsiin. Itsehän en voi rintaa treenata suoraan ollenkaan, joten siihen en osaa sen enempää ottaa kantaa, mutta ehdottomasti treenaisin jos en olisi minä :D Sillä saa voimaa käsiin.

   Vatsalihastreeniä koskevaan kysymykseen vilkaiseppa tämän postauksen ensimmäinen kommentti ja vastaus. ;)

 • Moi!

  Uskomattoman kaunis kroppa sulla, ei todellakaan taida ihan tyhjästä tulla.

 • Heippa!
  Ihan uskomattoman motivoiva blogi jonka löysin iltalehden kautta! Sun keho on ihan mieletön! Itse painin raskauskilojen kanssa jotka on niin tiukassa että hermo menee.

  Voisitko antaa esimerkkejä sun ruokavaliosta? Mistä se koostuu?
  Olisi myös mielenkiintoista saada esimerkkipäivä/päiviä sun ruokavaliosta: mitä syöt ja milloin?

  Käyn salilla 3kertaa/vk, lähinnä ryhmäliikunnassa (bodypump). Tutustuin äsken sun vatsalihastreeniin ja huhhuh! Ois siinä vähän itellekin tavoitetta! :)

  Mukavaa syksyn jatkoa! :)

  • Heippa hei!

   Kiitos paljon! :)

   Mun syömiset löytyy kokonaisuudessaan tuosta blogin sivusta hyödyllisistä linkeistä (Ruokavalioni). Sieltä löytyy myös se päivän syömiskaava, joka on pääpiirteittäin aina sama. Koska mä niin tykkään näistä asioista mitä saan syödä joka päivä! :’)

   Paljon tsemppiä ruokavalion ja liikunnan kanssa! :) Iloista syksyä! :)

 • oletko käynyt lukion vai amiksen? Millä arvosanoilla? Olitko hyvä koulussa vai oliko enemmän likunta sun juttusi? ;)

  • Heips! Kysymyksiä koulutuksestani tulikin siihen kysymyspostaukseen, eli näihin on tulossa vastauksia sitten siinä. ;) Mutta liikunta ei missään tapauksessa ole ollut minun juttuni oikeastaan ennen vuotta 2007. :D

 • Hei! ensin täytyy sanoa, että kiitos hyvästä blogista ! aamu alkaa hyvin kahvikuppikädessä blogiasi lukien :)

  Siihen minun kysymykseen. Miten pidät motivaatio yllä, etenkin kun treenaat kotona? olen jo viimeiset 2 vuotta yrittän, noh saavuttaa samantapaisia tuloksia kun sinä olet saavuttanut. Nyt ollaan taas hyvällä mallilla ja vatsalihaksetkin alkavat jo vähän näkymään! :) itse treenaan paljon juoksua ja kotona jumppaan ja treenailen kuminauhalla, jumppapallolla ja painoilla. Etenkin näin syksyn tullen tuntuu vain tuo motivaatio loppumaan ja sänky ja leffat houkuttelisi enemmän. :/ olisi kiva tietää oma motivaatio salaisuutesi? :)

  • Heippa! Ilo kuulla, että blogi maistuu aamuisinkin kahvin kera :D Jännä juttu, minä monesti kirjoitan postauksen kahvin kera! ;)

   Motivaatiokysymys on minulle todella hankala neuvoa. Kun en ole koskaan sen kanssa paininut, en ole koskaan epäillyt ja miettinyt ja jahkaillut. Päätin vain mitä tahdon tehdä ja sitten tein sen. Tästä asiasta kirjoitin jokin aika sitten täällä:

   http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/09/miksi-mina.html

   Suosittelen lukemaan. Tekstistä löytyy myös linkki itse motivaatiopostaukseen. Salaisuutta ei oikein ole. On vain päätös ja siinä pitäytyminen. ;) Tsemppiä! :)

 • Hei Heidi,

  musta on tullut sun blogin aktiivininen lukija. Tän blogin ansiosta ajattelin saada hieman enempi vatsoja esiin, oon kyllä aina treenannut niitä ( ja kylllä siellä jotain lihaksiakin näyttää olevan) mutten ilmeisesti tarpeeksi isoilla painoilla. Miten sä teet noita istumaannousuja 17 kilon kanssa ilman ettei sulla tunnu a) lonkankoukistajissa b) etureisissä/jaloissa c) niskassa.

  Kiitos vastauksestasi ja blogista, oon saanut paljon vinkkejä, uusia ruokaohjeita ja ennenkaikkea motivaatiota. Vaikka mulla ei ole tarvetta pudottaa painoa, eikä treenistäkään tule arkielämässä puutetta, on välillä kausia jolloin on vaikeeta löytää sitä motivaatiota. Ja siks on mahtavaa löytää tällainen blogi, en oo yhtä hyvää treeniblogia aikaisemmin bongannut :)

  Toipumista flunssaan ja ihanaa syksyä! :)

  • Heippa hei Iina!

   Ja ihan alkuun paljon kiitoksia! :) Minulle on suuri ilo, että blogistani saa irti niin paljon, vaikka alunperin kirjoittelin ihan vain itselleni ja pelkästä kirjoittamisen ilosta. Sitten alkoi lukijoita ilmestyä ja olin ihan hoomoilasena. :D

   Kyllähän ne istumaannousut sen 17 kilon kanssa tuntuu ohessa myös etenkin etureisissä, koska siinä joutuu itseään pitämään aika kovin asennossa. Mutta vatsalla ne nousut teen, ja sen varmistan sillä, että keskityn liikkeeseen ja treenattavaan lihakseen. Lopussa on vatsa uupunut ja sen takia pitänyt lopettaa, ei suinkaan jalkojen takia. ;) Niska ei onneksi ole koskaan noissa tuntunut. Voi olla, että varon sitä niin kovin noiden niskaongelmien vuoksi, ettei vahingossakaan kyllä tunnu siellä. :D

   Paljon tsemppejä treeneihin ja vatsapalojen esiinkaivuuseen! :D Mukavaa syksyä! :)

 • Hei! :)

  Minä täällä taas.

