Kuritetut olkapäät

Auauau. Olkapäihin koskee. Sekä muuten, että treeninkin ansiosta. Pari viime päivää on menty kipuilevilla triggereillä ja varsinkin aamuisin on iso osa molempien käsien liikeradoista pois pelistä. Kyllä ovat kiukkuisia nyt! Muuta syytä en keksi, kuin jälkireaktio siitä monen päivän hieromattomasta ajasta taannoin, tai sitten viime viikon kevyt viikko, kun eipä tullut noita alueita treenattua normaaliin tapaan. Kumpi hyvänsä, sattuu ihan yhtä paljon. Lisäksi huomasin tänään samaa ongelmaa, jota pohdin viimeksi joulukuussa. Toinen olka ei nouse, tulee seinä vastaan. Pahemman luokan jumi jossain.

Olkien kohotusyritys. Normaalisti rusahtaa kivasti. No nyt ei oikea puoli nouse.

Aamulla olikin osuvasti olkapäät ja ojentajat treenivuorossa. Arnoldin vaihdoin perinteiseen pystypunnerrukseen, kun tuo kiertoliike oli yksi niistä aivan mahdottomista liikeradoista. Superiparina sama kuin ennenkin, viparit sivuille kädet 90° kulmassa. Jostain syystä tuohon riitti paukkuja paljon (vaikka pystypunnerruksissa tein varmasti ihan loppuun asti) ja annoin sitten mennä mahdollisimman paljon. Jokaisella kerralla meni 25 toistoa. Oli mulla siinä jonkin verran vähemmän painoakin (6kg), mutta silti olin vähän yllättynyt, kun superina tehtiin. Tuo liike vihlaisi ensimmäisissä toistoissa vähän, mutta ei sitten enää ja siksi pystyi jatkamaan kiltisti.

Sai kyllä ihan todella hyvän tuntuman näillä aikaiseksi, kyllä useampi toisto vaan toimii sekin. Olkapäihin tuli myös mukava pumppi heti ensimmäisen setin jälkeen.

Tänään tein useammassa liikkeessä niin, että ensin tehtiin suurella painolla maksimit ja jatkettiin pienemmällä painolla niin paljon kun pystyi. Ojentajissa sama juttu, esimerkiksi ranskalaisessa, seisten sekä maaten, tipautin kolmisen kiloa ja minipainolla jatkoin. Ensimmäiset toistot tuntuu siltä, että on ihan yhtä tyhjän kanssa, mutta kyllä siinä hymy hyytyy aika äkkiä ja käsi ei vaan enää tottele. :D

Ranskalainen seisten. Ensimmäisiä, miettii että eihän tää tunnu missään.
Maaten. Viimeinen toisto ja kädet lähti jonnekin omille teilleen, ei oikein noussut ei. :D
Itseäänkin siinä sitten naurattaa.

Tuo ranskalainen maaten oli periaatteessa nyt sitten osa triplaa, kun ensin oli isoilla painoilla x max, pienemmät painot x max ja siitä jatkoin noilla pienillä sitten seisten vipareita kädet suorina sivuille + eteen (=yksi toisto). Ihanata hapotusta! <3 Ja edelleen tuntuu olkapäät voimattomilta, vaikka treenistä on aikaa jo monta tuntia.

Sivuille, eteen = yksi toisto. 3×12. Onpas muuten ranteet löysät.

Kyllä sai sykkeitä taas ihmetellä, kun maksimit oli tässä treenissä nyt 138. Keskisyke 101. Viikko sitten maksimit oli kymmenen pykälää ylempänä. Veikkaisin, että nämä monitoistoiset sarjat olisivat voineet nostaa kyllä sykettä normaalisti aika korkealle. Ennen treeniä myös heittäydyin pikaisesti sohvalle selälleni katsomaan, mitä se syke näyttää siinä. 47 se sitten näytti. Aika alhainen sekin, tuolleen äkkiseltään ohimennen katsottuna. Toivotaan nyt, ettei se koko ajan vain laske ja laske. Jos siltä näyttää niin sitten kyllä lääkäriin ja sassiin. Eihän se kohta lyö enää ollenkaan.

Treenin jälkeen oli vuorossa toinen. Pihalla oli liian myrskyisää ja harmaata, jotta olisin tuntenut suurempaa intohimoa sinne mennä. Siispä taas crossarille. Parikymmentä minuuttia, eri nopeuksilla (ja välillä takaperin). Kuutisen pyrähdystä täysillä. En ottanut pyrähdyksille aikaa enkä suunnitellut intervalleja. Menin kunnes hapotti ja aika hyvin hapotti, kun eilen oli se jalkatreeni ja tänään sattuu. :) Tarkoitus oli mennä tasaisen vauhdikkaasti koko 20 min niin että hiki olisi vaan lennellyt, tyyliin sykkeellä 150, mutta ei se tietty noussut sieltä vaikka kuinka sotkin. Pakko oli sotkea p*rkeleesti, kunnes jalat eivät enää toimineet hapotuksen vuoksi. Maksimit jäi lukemaan 165. Tuon treenin jälkeen oli edelleen hirveästi energiaa ja olisin lähtenyt vielä pihalle sittenkin, kunnes tajusin, että olin jo laittanut pyykkikoneen päälle. No huomenna on uusi päivä! Ja toivottavasti myös parempi ilma. :)