  Löytyykö täältä sun blogin uumenista ohjeet myös muiden lihasten treenaamiseen kuin vatsalihasten? Olis kiva lukea ja katsella kuvia miten treenailet :)

 • Aivan mahtava blogi ja jäin heti kertalaakista koukkuun :) Jee, jee o/ Tosi kiva lukea ja nähdä toisten onnistumisia ja päättäväisyyttä! Itse aktiivisesti treenaillut 2000-luvun puolivälissä ja nyt sitten yritetään uudella innolla taas päästä kuosiin, mutta se on kovan työn takana. Treeneissä ei mitään vikaa ja rakastan kovaa treenausta edelleen, lähinnä ruokavalion suhteen on onkkelmia kun on liian ”herkkuperse” ja selkärangaton tyyppi. Blogisi kyllä antaa eri potkua ja näkövinkkeleitä asioihin ja päätin, että vielä mullakin vatsukat näkyy ainakin paremmin mitä :) En ehtinyt jokapaikkaan blogissasi tutustua, mutta löytyykö sulta esim. ateria runkoa päivälle? Eli mitä syöt ja mihinkin aikaan jne? Nyt unille, käyn tsekkailemassa postailujas varmaan tästä lähtien nyt päivittäin. -Ansku-

 • Moikka! Millanen sykemittari sulla on? Eli mitä merkkiä, paljonko makso jne. :)

  • Moikka moi! Mun sykemittarini on mallia Polar RS300X. Hintaa en kyllä enää muista, ostosta on jo yli vuosi aikaa. :)

 • Hei! Kauvanko olit kerennyt treenata kun valtaalihakset alkoi selkeästi näkymään? :>

  • Sori, saattaa olla että oon sokea mutten löytänyt tuosta postauksesta muuta kuin tuon helmi/maalis – kesäkuu ajan, ja tuolla kysymyksellä tarkoitin että millon sulla alkoi tosissaan vatsalihakset SELKEÄSTI näkymään? Sori omaan lukihäiriön ja saatto olla että en vain hoksannut :DD

  • Lähinnä meinasin sitä loppukesän kuvaa, että silloin jo näkyi. En sitten tiedä milloin ovat näkyneet tarpeeksi selkeästi. ;) Mutta painostahan se on kiinni sitten ollut, kun rasvaprosentti on mennyt alemmas ja ehkä joskus taas sitten ylemmäs, ettei ole niin selkeästi taas näkynyt. Mutta ei se niistä vatsalihaksista silloin kiinni ole vaan siitä rasvaprosentista ;)

   Mähän en ole juuri tavoitteellisesti treenannut ennen tätä vuotta, vaikka monta vuotta treenasinkin sitä ennen, joten en koskaan seurannut lihasten näkyvyyttä. :)

 • Moikka te kauan treenanneet, Bobby Jeanilla on todennäköisesti tästä postaus, kunhan sen löydän – mutta uteliaana kysyn, kuinka pian aloitte huomata ihan_oiketa_tuloksia treenauksen aloitettuanne? Fiiliksessä ja voimantunteessa se varmaan tuntuu aika monella heti, mutta ne fyysiset tulokset. :)

 • moikka! Oot varmaan vastannut tähänkin jo tuhat kertaa, mutta jos sulla on täällä postaus kylkitreenistä niin voisitko linkata sen? :)
  Kiitos!! Ja oot ihan MAHTAVA urheilu innoittaja! :D

 • Olen itse aloittanut kunnon treenaamisen vasta ja haluaisin kysyä että mitä proteiinijauhoja käytät ja mihin sitä sekoitat ja monestikko päivässä otat? ja onko sinulla erikseen palautus – juomat? Minulle myyjä suositteli heraproteiinia, mutta en ymmärrä miten se muista protskuista eroaa ja miten se eroaa palautus-juomista vai voiko sitä käyttää niiden tilalla? =)

 • Olen itse miettinyt tuota, että voinko käyttää tuota heraprotskudrinkkiä palautusjuomana vai kannattaako palautusjuomat hankkia erikseen?

  • Itse ainakin käytän. :) Palkkaria siitä saa kun sen tekee maitoon. Pelkkä proteiini ei ole palkkari. Parhaitenhan protsku imeytyy veteen sekoitettuna, mutta jos näin tekee, tulee ottaa sitten hiilaria jostain muualta (vaikka bansku). Itse valitsen maun mieluiten, eli mulle mun palkkari on suurta herkkua. Maitoa, vaniljaprotskujauhetta ja ripaus kanelia, ja avot! :D Ja jauheena proteiini imeytyy aina kaikista parhaiten joka tapauksessa, kuin jos sen ottaisi kiinteästä ruoasta.

   Itse palautusjuomissa, joita kaupoissa myydään (esim. Gainomax), on ihan älyttömät määrät sokeria (ja kaloreita). Paljon terveellisempää on tehdä itse oma palkkari jauheesta. Gainomaxin kaltaisia palkkareita ei kyllä tarvitse muuta kuin pitkän ja todella rankan urheilusuorituksen jälkeen, jollaiseksi laskisin vaikka puolimaratonkisan tai maratonin.

 • Kaverini ja hänen poikaystävä kävi kehonkoostumusmittauksessa. Miehellä rasvaprosentti oli 10,9%, mutta hänen sisäelinten ympärillä oli liikaa rasvaa. Kuulemma johtuisi noista proteiini lisistä mitä hän käyttää salin jälkeen jne… Oletko itse kuullut vastaavasta tai käynyt semmoisessa mittauksessa?

  • Itse en ole käynyt koskaan mittauksessa, mutta tahtoisin kyllä, nimenomaan tietääkseni mm. luumassan ja tuon sisäelinten ympärillä olevan rasvan määrän. Kehon rasvaprosentti sitten taas on minulle yhdentekevä tieto.

   Täytyy sanoa, että en ole ikinä kuullutkaan tällaisesta.

 • Hei! Löysin blogisi Iltalehden kautta ja ajattelin kysyä neuvoa. Olen 25-vuotias 3 kk ikäisen tytön äiti ja haluaisin vinkkejä miten voin aloittaa treenaamisen. Olen laihtunut 22kg (Olen siis 168cm ja painan nyt 61kg) ja tahtoisin alkaa muokata kehoani, enemmän senttejä pois kuin kiloja. Blogisi ja sinä inspiroitte minua. Kiitos!

  • Heipsistä!

   Hirveän vaikea alkaa neuvoa, kun en tiedä sinusta mitään muuta. Tahdotko treenata salilla vai kotona? Millä tavalla? Millaista liikuntaa tahdot/tykkäät harrastaa?

   Suosittelen esimerkiksi selailemaan tätä blogia läpi, niin varmasti löytyy kaikenlaista vinkkiä, millä tavoin voit kroppaasi muokata. Senttejä pois mutta ei juuri kiloja, sitä se kuntosaliharjoittelu ainakin on. :)

   Tsemppiä! :)

  • Hei,
   Luin blogiasi ja hämmästelin kirjoittamaasi vaellusreissuanne ja kuinka raskasta se kirjoituksesi mukaan oli, reittivalintanneoli : vaikea. Ymmärsin kirjoituksestanne ettet ole pahemmin vaeltanut, niin miksi ettette palanneet reitiltänne takaisin jos kerran oli niiin rankkaa?

  • :D :D Minua niin nauratti tämä kysymys, ihan vain koska se on minulle niin käsittämätön! Liikkumaan ja urheilemaanhan me sinne mentiin ja ilman rankkuutta ei synny tulosta, ei voi kehittyä jos päästää itsensä helpolla. Vaellus on rankkaa. Me tahdottiin tuo tehdä. Ei tullut kertaakaan mieleenkään palata takaisin. Voi mikä kokemus olisi jäänyt välistä! Yksi elämän hienoimmista. Ei rankka tarkoita sitä, että kokemus olisi huono, kaikkea muuta. Se teki siitä aivan erityisen, sitä laittoi itsensä täysillä likoon ja sitä ylitti itsensä monella, monella tapaa.. Eipä taida olla parempaa fiilistä kuin tuollaisen suorituksen jälkeen! Ihan voittamaton olo – ja ne maisemat! <3

  • Niin ja minua nauratti tuo kirjoituksesi, koska olit kirjoittamasi mukaan niin uupunut, että melkein kuolit?
   Nimimerkillä: Kokemusta on vaelluksista Sveitsin Alpeilla!

  • Tottakai olin uupunut, se kuuluu asiaan! ;) Tuskin kuitenkaan olin oikeasti lähellä kuolemaa :D Ei kai esimerkiksi maratonejakaan juosta helpolla ja kärsimättä. Kyllä niihin liittyy ihan samanlainen itsensä haastaminen. Ja jälkeenpäin se olo on mitä mahtavin. <3

 • Minulla ei nyt itseasiassa (vielä) ole kysymyksiä, mutta halusin vain ilmoittaa sinulle että olet saanut uuden lukijan, toivottavasti ei haittaa :) Älä siis ihmettele jos tulevaisuudessa kommentoin johonkin jotain.. Syy miksi koukutuin blogiisi on sen inspiroitavuus! Olen varmaan aika samanlaisessa tilanteessa kuin sinä treenamisen aloitettuasi (tosin itse en joutunu aloittamaan ihan nollasta). Löydettyäni blogisi olet toiminut minulle yhtenä inspiraation lähteenä kohti hyvinvoivaa kehoa! Asenteesi on aivan super! Siispä kiitos inspiroinnista ja jatka samaan malliin :D

  -Satu

  • Oi jiihaa! Aina saa kysyä ja kommentoida ja mitä vaan, huudella vaikka päättömyyksiä jos sillä päällä on, ei haittaa. :D Tervetuloa seurailemaan! Ja kiitoksia paljon! :’) Tsemppiä!

 • Moi.
  Etkös hankkinu foamrollerin? eli siis sen jonkun pilates rullan?
  Oisko hyväksi todettuja liikkeitä ja kikkoja rullailuihin. Ajattelin että pitää itekkin alkaa rullailla vähän kaikkialta kun selkä ja jalat yrittää tehdä musta sohvaperunan..

  • Heips!

   Juu hankittu on. Toistaiseksi olen vain kerran rullaillut enemmästi ja ajan kanssa. Se sattuu liikaa :D Mutta silloin rullailen, kun on selkeä jumitus/kireys esimerkiksi jossain tietyssä jalkalihaksessa. Huippukapistus kyllä! Vinkkejä en oikein osaa antaa, kun itse olen lähinnä keskittynyt tiettyyn lihakseen ja ne on menneet ihan niillä yleisohjeilla. Mutta kyllä, se tosiaan toimii. Kivun määrästä ei voi erehtyä. :D Tsempit! ;)

 • Moi olisko sulla hyviä vinkkejä rahkakastikkeeseen? =)

  • No moikka! :) Rahkakastiketta oon tehnyt vissiin kolmesti ja aina samalla kaavalla :D Siis mikäli tarkoitat ihan rahkasta tehtyä kastiketta ruoalle/salaatille. :)

   Itse olen laittanut siihen vettä tai maitoa, että saa juoksevampaa, ehkä lirauksen oliiviöljyä, valkosipulia muserrettuna joukkoon ja sitten niitä mausteita mitä tekee mieli tai sen mukaan, mihin tarkoitukseen kastike menee. Tuoreyrtit on näihin ihan huippuja! Mmmhh siitä tulee kyllä hyvää! <3

 • Terve olen aloittanut salitreenin aika vasta ja olisi ”kevyempi” viikko tulossa salilla, kuinka paljon painojen painoja tulee pudottaa normaalista silloin? =) Todella ihaltava ja kannustava tämä sinun blogisi jatka samaan malliin!