Ihan ku se ois vieläki vihanen?? En oo enää onneksi ihan niin vihainen. Ainakaan
nyt just tällä hetkellä. :D

Nyt on vatsa täynnä kahvia ja kukkakaali-parsakaali-kasvissoppaa. Imuroinnin aika! Ja tänään meinasin sitten ihan tosissani vastata sinne unipostauksen kommentteihin. Pitää siivota ensin ennen kun voi rauhoittua sitä varten. :)

EDIT: unipostauksen kommentteihin vastattu!

11 vastausta artikkeliin ”Kuritetut olkapäät”

 • Ite tosiaan kokeilin tota ranskalaista tänään ekaa kertaa, ja ai hitto. En yhtään ihmettele, miks siullakin on treenissä se :D

  Toivotaan noille olkapäille pikaista helpotusta <3 Kaikki tuollaiset jumit on niin inhottavia. Domsit vielä kestää, mutta nuo muut on sieltä itestään :/

  • Hahaa, joo, kyllä siinä on meisinkiä! :D Mulla on ollut tuo varmaan alusta asti ohjelmassa. Alkuun pitkään kahdella kädellä, kunnes tuli vastaan tilanne, ettei ollut enää tarpeeksi painavaa punttia. No ei muuta kuin yhdellä kädellä ja aika pitkä matka on sinne, että loppuisi painot kesken. :D

   Kiitos <3 toivotaan että helpottaisi pian! Domsit on melkein poikkeuksetta vaan ihania, mutta ne muut kivut on justiinsakin ihan vaan bärssiistä!

 • jos mä olen koulussa yhtään mitään oppinut, niin ei tuo sun leposykkeesi ole vaarallinen. yleensä kovakuntoisilla on tosi matalat leposykkeet, tuollaisissa lukemissa se kuulemma huiteli juha miedollakin :) sitten taas jos max sykkeet ei nouse enää samaan kuin ennen, se kielii ylirasituksesta. näin mulle on koulussa selostettu :)

  • Tuo leposykehän oisi loistava jos se oisi normaali. :D En tiedä ootko viime aikoina lukenut mun postauksia kuinka paljon, mutta olen tätä aihetta täällä paljon pohtinut viimeiset kolmisen viikkoa (myös mahdollista ylirasitusta). Lue ainaskin edellispostaus Hormonihirviö. ;)

  • juu luinkin sen ja mulla yhä tulee mieleen ne jutut mitä koulussa ollaan tehty. meillä on yks jonka max sykkeet ei kertakaikkiaan enää nousseet yli 160 vaikka jokin aika sitten ne olivat reilusti korkeammat. no selvisi että hänellä oli jokin överi-ylirasitustila, ns. ylikunnon ylikunto :D nyt kun on himmaillut hyvän aikaa niin max sykkeet nousee tasaiseen tahtiin.

   näistä sykehommista ollaan puhuttu tosi paljon fysiologian tunneilla ja tosiaan sen olen oppinut että leposykkeiden mataluus ei kieli kuin korkeintaan siitä että hyväkuntoisella se on ihan normaalia :) monilla sydän voi jopa oikeasti laskea niin radikaalisti että se pysähtyy pieneksi hetkeksi :D sen kuulemma huomaa siitä että siihen saattaa herätä ja sen jälkeen tuntuu jotain rytmihäiriön tapaista. sitten taas jos leposykkeet huitelee 90 tai yli, alkaa kroppa kieliä ylirasituksesta. kertoohan se siitä että sydän joutuu tehdä kovasti töitä kun kroppa käy ylikierroksilla.

   olen tässä vähän alkanut ”seurata” omaa miestäni, kun jaksaminen on vaakalaudalla ja tyyppi on alkanut olla tavallista väsyneempi. no, leposyke sillä näytti 90 ja noustessa seisomaan se nousi jo 100:aan.. fysiologian opettajakin sanoi ei terve, oisko aika himmata :D

   toki varmasti on hyvä tarkkailla ylirasituksen oireita, sä kummiski painat kovaa menemään ja keventelyjä ei malttaisi pitää :D ja mietin sitäkin, kun kerroit vähän aikaa sitten siitä uniasiasta. voi todellakin olla, että kroppasi kaipaisi lepoa? kokeile pidentää yöunia edes puolella tunnilla tai jotain :)

   nää nyt on tosiaan vaan sellaisia juttuja mitä mulla tulee mieleen, kun tosiaan koulussa on nuo sykeasiat jotenkin koko ajan pöydällä ja erityisesti liikuntafysiologiassa. meillä sitä opettaa personal trainer (-valmentaja), joka on erikoistunut fysiikkavalmennukseen ja valmentaa paikallista koripallojoukkuetta (mukana myös yllättäen vaativia jenkkipelaajia). mua alkoi kyllä kiinnostaa tää sun juttu, niin että taidanpa ottaa open kans puheeksi kun seuraavan kerran on tunti :D