  • Heippa! :)

   Kevyen viikon voi toteuttaa monella tapaa. Jos tahtoo toteuttaa sen painoja pudottamalla, suosittelevat muistaakseni, että 20% painoista pois. Toinen tapa toteuttaa on tehdä samoilla painoilla, mutta vähemmän. Eli jos teet vaikka 3x max, tee nyt vaikka 2x max. Tai jos teet normaalisti 3x 12, tee nyt vähemmän toistoja.
   Kolmas tapa on ottaa vähemmän treenikertoja viikkoon. Tämä on se, miten mä aina toteutan, koska aina osuu tietylle viikolle sen verran menoja, että on pakko :D Tuolloin tulee yleensä puolet vähemmän treenejä, eli mun kolmijakoisella teen kropan kerran kokonaan läpi kahden kerran sijaan (kolme treeniä normaalin kuuden sijaan).

   Oikeastaan tuo on ihan mieltymyskysymys miten sen toteuttaa, kunhan se vain on selvästi kevyempi! :) Kevyet viikot tosiaan on yhtä tärkeitä kuin se kovaakin treenaaminen, lihakset saa palautua kunnolla välillä. Ja taas niillä on enempi virtaa sen jälkeen ja kehitys on mahdollinen! ;) On hienoa, että tiedät tämän – itse pistin menemään täysillä tietämättä mistään kevyistä viikoista mitään. Vasta joskus myöhemmin ymmärsin tällaisen olemassa olon.. ja sittenhän sitä kehitystäkin alkoi tulla! :D

   Kiitokset sinulle ja paljon tsemppiä! :)

 • semmoinen kysymys, että oletko mistä hankkinut crosstrainerisi ja paljonko maksoi? :) tosi innoittava blogi sulla!

  • Crossarin ostin tai sain vanhemmilta, kun heillä jäi käyttämättömäksi. En muista pitikö siitä mun jotain maksaa :D Ihan halpa se ei ole ollut uutena, sen muistan, mutta tarkemmin en kyllä osaa auttaa. :/

   Kiitos, on iloinen asia, että täältä saa innostusta! :)

 • Hei!
  Paljon kysymyksiä pörrää taas mielessä, en tiedä muistanko kaikkia tässä kysyä, mutta kysyn sitten uudemman kerran ;)
  Syöt päivässä ymmärtääkseni tiheästi, en saanut lueskellessani blogiasi silmiin sattumaan tarkempaa rytmiä ja ruokamääriä joita syöt. Osaisitko suuntaa antavasti kertoa, mihin kellonaikaan syöt, mitä ja kuinka paljon. Aamupalasi ja iltapalasi sisältö on jotakuinkin selvillä, mutta välipalat, lämpimät ruuat ym. jäi vähän epäselväksi. Ymmärrän toki sen että joka päivä et syö samaa ruokaa, mutta esimerkkipäiväsi ruuan suhteen kiinnostaa :)
  Lisäksi noista palautusjuomista, ilmeisesti se otetaan HETIVÄLITTÖMÄSTI treenin päätyttyä? Kuinka pian syöt ”kunnon aterian” kuntoilun jälkeen?
  Jos olet kyläilemässä, tarjotaanko sinulle pullaa tai muuta höttöä, ja kuinka kieltäydyt kohteliaasti? Tai jos teille tullaan kylään, tarjoatteko jotain terveellisempää vaihtoehtoa kahvin kanssa vai ette mitään? Tuntuu, että Suomessa tuo vierasvarapulla on niin iskostunut, ja olisi kiva löytää maukas ja ennen kaikkea terveellinen korvike sille :)
  Kuinka pian saliharjoittelun aloittamisen jälkeen kannattaisi ruveta nostamaan painomääriä? Ja tuo kevyt viikko on minulle ihan vieras! Voisitko kertoa siitäkin, miten usein kevyttä viikkoa pidetään, ja palataanko sen jälkeen normaaliin painomääriin vai nostetaanko normaaleja painomääriä kevyen viikon jälkeen?

  Kiitos jos sait selvää kysymyksistäni ja pystyt vastaamaan :D

  • Heipä hei jälleen! Ja onpas siinä tosiaan kysymyksiä. :D Katsotaans, miten osaan vastailla. :’)

   Olen muistaakseni kyllä käynyt tuon ateriarytmin (tai yleensäkin päivärytmini) täällä läpi, mutta kun en nyt itsekään jaksa sitä etsiä :D niin tässä ainakin tämän hetkistä rytmiä! Täytyy toki muistaa, että tällä hetkellä on tarkoitus syödä PALJON, koska on tarkoitus nostaa painoa. Saan tosiaan syödä paljon.. Onneksi jatkuva huutava nälkä auttaa tässä. :D Lisäksi illemmalla on poikkeuksena yksi pidempi väli kahdella aterialla, koska mulla on rautakuuri päällä ja siinä pitää olla 2 tuntia molempiin aterioihin. Muuten syön ihan 2-3 tunnin välein. Esimerkit on sinänsä hakusessa, kun hiljattain on pitänyt jättää viljat pois, lisäksi on edelleen työn alla, että mitä kaikkea täältä Skotlannista löytyy syötäväksi. Mutta esimerkki:

   5:00 herätys, iso aamupala + iso kuppi kahvia. Aamupalaksi on ainakin toistaiseksi vakioitunut 500g maustamaton rasvaton jogurtti banaanilla, vaniljaproteiinijauheella, auringonkukansiemenillä, mandelmousilla, kuivatuilla luumuilla ja kardemummalla + kanelilla.

   8:00-9:00 on taas jo iso nälkä ja syön pitkin tuota tuntia! Viime päiviin asti olen syönyt kaksi Questin protskupatukkaa ja hedelmää, esim. omenan. Nyt loppui patukat (koska söin niitä niin paljon :D) eikä ole vielä ehtinyt saapumaan uusia, matkalla kyllä on! Tänään söin Del Monten hedelmäsekoitussäilykkeen (ananasliemessä), heitin vaniljaprotskujauhetta ja mandelmusia sekaan. Päälle vielä omena ja kourallinen saksanpähkinöitä.

   10:00 aloittelen yleensä treeniä.

   n. 12:00 treeni ohi ja juon palkkarin.

   n. 14 – 15:00 ruoka, ajankohta riippuu siitä mitä valmistan ja kauanko menee. Se, mitä se sisältää yleisimmin, löytyy aika hyvin tuosta sivussa olevasta Ruokavalioni -linkistä, lisäksi noita ruokapostauksia teen aina silloin tällöin muutenkin ja löytyy useampi ihan viime parilta viikoltakin. :) Pääasiassa iso kasa kasviksia, joukossa papuja, linssejä, siemeniä, sieniä, mitä sitten tekee mieli. Raejuuston kanssa (n.100g) syön aina. Päälle jättikuppi kahvia.

   16 – 17:00 välipala. Tämä on ollut sellainen proteiinipatukka + ehkä hedelmä. Nyt ei oo patukoita. Taidan tänään juoda proteiinishaken, eli periaatteessa palkkarin.

   Neljä tuntia tästä ja on iltapala. 250g kreikkalainen rasvaton jogurtti, proteiinijauhetta, mandelmusia, saksanpähkinöitä, marjaisaa/hedelmäistä smoothieta, kardemumma + kaneli. Saksassa tämä oli vielä rahkaa ja seassa aina iso kasa marjoja. Täällä hintoja katsellen vähän toiset kuviot..

  • Palkkarista: suositellaan ottamaan puolen tunnin sisään treenistä, jotta se menee oikeasti sinne minne pitää. Ruoka suositellaan syömään viimeistään kahden tunnin kuluttua treenistä, sillä on vielä mahdollisuus mennä parhaalla tavalla hyödyksi. Itse käyn välissä suihkussa ja jos on menoa myöhemmin niin laittaudun. Sen jälkeen valmistan ruoan jos on valmistettavaa ja syön. Menee yleensä kahden tunnin päähän treenin loppumisesta.

   Kyllä meille tarjotaan pullaa, jos nyt jossain sellaisessa paikassa ollaan että ei siellä jo muka tiedetä mitä me syödään. :D Ulkomailla asiaa ei kyseenalaisteta ollenkaan vaan voi vain sanoa, ettei syö sellaisia (tai juo alkoholia), kiitos. Ei tuputeta. Suomessa ei taidettu juuri missään tällä ruokavaliolla kyläillä, muuta kuin vanhemmilla, ja siellä nyt ei edes tarjota kun tietävät. Meitä varten on laitettu pöytään esimerkiksi jonkinlaisia herkullisia hedelmänapsittavia! :) Jos tahtovat jotain erikoista tehdä, niin varmistavat, että käykö mikäkin. Meille kyllä kelpaa aina vaikka ne hedelmänapsittavat ja sen enempää ei tarvitse vaivaa nähdä, siispä hyvin yksinkertaista! :) Vieraita meillä ei käy, muuta kuin vanhemmat, ja silloin ovat useamman päivän koska kyseessä on kuitenkin ulkomaanvierailu. Voidaan kysyä, että ostetaanko jotain, yleensä ei ole tarvetta, koska ovat monta päivää ja ostavat tietysti omat ruoatkin ja siinä samassa sitten niitä herkkuja jos ovat niitä vailla. Meillä ainakin syödään perheen kesken todella erilaisia ruokiakin, jo siksi kun ollaan kasvissyöjiä ja toiset lihansyöjiä, joten siinä samassa se menee eikä asiaa kukaan jaksa ihmetellä.

   Painomääriä kannattaa nostella aina, kun alkaa mennä helposti yli 12 toistoa. :) Kevyt viikko pitäisi olla joka neljäs – kuudes viikko. Sen pitämistavasta kirjoitinkin tuossa pari kysymystä ylempänä. Kevyt viikko on lihaksille tärkeä, kehitykselle todennäköisesti aika välttämätön. Jos aina paahtaa täysillä, kuukaudesta toiseen, jossain kohtaa kehitys pysähtyy. Kun sitten pitää viikon välissä vähän kevyemmin, lihakset saavat enemmän lepoa ja mahdollisesti erilaista ärsykettä. Sen jälkeen kun palaa normaaliin kiinni, niin painot on ainakin omalla kohdallani nousseet aina. Vaikka joskus alkuun saattaisi tuntua takkuavan jonkin aikaa ja ei ehkä pystyisi ihan samaan kuin ennen, niin siitä ne nousee kohisten ja menee yli edellisten painojen! Ei keho jaksa ikuisuuksiin paahtaa täysillä. Jossain kohtaa tulee aina stoppi. Siksi on tärkeää myös levätä ja ottaa kevyemmin kuin normaalisti. :)

   Huh, olikohan siinä :D Olkaa hyvät vain :D

 • Iso kiitos vastauksestasi (isosta sellaisesta :D)! Vielä jatkan kyselyä, joita pulpahtaa mieleeni.. Voiko laihduttaja saada liikaa proteiinia? Jos syö lihaa, rahkaa, raejuustoa, tarvitseeko lisäksi vielä proteiinijauhetta (joka kiinnostaisi tosiaan makulisänä esim. rahkassa) ja proteiinipatukkaa? Yritän vielä etsiä blogistasi, mutta vaivaan sinua valmiiksi kuitenkin jos en vaikka löydä vastausta, eli minkälainen ravintoarvo käyttämässäsi protskujauheessa ja patukoissa on?