  • niijoooo ja sellasen jutun muistin, että kestävyyliikuntaa harrastavilla erityisesti ne leposykkeet voi huidella jopa kolmissakymmenissä. en nyt hirveän tarkkaan ole seurannut, mutta ootko miten lähiaikoina (lähiviikkoina/kuukausina) aloittanut nuo +-10km lenkit? meinaan vaan että voihan sekin vaikuttaa niin että kun kohotat kuntoasi sillä niin se leposykekin on alkanut laskea :) mutta sitten taas toisaalta jos myös ne max sykkeetkin on laskenu niin veikkaisin myös ylirasitusta… hmm tulipas tästä jännää? ihan mielenkiintoista oppimisenkin kannalta :D

  • HERRAMUNJEE miten mä tähän nyt vastaan lyhyesti?! :D Mä koitan silti!

   Joo en mä ole huolissani leposykkeestä laisinkaan. Kyseessä ei kuitenkaan ollut leposyke, vaan se, että ohimennen suoraan hääräyksestä läjähdän sohvalle ja samantien on syke 47 -> ei mulle normaalia. Oikeana leposykkeenä menisikin ihan tuosta vaan. :) Mutta tää on sivuseikka tää syke, rasituksessa eri juttu. Kyllähän se nousee kun sen nostan ihan tosissani, ihan sinne yli 180 asti. :) Mutta kun noin nopeasti tapahtui muutos (yhdessä päivässä), keskisykkeissä etenkin, niin tilanteessa on jotain hämärää. Ylirasitus oli mun ensimmäinen epäily, mutta muun kanssa se ei välttämättä täsmää. Kilpirauhanen täsmää ihan niinku nappi silmään. :D Vielä enemmän nyt, jos alkaa sykkeet helpottaa normaaliin sillä, että lisäsin ruokavalioon sille (ja keholle muutenkin) tärkeitä aineita. Peukut siis pystyssä, että alkaakin helpottaa!

   Kevyt viikko oli juuri viime viikko. :) Kevyitä viikkoja pidän muutenkin, yleensä 4-6 viikon välein ja ihan kunnolla lepäämällä enemmän. Pitkiä kävelyitä mä olen tehnyt ihan vuosia. Suomessa oli perinteinen 20 kilsaa ainakin kerran viikossa + muut. :) Saksassa perinteisin taisi olla 14 kilsaa + muut. Täällä on nyt tuo 16 semmonen kerran viikkoon kiva mennä. ;) Ja ne muut siihen päälle!

   Mä uskon, että jos mun kroppa kaipaisi lepoa (eli siis unta tässä tapauksessa), se kertoisi siitä sillä, että se nukkuisi. :D Eikä tekisi niin, että jos menee sänkyyn aikaisemmin, nukahtamiseen menee tolkuttomasti aikaa ja koko yö pyöritään. Ei mua uuvuta eikä juuri väsytä, olen kovin energinen.

   Kyllä mä kuulostelen tätä oloa, kun siihen tosiaan liittyy aika paljon kaikkea muutakin kuin tämä sykeasia, mutta olossa on yleiselläkin tasolla tapahtunut nyt parissa päivässä muutosta parempaan. Toivon, että suunta on nyt ainaskin sinnepäin! :)

  • aaa okei mä käsitin ton matalan sykkeen just niin että se oli tosiaankin leposyke :) ja ei nuo lenkkeilytkään mee sit yksiin :)

   mutta siitäkin on ollut puhetta että jos syke laskee helposti rasituksen jälkeen niin sekin kertoisi vain että kaikki ok :D että jos se taas jää huitelemaan korkealle ja laskee tosi hitaasti niin sitten se olis huonompi. nää on jotenki niin kakspiippuisia juttuja että pitäisi tietää hirveästi yksityiskohtia! on tullu huomattua :D mut onneksi kyseessä on kuitenki niinki paljon kehoaan kuunteleva henkilö kuin sinä.

   mut joo okei nyt kaiken selvennyksen päätteeksi itse pistäisin sut vaan pakkolepoon :) eikä tuo välttämättä kerro kropan tarpeesta, että ei vain nukuta ja energiaa piisaa. itsekin kun sain lievän ylikunnon aikaiseksi, unentarve väheni vähenemistään mutta se väsymys ja uupumus tuli vasta paljon myöhemmin. puksutin kuin duracell-pupu vaikka unta oli takana 5h ja salille vaan :D ”kyllä se olo siellä piristyy!” ja piristyihän se, mutta endorfiinit huijas :) meillä on luokassa yks joka tällä hetkellä parantelee ylikunnon oireita, sit se yks jolla oli se överiylirasitustila ja sitten minä joka oon käyny läpi sen lievän ylikunnon joten nääkin on puhuttanu koulussa tosi paljon :D

 • Ihana on tuo kolmas kuva, olkapääpumppi! :) Sulla on nii kauniit käsivarret muru!! <3

Kommentointi on suljettu.