  • Olkaa hyvät! :’)

   Laihduttajalle proteiini on todella tärkeä. Mutta jos syö proteiinipitoista ruokaa, niin ei oikeasti tarvitse ainakaan alkuun proteiinilisiä. Patukoita en suosittele kenellekään – ihan siksi että ne ovat suureksi osaksi pelkkää sontaa, mitä kaupoissa myydään (lue: täynnä sokeria ja suklaata). Ainoat, joita voin varauksetta suositella, on nämä Questin patukat, joista on kanssa linkki postaukseen tuossa sivussa. Kannattaa ehdottomasti vilkaista! Oma jauheeni on omien kriteereideni mukaan valittu, jotka ovat seuraavat:

   – vaniljanmakuinen
   – ei sokeria, ei aspartaamia
   – maitoproteiinia (ei soijaproteiinia)
   – hinta

   Jauheiden suhteen ei ole sellaisia sudenkuoppia, joten ihan mielipideasioita. Ne on yleensä ihan laatutavaraa! Ravintoarvot ovat yleensä samoissa riippumatta tuotemerkistä. Erilaisia lisättyjä aminohappoja ja muita saattaa olla toisissa enemmän ja toisissa vähemmän, näistä en itse juuri välitä. :) En edes tiedä mitä kaikkea meidän protskussa on. :’)

 • Kauheeta kun minä olen ihan hurahtanut tähän blogiisi, ylimääräisenä aikana tosiaan huomaan löytäväni itseni tästä koneen äärestä istumasta :D Ja taas kysymys! Sopisikohan kolmijakoinen treeni myös laihduttavalle, vai onko sen tarkoitus lähinnä kasvattaa ja tuoda esiin lihasta?

  • :’D Hihiihh!

   Oikeastaan nuo treenien jakamiset eri lihasryhmille on mielipideasioita nekin, joskin mitä pienempään osaan niitä pilkotaan, sitä tavoitteellisemmin lihasta kasvatetaan. Itse aloitin aikoinaan ihan yksijakoisella ja pudotin ylimääräiset läskit pois. Yksijakoisella tein muutaman vuoden ja vasta tänä vuonna pilkoin kolmeen osaan ja aloin kehittyäkin. :D Voi myös jakaa kahteen (yläkroppa/alakroppa), mutta neljään ja enempään ei kannata alkuun lähteä, ne on sitten ihan tosissaan lihaskasvatustreenejä ne.

   Pisin tie painon pudotuksessa taitaa olla juurikin se yhdistelmä, että pudotetaan rasvaa ja samalla rakennetaan lihasta. Se on hidas prosessi, mutta ei missään nimessä kuitenkaan huono, jos pää jaksaa siinä matkassa. Täytyy tässä kohtaa vinkata esimerkiksi Erican blogi: http://toobigtobeme.blogspot.fi josta löytyy tällaisen prosessin pohjalta fiiliksiä. Aina ei ole helppoa, mutta taitaa olla sen arvoista! :)

 • Näin uudenvuoden lupausten kynnyksellä löysin blogisi sattumalta, kysyisinkin, onko sinulla tietty kalorimäärä minkä pyrit joka ateriallasi pitämään, vai pyritkö vain siihen paljonko kaloreita tulee päivän aikana yhteensä? Kuinka pitkän lämmittelyn teet (vai teetkö) ennen treeniä? Teetkö sen crossarilla vai jollain muulla tapaa?

  Hyvää Joulua :)

  • Jäi kysymättä sykemittarin tärkeydestä. Kannattaisikohan itsekkin satsata sellaiseen.. Mistä sitä voi tietää mitkä sykkeet pitää missäkin vaiheessa olla menossa että on jotain hyötyä muttei liian kovaksi äidy touhu sekä treenissä että aerobisessa? Kannattaiskohan minun tehdä niin, että käyn noin 30 min aamulenkillä, jonka jälkeen aloittaisin treenaamisen kotioloissa, vai pitäisköhän tehä treeni ja aamulenkit eri päivinä? Ja sitten se aamupalan ajoittamisen vaikeus, kuten joku taisi jo siitäkin täällä mainita.. Lähinnä mielipidettä kaipaan kokeennemmalta :)

  • Heips! :)

   En ole jakanut kaloreita per ateria, vaan koko päivälle. On tosin muodostunut vakioksi, että suurin yksittäinen kalorimäärä tulee aamupalasta (n.650kcal) ja seuraavaksi suurin iltapalasta (n.460kcal). Ruoassa harvoin on puoliakaan näistä kaloreista, kun terveellisesti syövällä kasvissyöjällä niitä ei vaan tule kasaan niin hirveitä määriä. :)

   En lämmittele muuta (sääntöjen vastaisesti! ;)) kuin jalkatreeniä ja sen teen crossarilla. Nyt kun olen täällä mökillä ollut ja ei tosiaan ole crossaria käytössä, olen jättänyt lämmittelyt tekemättä, joskin kyykky ja muut todella raskaat jalkaliikkeet on jääneet myöskin pois kun ei ole tankoa. Lämmittelynä ja treenin ensimmäisenä liikkeenä toimii kyykyttelyä niin, että nojaa jumppapalloon seinää vastan. Sekä hyvää treeniä että lämmittelyä! ;)

   Mielestäni sykemittari ei ole ainakaan aloitusvaiheessa kovin välttämätön, ja oikeastaan vain muutenkin esimerkiksi juoksulenkeillä. Kuntosaliharjoittelussa sitä ei tarvitse. Itselläni on ennen sydän oireillut ja siksi olen tottunut seurailemaan sykkeitä. Näkee siitäkin kehitystä tietyllä tapaa. Mutta ei missään tapauksessa ole välttämätön. Sykealueita ei niin tarvitse tietää, eli jos lähdet reippaalle kävelylle niin on hyvin todennäköistä, että sykkeesi on suositellulla alueella. Joskin kaikki liikunta on aina hyödyksi ja sykkeelläkään ei ole niin väliä. :)

   Aamulenkki ja treeni sopii samaan päivään, varsinkin jos tarkoituksena on pudottaa painoa! Jos aamupalan ajoittamisella meinasit, että aamulenkin tekisit tyhjään vatsaan, niin tästä ei minulla ole kokemusta (ja asian hyödyistä ollaan muutenkin kahta mieltä), mutta voit lähteä tyhjällä massulla lenkille ja syödä sen jälkeen aamupalan ja sen laskeuduttua tehdä treenin. Esimerkiksi. :) Itse tarvitsen aamupalani heti ensimmäisenä aamulla, se on kahviakin tärkeämpää. :D

 • Moikka! Kun aloitit laihdutuksen, tiputitko kaloreita/hiilareita vähitellen vai kertarydäyksellä? Oliko vaikeaa?

 • Hei! Olen aloittanut kuntoilun sinun oppiesi mukaan, eli jaoin kehoni kolmeen ja treenaan niitä kuten sinäkin 6x/vko. Olen 171/78, eli pudotettavaa on ja paljon kiinteytystä, mutta luin tuolta ylempää että kehon pilkkominen kuntoilussa on tavoitteelllista, tarkoititko lihaksen kasvattamista vai palaako se läski siinä samalla? (naurattaa tämä kysymykseni muoto.. :D) Aerobista en juuri harrasta, paljonko sinä harrastit aerobista ja mitä lajia läskinpolton alkutaipaleella? Treenasitko alussakin noin paljon vai vähemmän?

  Syön päivässä noin 1300-1400 kcal, pastan, riisin ja leivän olen jättänyt pois ja tilalle on tullut hedelmiä, marjoja, salaatteja, raejuustoa ja rahkaa. Onkohan tapani tiputtaa painoa ja kiinteytyä mielestäsi sopiva? Viikossa on yksi lepopäivä, jolloin annan itselleni luvan syödä pikkuisen herkkuja, pitäisikö herkkupäivä jättää pois? Riittäisikö aerobisena päivittäinen puolen tunnin lenkki vai pitäisikö olla pidempi lenkki tai jokin muu hyvä keino? (crossarin tahtoisin muttei ole tilaa..)

  Ääk, toivottavastit ymmärsit ja osaat avittaa :)

  • Heips!

   Kyllä kehon jakaminen useaan osaan ja sen mukaan treenaaminen tähtää mielestäni enemmän lihaksen kasvatukseen kuin läskin polttamiseen. Molempien tekeminen samaan aikaan on kovin haastavaa, koska lihakset tarvitsevat kasvaakseen plussakaloreita ja läski palaakseen miinuskaloreita. Kyllä näiden samaan aikaan tekeminen onnistuu, joskin se on hidas prosessi. Aloittelijalla tosin kasvaa lihakset alkuun aika kivasti, vaikka söisi millä lailla. :) Mutta jossain vaiheessa kehitys hidastuu tai stoppaa kokonaan lihaskasvun osalta, läski toki jatkaa palamista jos kerran miinuksilla on. Mun alkuaikojen treeneistä voi lukaista tuolta blogin sivun Hyödyllisiä linkkejä -osion ’Näin minä aloitin’ -postauksesta. En silloin tiennyt kaloreista, treenaamisesta, painonpudotuksesta tai mistään sellaisesta yhtään mitään. :) Siirryin vain epäterveellisestä terveelliseen ja aloitin liikunnan, ja se teki tehtävänsä. Alkuvaiheessa on mielestäni erittäin ok treenata vaikka koko kroppa kerralla esimerkiksi 3 krt viikkoon ja sen lisäksi aerobista liikuntaa. Kuusi kertaa viikkoon on aloittelijalle aika paljon, varsinkin kun mennään miinuskaloreilla. Itse laittaisin ainakin toisen lepopäivän viikkoon, ettei tule ylirasitusta ja jaksat jatkossakin tätä touhua. :)

   Kalorimäärät on jokaiselle kovin henkilökohtaisia ja niiden määriin en osaa ottaa kantaa. Jos paino putoaa mielestäsi sopivaa tahtia tuolla määrällä niin sitten se on sulle sopiva. :) Ruokavaliomuutokset kuulostaa omaan korvaan hyville. Herkkupäivää ei tarvitse jättää pois jos paino putoaa senkin kanssa, eikä silloin tosiaan syö niin, että sabotoi koko muun viikon miinukset. Jos kokee herkkupäivän tärkeäksi niin ei sitä tarvitse pois jättää. Jos siis paino edelleen putoaa. :)

   Ja puolen tunnin lenkki päivässä on mielestäni loistava! :)

   Toivottavasti tästä oli apua. :)

  • Kiitos mielipiteestäsi. Kysyn sinulta näitä asioita, koska luotan sinun mielipiteeseesi ja kokemukseesi :) Luinkin sinun alkutaipaleesi, mutta en oikein saanut sieltä niin kauheasti vinkkejä kun et silloin vielä itsekkään ollut niin oppinut -jos näin saa sanoa- silloin :)

   Jaoin kroppani lähinnä sen takia, että se on nopeampi tapa treenata, tietämättä niin sen sopivuudesta minulle. Minulla ei ole päivässä juuri aikaa itselle, joten 30-45min treeni sopii päivärytmiini. Osaisitkohan suuntaa antavasti neuvoa minua, kuinka minun kannattaisi treenata? Tekisinkö esimerkiksi jokaiselle lihakselle yhden sarjan 3x/vko ja lenkkeilisin 2-3x/vko 30-60min? Vai kuinka? Pitääkö painonpudotuksessa silti pitää kevyt viikko 3-5vkon välein vai onko tämä vain silloin tarpeellinen kun treenaa lihasta kasvattaakseen?

  • Ole hyvä, kiva jos saat jotain apua tästä. :) Ja se on tosiaan totta, eipä siellä alkutaipaleella niin opittavaa ollut, kun en mistään mitään tiennyt. :D Kyselit aiemmin vain siitä, miten paljon itse harrastin alussa aerobista, mitä lajia, paljonko treenasin jne. Sieltähän näitä vastauksia löytyy! :)

   Kyllähän kolmijakoinen sopii tuohon aikamarginaaliin. Voit hyvin tehdä koko kropan läpi kerran viikkoon (eli kolme treeniä, kun kolmijakoisesta on kyse). Esimerkiksi 3×12 per lihasryhmä on ok, tosin jos aikaa on 45 minuuttiakin, niin ehdit varmaan tehdä enemmänkin kuin sen yhden per lihasryhmä. Tämä varmaan selviää parhaiten kokeilemalla. Ja mullahan ei ole rintatreeniä mukana omien rajoittavien tekijöiden vuoksi, joten jos se ei ohjelmassasi ole, niin ehdottomasti mukaan! :)

   Lenkkimääräehdotuksesikin kuulostaa hyvälle. Itse tein pitkään niin, että puntteilin 3 x vko ja joka toinen päivä oli aerobinen. Ehkä rasittavinta lenkkiä kannattaa välttää ennen jalkapäivää, ettei ole puhti poissa silloin. :)

   Kevyt viikko liittynee pääasiassa lihaskasvatukseen. Mutta jos treenimääräsi on oikeasti kuutta päivää viikossa, ei pahaa tee ottaa välillä viikko rennommin! :)

  • Päätin kokeilla seuraavanlaista ohjelmaa, eli teen yhden sarjan/lihas ja käyn koko kropan läpi yhdellä treenikerralla, kolmesti viikossa, punttailun välipäivinä (ehkä jopa samana päivänä kun treeni) käyn vähintään puolen tunnin lenkeillä. Jos ajallisesti kerkeän puntteja nostella niin, että koko kropan saa läpikäytyä, niin olkoon aluksi vaikka niin :) Ja jos tuntuu, ettei aika riitä, siirryn kolmijakoiseen ohjeesi mukaan. Kuulostaisiko tämmöinen sinun korvaan ookoolta?

   Tuntuu vaan, että tämmöinen ei olisi tehokkain tapa pudottaa painoa. Mutta onneksi luin eilen taas postauksesi miksi sinä onnistuit, tajusin jälleen kerran että tämän on oltava pysyvä suunnanmuutos eikä projekti :) Aina jos minulle iskee motivaatiokato, tulen lukemaan juttujasi ja johan taas kummasti on virtaa! :)

  • Kuulostaa kyllä hyvältä. Ja kun olet päässyt vauhtiin niin sittenhän sitä huomaa, jos jokin kaipaa muutosta ja muokkaa sitten ideaa sitä mukaan. Ja niin se tosiaan on, että pysyvä muutos haussa, niin siinä ohessa se painokin putoaa! ;) Punttien nostelu siinä ohessa takaa sen, että sieltä rasvan alta tulee esille entistäkin kauniimpi kroppa! :) Mieti sitä hetkeä, kun huomaatkin, että vatsalihakset alkaa pilkottaa tai hauis pullistua! :)

   Paljon tsemppiä! Huomaa kyllä, että pää sulla on mukana touhussa. Se on se tärkein juttu koko asiassa. :)

 • Sulla on ihan mieletön, jopa kadehdittavan upea kroppa. Kovaa työtä on vaatinut ja se on kannattanut!
  Mua kiinnostaisi tietää tuosta Sinun tatuoinnista, joka on noin lapaluun kohdalla. Mitä siinä sanotaan?
  Tsemppiä ja hyvä blogi sulla :)

  -Titta

 • Hei voitko laittaa lähemmän kuvan sormuksestasi. Haittaako se treenejä? Käytät ilmeisesti hanskoja. Huomaan että rauta repii omaani naarmuja…En kuitenkaan malttaisi ottaa treenien ajaksi poiskaan…

  Tsemppiä treeneihin!

  -Vastanainut

  • Heips Vastanainut, ja onnea! ;)

   Sormuksesta löytyy kuva tästä postauksesta:

   http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk/2012/09/vastauksia-kysymyspostauksen.html

   Pidän sormuksia (kihlasormusta siis myös) treeninkin aikana. Ja vaikka mulla on hanskat, on mulla aika kivat semmoset kohoumat siinä kohtaa sormea.. :’) Ja välillä ne myös hieman sattuu, kun mulla on suhteellisen ohuet hanskat. Muttei satu tarpeeksi, että ottaisin pois! ;) Mieheni ottaa aina treenin ajaksi pois, hänellä taitaa nousta vähän raskaampi rauta.. :D

   Kiitos tsempeistä! Sulle kanssa! :)

Kommentointi on suljettu.